Gönderen Konu: Tokina Yağmur suyunu dağıtan filtre  (Okunma sayısı 17937 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Tokina Yağmur suyunu dağıtan filtre
« : 17 Eylül, 2013, 15:13:12 »
İnternet ortamında gezinirken bir yenilik dikkatimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim. Tokina Hidrofobik veya hidrofilik kaplamalı filtreler, yağmur suyunu iterek sorunsuz görüntü almamızı sağlıyor. Yabancı terim karmaşası almış başını gidiyor. 

http://nofilmschool.com/2013/09/tokinas-hydrophilic-coating-filter/

Aslında bu yenilik Pentax lenslerde ön ve arka optiklere uygulanan; ön ve arka elemanını kir ve sudan korumak için florür bileşimli bir madde ile SP (Super Protective Coating) kaplanmaktadır. Bu madde kir ve suyu itme özelliğine sahiptir. Pentax reklam özürlü olduğu için bu yenilik arada kaynayıp gitti.
Hoya-Pentax ortaklığı döneminde HOYA'da böyle bir yenilik vardı. "HOYA Hydrophilic Coating Filter"
Günümüzde Hoya "Kenko-Tokina" ortaklığı içerisinde faaliyet gösteriyor. Bu yeniliğin ana kaynağının Pentax olduğu düşüncesindeyim.
http://www.kenkotokinausa.com/hoya/

Hidrofobik veya hidrofilik..... sonuç yağmur suyu filtreye temas ettiğinde bilye şekline gelip optikten kayıp gidiyor, optiği bez veya benzeri bir şeyle temizlemeye gerek kalmıyor.
Yeni versiyon Pentax objektiflerin ön ve arka optiklerine bu yöntem uygulanıyor. Bazı objektif tanıtımlarında bunu yazmış olduğumun farkına varacaksınız. 

HOYA Hydrophilic Coating Filter on Vimeo

« Son Düzenleme: 17 Eylül, 2013, 15:45:32 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı akanarya

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
Ynt: Tokina Yağmur suyunu dağıtan filtre
« Yanıtla #1 : 17 Eylül, 2013, 15:32:37 »
İnternet ortamında gezinirken bir yenilik dikkatimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim. Tokina Hidrofobik veya hidrofilik kaplamalı filtreler, yağmur suyunu iterek sorunsuz görüntü almamızı sağlıyor. Yabancı terim karmaşası almış başını gidiyor. 

http://nofilmschool.com/2013/09/tokinas-hydrophilic-coating-filter/

Aslında bu yenilik Pentax lenslerde ön ve arka optiklere uygulanan; ön ve arka elemanını kir ve sudan korumak için florür bileşimli bir madde ile SP (Super Protective Coating) kaplanmaktadır. Bu madde kir ve suyu itme özelliğine sahiptir. Pentax reklam özürlü olduğu için bu yenilik arada kaynayıp gitti.
Hoya-Pentax ortaklığı döneminde HOYA'da böyle bir yenilik vardı. "HOYA Hydrophilic Coating Filter"
Günümüzde Hoya "Kenko-Tokina" ortaklığı içerisinde faaliyet gösteriyor. Bu yeniliğin ana kaynağının Pentax olduğu düşüncesindeyim.
http://www.kenkotokinausa.com/hoya/

Hidrofobik veya hidrofilik..... sonuç yağmur suyu filtreye temas ettiğinde bilye şekline gelip optikten kayıp gidiyor, optiği bez veya benzeri bir şeyle temizlemeye gerek kalmıyor.
Yeni versiyon Pentax objektiflerin ön ve arka optiklerine bu yöntem uygulanıyor. Bazı objektif tanıtımlarında bunu yazmış olduğumun farkına varacaksınız.
;D ;D ;D
/Ali, F l i c k r
d610, 24-85vr
Digipod A-2542+Benro B2

Çevrimdışı daniska

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 17 Eylül, 2013, 19:07:24 »
ben sadece 1 defa sağanak altında fotoğraf çektim. K-5 ve yanında 18-55 WR vardı. su tanelerinin topaklanması oldu ama öyle optikten akıp gitmedi. bütün fotoğraflarda bu durum belliydi. eğer yağmurda çekim yapacaksanız ön optiğinize kesinlikle su gelmesin.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 19 Eylül, 2013, 11:35:54 »
ben sadece 1 defa sağanak altında fotoğraf çektim. K-5 ve yanında 18-55 WR vardı. su tanelerinin topaklanması oldu ama öyle optikten akıp gitmedi. bütün fotoğraflarda bu durum belliydi. eğer yağmurda çekim yapacaksanız ön optiğinize kesinlikle su gelmesin.
"daniska" nikli kullanıcının yazdığı gibi bu kaplamalar sadece birer önlem esas olan ön optiği yağmurdan korumak temel ilkemiz olmalı, Tokina'nın video reklamında dikkat edilirse kısmi olarak su topaklaşık kayarak daha kaliteli görüntü kaydadilmesi sağlanıyor.

Röntgen Filminin ND Filtre olarak kullanımı hk. (deneysel)

Başlatan e.yurdem

Yanıt: 6
Gösterim: 24289
Son İleti 16 Eylül, 2014, 14:25:45
Gönderen: Arkeolog08