Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
murat kardeşim bu teknik bence zaten en az 85 mm ile çekilmeli.hem geniş açıya meydan verecek kadar uzakta durman lazım hemde arka planı daha iyi öldürebilmek için.yani 50 mm değil en az 85mm ile çek farkı görürsün.serdincin lens 85 mm ve foto hemen kendini gösteriyor.brenizer tekniğin sahibide en az 85 mm diyor .ben 135 2.8 ile çekiyorum.diyafram 1.4 gibi olmuyor.
şimdi videosunu izledim. vatandaş çekim yaparken yerinden hiç oynamıyor. benim aklından geçen yatay düzlemde hareket ederek çekmekti. aklımdaki şekliyle baya zorlardı. videoyu iyi ki izlemişim. şimdi kafamda canlandırıyorum da, 50mm ile modelin iyice yakınına girip çekime başladığında, yerini değiştirmezsen görüş açım daralmaz mı. aklımdaki soruyu tam olarak yansıtamıyorum buraya, teknik terim eksikliğimden dolayı.
koray bey önce keratya maaşllah diyelim.sonrada ben bu işte hakikaten çok keyifli çekimler yapılacagını düşünüyorum.yani 500 liralık bir 85 mm manuelle benim diyen fotolara kafa tutan çok hoş kareler çıkabilyor.ne bileyim benim çok hoşuma gitti.birazda rutini kırmak adına sürpriz bir teknik.
satılık bir rokinon var valla ben gidip geliyorum.:)bu hafta yedigöllerde bu tekniği denedim.çok ama çok keyif aldım.birde sonuç hemen belli olmuyor oda ayrı bir heyecan.geniş açıyı ben sattım bir türlü ısınamadım .bu teknikte gerçi geniş açı yapmak için uğraş ama belki uğraşması beni cezbetti
açıklama için teşekkürler. "bükülme" fazlaca olacaktır 50mm ile çekimde. bunun önüne geçmek için dediğiniz gibi daha dar açılı lensler kullanmak lazım. 70-210 f:3,5 bu iş için abartılı mı olur acaba
Murat abi 18-55 ile bile deneyen var. Elindeki lensin acisini yaklasik 85mmye getir dene abi. Olur bence.