Gönderen Konu: GSF FOTOĞRAF BÖLÜMÜ  (Okunma sayısı 5621 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
GSF FOTOĞRAF BÖLÜMÜ
« : 29 Haziran, 2012, 22:11:47 »
Merhabalar size bir konuda danışmak istiyorum.

Ders çalışamadığım kanaatine varıp ''ulen ben niye yetenek sınavlarına girmiyorum'' diyerek biraz araştırmaya koyuldum.

Marmara ve MSÜ de fotoğraf bölümü var.

1 - 1.5 ay kadar vaktim var.

Sanırım genel kültür soruları (fotoğraf tekniği,fotoğraf sanatçıları,film yönetmenleri vs gibi) ve

1. Fotokopi halinde kontür olarak verilmiş bir sahnenin tarif edilen ışık yönüne göre, ışık-gölge
ilişkisinin (gerçekçi bir gözle) kurulması istenir
2. Fotokopi halinde verilen fotoğrafların, önerilen başlıklar yönünde yeniden kadrajlanması
(çerçevelenmesi) istenir.
3. Görsel algı sınavı; projeksiyonla 5’er saniye gösterilecek 20 adet fotoğraf hakkındaki soruların
yanıtlanması istenir. Her fotoğraf gösteriminin sonunda ışık açılır ve adayın yanıt vermesi için 20
saniye süre verilir.

Bunları yaptıracaklarmış.. Bana ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Bu yaptıracakları şeyleri pek anlayamadım özellikle 1. sini..

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: GSF FOTOĞRAF BÖLÜMÜ
« Yanıtla #1 : 30 Haziran, 2012, 10:22:33 »
Selam,

Cok iyi, sinema-fotograf-reklam ve moda sektorunde calısabilirsiniz (Victorias Secrets'in resmi fotoğrafçılığı  bile olabilir bu ;) ), kendi stüdyonuzu açabilirsiniz, ve/veya sanatçı olursunuz, bu konuda Mimar Sinan daha iyi bildigim kadarıyla, teknik olarak Marmara iyidir. isinizde iyiyseniz cokta para kazanırsınız, gelecegi cok çok iyi olan ayrıca özgür çalışabilme imkanıda veren bir is, zevkli  bir yasamınız olur ama cok yorucudur ve dayanıklılık ve disiplin ister bilesiniz, birde unutuyorsum biraz yaratıcılığınızın olması gerekir bu işte sivrilebilmeniz için, yoksa hep başkaları için çalışırsınız, sonuçta bu bir görsel yaratıcılık ve vizyon işi. .

Hemen onemli bir hocanın en iyiai bolum baskanının kapısını calıp kaynak isteyin ve verdiği kaynakları calısın, vaktini calmadıgını dusunurseniz mumkun oldugu kadar odasında durup konusun, vakti oldugu zaman tekrar tekrar gidin, mutlaka sizi tanısın ve hevesli intibası olussun, mulakatta fotografcılardan mesela benim sevdiğim Alfred Stieglitz ve Ansel Adams, Minor White, çağdaşlardan Jeff Alu ve Pascal Lallement filmcilerdende Francis ford Coppola ve Orson Wellesten bahsedebilirsiniz.. Ingmar Bergman''da bahsedebilirsiniz ama o biraz ağır olduğu için inanmayabilirler. Burada bahsettiğim çağdaş fim yönetmenlerindende bahsedebilirsiniz.

Işık ve gölgede ışığın yönüne göre persfektif'i kurabilecekmisiniz onu anlamaya çalışıyorlar gibi geldi, persfektifi size bir hoca en fazla yarım saatte teoriğini öğretir, pratiği biraz daha zaman alır,
2. soru çok kolay fibobacci dizisi ve altın orana dayanıyor, altın oran, altın kesim, 3'ler kuralı, altın üçgen ve spirali bilirseniz hemen yaparsınız kadrajı, photoshopta golden crop eklentisi size pratikte çok yardımcı olacaktır, hemen anlayacaksınız mantığı.
3. şıkta 20 saniyede cevaplandırmanız gereken ne tür sorulardır  onu öğrenmek için hocalara sorabilirsiniz, olmazsa  öğrenciler hatta asistanlar fikir edinmeniz size cevap vereceklerdir.. Soruların basit mantıkla sorulması gerekir 20 saniye cevap süresi ise, ama bu konudaki mantığı anlamak lazım, gerisi çok kolaydır sanıyorum. 

