Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben size bu konuda maalesef ingilizce ama yinede iki sayfa önermek istiyorum. http://www.pentaxforums.com/lensreviews/category-SMC-Pentax-DA-Zoom-Lenses.html(ve buna bağlı sayfalar, önerdiğiniz lensin yorumlarına bakmayı unutmayın).Daha teknik bir kaynak ise:http://www.photozone.de/pentaxKişisel önerim ise DA 16-45 olacak keskinliği doğru kullanıldığında sizin makinanızın sensörünüzün keskinliğini geçer, geniş açı ihtiyacınızıda karşılar. 1/2.4 makro bile çeker, fiyatıda ve ağırlığıda fazla değil, daha ne olsun bence bunun tek tanımı "şamda kayısı". Sıcak ve uzun zaman güneş altında kalmaktan koruyun yeter.
hocam sıcağa karşı zaafı nedir diğer lensler ile aynı kalitedede değilmi yapısı?
İstisnasız bütün lenslerin focus vidalarında yağ vardır, sıcakta bu yağın akıcılığı artar ve bir kısmı diyafram yapraklarına akarak diyaframı bozar, güneşle söylemek istediğimde buydu. Güneş altında çok ısınmasına izin vermeyin ne lensleriniz nede makinanızın. Orn: Marmariste Ağustos öğle vaktinde boynunda saatlerce makinayla dolaşmak gibi.
Tüm lenslerin yapısı itibariyle fokus (metre) halkasının döndüğü yuvada daha pürüzsüz ve kaygan olması için özel gres ile desteklenir. Aşırı sıcak ve kötü hava koşullarından dolayı sözkonusu yağlayıcı maddede sertleşme olduğu gibi aşırı sıcaktan dolayı erime olabilir. Eriyen özel gres mekanizmanın yağsız kalması gereken yere sızdığı gibi işlevini yaptığı kanalda özelliğini kaybeder. Ayrıca optiklere yapılan ve parlamaları asgariye indirmeye yarayan özel cam kaplama maddesi güneş ışığından ve ısısından etkilenebileceği ve özelliğini bir nebze kaybedeceği unutmayalım. Ekipmanlarımızı mümkün olduğu kadar oda sıcaklığında rutubetsiz ortamda koruyalım. Daha verimli olurlar.
Hepsinin standart değeri idealdir. Ortamına göre değiştirebilir ama şimdilik sizin için bence gerekli bir menü değil. Ha ben genel olarak keskinlikleri 1 çıt, kontrastı 1 çıt arttırarak kullanıyorum. Ama dediğim gibi ortamına göre değişken şeyler..
Şimdi bazı videolar görüyorum pentax vs. adam makineyi suyun altına tutuyor makinenin dayanıklılığını kanıtlamak v.s için, ben diyorumki herşeyi geçtim gövde ile lens arasındaki bayonet birleşim yeri illa ordan içeri su girer 2 metal yer sonuçta?
Başlatan seymen
Başlatan cumuta
Başlatan balikjinekologu