Gönderen Konu: Pentax k-5  (Okunma sayısı 24631 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
Pentax k-5
« : 10 Ekim, 2012, 15:53:49 »
Merhaba Penyax k-5 sahipleri. Siteye yeni üye oldum. 60 yaşındayım. Emekliyim. Beni abiniz olarak kabul edin. Şu an Nikon DSLR kullanıcısıyım. Ama Nikon'dan Pentax k-5 'e geçmeyi düşünüyorum.
Ancak bazı tereddütlerim ve sizlere bazı sorularım olacak.
1- Pentax k-5 lerde sensörde leke problemi vardı. Son zamanlarda üretici firma bu sorunun halledildiğini açıkladı. Ve yetkili distribütörler vasıtasıyla satılan sensör hatası düzeltilmiş ürünlerin seri numaralarının 4 veya 40 ile başladığını belirtti. Acaba spot piyasada satılan kısmen ucuz olan k-5 lerin seri numaraları kaç ile başlıyor bilen var mı? Demem o ki spot piyasa ürünlerinin sensörleri lekeli mi?
2- Spotta satılan k-5 lerde Türkçe menü var mı?
3 - K-5 lerin iki ileri modeli çıktı. K-5 II ve K-5 IIs. Bunları alan ve kullanan var mı

Çevrimdışı kemal_b_w

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax k-5
« Yanıtla #1 : 10 Ekim, 2012, 17:07:22 »
Öncelikle hoşgeldiniz. Hocam 392... den sonrakilerde sorun yok diye biliyorum. Benimki 394 ile başlıyor, servise de kontrol ettirdim hiçbir sorun yok.
K-5 ile k5 II arasında AF dışında pek fark yok sanırım. K5 II s ile fark var ama. K5 IIs te anti-aliasing filtresi olmadığı için fotoğraflar daha keskin. Henüz Türkiye ye gelmedi heralde
« Son Düzenleme: 22 Nisan, 2016, 15:30:10 Gönderen: vedib »
Ekipman>> Sony A7m3 / Sigma 35mm f1.4 art / Pentax K5 / Pentax 10-17mm fisheye / Pentax FA 50mm 1.4 / Pentax 100mm macro WR / Pentax 18-55mm WR

İnstagram>> https://www.instagram.com/ortodontist.kemal.kocacik/?hl=tr

Facebook >> https://www.facebook.com/kemal.kocacik
https://www.facebook.com/ortodontist.kemal.kocacik/

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 10 Ekim, 2012, 17:23:12 »
+18 EV -3 EV

Ve ekran gelişti.

« Son Düzenleme: 10 Ekim, 2012, 17:28:39 Gönderen: Mourners »

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #3 : 10 Ekim, 2012, 19:18:18 »
Merhaba Penyax k-5 sahipleri. Siteye yeni üye oldum. 60 yaşındayım. Emekliyim. Beni abiniz olarak kabul edin. Şu an Nikon DSLR kullanıcısıyım. Ama Nikon'dan Pentax k-5 'e geçmeyi düşünüyorum.
Ancak bazı tereddütlerim ve sizlere bazı sorularım olacak.
1- Pentax k-5 lerde sensörde leke problemi vardı. Son zamanlarda üretici firma bu sorunun halledildiğini açıkladı. Ve yetkili distribütörler vasıtasıyla satılan sensör hatası düzeltilmiş ürünlerin seri numaralarının 4 veya 40 ile başladığını belirtti. Acaba spot piyasada satılan kısmen ucuz olan k-5 lerin seri numaraları kaç ile başlıyor bilen var mı? Demem o ki spot piyasa ürünlerinin sensörleri lekeli mi?
2- Spotta satılan k-5 lerde Türkçe menü var mı?
3 - K-5 lerin iki ileri modeli çıktı. K-5 II ve K-5 IIs. Bunları alan ve kullanan var mı

Oncelikle Merhabalar ve bu guzel foruma hos geldiniz.
Pentax K-5 sahibi olarak tereddustsuz oneririm. K-5 II arkadasin dedigi gibi K-5 ile arasinda neredeyse fark yok ama s olani biraz farkli. Preofesyonel anlamda calisiyorsaniz (fotograf ile ilgili ) gerekli olabilir ama o durumda full frame bir makinada tercih edebilirsiniz.

Ben hobi olarak fotograf cekmek istiyorum, fotograf cekmek bana haz veriyor diyorsaniz K-5 cok da gerekli degil. Diger modellere de bakilabilir.

kemal_b_w arkadasimiz sensor ile ilgili soruya cevap vermis zaten. Alirken seri no. bakarsiniz gene de. Ama bildigim kadariyla (yurt disinda) sensor prob. olan modeller geri cagrildi, toplatildi (araba gibi :)  bazi arabalarda sorun cikar fabrika cagirir ya, oyle bir sey).