Daha başka aklıma gelenler olursa sonra eklerim, sizde bizi bilgilendirmeye devam edin lütfen.

Sevgiler.
« Son Düzenleme: 30 Haziran, 2012, 10:30:15 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Haziran, 2012, 11:16:34 »
.
« Son Düzenleme: 30 Haziran, 2012, 17:11:36 Gönderen: haldun31 »
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 30 Haziran, 2012, 13:35:37 »
        Ahmet Refik'in bu konuda danışacağı tek kişi Can Baytan Hocamız olması lazım. Bu işin mantığını hocamızdan alabilir. Çok kişiye danışması onu çıkmaza sokar. Herkes kendince yardım edeyim derken negatif etki olur. Katılımda ve sınavda başarılar.

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 30 Haziran, 2012, 14:09:20 »
Hepinize teşekkürler ama Can abinin dediği tekniklerin çoğunu bilmiyorum o yüzden pek bir şey anlamadım.İlk olarak onları öğrenmem gerek sanırım.

Haldun abi geçen sene girmiş bir abi buldum bu akşam onunla konuşacağım.Sınavdan sonrada neler oldu yazarım tekrar buraya  :)

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 30 Haziran, 2012, 15:09:57 »
        İnşallah fantezilere kurban gitmezsin...

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 30 Haziran, 2012, 16:27:38 »
Hepinize teşekkürler ama Can abinin dediği tekniklerin çoğunu bilmiyorum o yüzden pek bir şey anlamadım.İlk olarak onları öğrenmem gerek sanırım.

Internette arayınca hemen bulursunuz bütün dediklerimi, topladıktan sonra bir saatinizi bile almaz hepsini anlamak. Numaralarla değil şekillerle ilgileniyoruz sadece tabii.
Hatta youtube'da bile Türkçe var açıklaması, ah  yanyana olsak size 45 dakikada gösterirdim  temel kavramları hepsi çok basit. Aslında bu işin gerçek bir hocasını bulsanız (resim hocası) hemen kavratır size, ben tabii sadece fotoğrafa yönelik pratik yaklaşımları biliyorum sadece-ki buda bu sınav için yeterli olurdu sanırım..

En ilk olarak şunu vurgulayayım sizinde bu düşünceyi özümseyip kafanuzda çözümlemeniz gerekiyor.  "Fotoğraflarda birer resimdir" Bu fikirde şüpheleriniz olması doğaldır, ama bence o zaman be bu sınava nede o mutsuz olacağınız o bölüme hiç girmeyin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fibonacci_number

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1n_oran

http://www.youtube.com/watch?v=-zTnjKFbycE  (buradaki dini propagandayı es geçebilirsiniz)

« Son Düzenleme: 30 Haziran, 2012, 16:35:49 Gönderen: cbaytan »

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Haziran, 2012, 20:21:45 »
Teşekkürler Can abi, bahsettiğin konuda bir sıkıntım yok.Zaten şuanda bir çok ressamın fotoğraf makinesiyle fotoğrafı çektikten sonra ona bakarak resmi oluşturduğunu biliyorum.

sinema lensleri vs fotoğraf makinesi lensleri

Başlatan Desperado

Yanıt: 1
Gösterim: 3992
Son İleti 14 Ekim, 2015, 20:53:55
Gönderen: Baha
Yurt dışından fotoğraf makinası getirme konusunda yardım

Başlatan cronos10

Yanıt: 43
Gösterim: 33994
Son İleti 11 Şubat, 2013, 20:35:13
Gönderen: zaferguler
Yeni başlayan birisi için fotoğraf gezisi önerisi

Başlatan kerimerdogan

Yanıt: 2
Gösterim: 4989
Son İleti 05 Ocak, 2015, 17:01:32
Gönderen: kerimerdogan
Forumların Amaçları ve Forumlara Periyodik Fotoğraf Koyma

Başlatan cbaytan

Yanıt: 2
Gösterim: 5976
Son İleti 10 Nisan, 2012, 19:30:16
Gönderen: cbaytan
PENTAX KULLANICILAR FOTOĞRAF VE BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU..

Başlatan umutcanyel

Yanıt: 0
Gösterim: 4841
Son İleti 28 Ekim, 2013, 21:44:10
Gönderen: umutcanyel