Gönderen Konu: k-r Harici flaş sorunu  (Okunma sayısı 9404 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı xsonsuz

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • sinav sepeti
k-r Harici flaş sorunu
« : 25 Kasım, 2013, 23:09:57 »
Merhaba
Sorunmu bilmem ama çok eski yaklaşık 10 senelik bir flaşı denedim bugun 3-4 foto çektim ''m'' modunda patlamadı ama diğer her modda patladı sonra düşündüm zarar verirmi çıkardım şimdi merak ediyorum harici flaşın (Kobol k-328) zararı olmusmudur ve zararı olan harici flaş makinede nasıl bir etki yapar.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: k-r Harici flaş sorunu
« Yanıtla #1 : 25 Kasım, 2013, 23:15:30 »
Hocam voltaj değerleri farklı olduğundan, maalesef sağlıklı bir yöntem değil eski flaşları kullanmak... Aman diyim :(
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı xsonsuz

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • sinav sepeti
« Yanıtla #2 : 25 Kasım, 2013, 23:25:21 »
Olympus e-420 de kullandım hiç sorun yaşamadım ama bir daha takmam.
makinede ne gibi sorunlara yol açar peki ?
çektiğim fotolarımı kötü çıkarır yoksa başla şeyler mi yapar.

Çevrimdışı e.yurdem

• Üye
  • Ertugrul Yurdem
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Kasım, 2013, 23:35:23 »
Voltaj degerleri denildiği için -ki eğer problem buysa (budur demiyorum)-

makinanın kendisine zarar verebilir. fotografa degil.
# Pentax K-5 #

+ Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC
+ Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD Asp. (IF)
+ Pentax  SMC-A 50mm f/1.7
+ Zenit MC Helios-44K-4 58mm f/2
+ Prinzflex 135mm f/2.8 (K)

Çevrimdışı xsonsuz

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • sinav sepeti
« Yanıtla #4 : 25 Kasım, 2013, 23:38:48 »
Şuan bir problem yok gibi fotoğraf çekiyor dahili flaşıda çalışıyor

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 25 Kasım, 2013, 23:43:00 »
Yabancı forumlarda voltaj farklılıklarından dolayı anakart arızası vermiş cihazlar var... Ben de K100d süper cihazımda eski bir Canon flaş kullanmıştım... Herhangi bir sorun çıkarmadı ama bunları okuyunca ister istemez insan işkilleniyor :) Milat oldu benim için aslında...

Sonra manuel flaşlara geçtim sonra TTL flaş... :) Riske girmeden benim geçtiğim 2. basamağa sıçrayın bence... Bütçe varsa direk son durak olan TTL flaşlara :)

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı xsonsuz

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • sinav sepeti
« Yanıtla #6 : 25 Kasım, 2013, 23:52:38 »
Evet pişman olmadan TTL ye dönmek lazım. Önerebileceğiniz bir Flaş varmı hem uygun hem pentax uyumlu hemde ttl

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 26 Kasım, 2013, 00:15:07 »
Pentax fgz 540 veya 360

Metz 48, 50, 58

öneririm...

Hele ki Metz 58 ve Pentax 540 ömürlük :)

Şu an sanıyorum ilanlarda bir adet fgz 540 satılıyor... Bütçe uygunsa düşünülebilir... :)

Çevrimdışı Selm

• Üye
  • Fotoğraf meraklısı,pentax aşığı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Kasım, 2013, 00:21:11 »
ocam voltaj farkı DSRL makinelarda sensör yanmasına kadar sorun çıkarır şanslıymışsınız genelde eskilerden kalan flashları kullananlarda anakart yanması görünmektedir aman diyelim.
Pentax Sevgisi // Nikon D7000

http://500px.com/Selm

Çevrimdışı zeda3000

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Kasım, 2013, 01:09:24 »
Hayyamda gayet ucuza Pentax makina uyumlu Cin mali ikinci el Flash lar var. Yedekte sakladigim 20 TL ye aldigim hic bir ayari olmayan yedek bir flashim var. Yine Universallar arasinda Cin Uretimi TTL Flash lar gayet uygundur. Ebay den de alabilirsiniz. Bu Flashlar sadece is gorur, sonucta bir pentax yada diger marka ve kendini ispatlamis flashlara alternativ degiller. Ama Dusuk Butce ile TTL bir flash istendiginden en iyi care olabiliyor.

Çevrimdışı tugrulburak

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 07 Ocak, 2014, 15:32:30 »
Arkadaşlar bu forumdaki ilk mesajım , pentax a transfer olanlardanım. Herkese öncelikle merhaba;
 Gelelim harici flash olayına ; ben 2. el bir K-r aldım . Hatta arkadaş burada da satışa koymuştu. Flash arızası vardı. ankara da bir düğüne gittim geçen hafta oralarda tamirci ararken bir yer gördüm girdim . Dedim bende böyle bir makine var tamir olur mu ? Pentax cihazlarla ilgileniyor musunuz ? diye, adam ; tabi dedi güven veren bir sesle.  Konuştuk; board yanmış olabilir dedi, başka bir kaç şey söyledi. Board yanmışsa değişmesi gerek 150 civarı tutar, diğer türlü 60 70 tl ye mal olur dedi. Eyvallah dedim verdim makinayı akşamına aradı. Board değişecek dedi. Hazırda elinde de varmış. 135 lira da fiyat verdi. Ertesi gün gittim. çatır çatır patlıyor du flash. Harici uyumsuz flash kullanmaktan olma ihtimali çok yüksek dedi. (Yani AMAN dikkat! ) ve de ekledi ; ''flash bu cihazların en önemli parçası ,ciddi bir hasar tüm makinayı bozabilir '' diye.
 Yani iyice araştırmadan makinenize harici flash takmayın ! Ayrıca Pentax digital D-slr cihazlar P-TTL destekler. Yani her TTL flashı kullanamazsınız.
                Ekstra bilgi; bana yardımcı olan arkadaşa pentax çıların, tamir servisi bulmakta güçlük çektiklerini eğer forumdan arkadaşlar gelirse uygun fiyata yardımcı olup olamayacağını sordum. Ona da eyvallah dedi haberiniz olsun. Kendinize iyi bakın. Bu arada manuel objektif hastasıyım. Meraklı arkadaşlarla sohbet etmek isterim.

