Gönderen Konu: Kuş Fotoğrafları  (Okunma sayısı 165066 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kuş Fotoğrafları
« Yanıtla #195 : 05 Şubat, 2014, 19:53:32 »
Simdiye kadar kac kere araziye ciktim hatirlamiyorum ama en verimlileri hep sabahin erken saatlerinde olanlardi.
Ben arazi oncesi gidecegim yere karar verdikten sonra gidis saatini gunes dogmadan orada olacak sekilde ayarliyorum. Boylelikle hem isigin en kaliteli oldugu zamandan hem de kuslarin beslenme saatlerindeki hareketsizliginden faydalanmis oluyorum. En guzeli de doganin uyanisina sahit olmak. :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynısını her ne kadar defalarca yapmaya karar versem de, sabah uyanınca, uykunun mahmurluğuyla geri devrilip kalıyorum. bir de tek başıma o saatte arazide olmak ürkütüyor biraz beni :)
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #196 : 05 Şubat, 2014, 19:58:14 »
Hem tek başına sıkıcı olur, bir maceraperest daha bulmak lazım..  ;)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı Kuvvet

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #197 : 05 Şubat, 2014, 19:58:37 »
aynısını her ne kadar defalarca yapmaya karar versem de, sabah uyanınca, uykunun mahmurluğuyla geri devrilip kalıyorum. bir de tek başıma o saatte arazide olmak ürkütüyor biraz beni :)

Ben genelde o gunlerin gecesi heycandan uyuyamam zaten bu nedenle de uyunamamak gibi bir derdim olmuyor :)
Korkma nedeniniz nedir acaba?
Belki onerilerimiz olabilir :)

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #198 : 05 Şubat, 2014, 20:02:44 »
Abi nereden bulacan 2. deliyi :) ama dediğin gibi, bir tane yoldaş olsa, daha şevkle çıkar insan.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #199 : 05 Şubat, 2014, 20:04:26 »
Ben genelde o gunlerin gecesi heycandan uyuyamam zaten bu nedenle de uyunamamak gibi bir derdim olmuyor :)
Korkma nedeniniz nedir acaba?
Belki onerilerimiz olabilir :)

yırtıcı hayvanlar. geçen kış ilçe merkezinde kurt sürüsü görmüşlüğüm var. yalnız kalmaktan da korkuyor olabilirim :)

Çevrimdışı Kuvvet

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #200 : 05 Şubat, 2014, 20:14:53 »
Hem tek başına sıkıcı olur, bir maceraperest daha bulmak lazım..  ;)
Mesele kus cekmek olunca en fazla iki kisi idealdir zaten. Ama kamuflajla yatilacaksa tek olmayi onerir ustalar.
Ayrica insanlarin olmadigi yerlerde cekim yapilacaksa kuslar insanlara alisik olmadigi icin cok daha dikkatli olmak gerekiyor. Bir kere dikkatlerini cekip, sizinle ilgili alarm veriyorlarsa,  size alismalari icin bulundugunuz bolgede uzun sure hareketsiz kalmaniz gerekebilir.
Guray Abiyle birlikte Ari Kusu cekmek icin Rumeli Fenerine gittigimizde birkac kez benzer durumla karsilasmistik. Ebeveyn kuslar bizden urktukleri icin yuvalarindaki yavrulara yem tasimadan bizi izlemeye basladilar. 10 - 15 dakika hareketsiz kalmaya karar verdik ama maalesef yine de yuvalara donmediler. Bunun uzerine biz de arabalara binip arac icinden cekim yapmistik. Sunu asla unutmamak lazim ki gittigimiz yerlerdeki dogal yasamin devamliligi,  bizim cekecegimiz birkac fotograftan cok daha onemli. Bizim yuzumuzden yavrularin ac kalmasi cok aci bir durumlara sebebiyet verebilir.

