Gönderen Konu: Pentax servisi neresidir belli değil..  (Okunma sayısı 7399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı srkn

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Pentax servisi neresidir belli değil..
« : 22 Ekim, 2013, 18:03:03 »
K5 imdeki pil sorunu nedeni ile pentax merkezle görüştüm bana farklı bir numara verdiler,tnb bilgisayar diye bir yer altunizadedeymiş yarın gideceğim,ben pentax servisini sun digital sunay usta olduğunu zannediyordum.
Pentax'cıyım...
Pentax'cısın...
pentax'cı...

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax servisi neresidir belli değil..
« Yanıtla #1 : 22 Ekim, 2013, 20:32:13 »
K5 imdeki pil sorunu nedeni ile pentax merkezle görüştüm bana farklı bir numara verdiler,tnb bilgisayar diye bir yer altunizadedeymiş yarın gideceğim,ben pentax servisini sun digital sunay usta olduğunu zannediyordum.

Sunay bey yetkili servis evet. Ancak prosedür gereği GARANTİ KAPSAMINA girecek ürünlerin önce TNB Bilgisayar ile aynı lokasyonu paylaşan NarA.Ş. yetkililerine gönderilmeli. Ve NarA.Ş. yetkilileri teknik servise gönderilerek tüketiciye değişim yada iade hakkı veriliyor. NarA.Ş. bünyesinde herhangi bir tamir yada teknik servis gibi bir hizmet mevcut değil.

Ayrıca bataryanızın problemi nedir? Problemmiş gibi sanılan durumlar var. Yardımcı olmaya çalışayım.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı srkn

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 22 Ekim, 2013, 22:38:00 »
Sunay bey yetkili servis evet. Ancak prosedür gereği GARANTİ KAPSAMINA girecek ürünlerin önce TNB Bilgisayar ile aynı lokasyonu paylaşan NarA.Ş. yetkililerine gönderilmeli. Ve NarA.Ş. yetkilileri teknik servise gönderilerek tüketiciye değişim yada iade hakkı veriliyor. NarA.Ş. bünyesinde herhangi bir tamir yada teknik servis gibi bir hizmet mevcut değil.

Ayrıca bataryanızın problemi nedir? Problemmiş gibi sanılan durumlar var. Yardımcı olmaya çalışayım.

Allah allah ne karışık bir servis durumu varmış öyle pentax'ın.Şimdi hocam batarya toplamda 5 6 kez şarj edilmiştir eski batarya değil fakat full dolduruyorum 150 200 fotoğraftan sonra sapıtıyor,yani full iken birden bire kırmızı yanıp bomboş gösteriyor sonra kafasına göre 1 diş geliyor falan sorun bundan ibaret.Bunun için kalkıp yarın altunizadeye gidicem orada birebir değişim sağlarlarmı acaba boş yere gitmeyeyim,geçen sunay abiye uğradım bir götür oraya dedi..
Pentax'cıyım...
Pentax'cısın...
pentax'cı...

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 23 Ekim, 2013, 01:05:38 »
Allah allah ne karışık bir servis durumu varmış öyle pentax'ın.Şimdi hocam batarya toplamda 5 6 kez şarj edilmiştir eski batarya değil fakat full dolduruyorum 150 200 fotoğraftan sonra sapıtıyor,yani full iken birden bire kırmızı yanıp bomboş gösteriyor sonra kafasına göre 1 diş geliyor falan sorun bundan ibaret.Bunun için kalkıp yarın altunizadeye gidicem orada birebir değişim sağlarlarmı acaba boş yere gitmeyeyim,geçen sunay abiye uğradım bir götür oraya dedi..

Karışık değil. :) Anlatımda karışık gibi geliyor ama basit mantık. :)

Firma "Bu bozuk mu?" diye sorar bilen kişiye. Bilen kişi de "Bu bozuk." der, değişim yapılır. Ama hani bilen kişiye biz götüremeyiz. Sadece firma bilen kişiye bu soruyu sorabiliyor. Belki olan biteni izleyebilmek için, gerekli değerlendirmeleri yapabilmek için bu yolu izliyorlar. Bilemiyorum.

