Gönderen Konu: YARDIM !!! FOTOĞRAFTAKİ SİYAH LEKECİKLER ?  (Okunma sayısı 7724 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
Ynt: YARDIM !!! FOTOĞRAFTAKİ SİYAH LEKECİKLER ?
« Yanıtla #15 : 11 Ocak, 2014, 21:26:50 »
Bunlar Lens veya sensör lekelerine benziyor, her ikiside problem olmaz, zaten çok küçük görünüyorlar, pcasa ve photoşop programlarında bir iki tıklama ile rahatlıkla ps de yok edilebilir. Dert etmeyin.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 11 Ocak, 2014, 21:31:08 »
Merhabalar, beyaz ekranda çekememenin sebepleri şunlardan biri olabilir;

1. Lensin odaklama mesafesinden daha yakına odaklamaya çalışıyor olabilirsiniz.
2. dSLR ler odaklamayı kontrast farkına göre yaptıklarından tek renkte netleyemezler.
3. Işık yetersızse yine netleyemezler.
4. AF.S ayarlarından varsayılan ayar olarak (K-30 a göre menü C3) varsayılan Odak-Öncelikli ise netleyemediğinden çekim de yapamayacaktır. AF.S Deklanşör-Öncelikli seçilerek netleyemese bile çekim yapılacaktır.

İbrahim beyin yöntemi ile de ayarları değiştirmeden netlemeyi kilitleyip çekim yapabilirsiniz.

Ayrıca lekenin lenste veya sensörde olup olmadığından emin olmak için farklı bir lense de çekim yapılabilir. Lens takılı değilken dikkatli bakınca lensteki tozlar gözle görülebilir.
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 11 Ocak, 2014, 22:04:29 »
makineyi manuel netlemeye getir. çekim modlarından manuel mod'a getir. diyafram 22 yap. televizyon ekranı olmak zorunda değil. duvarı da çeksen olur. ama enstantaneyi 5-10 saniye yap (şu anda yapacağını varsayarak 5-10 sn diyorum. gündüz farklı olur). makineyi sabit tutmana gerek yok. sonuçta amaç sensördeki lekeyi görmek. varsa görünür tozlar. temizlik kiti ile sensöre girmek biraz cesaret ister açıkçası. ben de aldım temizlik kitini fakat cesaret edip de gelen sıvıyı sensöre dökemedim. İbrahim Abi'nin dediği gibi yapıyorum. ara sıra makineyi ters çevirip, ayna yukarı dedikten sonra, çok içine girmeden pomayla havayı veriyorum. gerçi pompan yokmuş. pompam yok, ağzımla üflesem olur mu deme :) sensöre tükürme riski var.

aslında sendeki tozlar çok da büyük değilmiş. o kadar da sıkıntı etme bence. birazdan bir tane fotoğraf eklerim buraya, görürsün o zaman toz neymiş :)

« Son Düzenleme: 12 Ocak, 2014, 00:10:56 Gönderen: caucassian »
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

teleskop kullanan bilgisi olanlardan yardım istiyorum

Başlatan cumuta

Yanıt: 19
Gösterim: 17597
Son İleti 21 Mayıs, 2015, 15:58:07
Gönderen: cumuta
Ekipman fiyatlandırma hakkında yardım rica ediyorum.

Başlatan sancoahmet

Yanıt: 3
Gösterim: 6077
Son İleti 21 Mayıs, 2014, 15:59:40
Gönderen: sancoahmet
Pentax 360fgz flaş için acil yardım

Başlatan runo15

Yanıt: 5
Gösterim: 9702
Son İleti 09 Temmuz, 2014, 18:38:17
Gönderen: runo15
acil yardım manüel lensleri artık kullanamıyorum