Gönderen Konu: K-5 IIs, 14, 28-75, 77, 90, 100, 70-300 vs.  (Okunma sayısı 23590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Benzer bir olay daha önce dile geldi, forumda sonuç alınmayınca resmi makamlar aracılığıyla yapılan soruşturmada üyenin Fransız vatandaşı olmasından dolayı takipsizlikle sonuçlandı. Sonuçta rahatsız ediliyoruz, resmi makamlarca takip edilmek hoş olmuyor. Ama ne yazık ki en yakın davranan arkadaşlar tarafından ihbar ediliyoruz. 

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,2286.msg26245.html#msg26245

Çevrimdışı CemDeniz

• Üye
    • Profili Görüntüle
Pm attım abi 10-17 hakkında görüşelim.
Cem Deniz ARSLAN

Çevrimdışı ucam1

• Üye
    • Profili Görüntüle
sevgili dostlar,

benim bu forumda bulunmam sizin gibi bazı değerli dostları mutlu etse de bazılarının uykularını kaçırıyor herhalde

ben bu ürünlerin bir çoğunu bu forumdan sizlerden özene bezene ve büyük maddi paralar (benim çapımdaki biri için büyük)  harcayarak alıyorum, büyük bir hevesle fotoğraf çekiyorum içlerinden bazıları bana hitap etmiyor satıyorum, bazen de sizler gibi benim de acil ödemelerim çıkıyor mecburen satıyorum, ben bir kullanıcıyım, bu forumdaki herkes kadar alıyorum ve satıyorum. buna rağmen bazı kendini bilmezler bizleri şikayet ediyormuş bfeel bahattin bey de bundan sonra artık bu şekilde ilan açmamam, açarsam da tek tek iki üç günde bir ilan açmam yönünde ufak bir uyarıda bulundu kendisini de aramızdaki o bazı üyeler rahatsız ediyorlarmış, hiçbir şey göründüğü gibi değil işte, sizler seviniyorsunuz böyle ürünleri görünce ama, bazıları da bu ürünleri görünce gece karabasanlar basıyor herhalde, neyse ya, ne halleri varsa görsünler, benden bu kadar, satılırsa satılır, satılmazsa başka forumlardan biter gider,

bu forum sayesinde sizler gibi çok değerli kişiler ile tanıştım, bir çoğu ile sohbetim oldu, bazı arkadaşlarla da fikirlerimiz uyuşmadı bazen tartıştık, ama ben hiç belden aşağı vuran olmadım, olmam da, ben o dönemleri aşalı çok oldu,

epeydir, bu yönde bazılarının sıkıntıdan patlayacak gibi oldukları kulağıma çalındı, bu kadar ürünü nereden alıyormuşum, ne yapıyor muşum, ben ne iş yapıyor muşum... keşke bana sorsalardı telefonum yazıyor ilanda söylerdim. bu ürünlerin tamamını yurt içinden bu forumdan ve sahibinden den alıyorum.

örnek 1: bu hafta sonu bir set satılıyordu sahibinden de k10d , 18-55, 50-200 ve metz flaş... bu metz flaş ın iyi olduğunu forumdan fatihtekin88 arkadaşımızdan öğrenmiştim, bu flaş için aradım şahsı ayrı satmadığını söyledi bu flaş için bu seti komple aldım, bir tek flaş lazım olunca gerisini satmam gerekiyor değil mi, satılık yazdım,

örnek 2: bu forumdan çok sevdiğim bir kardeşim benim iki lensimi istedi ancak maddi durumdan dolayı 4 tane lens önerdi, o 4 lensin hiçbirine ihtiyacım yoktu mecburen aldım ve o 4 lensi satmam gerekiyor değil mi, satılık yazdım,

örnek 3: bu forumdan cumbat arkadaşımız bende olan bir lensi istedi yerine de elindeki samyang 14mm lensi önerdi, oysa benim 10-17 lensim olduğu için 14mm satmam gerekiyor değil mi, satılık yazdım.

bu örnekleri o kadar çok uzatabilirim ki inanamazsınız, arkadaşım merak etme ben kaçakçı falan değilim. bizim ülkemizde lensler şu an avrupadan daha ucuz, ben burdan alıyorum bakıyorum neymiş, nasılmış, kendime göre bir hobim var bundan kime ne

bunları açıklamak bile aslında bana zul geliyor ama, anlıyorum ki burada çok olgun arkadaşlar olduğu kadar bir kaç kendini bilmez de var,

ama yazık hakikaten yazık ....

bu nedir hocam ya elinde malın varsa ihtiyacın varsa satarsın parası olanda alır kime ne

benim lensim benim makinam benim malım kimi ilgilendirir sizin sattıklarının sadece alıcısını ilgilendirir kalanlara noluyomuş kalanlar kimmiş de karışıyolarmış satan silah zoruyla satmıyor alanda zorla almıyor