Pentax K5
pentax DA 40mm 2.8 Limited
Jupiter 37am 135mm
Smc Pentax 135mm 3.5 
Auto Revuenon mc 50mm 1.4
 Voigtlander Color ultron 50 1.4
 Porst Color Reflex 50mm 1.2

Çevrimdışı zeda3000

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 07 Ocak, 2014, 17:49:58 »
Arkadaşlar bu forumdaki ilk mesajım , pentax a transfer olanlardanım. Herkese öncelikle merhaba;
 Gelelim harici flash olayına ; ben 2. el bir K-r aldım . Hatta arkadaş burada da satışa koymuştu. Flash arızası vardı. ankara da bir düğüne gittim geçen hafta oralarda tamirci ararken bir yer gördüm girdim . Dedim bende böyle bir makine var tamir olur mu ? Pentax cihazlarla ilgileniyor musunuz ? diye, adam ; tabi dedi güven veren bir sesle.  Konuştuk; board yanmış olabilir dedi, başka bir kaç şey söyledi. Board yanmışsa değişmesi gerek 150 civarı tutar, diğer türlü 60 70 tl ye mal olur dedi. Eyvallah dedim verdim makinayı akşamına aradı. Board değişecek dedi. Hazırda elinde de varmış. 135 lira da fiyat verdi. Ertesi gün gittim. çatır çatır patlıyor du flash. Harici uyumsuz flash kullanmaktan olma ihtimali çok yüksek dedi. (Yani AMAN dikkat! ) ve de ekledi ; ''flash bu cihazların en önemli parçası ,ciddi bir hasar tüm makinayı bozabilir '' diye.
 Yani iyice araştırmadan makinenize harici flash takmayın ! Ayrıca Pentax digital D-slr cihazlar P-TTL destekler. Yani her TTL flashı kullanamazsınız.
                Ekstra bilgi; bana yardımcı olan arkadaşa pentax çıların, tamir servisi bulmakta güçlük çektiklerini eğer forumdan arkadaşlar gelirse uygun fiyata yardımcı olup olamayacağını sordum. Ona da eyvallah dedi haberiniz olsun. Kendinize iyi bakın. Bu arada manuel objektif hastasıyım. Meraklı arkadaşlarla sohbet etmek isterim.

Sevgili Tugrulburak aramiza hosgeldin ve makineni gule gule kullanmani diliyorum.

Bahsi gecen board arizasi P-TTL flash tna olabilir. Ama bu linkte verdigimiz tetikliyicelerde olabilecegini dusunmuyorum. Nedeni de soyle. Bu tetikliyicer sadece manuel flashta ise yariyor. Yani Flasha bir komut verebilecek yetenekleri yok. Tek komutu flashi cakma eylemi , flashtan geri bir bilgi yada enerji alip boarda iletmiyor. (tek pim temas olarakta gecer) Boardaki yanma diye tabir ettigimiz sey aslinda icindeki direnclerin gorev yapmayarak akimi direk devrelere yuklu bicimde vermesi ve bu parcalarin hasar gormesidir. Bu genelde veri ve elektrik alisverisi olan parcalarda cok sik gorulur.

Sanirim senden evelki makina sahibinin kullandigi TTL yada PTTL flashta bir ariza vardiki bu akim bozuklugu makina ile temas eden kisimdan body nin boarduna gecti ve orda hasar yaratti. AF Flashlar makina ile koordinasyon halinde olduklarindan surekli veri alisverisi icindedir.

Eger makinayi aldigin kisi sana flash ta verdi ise , oncelikli onerim o flashi kontrol ettirmendir. Aksi taktirde yine ayni sorun ile karsilasabilirsin.

Çevrimdışı tugrulburak

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Ocak, 2014, 20:57:28 »
Bilgi için teşekkürler. Ben şimdilik dahili flaş ile idare ediyorum. Zaten flaşı sadece macro da kullanıyorum. İleride Ring Flash alırım belki.
Her zaman dikkatli olmak lazım , güzelim makinelere zarar gelmesin.
Pentax K5
pentax DA 40mm 2.8 Limited
Jupiter 37am 135mm
Smc Pentax 135mm 3.5 
Auto Revuenon mc 50mm 1.4
 Voigtlander Color ultron 50 1.4
 Porst Color Reflex 50mm 1.2

pentaz k x flu çekim sorunu

Başlatan intothealone

Yanıt: 1
Gösterim: 5895
Son İleti 20 Aralık, 2018, 09:41:34