Gönderen Konu: 2020 Olimpiyatları  (Okunma sayısı 21405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2020 Olimpiyatları
« Yanıtla #15 : 08 Eylül, 2013, 13:26:19 »
panasonic (kurulduğu anda bisiklet dinamosu üreten ve sadece 3 çalışanı olan şirket bu gün 290 bin çalışana sahip, yıllık satış rakamı 52 milyar dolar seviyesinde, 15 bin çeşit farklı ürün üretiyor) 'in kurucusu Konosuke Matsushita nın hayatını okurken onun şöyle bir sözü kulağıma küpe olmuştu: "Radyonun bozulacağı fikrine kapılırsanız, iyi bir radyoyu asla üretemezsiniz"

lütfen şu parti bu parti beni hiç ilgilendirmiyor. hatta kendimizi bir şey beceremez olarak gören zihniyet de beni hiç ilgilendirmiyor, beni bir şey ilgilendiriyor Türkiye... Şayet onlar ön yargılarından kurtulup bize bunu verselerdi, biz bunu başarabilirdik, yapabilirdik, hem de en iyisini. Şu ezik psikolojisinden sıyrılın, kendinize güvenin, "Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur"
« Son Düzenleme: 08 Eylül, 2013, 13:30:31 Gönderen: itasdemir »

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 08 Eylül, 2013, 14:07:38 »
Konuyu ideoloji çatışmasına dökmeye gerek yok.

http://www.goal.com/tr/news/454/t%C3%BCrkiye-haberleri/2013/09/08/4246473/coates-t%C3%BCrkiye-i%C3%A7in-jepolitik-soru-i%C5%9Faretleri-vard%C4%B1?ICID=HP_BN_3

http://www.goal.com/tr/news/454/t%C3%BCrkiye-haberleri/2013/09/08/4246374/prens-albert-istanbulu-yakan-ortado%C4%9Fu-oldu?ICID=AR_RA_3

onların böyle kaygıları olabilir (bunun minarenin kılıfı olduğunu biliyor olmamıza rağmen) de, bizdeki bıyık altından kıs kıs gülüp elini ovuşturanlara ne oluyor ben onu anlamadım, hayır bu sabah daha mı mutlu uyandınız nedir yani?
« Son Düzenleme: 08 Eylül, 2013, 14:09:04 Gönderen: itasdemir »

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 08 Eylül, 2013, 14:22:27 »
güzel ülkemizi, güzel istanbulumuzu çevreciyiz diye cehenneme çeviren zihniyet bakın neler demiş

http://www.haber7.com/medya/haber/1071165-cumhuriyet-yazarinin-tokyo-sevinci

olimpiyat tokyo ya verildi diye göbek atan bu paçavra zihniyet, nükleer sızıntının boyutunun 4 saatte 1 insanı öldürecek seviyeye ulaşmış olmasından

http://haber.mynet.com/dunya/japonyadan-2020-atagi-787669-1

haberdar değil midir sizce, haberdardır. ama onların gözleri var görmez, kulakları var işitmez, dilleri var gerçekleri söylemez. deprem 2011 yılı mart ayında oldu, bu gün üzerinden 2 yıl 6 ay geçmiş kaba bir hesapla 900 gün geçmiş, 4 saatte 1 insan ölürse günde 6 insan, 900 günde 5400 insan eder, 5400 insan 8-10 ağaç eder mi, o zihniyete sorun.

Çevrimdışı yLdRy

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 08 Eylül, 2013, 14:34:16 »
20 sene önce çocukluğumda Erdoğanla başladı bu muhabbet. İstanbul'a ilk tramvay geldiğinde duraklarda falan yazıyordu "İstanbul 2000 mi 2004" mü ne. Ben hayattan emekli olacak yaşa geldim hala aday oluyoruz ama alamıyoruz. Aynı avrupa birliği sürecine döndü iş. Başbakan çıkıp da "Gördünüz mü bak, protesto eylemleri yüzünden gitti güzelim olimpiyatlar" derse ki açıkça demese de kesin ima edecek, çok gülerim. Gene de umutluyum, 20 seneye kalmaz alırız biz bu olimpiyatları çünkü tüm adaylar ikişer üçer kere almış olacak zaten. Ayıp olmasın diye bizi de görürler artık bir kere.

