Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yunus hocam saygılar.verdiğiniz bilgiler için çok tşk. ederiz.hocam yalnız bir yanlış baskı yapılmış herhalde makine pozometresi (tabiki ışıgın yönü önemli olmakla beraber) kar fotolarında dijital makinelerde + pozlanmalı diye biliyorum.sebebi ise makinenenin mantığı.makine kar fotosunda ben çok parlak bir yüzey çekiyorum o zaman pozu eksiltmeliyim diye düşünür buda fotonun normalde olması gerekenin çok altında bir koyu poza sebep olur bu sebeple makine uygun + değere getirildiğinde makinenin azaltacağı parlaklık doğru değere düşer.yani bu yüzden makineyi tuttuğumuz yerdeki ışıkta dahil(yanal vb)etkiside göz önüne alınarak +1+2 gibi pozlama telafileriyle doğru renk elde edilebilir.dijitalde parlak alanlardan daha çok veri kurtarılabileceği için ben kar fotolarını RAW çekmeyi tercih ediyorum ve pozlamayı +2 ye getiriyorum.gayet hoş pozlamalar yakalıyorum.tabi RAW da düzeltmeler yaparak.yalnız filmlilerde bu farklı olabilir çünkü orda koyu pozlamada daha çok detayın kazanılabildiği söyleniyordu .bu konudada ustalar gerekeni söyler herhalde.saygılarımla.
Keyifle izledim...... Ama üşüdüm!!!!!!!
ellerine sağlık Mehmet abi,bütün fotoların birbirinden güzel olmuş.
Sen bu günkü çektiğim fotoğrafları görsen d800 le bile böyle fotoğraf çekilemez