Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Perde sayısı kullanılan makinanın kalitesine göre değişir, bazı marka gövdeler kaliteli malzeme kullanır 450-500 bin çekime kadar çıtı çıkmaz gövdenin bazı gövdelerde 50 bin olmadan perde değişimi gerektirebilir hem şans hemde kullanılan mekanizmanın malzeme kalitesi olayı değiştirebilir. Aynasız denilen gövdelerde perde mekanizması biraz daha hassas ve basittir o yüzden 100 binden fazla ömür biçilmez, pentax dslr gövdeler diğerlerine göre biraz kaliteli malzeme kullanır o yüzden 200 bin üzeri ortalama ömür biçilir. FF gövdeler biraz daha kaliteli malzeme kullanırlar onlarda perde ömrü 500 bine kadar rahat rahat çalışır daha üst seviye tam prof gövdeler 700-800 bine kadar çıkar yani burdaki olay sadece o modelde kullanılan malzemenin kalitesine bağlı tüm makinalar için geçerli bir olay değildir. Piyasada bakın bir çok ustanın elinde kullandığı 450 bini geçmiş nikon d80 türü gövdeler halen şıkır şıkır çalışmakta diğer taraftan bir çok kişide rastladığım 50 binde perde değişen d7000 ve sony gövdeler var. En kaliteli malzeme kullanarak piyasaya gövde üreten nikon, pentax ve canondur en basit malzemeyi sony kullanır çok değişik marka gövde kullandım malzeme kalitesi yönünde en kötüsü sonyler bir tek sony a77 dışında kaliteli gövdesine rastlamadım. Perde ömrü takıntısından çok gövdenin nasıl kullanıldığına dikkat etmek lazım yurt dışında 104 bin çekimde nikon d300s aldım tek çizik yoktu hayyamda 21 bin perde de nikon d7000 aldım kim gördüyse makinayı kesin 150 bin çekimdedir dediler çünkü çok hor kullanılmıştı makina o yüzden perde sayısından çok makinanın bakımlımı yoksa dağa taşa vurarakmı kullanılmış ona bakmak lazım.
275 binde d3 kullanıyorum nihahaha
Başlatan KaBeş
Başlatan sadi