Gönderen Konu: brenizer tekniğini bilen var mı?  (Okunma sayısı 75099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: brenizer tekniğini bilen var mı?
« Yanıtla #60 : 11 Kasım, 2013, 21:12:29 »
şimdi videosunu izledim. vatandaş çekim yaparken yerinden hiç oynamıyor. benim aklından geçen yatay düzlemde hareket ederek çekmekti. aklımdaki şekliyle baya zorlardı. videoyu iyi ki izlemişim.
şimdi kafamda canlandırıyorum da, 50mm ile modelin iyice yakınına girip çekime başladığında, yerini değiştirmezsen görüş açım daralmaz mı. aklımdaki soruyu tam olarak yansıtamıyorum buraya, teknik terim eksikliğimden dolayı.
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #61 : 11 Kasım, 2013, 21:33:48 »
murat kardeşim bu teknik bence zaten en az 85 mm ile çekilmeli.hem geniş açıya meydan verecek kadar uzakta durman lazım hemde arka planı daha iyi öldürebilmek için.yani 50 mm değil en az 85mm ile çek farkı görürsün.serdincin lens 85 mm ve foto hemen kendini gösteriyor.brenizer tekniğin sahibide en az 85 mm diyor .ben 135 2.8 ile çekiyorum.diyafram 1.4 gibi olmuyor.
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #62 : 11 Kasım, 2013, 21:43:12 »
i
murat kardeşim bu teknik bence zaten en az 85 mm ile çekilmeli.hem geniş açıya meydan verecek kadar uzakta durman lazım hemde arka planı daha iyi öldürebilmek için.yani 50 mm değil en az 85mm ile çek farkı görürsün.serdincin lens 85 mm ve foto hemen kendini gösteriyor.brenizer tekniğin sahibide en az 85 mm diyor .ben 135 2.8 ile çekiyorum.diyafram 1.4 gibi olmuyor.

Haldun abiye kesinlikle katiliyorum aci konusunda. En basarili ornekler 85mm ve yukarisi ile olusuyor ve bence f degeri 1.8den yukari olmamasi gerekiyor gibi geliyor bana. Nesenenize ya da kisinize yakinliginiz/uzaklginiz cok onemli. Denemekten cekinme Murat abi. Elinde hangi lens varsa cik ve cek :)) cok zevkli. Bir de ben bu birlestirme icin PTGui diyeucretsiz bir program kullaniyorum, bu da gayet basarili.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #63 : 11 Kasım, 2013, 21:48:42 »
şimdi videosunu izledim. vatandaş çekim yaparken yerinden hiç oynamıyor. benim aklından geçen yatay düzlemde hareket ederek çekmekti. aklımdaki şekliyle baya zorlardı. videoyu iyi ki izlemişim.
şimdi kafamda canlandırıyorum da, 50mm ile modelin iyice yakınına girip çekime başladığında, yerini değiştirmezsen görüş açım daralmaz mı. aklımdaki soruyu tam olarak yansıtamıyorum buraya, teknik terim eksikliğimden dolayı.

Aslında ideal durumda, sizin bahsettiğiniz gibi modelin bulunduğu düzleme paralel olarak, yatayda ve dikeyde hareket edilirse en doğru sonuç alınır diye düşünüyorum ben de. Pratikte ise bu hareket esnasında modelin bulunduğu düzleme olan mesafe değişirse, zaten çok dar olan net alanda kaymalar oluşabilir. Bu nedenle hiç kıpırdamadan sadece açıyı değiştirerek çekim yapılıyor.

Sanırım bu nedenle 85 mm. ve daha dar açılı objektifler öneriliyor. Mesela benim 50 mm. ile yaptığım denemede, açı değişikliğinden dolayı oluşan bükülme hemen göze çarpıyor. Fakat 135 mm. ile böyle bir sorun yaşamadım.

20131109-IMGP7387_stitch by Koray Yenidoğan, on Flickr

Elinizdeki lensin yeterli diyafram açıklığına sahip olmadığını düşünüyorsanız, objeniz/modeliniz ile arka plan arasında çokça mesafe bırakarak bu dezavantajı bir nebze olsun bertaraf edebilirsiniz ;)

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #64 : 11 Kasım, 2013, 21:52:28 »
koray bey önce keratya maaşllah diyelim.sonrada ben bu işte hakikaten çok keyifli çekimler yapılacagını düşünüyorum.yani 500 liralık bir 85 mm manuelle benim diyen fotolara kafa tutan çok hoş kareler çıkabilyor.ne bileyim benim çok hoşuma gitti.birazda rutini kırmak adına sürpriz bir teknik.

