M 50mm f1.7 mi almalıyım yoksa A 50mm f1.7 mi ?Arasında pentaxforumda aldığı puanlar arasında baya bir fark görünüyor da siz ne tavsiye edersiniz?
Vaktiniz olduğuna göre araştırmaya başlayabilirsiniz, ben A'yı bilmiyorum, ve en önemlisi sonuçta bu fotoğrafçının kişisel seçimi olacaktır, onun için sonuçlara sizin karar vermeniz lazım, birde çok iyi veya çok kötü gibi üç noktalar hariç 5-10 kişinin şahsi beğenileri ve oylamalarıyla karar verilmez. mesela 18-55'lerin internetteki örneklerine baktım, ama bütün yorumlar benim gözümle/beynimle çelişiyordu AL I'i aldım hakikaten ALII'den ve AL WR'den iyi gözüküyor, ama benim gözüme sadece tabii. Bence siz FA'yı mutlaka alacaksınız başka şeyle vaktinizi harcamayın, almazsanız aklınız kalacak ilerde yine alacaksınız gibi duruyor, bu yüzden hiç diğerlerini artık düşünmeyin derim bu noktada. Sadece lens değil tüm görsel ürünlerde Kimseye değil, sadece gözünüze güvenin (Fot. makinası, TV, printer, lens aklınıza ne gelirse). Çünkü gören sizin beyninizdir size özeldir.