Yazma ve olayı didikleme sebebini anlayabiliyorum. Ben de aynı merakla yazıyorum zaten. Nedense bazı başlıklar belirsizlikle sonlanıyor. Olayı aydınlatmak lazım. Mesela o arada mark ii düşünürken mark iii e mi geçti. Yoksa vazgeçip pentax la devam kararı mı çıktı? gibi gibi işte .. 
abi harbiden amatör olarak fotoğraf çeken biri olarak, elinden de bir kaç kez 5D, 1Ds Mark III, D600 ve D700 geçmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, eğer bu işi ticari olarak yapmıyorsanız, samimi söylüyorum pentax setinizi dağıtmanın hiçbir anlamı yok. ha gider dolaşır gelirsin, denersin, paran çoktur, ya da benim gibi merakın vardır bunlar ayrı şeyler, ama forumda bakıyorum adamın elinde gx10 var bir de kit lens almış neler çekiyor neler. fotoğraf ışıktır, ışığı kullanmayı bilmedikten sonra ne alırsan al, iso bilmem kaç binmiş, bana göre bunlar amatör bir fotoğrafçı için boş şeyler tak makinaya 200 liralık bir flash al sana ışık, yada ne bileyim birazcık kaliteli lenslerden al, diyaframı açıklığı geniş, bak bakalım iso dan iyi değil mi. ff makinanın tabii ki farkı oluyor, tabii ki de kocaman sensörün avantajlarını yaşıyorsun. ama amatör biri için bu ne kadar gerekli buna kişi kendisi karar vermeli, biraz da bu işe ayıracağı bütçeyle alakalı, örneğin 3 bin tl lik D700 ü alıp önüne kıytırık lensi takarsan ondan da hiçbir şey anlamazsın. vs...