Gönderen Konu: pentax ist dl2 vizör  (Okunma sayısı 3728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alper tunga

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
pentax ist dl2 vizör
« : 08 Ekim, 2013, 05:00:24 »
arkadaşlar herkese selamlar olsun. buraya yeni üye oldum. iki tane makinem var birisi kompakt olan fujifilm diğeride dslr pentax. pentax istdl2 model fotoğraf makinemin vizörünün iç kısmındaki mercekte bulanık bir görüntü oluştu. izmir çankayada bir tamirciye götürdüm baktırmak için. makineyi açıp sildi mercekleri ancak düzelmedi çünkü oksitlenme olmuş. ama bu arada fotoğraf kalitesinde bir sıkıntı yok çünkü vizör merceğinde problem. makinemi sürekli af modda kullanmak zorunda kalıyorum tabi buda tam anlamıyla keyif vermiyor bana. izmirde bildiğiniz güvenilir pentax a saygı duyarak işini yapan bir tamirci varmıdır. birde ben hiç lens almadım 18-55 kit var şu anda ama alacak olsam nasıl bir araştırma yapmam lazım. ne olarak araştırma yapmam lazım. pentax marka lensler var ancak pentax dışında tamron sigma vb modeller varmıdır. şimdiden ilginize teşekkür eder herkese iyi çekimler dilerim

Çevrimdışı cumuta

• Üye
  • :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: pentax ist dl2 vizör
« Yanıtla #1 : 11 Ekim, 2013, 08:36:02 »
izmirde olduğunu sanmıyorum. diyoptri ayarı bozulmuş olmasın.
zenith 122
Pentax ME Super

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 11 Ekim, 2013, 11:00:28 »
   Nemli loş ortamlarda uzun bir süre kalmasından dolayı zamanla cam materyal üzerinde çıkması çok zor olan bir sis tabakası oluşur. Eğer diyopri ayarı değilse bu bahsettiğim sis tabakasından oluşum olma ihtimali var, Pentax *istDL2 günümüzde ikinci el piyasasında 300-350-TL civarında satıldığını biliyorum. Tamir etmek ekonomik olmadığını bilmenizi isterim. Tamir etmek istiyorsanız İstanbul Sirkeci Altınhan giriş katında SUN dijital Sunay Bey dışında bir yere yaptırmanızı tavsiye etmem, parça sorununu tamir servisi halletsin. Belki elinde arızalı stokta olan bir gövdenin vizörünü takabilir, sizin için önemli olan gövdenin çalışması ve net bir görüntüyü vizörden görmek olsun. Telefonla sorunu anlatın ve size herşey dahil ücreti söylerse daha rahat olursunuz. Tamir ücretin fazla gibi olursa ikinci el daha yeni bir gövde almanızda fayda olur.

Çevrimdışı alper tunga

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 11 Ekim, 2013, 21:19:45 »
arkadaşlar öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim ancak diyoptri ayarında problem yok. aslında yaptırabilsem çok daha iyi olacak çünkü makinemin temizlik durumu çok iyi durumda. ayrıca çok yoğun kullanmadığım için shutter sayısıda az. üstünde bir çizik bile yok ayrıca bir kere darbe bile almadı. ama napalım artık bakacağız bir çaresine. yinede teşekkürler.

28-80 mm Pentax lens mi? sigma 28-80mm macro lens mi?

Başlatan cronos10

Yanıt: 13
Gösterim: 14033
Son İleti 19 Ekim, 2012, 23:17:48
Gönderen: ercan69
pentax k10d ve k20d arasında kaldım kullanım amacım portre ve manzara çekimi

Başlatan hs1409yb

Yanıt: 13
Gösterim: 11607
Son İleti 30 Mart, 2015, 19:37:23
Gönderen: hs1409yb
Pentax Yetkili Servisi >>>> Sun Dijital ve Özgür Foto Teknik

Başlatan Baha

Yanıt: 80
Gösterim: 109487
Son İleti 05 Nisan, 2018, 20:49:35
Gönderen: fgpinarli
Pentax DSLR makinalarda AF Fine tuning (AF hassas ayarı)

Başlatan drgunaydin

Yanıt: 20
Gösterim: 22084
Son İleti 02 Ocak, 2014, 14:14:59
Gönderen: itasdemir
Live ve Vizörden Farklı Sonuç Alıyorum (Pentax-M Lens)

Başlatan canerilgaz

Yanıt: 20
Gösterim: 22191
Son İleti 20 Aralık, 2016, 10:24:33
Gönderen: dgncsk