Gönderen Konu: Pentax smc 1.7 manuel lens ve K 20 D gövde..  (Okunma sayısı 4525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mesutcengiz

• Üye
  • Söylesem faydası yok sussam gönül razı değil
    • Profili Görüntüle
Pentax smc 1.7 manuel lens ve K 20 D gövde..
« : 19 Eylül, 2014, 19:37:14 »
Analog makinelerin revaçta olduğu dönemlerde canon A-1 makinem vardı..daha sonra bir pentax makine aldım ve objektifine vuruldum resmen..o kadar güzel bokeh veriyordu ki...digital devrimle:)) diğer ekipmanlarımı elden çıkardım ama bu objektifi satmaya kıyamadım..sırf bu yüzden geçenlerde bir K-20 D  aldım ama doğrusunu isterseniz hayal kırıklığına uğradım..filmli makinede harika sonuçlar veren lensin digital gövdeyle uyumunu sağlayamadım..mesela yakın mesafede netlemeyi bir türlü istediğim noktada yapamıyorum..makinedenmi yoksa bendenmi kaynaklanıyor bu sorun bilmiyorum..K- 20 D gövdeyle 1.7 manuel lensi kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..teşekkürler
Pentax K20D
Pentax 18-135 WR
Pentax 50mm 1.7 M
Samsung 18-55

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax smc 1.7 manuel lens ve K 20 D gövde..
« Yanıtla #1 : 19 Eylül, 2014, 20:07:05 »
K10D ile Pentax-A 50mm F1.7 lensi bir süre kullandım. Böyle bir ikili olamaz :) Harika bir ikili oluyorlar.
Lens manuel olduğu için gövdede bir sorun olacağını sanmıyorum. Belki eliniz dağılmıştır :) Biraz daha haşır neşir olursanız eski günlerdeki gibi olabilirsiniz belki :)
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı Stainless..

• Üye
  • Ahmet Teke
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 19 Eylül, 2014, 23:36:19 »
Analog makinelerin revaçta olduğu dönemlerde canon A-1 makinem vardı..daha sonra bir pentax makine aldım ve objektifine vuruldum resmen..o kadar güzel bokeh veriyordu ki...digital devrimle:)) diğer ekipmanlarımı elden çıkardım ama bu objektifi satmaya kıyamadım..sırf bu yüzden geçenlerde bir K-20 D  aldım ama doğrusunu isterseniz hayal kırıklığına uğradım..filmli makinede harika sonuçlar veren lensin digital gövdeyle uyumunu sağlayamadım..mesela yakın mesafede netlemeyi bir türlü istediğim noktada yapamıyorum..makinedenmi yoksa bendenmi kaynaklanıyor bu sorun bilmiyorum..K- 20 D gövdeyle 1.7 manuel lensi kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..teşekkürler

K10D ve A-50 mm F1.7 lensi 1 sene boyunca kullandım. Minimum netleme mesafesinden daha kısa mesafeyi netleyemezsiniz zaten, o da 45 cm civarıydı yanılmıyorsam. Daha uzak mesafelerde ise; gözünüz ile baktığınızda net olan kısımı netlemenize rağmen fotoğrafa baktığınızda net gördüğünüz yerden farklı bir nokta netlenmiş ise makine odak kaçırıyordur... Muhtemelen siz mininmum mesafeden daha kısa mesafede netlemeye çalıştığınız için bu sonuç ile karşı karşıya kaldınız. K10D ve bu lens ile çektiğim fotoğraflardan birkaçı;

K10D || DA 50 mm F1.8 || A 50 mm F1.7 || DA 18-55 || Sigma 70-300 F4-5.6 APO DG Macro
Comfortably Numb...
Progressive sever

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 20 Eylül, 2014, 09:22:37 »
Ya da analogtaki focus screen manuel lens kullanımına daha uygundu yeni focus screene alışamadınız e-bay gibi sitelerden manuel focus screen alın takın. Ama yine bol bol çekmek lazım alışmak için yüksek diyaframda. Ahmetinde paylaştığı şekilde çekimler yapmanız lazım normal şartlarda.

IMGP7913 by turkiye2turkiye, on Flickr

instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı selluka

• Üye
  • **
  • Ali AKBINAR
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Eylül, 2014, 22:44:49 »
Mesut bey merhabalar. Öncelikle sorunun makinenizden ve ya lensinizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmeniz gerekiyor sanırım (backfocus-front focus sorunu).  Çıktı alma şansınız varsa test kağıdını yoksa bir şerit metreyi kullanarak basit bir test yapabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla K20D lerde lens micro adjustment ayarı menüden yapılabilmekte daha sonra kullandığını lens için ayarınızı yaparsınız. Detaylı bilgi için aşşağıdaki linki incelemenizi öneririm. http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3789.15.html

Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 24987
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 9647
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 4299
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax k-3 türkçe menü yükleme nasıl yapılr

Başlatan cengiz21

Yanıt: 5
Gösterim: 6586
Son İleti 07 Haziran, 2015, 23:30:57
Gönderen: cengiz21
hepinizi kurtardım vee artık bende pentax kullanıcısıyım :))

Başlatan naimmazman

Yanıt: 11
Gösterim: 9639
Son İleti 24 Nisan, 2012, 12:34:47
Gönderen: rsimsek