Gönderen Konu: brenizer tekniğini bilen var mı?  (Okunma sayısı 75108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: brenizer tekniğini bilen var mı?
« Yanıtla #75 : 11 Kasım, 2013, 22:39:30 »
burada hiç mevzusu geçmedi sanırım. canonturk'te bir arkadaş bahsetmiş. birden fazla fotoğrafın birleşimi olduğundan iso'ya dayanmaktan çekinmeyin diye. hatta bu işi dünyada en iyi yapanlar iso 1600 civarı çekim yapıyormuş. kumlanma yok denecek kadar az olur. yeteri kadar fotoğraf çektiğimizde orta formatla çekilen bir kareden daha fazla alan derinliğine ve imaj kalitesine sahip fotoğraflar çıkabilir ortaya.
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #76 : 11 Kasım, 2013, 22:41:41 »
18 mm de "fisheye" gibi bişey olmaz mı?  :D ;D
ama denenmeli..  :)

Elinde sadece bu lens olanlar 55e getirip deneyebilir :) canonturkte bunu deneyen olmustu. 18mm nasil olur merak ettm smdi :)
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #77 : 11 Kasım, 2013, 22:44:28 »
Elinde sadece bu lens olanlar 55e getirip deneyebilir :) canonturkte bunu deneyen olmustu. 18mm nasil olur merak ettm smdi :)
18mm ile çok başarılı olacağını sanmıyorum. en yakın netleme mesafesinden çekim yapması lazım bokeh elde edebilmek için. onu da sabit bir noktadan çekerek elde edemez. sağa-sola ve yukarı-aşağı hareket etmesi lazım. aynı zamanda da düzlemsel konumunu koruması lazım.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #78 : 11 Kasım, 2013, 22:46:23 »
burada hiç mevzusu geçmedi sanırım. canonturk'te bir arkadaş bahsetmiş. birden fazla fotoğrafın birleşimi olduğundan iso'ya dayanmaktan çekinmeyin diye. hatta bu işi dünyada en iyi yapanlar iso 1600 civarı çekim yapıyormuş. kumlanma yok denecek kadar az olur. yeteri kadar fotoğraf çektiğimizde orta formatla çekilen bir kareden daha fazla alan derinliğine ve imaj kalitesine sahip fotoğraflar çıkabilir ortaya.

O yazıların hepsini tüm sayfaları okumuştum :) -Bu arada Canoncu arkadaşlara da teşekkürler.-  Aynen dedğin gibi Murat abi, ISO'yu acımadan kullanın demiş biri. Çok fazla foto birleştiği için kumlanma olmuyor denmiş. Buna gerek var mı o da tartışılır tabi ama denenebilir.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #79 : 11 Kasım, 2013, 22:47:21 »
18mm ile çok başarılı olacağını sanmıyorum. en yakın netleme mesafesinden çekim yapması lazım bokeh elde edebilmek için. onu da sabit bir noktadan çekerek elde edemez. sağa-sola ve yukarı-aşağı hareket etmesi lazım. aynı zamanda da düzlemsel konumunu koruması lazım.

18mmde  bende başarılı sonuçlar elde edilebileceğini sanmıyorum ama hiç yoktan 55mm denenebilir.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #80 : 11 Kasım, 2013, 22:48:55 »
85mm ile yapılıyorsa çekim iso'ya yüklenmeye çok gerek olmaz. ama 150-200mm gibi değerlere çıkıldığında, diyafram da çok açık değilse iso arttırmak gerekir.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #81 : 11 Kasım, 2013, 22:51:42 »
 .bu fotolar birde devasa baskılara uygun hale geliyor.büyüt büyütebildiğin kadar yani.kişinin kirpiklerini sayarsınız diyor adam doğru söylüyor. en çok dikkat edilecek şeylerden biride aynı düzlemde fazla obje olmamalı.
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #82 : 11 Kasım, 2013, 22:53:41 »
...aynı düzlemde fazla obje olmamalı.
İşte aslında en cok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri. İyi değindin abi. Peki bir şey sormam lazım :) İlla bu çekimi yaparken dik kadraj mı kullanmak lazım?
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #83 : 11 Kasım, 2013, 22:56:17 »
kenar bükülmelerini en aza indirmek için(ps böyle istiyor) mecburuz serdincim.panorama mantığı yani :)

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #84 : 11 Kasım, 2013, 22:56:34 »
İşte aslında en cok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri. İyi değindin abi. Peki bir şey sormam lazım :) İlla bu çekimi yaparken dik kadraj mı kullanmak lazım?

Ben 6 deneme yaptım, hiç dik kadraj kullanmadım ;D

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #85 : 11 Kasım, 2013, 22:57:23 »
valla benim aklımdan kadraj olarak dikten ziyade, panoramik kadraj geçiyor. modeli sol alt köşeye veya sağ alt köşeye yerleştirip, ondan sonra Allah ne verdiyse çekmeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #86 : 11 Kasım, 2013, 23:01:26 »
Burdan anladığım nasıl istersen öyle çek :D ama Haldun abinin dediği gibi belki PS'de sorun çıkartabilir.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #87 : 11 Kasım, 2013, 23:02:12 »
şimdi ps de işlerken fotoları üst üste bindirerek işlediğimizden.  yatay çekimlerde kenar bükülmeleri olur.buda ps in kafayı karıştıryor:)en pratik çözüm bu diye yapılıyor.bazen yüzeyleri eşitleyemiyebiliyor bu proğram o yüzden aotugigapan daha iyi falan muhabbeti oluyor:)

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #88 : 11 Kasım, 2013, 23:05:51 »
Bu arada, PS ve Autopano'da hiç denemedim ama Microsoft ICE çok pratik geldi bana. Tek yaptığım çektiğim fotoğrafları seçip programa sürüklemek. Sonuçlarda da herhangi bir sıkıntı görmedim şimdilik. Üstelik bedava olması da başka bir artısı.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #89 : 11 Kasım, 2013, 23:11:35 »
koray bey ıce çok pratik ben nedense kuramadım.arkadaşlarda gördüm.yalnı benim söylediğim mesela 25 30 kare fotolarda sıkıntı daha çok olabilir diye.7 8 karede belki dediğiniz gibidir bende bir denerim :)