Dil sorununa gelince, Ben Norvec de yasiyorum ve burdan aldim makinayi, bir cok dil secenegiyle geliyor ve turkce de mevcut bu diller arasinda, supheniz olmasin. pentax in ozellikle yeni cikardigi lensler eskisi kadar soun olmuyor sanirim, ulasilabilir, eski lensler de ebay yada benzeri sitelerden alinabilir.Ama site de ali msatim trafigi de yogun. ilanlari takip ederseniz arkadaslardan guvenerek alabilirsiniz.

Bu arada benden cok daha tecrubeli abilerimiz var bu forumda ve inaniyorum ki onlarin yorumlarini okumak kafanizdaki bir cok soruya da cevap verecektir. Yada siz bir soru yonelttiginiz de ivedilikle cevap veriyorlar, burdan tesekkurlerimi bu vesileyle de sunarim kendilerine.
Simdiden hayirli olsun :)
Saygilarimla

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #4 : 10 Ekim, 2012, 19:50:43 »
+18 EV -3 EV

Ve ekran gelişti.

Öncelikle hoşgeldiniz. Hocam 392... den sonrakilerde sorun yok diye biliyorum. Benimki 394 ile başlıyor, servise de kontrol ettirdim hiçbir sorun yok.
K-5 ile k5 II arasında AF dışında pek fark yok sanırım. K5 II s ile fark var ama. K5 IIs te anti-aliasing filtresi olmadığı için fotoğraflar daha keskin. Henüz Türkiye ye gelmedi heralde

Ben de K-5'e yeni geçmiş bir kullanıcı olarak,
Türkçe menüsünün var olduğunu belirtirken,
Kemal Bey'e bir sorum olacak naçizane.
Bu seri no hakkında???
392 RAKAMI SERİ NUMARASININ İLK 3 RAKAMIMI ACABA,

yani 3920000 sonraya doğru devam edenler de leke problemi yokmu?
Benim makinemin seri numarası 402 den başlıyor ve toplam 7 numaradan oluşuyor. ( 402xxxx şeklinde )
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı kemal_b_w

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Ekim, 2012, 20:44:38 »
Ben de K-5'e yeni geçmiş bir kullanıcı olarak,
Türkçe menüsünün var olduğunu belirtirken,
Kemal Bey'e bir sorum olacak naçizane.
Bu seri no hakkında???
392 RAKAMI SERİ NUMARASININ İLK 3 RAKAMIMI ACABA,

yani 3920000 sonraya doğru devam edenler de leke problemi yokmu?
Benim makinemin seri numarası 402 den başlıyor ve toplam 7 numaradan oluşuyor. ( 402xxxx şeklinde )

evet ilk 3 rakam. birkaç yabancı sitede bu şekilde okumuştum. baya oldu tam hatırlamıyorum hangi siteler olduğunu. benimki de dediğim gibi 394 ile başlıyor ve serviste bi sorun çıkmamıştı.
« Son Düzenleme: 22 Nisan, 2016, 15:29:52 Gönderen: vedib »
Ekipman>> Sony A7m3 / Sigma 35mm f1.4 art / Pentax K5 / Pentax 10-17mm fisheye / Pentax FA 50mm 1.4 / Pentax 100mm macro WR / Pentax 18-55mm WR

İnstagram>> https://www.instagram.com/ortodontist.kemal.kocacik/?hl=tr

Facebook >> https://www.facebook.com/kemal.kocacik
https://www.facebook.com/ortodontist.kemal.kocacik/

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #6 : 10 Ekim, 2012, 20:46:40 »
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Tüm üyelere selamlar...

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Ekim, 2012, 20:49:25 »
selamlar ercan43  hos geldiniz artik benden yasca buyuk olmaniza karsin adasim oldunuz nasilsiniz

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #8 : 10 Ekim, 2012, 21:00:04 »
Ercan69 hoş bulduk. Sıcak ilgin ve misafir perverliğin için teşekkür ederim. Emekli bankacıyım. 2005 den bu yana amatörce fotograf çekiyorum. . Ben esasen fotografturk ve Netfotograf gibi sitelere fotograf yüklüyorum. Nikon D5000 kullanıcısıyım. Ama yeni bir markanın daha ileri düzeyde bir makinasına geçmek istedim. Hayyam girişinde Fotografdünyası mağazası satış şefi Oktay bey Pentax k-5 i önerdi. Sonra evde internetten markayı inceledim. Oldukça  beğendim. Pentax'a ait bir tanıtım videosunu izlerken bu site önerildi. Ve siteye üye oldum. En kısa zamanda Pentax'ı almayı düşünüyorum.  Benim hikayem bu. İlginine tekrar teşekkürler, selamlar...

