Gönderen Konu: SMC PENTAX - M 135mm 3.5 LENS NEREDEYSE SIFIR ORİJİNAL KUTUSUNDA...  (Okunma sayısı 19590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar,fotoğraflarını görmüş olduğunuz SMC-PENTAX - M 135mm 1:3.5 Lensimi satıyorum.İnanın sadece K5 makinama 2 kez taktım.Yeni bir 100mm macro lens aldığımdan elimden çıkarıyorum.Lens İngiltere'den alınmıştır,neredeyse body üzerinde zamana bağlı birkaç çizik ve yüzey aşınması olmasa tamamen sıfır denebilecek bir lenstir.Kendi özel kutusunda yıllarca beklemiş neredeyse hiç kullanılmamış.Ben de uzun araştırmalardan sonra almıştım.Portrede süper sonuçları var,4 tane de bu lensle kendi çektiğim (genelde en açık f değerinde) fotoğrafları yüklüyorum.Aynı zamanda aşağıdaki linkte bu lens ile çekilmiş fotoğrafları görebilirsiniz:

http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=12817

Lensin tek dezavantajı bana göre konuya çok yakınlaşamıyorsunuz,yani macro gibi kullanamayacağınız bir lens.Macro amaçlı düşünen arkadaşlara tavsiye etmiyorum.Portre ve diğer çekimler için ideal,en açık f değerinde bile keskinlik sunabilen bir lens.
Lensin daha çok fotoğrafını görmek isteyen arkadaşlara email verirlerse fotoğraf atabilirim gerekirse.Orjinal ön ve arka kapağı vardır.Kir,Pas,Yağ,Toz,Mantar,Küf,Çizik,vb hiçbir sorunu yoktur.Üzerindeki orijinal fabrika çıkış etiketi bile durmaktadır.Lensin fiyatı 200 TL dir.Alan arkadaşı mahçup etmeyecek,yıllarca kullanabileceği bir lenstir.Alacak arkadaşa hayırlı olsun...
« Son Düzenleme: 04 Mart, 2013, 21:19:53 Gönderen: happyprince »
"İnsan gördüğüne inanır,inandığını da görür."
Pentax K50
Pentax HD -DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Lensle çektiğim birkaç fotoğraf.Genelde f 3.5 değerinde çektim.Kullandığım makine Pentax K5.Horoz resmi croptur.Fotoğraflarda renk düzeltmeleri dahil hiçbir oynama yapılmamıştır.Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus fotoğraflar düşük ışık ortamlarında (bulutlu hava,vs.)elle çekilmiştir.Bu da daha az keskinlik demektir.
Pentax K50

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
Lens hakkaten acayip temiz duruyor. Bende de bundan var; bilen bilir benim göz bebeğimdir bu lens :D Hayırlı satışlar diliyorum.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Çok teşekkürler Serdinç Bey,
(Bu arada isminiz Serdinç sanırım,hata yaptıysam özür dilerim.)
Lensim süper gerçekten,benim diye demiyorum.Zaten alırken de temizliğine hayran kalarak almıştım.Neredeyse kullanmadım diyebilirim, kullanmaya korkuyorum,kıyamıyorum :)Filmi fotoğrafa da ilgim var,satılmazsa gene kullanabilirim ama aldığım macro da filmli makinelerde kullanabileceğim bir lens.Bakalım hayırlısı.
Pentax K50

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
Çok teşekkürler Serdinç Bey,
(Bu arada isminiz Serdinç sanırım,hata yaptıysam özür dilerim.)
Lensim süper gerçekten,benim diye demiyorum.Zaten alırken de temizliğine hayran kalarak almıştım.Neredeyse kullanmadım diyebilirim, kullanmaya korkuyorum,kıyamıyorum :)Filmi fotoğrafa da ilgim var,satılmazsa gene kullanabilirim ama aldığım macro da filmli makinelerde kullanabileceğim bir lens.Bakalım hayırlısı.

Evet adım Serdinç :) hata olsa da sorun değil dert etmeyin :) Ne diyelim talihli alıcısı iyi günlerinde kullansın. Hayırlı satışlar.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar fiyatı düşürüyorum; 175 TL.Kargo ücreti de benden ...Bir ihtiyacı olana gitsin.Tertemiz lens,sorunsuz yıllarca kullanın.İlan önümüzdeki haftaya kadar duracak sonra satıştan çekilecektir.Teşekkürler.
Pentax K50

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
Arkadaşlar fiyatı düşürüyorum; 175 TL.Kargo ücreti de benden ...Bir ihtiyacı olana gitsin.Tertemiz lens,sorunsuz yıllarca kullanın.İlan önümüzdeki haftaya kadar duracak sonra satıştan çekilecektir.Teşekkürler.