Gereksiz bir detay belirttim, düşünmeyin siz. :) Altunizade'de size birebir değişim yapmayabilirler. Ama ürünün faturası var ise faturayla beraber giderseniz yardımcı olacaklardır. Bende 1 adet yansanayi de olsa işinizi görecek batarya var. Olur da bataryayı sizden alır, bataryasız kalırsanız bana mesaj atın. Ücretsiz bendeki bataryayı gönderirim size. ;)
PENTAX K-3

Çevrimdışı execute

• Üye
  • Özgür Sinan Başer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 23 Ekim, 2013, 01:16:14 »
İstanbul içinde olduğunuz için Altunizade' ye gitme kolaylığınız var. Bayramdan önce bende Sunay beyle bu konuyu görüşmüştüm. Distribitör garantili ürünlerde ürün tüm kutusu ile beraber Nar Teknoloji' ye gönderiliyor. Onlarda ürünü Sunay beye paslıyorlar. Sunay bey ürünün durumuna bakarak tamir veya parça değişimine veya değişimine karar veriyor. Teknik olduğu için ve bana yabancı olduğum için yazamayacağım, 22000 euro değerinde bir makina Sunay beyde yokmuş bu makina ile sensörde ve başka bir şeyde iki adet ölçüm yapılıyormuş. Sadece bu durum için Fransa' ya yollayabiliyorlarmış ürünü. Yılda da 1 ya da 2 defa geliyor bu sorun dedi kendisi. Onun dışında tüm parça değişimi ve tamirleri Sunay bey kendisi yapabiliyor. Eğer tabi bir üretim hatası var ise iadesinide sağlıyorlar. İçiniz rahat olsun Sunay bey bataryayı tamir etmekle uğraşmaz (kim uğraşır ki) bir bataryanın tamir edilebileceğini veya hücrelerinin değişebileceğinide sanmıyorum. Kısa zamanda değişimini sağlayacaklardır.

Çevrimdışı srkn

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 23 Ekim, 2013, 01:23:36 »
Karışık değil. :) Anlatımda karışık gibi geliyor ama basit mantık. :)

Firma "Bu bozuk mu?" diye sorar bilen kişiye. Bilen kişi de "Bu bozuk." der, değişim yapılır. Ama hani bilen kişiye biz götüremeyiz. Sadece firma bilen kişiye bu soruyu sorabiliyor. Belki olan biteni izleyebilmek için, gerekli değerlendirmeleri yapabilmek için bu yolu izliyorlar. Bilemiyorum.

Gereksiz bir detay belirttim, düşünmeyin siz. :) Altunizade'de size birebir değişim yapmayabilirler. Ama ürünün faturası var ise faturayla beraber giderseniz yardımcı olacaklardır. Bende 1 adet yansanayi de olsa işinizi görecek batarya var. Olur da bataryayı sizden alır, bataryasız kalırsanız bana mesaj atın. Ücretsiz bendeki bataryayı gönderirim size. ;)

Hocam çok teşekkür ederim ilgin için sağolasın söylemen bile yetti benim için..Aslında sadece batarya için gitmiyorum cihazda nadirde ola netleyememe sorunu (sorunmudur bilemiyorum) var.Şöyleki evimizin salonunda bayramda çekim yapmaya kaltım akrabalar falan salonda büyük sayılır,auto modda açtım aleti 5 metre uzağımdaki insanları çekicem alet bir türlü netlemedi netleme modu da AF.S de makinada AUTO da ama yok netlemem diye tutturdu.Neyse makineyi kapatıp açınca düzeldi baya canım sıkıldı.Bazende masadaki bir nesneye 20 25 cm yaklaşıyorum bazen netlemeyi gene yapamıyorum sunay usta bir problem görmediğini söyledi bununla ilgili ama salon çekiminde bayı canımı sıktı..Acaba makinedeki problemi söylediğimde onlar cihazı direk sunay ustayamı gönderecekler.
Pentax'cıyım...
Pentax'cısın...
pentax'cı...

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #6 : 23 Ekim, 2013, 02:36:17 »
Bazende masadaki bir nesneye 20 25 cm yaklaşıyorum bazen netlemeyi gene yapamıyorum

Diğer sorunlar bir tarafa bu kullandığınız lensi bilmemekle beraber, lensin minimum odak uzaklığıyla alakalı olabilir.. bkz : sigma 30mm lens minimum 40cm'den netleme yapar.. 30-35'lerde netlemez nesneyi.. böyle bişey olabilir mi ?
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı srkn

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 23 Ekim, 2013, 03:11:55 »
Diğer sorunlar bir tarafa bu kullandığınız lensi bilmemekle beraber, lensin minimum odak uzaklığıyla alakalı olabilir.. bkz : sigma 30mm lens minimum 40cm'den netleme yapar.. 30-35'lerde netlemez nesneyi.. böyle bişey olabilir mi ?