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 08 Eylül, 2013, 14:44:11 »
20 sene önce çocukluğumda Erdoğanla başladı bu muhabbet. İstanbul'a ilk tramvay geldiğinde duraklarda falan yazıyordu "İstanbul 2000 mi 2004" mü ne. Ben hayattan emekli olacak yaşa geldim hala aday oluyoruz ama alamıyoruz. Aynı avrupa birliği sürecine döndü iş. Başbakan çıkıp da "Gördünüz mü bak, protesto eylemleri yüzünden gitti güzelim olimpiyatlar" derse ki açıkça demese de kesin ima edecek, çok gülerim. Gene de umutluyum, 20 seneye kalmaz alırız biz bu olimpiyatları çünkü tüm adaylar ikişer üçer kere almış olacak zaten. Ayıp olmasın diye bizi de görürler artık bir kere.

:))))))) haklısın
Arslan Türegün

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 08 Eylül, 2013, 14:47:32 »
hayatında sporla ilişkisi "at yarışı ve iddaa tahmini" nin den öteye geçmeyen kişilerin hayalleri de bu kadar olur zaten. yapamazuk, edemezuk. 8) 8) 8)
« Son Düzenleme: 08 Eylül, 2013, 14:48:43 Gönderen: itasdemir »

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 08 Eylül, 2013, 14:52:55 »
neyse, italya'da başlamak üzere olan F1 izleyeyim bari, daha iyi, en azından spor,
he he
biz yapamazuk, edemezuk  8) 8) 8)

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 08 Eylül, 2013, 15:05:41 »
hayatında sporla ilişkisi "at yarışı ve iddaa tahmini" nin den öteye geçmeyen kişilerin hayalleri de bu kadar olur zaten. yapamazuk, edemezuk. 8) 8) 8)

Senna rahmetli oldu F1 benim için bitti. Schumi varken az da olsa izlenebiliyordu.

Artık kadın voleybolu ve erkek basketbolundan başka spor tanımıyorum :)
Arslan Türegün

Çevrimdışı R`meRt

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 08 Eylül, 2013, 15:28:43 »
onların böyle kaygıları olabilir (bunun minarenin kılıfı olduğunu biliyor olmamıza rağmen) de, bizdeki bıyık altından kıs kıs gülüp elini ovuşturanlara ne oluyor ben onu anlamadım, hayır bu sabah daha mı mutlu uyandınız nedir yani?

Ben de olimpiyatların olmasını isterdim, en azından gidip fotoğraf çekerdik.

Ben kılıf olduğunu düşünmüyorum.  Önceki mesajlarımda da yazdık çok fazla yanlışımız vardı. Yer arayana yer sunduk.

Basınımız bizi çok gazla, yok biz şöyle hak ettik yok böyle oldu. Teknik alt yapısının %50 sini tamamlamış bir rakibimiz vardı. Dünya'nın en düzenli şehri olan bir rakibimiz vardı. Biz oraya birincisi yanlış bir tema ile gittik, ikincisi biz müteahhit olarak taahhütte bulunduk, onlar sporcu kimiliğiyle çalıştılar.

Bu iş şimdi olmadı diye vazgeçmek olmaz, bir sonraki bir sonraki kovalanmalı.

İnsanların eleştirmesine gelince, başkasının ne düşünmesi gerektiğine karar veremem. Kimse de karar veremez. Herkes kendi düşüncesine göre yorumda bulunuyor. Herkesin doğrusu farklıdır. Yapacak bir şey yok. Ayrıca Spor bakanımızı da eleştirmek isterim, alınamadı diye kına yakın twiti atmış, alsaydık koyduk mu yazacaktı :)
« Son Düzenleme: 08 Eylül, 2013, 15:30:06 Gönderen: R`meRt »

Çevrimdışı R`meRt

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 08 Eylül, 2013, 15:32:29 »

Şunu da eklemek isterim. Şu an sporu yöneten insanlar İİBF mezunu olunca en fazla gelinen nokta bu olur. Spor idareciliği başka bir dal çünkü.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 08 Eylül, 2013, 15:45:32 »
Senna rahmetli oldu F1 benim için bitti. Schumi varken az da olsa izlenebiliyordu.

