Gönderen Konu: SMC PENTAX-F 1.7x AF ADAPTER-manuel lenslere otofokus özelliği kazandırır  (Okunma sayısı 6787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ürün oldukça temizdir, çok nadir bulunan bir ürün. Birçok manuel lense otofokus özelliği kazandırıyor.Elbette hem manuel hem de otofokus lenslerde telekonverter özelliği de sağlıyor  Örneğin 300m f4 lensi kullanırsanız 510mm f6 lense döndürüyor.Yani ışıkta 1.5 stop kaybınız oluyor.

Otofokus lenslerde bazen takılma yapabiliyor fakat manuel lenslerde oldukça iyi. Özellikle 200mm,300mm gibi manuel lens sahipleri için çok ideal f/p anlamında.Aldığınızda bozuk olup olmadığını aşağıdaki gibi test ediyorsunuz. Daha detaylı bilgi için ise pentaxforum gibi sitelere bakabilirsiniz.Dediğim gibi ben pek kullanmadım çok tecrübem yok fakat forumlarda hep olumlu bahsedilen bir aksesuar tabi bazı kısıtlamaları da var,bakarsınız oradan.

https://www.youtube.com/watch?v=Frn2SaBk4H4

http://www.pentaxforums.com/lensreviews/Pentax-Rear-Teleconverter-F-1.7x-Autofocus-Adapter.html

Fiyatı 700 TL aldığım fiyata satıyorum,takas imkanı mevcut değil kargo alıcıya ait.Fotoğraf istenirse koyabilirim ama zaten yeni gibi birşey ufak tefek dışında kullanım çiziklerini saymazsak.

Yurtdışı fiyatı 300-450$ arası ebayda çok pahalı bir aksesuar ben uğraşmak istemiyorum alacak kişi kar ederek ebaydan dahi satabilir.
« Son Düzenleme: 27 Şubat, 2016, 23:59:28 Gönderen: Baha »
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Bu aparatın alım-satımını tavsiye etmem, her zaman elde edeceğiniz bir ekipman değil. Benzer bir ürün diğer markalarda raslamadım. Kaliteli ve yapı olarak kararlı bir yapısı var, satmanızı tavsiye etmem. Yapısı ve kullanımıyla ilgili olarak aşağıdaki linkte bilgiler mevcuttur.
http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3110.0.html

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
Orası öyle de yatıyor abi kenarda,pek kullanacağım da yok gibi en azından yatacağına ihtiyaç sahibi bir arkadaşımızın işini görür.

Bu arada soranlar olmuş,bu aparat direk olarak manuel lense otofokus özelliği kazandırmıyor,ortama ve mesafeye göre otofokus yapabiliyor da yapamıyor da. Duruma göre son fokus düzeltmesini manuel olarak sizden istediği durumlar oluyor. Çekim hızını arttırdığı aşikar tabi ama direk olarak otofokus motoru değil, ürünü alacak arkadaşlar buna dikkat etsinler.
« Son Düzenleme: 02 Kasım, 2015, 10:12:10 Gönderen: selman »

Çevrimdışı dgncsk

• Üye
    • Profili Görüntüle
ne enteresan bir parçaymış bu böyle.

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
Evet hala güncelliğini korumaktadır  :)

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
Satılmış,alan arkadaş hayırlı olsun.

***SATILIK*** """KELEPİR""" PENTAX 18-55 DA-L KİT LENS

Başlatan fatihtekin88

Yanıt: 2
Gösterim: 18426
Son İleti 31 Temmuz, 2013, 00:30:52
Gönderen: fatihtekin88
Nadir Lensler: Pentax "K" 28mm f3.5 / "K" 50mm 1.2 / M 75-150mm

Başlatan R1

Yanıt: 16
Gösterim: 45197
Son İleti 09 Nisan, 2014, 14:20:26
Gönderen: R1
_____ En Keskin 50mm yani Pentax M 50mm f/1.7 üstelik Tertemiz _____

Başlatan sydbarret

Yanıt: 4
Gösterim: 22052
Son İleti 20 Mart, 2015, 07:03:33
Gönderen: sydbarret
SATILDI ** PENTAX SMC DA 16-45mm f/4 *** SATILDI ***** !!!!

Başlatan adr

Yanıt: 1
Gösterim: 23166
Son İleti 18 Şubat, 2012, 15:34:41
Gönderen: ercan69
*** (SATILDI) *** PENTAX SMC DA* 55mm f/1.4 SDM *** (SATILDI) ****

Başlatan adr

Yanıt: 7
Gösterim: 24066
Son İleti 02 Nisan, 2012, 21:18:49
Gönderen: adr