Gönderen Konu: Efsane Portre Lensi SMC Pentax-A 50mm 1:1.7 Satılık süper kondüsyonda  (Okunma sayısı 10283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
 Arkadaşlar,
 Elimde bulunan Pentax SMC-A 1:1.7 lensimi satıyorum.Harika portreler çekebileceğiniz bir lenstir.Özelliklerini yazmaya gerek yok. Kalitesi herkesçe malumdur.A modlu olmasından dolayı diyafram değerini makine gövdesi üzerinde verebilirsiniz ve manuel olarak tek yapmanız gereken netlemedir.M modlu olanlarla karıştırılmasın.Lensin 10 üzerinden 9.5 rahat alır.Lenste toz,küf,mantar,çizik,diyafram sertliği vb. hiçbir sorun yoktur.Netlemesi yağ gibidir.Fotoğrafları incelerseniz daha iyi bir fikir edinebilirsiniz.Lensin ön ve arka kapağı mevcuttur.Yalnız ön kapağı orijinal değildir,yan sanayidir.Orijinalinden hiçbir farkı yoktur.
 Fiyatı 225 TL'dir.
 Unutulmaması gerekir ki,her lensin fiyatı kondüsyonuna göre farklılaşır.Lensimin kondüsyonu üst seviyededir ve çok az kullanılmıştır.
 Elimde bir çok lens olduğu ve 2.0 A modlu manuel lensim de olduğundan satılıktır.Ayrıca ilgilenenler için elimde satılık 1 adet K1000 vardır.İkisini birlikte alacak arkadaşa indiririmim olacaktır.K1000 de harika kondüsyonda bir makinedir.
 Herkese teşekkürler...
« Son Düzenleme: 13 Nisan, 2013, 23:02:18 Gönderen: happyprince »
"İnsan gördüğüne inanır,inandığını da görür."
Pentax K50
Pentax HD -DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Lensin fiyatı 200 TL ye düşmüştür ve kargo tarafıma aittir.
İlanın son günüdür.Yarın ilandan kaldırılacaktır.
Teşekkürler.
Pentax K50

Çevrimdışı federal5

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
50mm portre lensi değildir. Bilginize.. Bu lensin ederi de 150 civarıdır.

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Beyfendi,50mm yi portre lensi yapmayıp 80mm'yi portre lensi yapan farklar nedir acaba?Tüm dünyada birçok kişi ve şahsen ben de bu lensi portre lensi olarak kullandım ve keskinliği ve performansından çok memnunum.Lütfen unutmayın ki mesafeye bağlı olarak her lens ile portre çekilebilir.Tek mesele konunuza ne kadar mesafede durduğunuzla alakalıdır.İsterseniz bir portre lensi ile çok kötü portreler de çekebilirsiniz, geniş açı bir lens ile çok iyi portreler de.
Fiyata gelince,lens bir tekel maddesi midir ki lense değer biçip "ederini" söylüyorsunuz?Ederini neye göre belirliyorsunuz? Buna göre mesela 100mm 2.8 AF macro lensin ederi ne kadardır?Bir kere bu lens elden bir lenstir ve elden lensler sıfır olmadıkları için kondüsyonlarına göre fiyatlandırılırlar.Ben size 100 TL'ye de yağlanmış,diyaframı sert,çizikleri olan,velhasıl sorunlu lensler de bulabilirim.Ama bugün sıfır kutusunda bir Pentax K1000 en az 500-600 TL değerindedir,belki de fazla.Sıfır olmayanlarsa kondüsyona bağlı olarak farklı fiyatlarda satılırlar.
Eğer bir alıcı değilseniz neden bu şekilde yorum yazıyorsunuz?Alıcıysanız neden pm atmıyor da bu şekilde herkese açık bir alandan yorumda bulunuyorsunuz? Bu kadar fotoğraftan anlayan insanın arasında kimse bu işten anlamıyor da bir siz mi anlıyorsunuz?Ben bu kadar fotoğrafla ve lenslerle içli dışlı insanı kazıklamaya çalışacak kadar akli melekelerimi kaybetmedim,o kadar da saf değil buradaki insanlar. Lens eğer pahalı ise ve portre lensi de değilse insanlar almaz,olur biter. Böyle bir mecrada bu şekilde yorumda bulunmak en hafif ifadesiyle saygısızlıktır. Diyeceklerim bu kadardır. Bu arada MODERATÖR'den de ricam bu başlığı taşımasıdır.Lensi zaten satıştan çekecektim.Şimdi çekiyorum. Herkese teşekkürler.
Pentax K50

Çevrimdışı Ferhat0316

• Üye
    • Profili Görüntüle
Federal5 isimli arkadaş yorumuyla biraz ayıp etmiş. Ayrıca bu lensin iyi durumda olanını hiç 150 tl'ye satıldığını duymadım.  Lensin durumuna göre çalışır durumdaki bir lens 170-250 TL arasında değişiyor. İkinci elde fiyatlar lensin durumuna göre değişir. Lensi isteyen arkadaş fiyatı kabul ederek alır. Yani bir anlaşma meselesidir. Portre meselesine gelince sabit odaklı bir çok lens portre lensi olarak kullanılabilir. 50 mm bunların içinde gerek açı itibarı ile gerekse fiyatı ile en yaygın olarak kullanılanıdır.
K-5+ K1000 + SMC Pentax-DA 12-24mm F4 ED AL [IF] +SMC PENTAX DA 18-55mm f3.5-5.6 AL WR+SMC PENTAX-A 50mm f1.7+Pentax SMC-FA 100mm F2.8 Macro WR Lens+PENTAX smc DA L 55-300mm F4-5.8 ED+Tamron AF 17-50mm F/2.8 Di-II LD+Pentax fgz540 flaş
+Manfrotto 055XPROB+Manfrotto 498RC2 Midi Ball Head+LOWEPRO FLIPSIDE 400 AW+Cullman Protector Maxima 330

