Gönderen Konu: K-r Sıcaklık göstergesi  (Okunma sayısı 7719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı demirferrum

• Üye
    • Profili Görüntüle
K-r Sıcaklık göstergesi
« : 27 Mayıs, 2013, 12:16:58 »
Merhabalar. Dün öğle saatlerinde yaptığım çekimler esnasında ekranın sol tarafında termometre göstergesi gibi bir işaret çıktı. Bunun anlamı makine ısındı demek mi? yoksa başka bir anlamı mı var?

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: K-r Sıcaklık göstergesi
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs, 2013, 12:19:48 »
Merhabalar. Dün öğle saatlerinde yaptığım çekimler esnasında ekranın sol tarafında termometre göstergesi gibi bir işaret çıktı. Bunun anlamı makine ısındı demek mi? yoksa başka bir anlamı mı var?

Sanırım video çekimi yapıyordunuz. Fotoğraf çekerken hiç karşılaşmadım ancak video çekerken bu hata normal.

Sensörün ısındığına işaret ediyor. O uyarına rağmen çekime devam etmeniz problem yaratmaz. Zaten kritik sıcaklıkta gövde kendini kitler.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs, 2013, 12:34:28 »
Uyarıyı verdiğinde bir süre dinlendirin makineyi. Çekim yapmayın. Özellikle güneşli çok sıcak günlerde video çekerken bu uyarıyı verebilir.

Bu durumun bir nedenide orjinal olmayan batarya-pil kullanmanızdır. Uyarı verdiğinde kullandığınız batarya yan sanayi ürünse onu bir daha makineye takmayın kesinlikle.Daha büyük sorunlar yaşarsınız.

Çevrimdışı demirferrum

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs, 2013, 13:53:13 »
Yok yok video çekimi yapmıyordum. Yusufcuk böceğini çekiyordum. Hava sıcak ve güneşin altında çekim yapıyordum. Ancak fazlada açık kalmadı makinem.
Bataryaya gelince, bataryam orjinal ama şarj cihazı orjinal değil. Bundan kaynaklı olabilir mi?

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs, 2013, 14:05:12 »
Şarj cihazından kaynaklı bir sorun olmaz. Tek neden kaldı. Çekim yaparken LCD ekranı kullanmanız olabilir.

Çevrimdışı demirferrum

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs, 2013, 17:34:34 »
Şarj cihazından kaynaklı bir sorun olmaz. Tek neden kaldı. Çekim yaparken LCD ekranı kullanmanız olabilir.

Evet çekim yaparken live view çekim yapıyordum. Anı yakalamak adına ekran açık olarak çekim yaptım.
Teşekkür ederim paylaşımlarınız için...

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs, 2013, 18:43:55 »
Yok yok video çekimi yapmıyordum. Yusufcuk böceğini çekiyordum. Hava sıcak ve güneşin altında çekim yapıyordum. Ancak fazlada açık kalmadı makinem.
Bataryaya gelince, bataryam orjinal ama şarj cihazı orjinal değil. Bundan kaynaklı olabilir mi?

Bataryadan da öyle bir sorun olacağını sanmıyorum. 2 orjinal, 3 yansanayi bataryam var. Problem yaşamadım.

Gerçi belki de benim yansanayilerde problem yoktu.

LV yada VIDEO sensörü aynı oranda yorar. (Kimi video çekmem diyor, ama lv'i çok kullanıyor. Belirtmek istedim.)
PENTAX K-3

Çevrimdışı demirferrum

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs, 2013, 21:19:06 »
Bataryadan da öyle bir sorun olacağını sanmıyorum. 2 orjinal, 3 yansanayi bataryam var. Problem yaşamadım.

Gerçi belki de benim yansanayilerde problem yoktu.

LV yada VIDEO sensörü aynı oranda yorar. (Kimi video çekmem diyor, ama lv'i çok kullanıyor. Belirtmek istedim.)

Objektifim mesafe olarak yetmedigi icin lv'yi kullanarak netleme yapmak istemistim. Ama bunu ogrendigim iyi oldu. Lv'yi daha az kullanirim artik. Teşekkür ederim...:)

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs, 2013, 21:22:19 »
Objektifim mesafe olarak yetmedigi icin lv'yi kullanarak netleme yapmak istemistim. Ama bunu ogrendigim iyi oldu. Lv'yi daha az kullanirim artik. Teşekkür ederim...:)

Yok yok, rahat rahat kullanabilirsiniz. Sadece güç tüketiminin çok olduğunu bilin yeter. Atıyorum 1000 poz yerine 200 poz çekerse şaşırmayın. :))
PENTAX K-3

Çevrimdışı demirferrum

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs, 2013, 21:30:28 »
Yok yok, rahat rahat kullanabilirsiniz. Sadece güç tüketiminin çok olduğunu bilin yeter. Atıyorum 1000 poz yerine 200 poz çekerse şaşırmayın. :))

Onu biliyorum sagolun. Zaten sirf o yuzden batarya aparatini aldim ebay'dan sarjli pili yedek olarak yanimda bulunduruyorum:)

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs, 2013, 21:43:38 »
hocam lv kullanımından merak etmeyin .benin başıma çok geldi.macro çekimlerde sık sık yaşarsınız merak etmeyin.uyarı  vermesi her zaman iyidir :)
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı demirferrum

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 27 Mayıs, 2013, 21:46:37 »
hocam lv kullanımından merak etmeyin .benin başıma çok geldi.macro çekimlerde sık sık yaşarsınız merak etmeyin.uyarı  vermesi her zaman iyidir :)

İyi tabi ama ilk defa boyle bisey yasayinca biraz tedirgin olmustum acikcasi. Ama sizin ve arkadaslarin yorumlari icimi rahatlatti. Tesekkur ederim:)

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 27 Mayıs, 2013, 23:50:37 »
İyi tabi ama ilk defa boyle bisey yasayinca biraz tedirgin olmustum acikcasi. Ama sizin ve arkadaslarin yorumlari icimi rahatlatti. Tesekkur ederim:)

Sorun olmaz. Makine kendini otomatik kapatıyor. LV gerekli bir özellik sonuçta :)

Çevrimdışı demirferrum

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 27 Mayıs, 2013, 23:53:08 »
Sorun olmaz. Makine kendini otomatik kapatıyor. LV gerekli bir özellik sonuçta :)

Kesinlikle gerekli:) bundan onceki makinemde lv yoktu baya zor oluyordu. Neyseki bunda var ve baya ise yariyor:)