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #65 : 11 Kasım, 2013, 21:57:49 »
koray bey önce keratya maaşllah diyelim.sonrada ben bu işte hakikaten çok keyifli çekimler yapılacagını düşünüyorum.yani 500 liralık bir 85 mm manuelle benim diyen fotolara kafa tutan çok hoş kareler çıkabilyor.ne bileyim benim çok hoşuma gitti.birazda rutini kırmak adına sürpriz bir teknik.

Teşekkür ederim Haldun abi. Benim satın alma planımda ilk olarak ultra-geniş (10-24 mm.) bir lens vardı. Şimdi 85 1.4 e kaysam mı diye düşünmüyor değilim ;D

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #66 : 11 Kasım, 2013, 22:02:10 »
satılık bir rokinon var valla ben gidip geliyorum.:)bu hafta yedigöllerde bu tekniği denedim.çok ama çok keyif aldım.birde sonuç hemen belli olmuyor oda ayrı bir heyecan.geniş açıyı ben sattım bir türlü ısınamadım .bu teknikte gerçi geniş açı yapmak için uğraş ama belki uğraşması beni cezbetti :)

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #67 : 11 Kasım, 2013, 22:16:52 »
satılık bir rokinon var valla ben gidip geliyorum.:)bu hafta yedigöllerde bu tekniği denedim.çok ama çok keyif aldım.birde sonuç hemen belli olmuyor oda ayrı bir heyecan.geniş açıyı ben sattım bir türlü ısınamadım .bu teknikte gerçi geniş açı yapmak için uğraş ama belki uğraşması beni cezbetti :)

Aslında jüpiter de iş yapar ama abi... :D
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #68 : 11 Kasım, 2013, 22:23:13 »
zaten onla daha foto çekmedim.birde onunla deniycem bakalım. :)senin foto yakmış ama ortalığı :)

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #69 : 11 Kasım, 2013, 22:24:38 »
İnsallah daha iyileri olacak abi. O gun cekebildigim tek brenizer ornegi :(
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #70 : 11 Kasım, 2013, 22:26:51 »
açıklama için teşekkürler. "bükülme" fazlaca olacaktır 50mm ile çekimde. bunun önüne geçmek için dediğiniz gibi daha dar açılı lensler kullanmak lazım. 70-210 f:3,5 bu iş için abartılı mı olur acaba :)

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #71 : 11 Kasım, 2013, 22:30:22 »
açıklama için teşekkürler. "bükülme" fazlaca olacaktır 50mm ile çekimde. bunun önüne geçmek için dediğiniz gibi daha dar açılı lensler kullanmak lazım. 70-210 f:3,5 bu iş için abartılı mı olur acaba :)
Murat abi 18-55 ile bile deneyen var. Elindeki lensin acisini yaklasik 85mmye getir dene abi. Olur bence.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #72 : 11 Kasım, 2013, 22:36:12 »
tabi her türlü lens ile olur. 18-55 ile gereken etkiyi almak çok zor olur. 85mm yerine 150-200mm'de denemeyi düşünüyorum. aynı 85 f:1,4 ile aynı bokeh etkisini verebilmesi için fokal değeri yükseltmem gerekecek. denemek bedava nasıl olsa :) yarın fırsat bulursam denerim.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #73 : 11 Kasım, 2013, 22:36:47 »
murat kardeşim burda diyafram açıklığı çok önemli.birde adamın bir 200 mm ile çektiği foto var.süper olmuş ama lens 6000 dolar.çok geriye gitmen lazım. ama değer :)koray beyin paylaştığı foto o :)incele derim.

Çevrimdışı e.yurdem

• Üye
  • Ertugrul Yurdem
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #74 : 11 Kasım, 2013, 22:38:44 »
Murat abi 18-55 ile bile deneyen var. Elindeki lensin acisini yaklasik 85mmye getir dene abi. Olur bence.

18 mm de "fisheye" gibi bişey olmaz mı?  :D ;D
ama denenmeli..  :)
# Pentax K-5 #

+ Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC
+ Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD Asp. (IF)
+ Pentax  SMC-A 50mm f/1.7
+ Zenit MC Helios-44K-4 58mm f/2
+ Prinzflex 135mm f/2.8 (K)