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Ferhat bey,teşekkürler yorumunuz için.Ben forumda hem alış yaptım,hem satış yaptım.Hiçbir alışımda fiyatını fazla bulduğum ürün için herkesin okuyacağı yerden yazmadım ve fiyat teklifi götürmedim.Herkesin kendi malıdır ve fiyat söyleme hakkı da onundur.Saygı duyarım.Belki fiyatı abartılı da olabilir ama bunu söylemem ve şık da bulmam şahsen.Zaten satılmazsa satıcı ya fiyatı düşürür ya da satamaz,satıştan kalkar.İnanın sattığım lenste en küçük bir kusur yoktur.Şıkır şıkır çalışan bir lens,hatta bu yaştaki lenslerde normal bir durum olan iç kısımdaki önemsiz tozlanmalar bile yok görebildiğim kadarıyla.Ben de bu halinden ötürü daha fazla fiyat vererek aldım lensi.100mm macro lens aldım mesela birkaç ay önce,lens sıfır ayarındaydı ve ona göre de fiyatı vardı.Diyecek birşey yok.Beğendim ve aldım.Dediğiniz gibi A modlu olanların 150 TL'ye satıldığını ben de görmedim.Kondüsyonuna göre dediğiniz aralıklarda satılmakta.Şık olan bence pm atmaktır,alıcı da fiyatını söyleyebilir,satıcı satar ya da satmaz.Orası ayrı mevzu.Herneyse, sürç-ü lisan etmişsem affola diyor,rahatsızlık verdiklerimden özür diliyorum. Konu kaldırılırsa da minnettar kalırım sevgili moderatörüm;)Teşekkürler.
Pentax K50

Çevrimdışı aghytn

fiyat aslında güzel cünkü ben 2 hafta önce sırf temizliginden dolayı 175TL ye almıstım cünkü kusursuzdu..lensin hakkı neyse odur..bunuda ürünü satandan iyi kimise bilemez..tekrar hayırlı satıslar.
Sony A7ıı
Sony Vario-Tessar T* FE 16-35mm f/4 Za Oss
Sony Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA
Sirui T-1005X Tripod ve G-10KX Ball Head
ThinkTank Urban Approach 5 Shoulder Bag
Gopro HERO4 Silver Edition
+EbiK GıBıK

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
50mm portre lensi değildir. Bilginize.. Bu lensin ederi de 150 civarıdır.

"federal5" sanırım forumu sabote eder davranışları var. Paylaşım hiç yok, ama ahkam kesme çok. Portre lensinin ne olduğu konusunda paylaşımlarını bekliyoruz. Alışverişte alenen müdahale saygısızlıktır ve alışverişi sabote etmektir. Alışveriş bilgisini paylaşmak istiyorsa lensle ilgili konu açar ve bildiğini paylaşması gerektiğini düşünüyorum. Forumun amacı dostluk ve paylaşımdır, kaprislerinizi paylaşamayız. Birbirini tanımayan kişilerin birbirine saygılı olma zorunluluğu vardır.  İkinci el fotoğraf ekipmanının en ucuz olduğu yer Türkiyedir.  Optik bükülme ve optik yığılma olmayan lens "portre lensi"dir. Dolayısıyle kullanmakta olduğumuz SLR ve DSLR gövdeler için en ideal portre lensi 50mm.dir, ama çekimi yapılacak modele fazla sokulmak istemiyorum diyorsanız 100-135mm lens kullanabilirsiniz. 100-135mm objektif farkedilmese sınırdada olsa teknik olarak optik yığılma vardır.
« Son Düzenleme: 17 Nisan, 2013, 11:25:41 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı happyprince

• Üye
  • Mehmet Halis
    • Profili Görüntüle
Lens  satıştan çekilmiştir.Teşekkürler.
Pentax K50

SATILDI ** PENTAX SMC DA 16-45mm f/4 *** SATILDI ***** !!!!

Başlatan adr

Yanıt: 1
Gösterim: 22336
Son İleti 18 Şubat, 2012, 15:34:41
Gönderen: ercan69
*** (SATILDI) *** PENTAX SMC DA* 55mm f/1.4 SDM *** (SATILDI) ****

Başlatan adr

Yanıt: 7
Gösterim: 23228
Son İleti 02 Nisan, 2012, 21:18:49
Gönderen: adr
*** (SATILDI) *** PENTAX SMC 55-300mm f/4-5.8 (SATILDI)

Başlatan adr

Yanıt: 6
Gösterim: 21394
Son İleti 24 Nisan, 2012, 23:03:26
Gönderen: soneryen
Pentax K7+ Tamron 17-50 f2.8 + Tamron 70-200 f2.8 VS. Objektifler!!!

Başlatan sinewa

Yanıt: 36
Gösterim: 73909
Son İleti 25 Ocak, 2014, 12:52:38
Gönderen: Baha
satlik k5 sigma 70 sigma 18-50 2.8 pentax a50mm 1.7

Başlatan munzurlu

Yanıt: 5
Gösterim: 12735
Son İleti 15 Şubat, 2015, 09:22:19
Gönderen: munzurlu