Çevrimdışı Kuvvet

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #201 : 05 Şubat, 2014, 20:22:56 »
yırtıcı hayvanlar. geçen kış ilçe merkezinde kurt sürüsü görmüşlüğüm var. yalnız kalmaktan da korkuyor olabilirim :)
Aracla gitme sansiniz varsa bence bu durumdan cok da cekinmeyin. Ama sunu itiraf edeyim ki tam da benim rastlamayi hep istedigim durumdan cekiniyorsunuz. Her araziye cikisimda keske birkac kurt ya da tilki gorsem diye geciririm icimden. Yine Guray Abiyle bir Riva arazisinde cok uzaktan tilkiye rastlamistik ve cok heycanlanmistim. Guray Abi birkac kare almayi basardi ama benim astigmatik hipermetrop gozlerim tilkiyi farkedene kadar tilki bizden cekinip hizla uzaklasmisti bile :)

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #202 : 05 Şubat, 2014, 20:29:53 »
abi tilki burada apartmanların aralarında geziyor kış mevsimlerinde. bu sene pek kış olmadı, o yüzden göremedim. geçen sene domuz sürüsüne denk gelmiştim, 20 tane kadar vardı. tavşan denk geldi bir kaç defa. ama dediğin gibi farkedene kadar baya bir uzaklaşmış oluyorlar.

Çevrimdışı Kuvvet

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #203 : 05 Şubat, 2014, 20:34:13 »
Siz boyle anlatinca keske oralarda yasayip gorebilseydim diye geciriyorum icimden

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #204 : 05 Şubat, 2014, 21:12:32 »
alttaki fotoğraf oturduğum yerin 15 dakika yürüme mesafesi kadar ilerisinde çekmiştim. o zaman 55-300 vardı elimde. iki tane kızıl şahin ağacın içindeki atmacanın ağzındaki avını almaya çalışıyorlardı. çok güzel bir andı.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #205 : 05 Şubat, 2014, 21:20:24 »
alttaki fotoğrafta da kuşların yuvasına ulaşmaya çalışan bir yılan ve onu defetmeye çalışan bir çift kuş. hem yılan hem de kuşlar zeminle aynı renk olduğu için çok kaliteli bir kare çıkmadı. ama an olarak güzel bir andı. oturduğum sitenin hemen yanında çekmiştim bu kareyi

Çevrimdışı Kuvvet

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #206 : 05 Şubat, 2014, 21:36:59 »
Murat Bey, bircok doga fotografcisi icin "cennet" sayilacak bir yerde yasiyorsunuz, sizden daha cok fotograf bekliyoruz. :)

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #207 : 05 Şubat, 2014, 21:41:45 »
offff çok büyük yük yükledin hacı abi :)

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #208 : 05 Şubat, 2014, 21:43:41 »
Murat Bey
Kuvvet adli arkadasin dedigi gibi, sizlerden daha cok kus fotograflari bekliyoruz.Siz ve Haldun beyden ;)
Zamaninda 3-5 cektik, simdi pek vaktim olmuyor kuslar icin. Ama efsane tele M42 ler duruyor ;)

Çevrimdışı Kuvvet

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #209 : 05 Şubat, 2014, 21:45:23 »
offff çok büyük yük yükledin hacı abi :)

:) Eger evliyseniz anlarim ama bekarsaniz elinizdekilerle gozlerimize bayram ettirmeniz gerekiyor ;)
Ben evli oldugum icin burnumun dibindeki Kizilirmak Deltasina buyuk patrondan izinsiz gidemiyorum. :D

« Son Düzenleme: 05 Şubat, 2014, 21:46:21 Gönderen: Kuvvet »

İç Mekanda Çekilen İz Fotoğrafları- Sarkaç Hareketi

Başlatan lucky06

Yanıt: 8
Gösterim: 12554
Son İleti 26 Mayıs, 2012, 11:03:42
Gönderen: soneryen
Çiçek Fotoğrafları için Öneri

Başlatan cbaytan

Yanıt: 6
Gösterim: 10694