Bu lense alıcı olmaması ilginç :) (şahsi görüşüm en azından bu :D )
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
 Haklısınız Serdinç bey,sanırım manuel lens olduğundan.Bu kalitede bir Af lens olsa herhalde bu fiyatın kat be kat üstü bir fiyata satılırdı.Aslında inanın kullanması çok zevkli bir lens,digital makinede bile.Zaten hareketli bir obje çekmiyorsanız arada sadece birkaç saniye oynuyor çekimde.Bu kadar ucuz bir fiyata çok kaliteli çekimler,özellikle portre çekimleri yapabilirsiniz.Zaten Pentax'ın en güzel tarafı da bu,manuel lensleri digital makinelerde kullanabiliyoruz.Bilmiyorum kaç Pentax kullanıcısı bunun değerini biliyor ama harika bir özellik bence bu bile.Ben kit lensi ve makro lensim hariç şu an hep manuel lens kullanıyorum.Özellikle 50mm 1.7 Pentax lens bir harika.Bence insanlar limited lenslere o kadar para vereceklerine (hızlı hareket eden obje çekmiyorlar ve gözleri de bozuk değilse) manuel lenslerle çok harika sonuçlar elde edebilirler.Hem de tek bir limited fiyatına neredeyse manuel bir lens seti alınabilir;)
« Son Düzenleme: 05 Mart, 2013, 22:06:34 Gönderen: happyprince »
Pentax K50

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
Ben bu lensele http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/sets/72157629148049662/ bu fotoları çektiysem sanırım herkes bu işi becerebilir. Şu ana kadar bu lensle çektiğim en seri obje/görüntü de bu:

güvercin by srdnc, on Flickr

Saygılar.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
vallahi çok güzel yakalamışsınız. Tebrikler doğrusu ;)
Pentax K50

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Bu arada flickr sayfanıza da bakıyorum.Müthiş resimler... Takdire şayan... Tekrar tebrikler.
Pentax K50

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
Bu arada flickr sayfanıza da bakıyorum.Müthiş resimler... Takdire şayan... Tekrar tebrikler. vallahi çok güzel yakalamışsınız. Tebrikler doğrusu

Çok teşekkür derim. Boş vakitlerimi değerlendirmeye çalışıyorum herkes gibi :) Dediğim gibi ben bile bunları cekebiliyorsam başkaları ucar bu lensle :D 
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Serdinç bey,ben şahsen perspektif ve fotoğrafa yaklaşımınızı çok beğendim.Ben de böyle boş vakit değerlendirmek isterim nasipse ;) Elinize sağlık çok güzel her biri...
Pentax K50

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
Serdinç bey,ben şahsen perspektif ve fotoğrafa yaklaşımınızı çok beğendim.Ben de böyle boş vakit değerlendirmek isterim nasipse ;) Elinize sağlık çok güzel her biri...

Yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim :) Umarım lens sahibini bulur :D İlanınızı kirlettim, affola!
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Üstadım ne kirletmesi,estağfurullah.Lens satılır, ya da satılmaz.Sorun  değil ki,zaten gelecek haftaya kadar duracak.Sonrasında başka bir yerde satacağım;) yani bu lens elde kalmaz,siz de biliyorsunuz:) Amaç işte böyle sizin gibi arkadaşlarla tanışmak ve birşeyler paylaşmak.Satış bahane;) Geçen hafta 35mm 2.4 lens koymuştum 275 'e foruma.İki gün sonra talep gelmeyince çektim.325'e gitti başka yerde . Yani süreli koymamın nedeni , forumdan ihtiyacı olan birileri varsa işine yarayacak bir arkadaşa gitsin diye.Yoksa zaten hemen hemen tüm lenslerimi yurtdışına sattım.Hayırlısı bakalım.Bu hafta geçsin.Olmadı gene öyle olacak ;)
Pentax K50

Nadir Lensler: Pentax "K" 28mm f3.5 / "K" 50mm 1.2 / M 75-150mm

Başlatan R1

Yanıt: 16
Gösterim: 44171
Son İleti 09 Nisan, 2014, 14:20:26
Gönderen: R1
_____ En Keskin 50mm yani Pentax M 50mm f/1.7 üstelik Tertemiz _____

Başlatan sydbarret

Yanıt: 4
Gösterim: 21634
Son İleti 20 Mart, 2015, 07:03:33
Gönderen: sydbarret
SATILDI ** PENTAX SMC DA 16-45mm f/4 *** SATILDI ***** !!!!

Başlatan adr

Yanıt: 1
Gösterim: 22710
Son İleti 18 Şubat, 2012, 15:34:41
Gönderen: ercan69
*** (SATILDI) *** PENTAX SMC DA* 55mm f/1.4 SDM *** (SATILDI) ****

Başlatan adr

Yanıt: 7
Gösterim: 23641
Son İleti 02 Nisan, 2012, 21:18:49
Gönderen: adr
*** (SATILDI) *** PENTAX SMC 55-300mm f/4-5.8 (SATILDI)

Başlatan adr

Yanıt: 6
Gösterim: 21727
Son İleti 24 Nisan, 2012, 23:03:26
Gönderen: soneryen