Hocam 18-55 takılıydı üzerinde,salonu netlemedi diyorum varmı daha ötesi  :D
« Son Düzenleme: 23 Ekim, 2013, 10:46:30 Gönderen: srkn »
Pentax'cıyım...
Pentax'cısın...
pentax'cı...

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #8 : 23 Ekim, 2013, 04:50:02 »
Merhabalar, öncelikle hoş geldiniz foruma.
Bahsetmiş olduğunuz batarya problemi değil sanırım. Bu genel bir olay. Batarya dolu olsa bile flaş ile bir kaç fotoğraf çektikten sonra  yarıya düştüğünü görebilirsiniz bazen batarya az kaldığı zamanda sıfır gösterebilir sizin bataryanızı. O fotoğraf makinesinde ki açılan flaştır veya LV dediğimiz ekranı vizör olarak kullanırsanız batarya biraz şaşırabiliyor enerji fazla gittiği için. Makineniz kapanana kadar rahatlıkla fotoğraf çekebilirsiniz şarjı isterse hep sıfır göstersin. :) Ama bu bataryanın arızalı olduğunu gösteriyorsa benimkisi de arızalı. :) Ama ben bunu başka makinelerde de yaşadığım için tecrübe edindim artık. Ama madem göndermek istiyorsunuz makinenizi şansınızı deneyebilirsiniz. Belki bizim de bilmediğimiz bir problemi çıkabilir. :)
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 23 Ekim, 2013, 11:41:29 »
Bahsetmiş olduğunuz batarya problemi değil sanırım. Bu genel bir olay. Batarya dolu olsa bile flaş ile bir kaç fotoğraf çektikten sonra  yarıya düştüğünü görebilirsiniz bazen batarya az kaldığı zamanda sıfır gösterebilir sizin bataryanızı. O fotoğraf makinesinde ki açılan flaştır veya LV dediğimiz ekranı vizör olarak kullanırsanız batarya biraz şaşırabiliyor enerji fazla gittiği için. Makineniz kapanana kadar rahatlıkla fotoğraf çekebilirsiniz şarjı isterse hep sıfır göstersin. :) Ama bu bataryanın arızalı olduğunu gösteriyorsa benimkisi de arızalı. :) Ama ben bunu başka makinelerde de yaşadığım için tecrübe edindim artık. Ama madem göndermek istiyorsunuz makinenizi şansınızı deneyebilirsiniz. Belki bizim de bilmediğimiz bir problemi çıkabilir. :)

Buda olabilir tabi ama bilemedim. 100-200 fotoğraf çekip LV + flaş gene yapmaz bu problemi. Ama sürekli LV'de yapılmışsa çekim o zaman olabilir.
PENTAX K-3

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 23 Ekim, 2013, 16:04:49 »

Li-Ion bataryalarda böyle sorunlar olmaması lazım. Ben benzer durumu, kalem pil kullandığım zaman yaşıyorum ama orijinal bataryada böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç.

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 23 Ekim, 2013, 20:44:06 »
En doğrusu farklı bir batarya ile deneyip kararı vermek. Çünkü belki boardda bir sorun vardır. Ben bataryadaki soruna tercih ederim.  ;)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

28-80 mm Pentax lens mi? sigma 28-80mm macro lens mi?

Başlatan cronos10

Yanıt: 13
Gösterim: 14069
Son İleti 19 Ekim, 2012, 23:17:48
Gönderen: ercan69
pentax k10d ve k20d arasında kaldım kullanım amacım portre ve manzara çekimi

Başlatan hs1409yb

Yanıt: 13
Gösterim: 11629
Son İleti 30 Mart, 2015, 19:37:23
Gönderen: hs1409yb
Pentax DSLR makinalarda AF Fine tuning (AF hassas ayarı)

Başlatan drgunaydin

Yanıt: 20
Gösterim: 22118
Son İleti 02 Ocak, 2014, 14:14:59
Gönderen: itasdemir
Live ve Vizörden Farklı Sonuç Alıyorum (Pentax-M Lens)

Başlatan canerilgaz

Yanıt: 20
Gösterim: 22251
Son İleti 20 Aralık, 2016, 10:24:33
Gönderen: dgncsk
Pentax x70 Fotograf makinemi Bilgisayarda Görüntü almak istiyorum.

Başlatan seymen

Yanıt: 3
Gösterim: 6100
Son İleti 01 Mart, 2019, 11:16:00
Gönderen: Baha