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Ekim, 2012, 21:05:11 »
rica ederim ben ve arkadaslar elimizden gelen yardimi yapmaya haziriz gerek istanbuldan gerekse ben size k5 aliminda yardimci olmaya calisirim ve fotograf dunyasina admin baha arkadasimizin isminizi verirseniz orada ozel siteye uygun indirimlerimiz mevcut eger yanlis bilmiyorsam baha arkadasimizla kontakt kurup bilgi alabilirsiniz ve hayyam pasajinin ikinci katinda vehbi abimiz vardir pentacxi dostudurr eger oradada gorusseniz elinde varsa benimle iletisime gecin araci olup konusamak isterim umarim en kisa zamanda  k5 inize kavusursunuz ve fotolarinizi bizlerle paylasirsiniz

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #10 : 10 Ekim, 2012, 21:11:24 »
Ercan69 verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Alacağım zaman Baha arkadaş ve Hayyam'daki bahsettiğin Vehbi bey ile mutlaka kontak kurarım. Görüşmek üzere. Teşekkürler, selamlar...

Çevrimdışı ercan69

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 10 Ekim, 2012, 21:13:03 »
gorusmek uzere almadan once bilgimiz olsun elimizden yardimi yapariz  selamlar

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 10 Ekim, 2012, 23:18:25 »
ercan43, siz de benim yaş gurubumdansınız. İnşallah K5 ile aramıza katılırsınız.
K5 almaya karar vermeniz çok isabetli olmuş.Gerek bu sitede gerekse pentaxturkey.com sitesinde bazı pentax kullanıcıları diğer markalara geçtiler, fakat bir kısmı geri döndü.Profesyonel anlamda bu işle meşgul olanlar FF makine sevdasına farklı markalara geçebiliyorlar.
Bu sitede teknik anlamda en doğru ve doyurucu bilgileri vedib nicli arkadaşımızdan alabilirsiniz. Göreceksiniz ki O da size ff makineler ile APS-C makinelerin kırpılmış fotoğraf farkından başka çok ciddi farkları olmadığını söyleyecektir.
Pentaxa gelince...
APS-C formatta en iyi makinenin pentax K5 olduğunda birçok kullanıcı ve test sitesi hem fikir. Tüm amatörlerin ve birçok profesyonelin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen bir cihazdır. Seri numarası 4.. ile başlıyanlarda sensör problemi halledilidi. 3.. ile başlıyanların da zaten çok az kısmında bu problem vardı. Yani hepsinde yoktu.
Pentax lensler güzeldir.Özellikle Limited ve Star serisi lensler çok kalitelidir.Bu sitedeki insanlardan gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Sıfır olsun, garantili olsun derseniz, Fotoğraf Dünyasından alabilirsiniz. Pentax K bayonet lens üreten sigma ve tamron gibi firmalar da var.Onların lensleri de güzel. Kural olarak öncelikle makine üreticisinin kendi lensi tercih edilmeli.
Sorularınız oldukça bilenler mutlaka cevap verirler, bundan emin olabilirsiniz.

Çevrimdışı ercan43

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
    • XXXXXX
« Yanıtla #13 : 10 Ekim, 2012, 23:29:04 »
Sayın reis arkadaşım, yakın ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Umarım kısa zamanda k-5 i alır, aranıza tamamen katılırım.

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 10 Ekim, 2012, 23:46:48 »
Ercan Bey hoş geldiniz aramıza. Umarım en kısa zamanda K-5 makineniz ile paylaşımlara başlarsınız.

herkese selamlar yeni bir pentax sevdalısı

Başlatan osonmez2

Yanıt: 10
Gösterim: 10762
Son İleti 14 Aralık, 2013, 09:46:15
Gönderen: arslanturegun
5 Yıl Bekleyip de Neden Pentax Aldım?

Başlatan VefaMetin

Yanıt: 11
Gösterim: 17005
Son İleti 17 Mart, 2013, 23:40:39
Gönderen: thkbr
Bir Pentax meraklısından herkese merhabalar!

Başlatan kusuriuri

Yanıt: 5
Gösterim: 7350
Son İleti 11 Aralık, 2014, 11:00:08
Gönderen: selman
Pentax Hangi lLensler

Başlatan Özgür

Yanıt: 6
Gösterim: 8608
Son İleti 26 Nisan, 2014, 10:54:41
Gönderen: selman
Pentax Ailesi Merhaba