ben de hem 70 hem 77 limitedi kullandım . 77 limited f4ten sonra dahi PF oluyor. photoshopda düzeltmek de hiç kolay değil lensin ve makinenin profili photoshopta olmadığı için. PF dediğimiz olay da cam, ve ya beyaz ve yansıyan yüzeylerde mor /magenta renklerin görünmesi. bu durum bokehinde çok sorun olurken, net ve keskin olan yerlerde renk ayarlarından magentayı 0 doygunluga getirince gideriliyor.
bunun yanında 77 limited ile 70 limitedin bokehini örneklerle de görebilirsiniz, odak uzaklığının 7mm fazla olması dolayısıyla daha derin bir bokeh veriyor. ancak aynı diyafram değerindeyken bokehlerinde çok bir fark göremezsiniz. ben 70 limitedi verdiği renkler keskinliği ve ca/PF gibi sorunları olmaması sebebiyle daha çok sevdim. ayrıca DA limited lenslerde FA limitedlere göre lens flare de çok çok azdır. güneşe tutup çekseniz dahi fotoğraflarda istenmeyen flare etkisi çok görülmez. bunun yanında bir sene önce kdv hariç 950 TLye satılıyordu 70 limited. şu an da 1300 lira gibi bir fiyatı var kdv dahil ve türkiye garantili. 2. el piyasası 900 950 arası değişiyor.
77 limited ben aldığımda 1100 liraydı 2. elde . şu an bulmak imkansız gibi

ancak 77 limited ve k10d ile çektiğim fotoğraflara baktığımda farklı bir hissiyat uyanıyor içimde

fotoğraflar daha güzel olduğu için değil, yahut keskin de değiller. ama o lensin ayrı bir havası var insanı kendine bağlayan.
ben sizin yerinizde olsam ucuza bulduysam 70 limited alırdım. şu an elimde 70 ve 40 limited lensler var. k-x ile taşımak yorgunluk vermiyor. hatta küçük bir çantaya 70 limited takılı k-xi cebime de 40 limitedi alıp rahat ve uzun uzun dolaşabiliyorum

77 limitedin ağırlığı 40 ve 70 limitedin toplam ağırlığı kadar. boyutları da keza öyle
fokus hızı olarak 77 limited yavaş. af assist olmayan modellerde de af assist olan modellerde de gece netlemesinde 40 ve 70 limited fokusu tek seferde yakalıyor.
ayrıca da limited lensler köşeden köşeye bıçak gibi keskindir en açık diyaframda dahi

benim için tek kötü yanları var, boyutları çok küçük. filtre takarak biraz daha uzatıyorum yoksa hem hafiflikten hem kısalıktan elimde sadece body varmış gibi duruyorlar. bu ters ışıkta fotoğraf çekerken filtreyi sökmeye dolayısıyla vakit kaybına sebep oluyor.
ayrıca 2 lensi de alırken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer konu , lens kapaklarının çok kötü olması. built in hoodları da bir fena tasarım

kullandıkça yıpranmaya sebep oluyor (hoodda boya kalkması kapağın iç kısmında yıpranma gibi.
2 lensin de güzel yanı hoodun altına filtre takabiliyorsunuz

not: bu aralıktaki tüm lenslerde ca/pf sorunu var. canonun 4 kat fiyatlı Lserisi lensinde dahi bu sorunu görebilirsiniz. ancak 70 limitedde göremezsiniz

bir gezide 5dm2 ve 85mm 1.2 lensiyle benim k-x ve 70 limitedime bas-çek yakıştırması yapan bir arkadaşın aynı anda çekilmiş aynı fotoğrafı bastırırkenki yüz ifadesi 70 limitedi ve pentax sevginizi yücelten bir durum