Artık kadın voleybolu ve erkek basketbolundan başka spor tanımıyorum :)
yok be hocam, eyvallah o zamanlar başkaydı ama, 2000 li yıllarda hakinen-shumi çekişmesi de az buz bir kapışma değildi. şu anda kaç tane dünya şampiyonu aynı anda pistte bir sayalım, vettel, alanso, button, hamilton, raikonen hiç fena değil,

bu aralar tenisde ki kapışmalar da dikkatlice izlenmeli çünkü müthiş raketler çok formda, bir federer-nadal kapışması her nesle nasip olmaz

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 08 Eylül, 2013, 16:02:18 »
Şunu da eklemek isterim. Şu an sporu yöneten insanlar İİBF mezunu olunca en fazla gelinen nokta bu olur. Spor idareciliği başka bir dal çünkü.
hiç katılmam mert kardeşim,
öyle düşünürsek, spor bakanlığı değil de spor müdürlüğü olur, bakanlık siyasi bir konu
daha önce de bu ülkede öğretmenlik yapan kişiler spor bakanlığı yaptı,
kaldı ki yanıldığımız konu, bu gelinen nokta başarı veya başarısızlık olarak söylüyorum bu günün konusu değildir
Türkiye Milli Olimpiyat komitesi olarak belirlenen bir komite var, yıllardır bu konular ile ilgili çalışır, başarı ya da başarısızlık Türkiye'nindir, bunu siyasi mülahazalara bağlamamak gerekir.
Ancak gördüğüm kadarıyla bunu sevmediği bir partiye belden aşağı vurma fırsatı olarak görenlerin, büyük resmi göremediğidir. şu hayatta yaşarken belki bir olimpiyatı gider yerinde izlerdik, ülkemiz belki milyon dolarlarca harcayarak yapamadığı reklamı yapacaktı. bu güne kadar olimpiyat düzenleyen bütün ülkeler harcadıklarının en az üç katını kazanmış, yazık oldu vesselam.
gördüğüm bir şeyi daha paylaşmak istiyorum. gençliğin boş yetiştiği, bir çok konuda sığ düşünceye sahip olmaları, okumadan araştırmadan, bilmeden yorum yapmaları, büyük bir söz vardır "Bilgi sahibi olmadan, kanaat sahibi olmayın", hoş ben de o gençlerden biriyim. ama ne bileyim hakikaten üzücü

Çevrimdışı R`meRt

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 08 Eylül, 2013, 16:12:26 »
İbrahima bi Hasan Arat tanışık olduğum bir insandır. Kendisi bu konuda çok özverili çalıştı. Sadece onun emeği bile hak etmeye yeterdi.

İİBF mezunu dediğim bakan için söylememiştim, az çok sen de biliyorsun üst yönetime atanan insanların yeterlilikten öte farklı şartlarla atandığını. Bahsettiğim buydu.  Bu ülke de spor yöneticiliği boş bir kavram. Kaybettiğimiz konu spor eğitimi, spor kültürü ve spor yöneticiliği. Bize olimpiyatı kaybettiren şeyler bunlardı. Şunuda unutmamak lazım, Tokyo değil farklı bir şehir olsaydı karşımızda daha farklı olurdu. Tokyo ciddi derecede hazır geldi karşımıza.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 08 Eylül, 2013, 16:17:00 »
İbrahima bi Hasan Arat tanışık olduğum bir insandır. Kendisi bu konuda çok özverili çalıştı. Sadece onun emeği bile hak etmeye yeterdi.

İİBF mezunu dediğim bakan için söylememiştim, az çok sen de biliyorsun üst yönetime atanan insanların yeterlilikten öte farklı şartlarla atandığını. Bahsettiğim buydu.  Bu ülke de spor yöneticiliği boş bir kavram. Kaybettiğimiz konu spor eğitimi, spor kültürü ve spor yöneticiliği. Bize olimpiyatı kaybettiren şeyler bunlardı. Şunuda unutmamak lazım, Tokyo değil farklı bir şehir olsaydı karşımızda daha farklı olurdu. Tokyo ciddi derecede hazır geldi karşımıza.
ama mert şunu gözden kaçırma
çevrecilik adına güzel istanbulumuzu cehenneme çevirirken birileri, bu Türkiye karşıtları acayip ayağa kalkmıştı, hatırlarsan ilk gece pizzaların parası da meksika'dan ödenmişti, şimdi Tokyo'ya bunu verirken tek bir çevre eleştirisi olmaması size de garip gelmiyor mu,
ya da ters mantıkla düşünelim,
alt yapımızı halletseydik, her şey tamam olsaydı da biz bu oylamaya katılsaydık ve o sızıntının yüzde 1 i Türkiye'de olsaydı, sonuç ne olurdu, cevabı herkes biliyordur herhalde
« Son Düzenleme: 08 Eylül, 2013, 16:18:10 Gönderen: itasdemir »