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Pentax DA 10-17 ------------------ Sıfır temizlikte kapakları ve parasoleyi tam ------------------------------------------ SATILDI
Tamron 17-50 --------------------- Sıfır temizlikte full kutulu ----------------------------------------------------------------- SATILDI

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Benzer bir olay daha önce dile geldi, forumda sonuç alınmayınca resmi makamlar aracılığıyla yapılan soruşturmada üyenin Fransız vatandaşı olmasından dolayı takipsizlikle sonuçlandı. Sonuçta rahatsız ediliyoruz, resmi makamlarca takip edilmek hoş olmuyor. Ama ne yazık ki en yakın davranan arkadaşlar tarafından ihbar ediliyoruz. 

http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,2286.msg26245.html#msg26245
vedip abi ben bir pentax lensi almak için 10 saatlik otobüs yolculuğu ile istanbula gitmiş insanım, ya da aldığım lensi beklerken gözüne uyku girmeyip, sabahleyin kargocudan evvel kargonun kapısına dayanmış insanım,
ama bu forumda birileri lens lens diye bekleşirken, birileri de açılan ilanlardan rahatsız oluyor, hoş lens satmak sorun değil ki memlekette çok şükür yüzlerce platform var, amaç bir forumdaşlıktı ben bu foruma girmeden yatmıyordum mesela,
her gün akşam cumbat ile çektiğimiz fotoğrafların kritiğini yapmadan yatmam mesela, ya da şu lens şöyle bu makina böyle muhabbeti yapmadan gözümüze uyku girmezdi, bu mudur ticaret ??? şükür ki abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
İbrahim Bey'i şahsen tanımıyorum,
bu forumdan tanıyorum, nasıl biri olduğuna dair fotoğrafını bile görmedim.

Kısaca şunu demek istiyorum.

İbrahim Bey arkadaşımız kardeşimiz, bu forumlardan hiç eksik olmasın.

Onun gibi bir kaç arkadaşımız daha olabilse bu forumlarda.

Son satılığa çıkardığı lensler hepsi kıymetli lenslerdir. İmkanım olsada oaradn bir kaç lens daha alma imkanım olsa.

Ayrıca İbrahim kardeşimiz sözünde duran dürüst bir arkadaştır benim nazarım da.
K-1
Wivitar 19-35 3,5/6
Tamron 70-200 2,8
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı kemal

• Üye
  • http://500px.com/KemalYazc
    • Profili Görüntüle
İbrahim bey benim almayı planladığım birçok lensten beni vazgeçirmiş bir insan. bu insan lens satmak istese önce bana satardı sanırım :)
Ama o doğru bilgilerini paylaşıyor.
İbrahim bey Devletimizde 2.el satılan hiçbir ürün için vergi uygulanmaz satışı el değiştirmesi serbesttir. biz ticaret yapmıyoruz. Bahattin Bey in dediği 2-3 lens koyar satar yine değiştirirsin. Bu şekilde yaparak onları güldürüyorsun başka birşey değil. ben olsam inadına devam eder hiç bırakmazdım ;)
Havlayan İt ısırmaz derler bizim memlekette.
Canon 5D markII + Battery Grip
Canon 7D + Battery Grip
Canon 85mm USM 1:1.8
Canon 50mm USM 1:1.4
Sigma 70-200mm EX APO DG OS HSM II 1:2.8
Canon 8-15 USM 1:4 Fish eye
Yongnuo 560II 460IIvs. vs. vs.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
İbrahim bey benim almayı planladığım birçok lensten beni vazgeçirmiş bir insan. bu insan lens satmak istese önce bana satardı sanırım :)
Ama o doğru bilgilerini paylaşıyor.
İbrahim bey Devletimizde 2.el satılan hiçbir ürün için vergi uygulanmaz satışı el değiştirmesi serbesttir. biz ticaret yapmıyoruz. Bahattin Bey in dediği 2-3 lens koyar satar yine değiştirirsin. Bu şekilde yaparak onları güldürüyorsun başka birşey değil. ben olsam inadına devam eder hiç bırakmazdım ;)
Havlayan İt ısırmaz derler bizim memlekette.
biz memur adamlar biraz tırsak adamlarızdır :) ne olur ne olmaz, boşver, meydanın kime kaldığını çok iyi biliyorum, açıklarsam zor durumda kalırlar :) hem ben bu forumdan böyle uzaklaşan o kadar çok kişi biliyorum ki, biri bizi gözetliyor gibi uzaktan bütün olup bitenleri izleyip, arada bir hışşşşt hııııı diye parmağını sallıyorlar, biz de biliyoruz niye sallandığını o parmağın ama ne yapacaksın, biz geçim ehliyiz, peki demesini çok iyi biliriz,
George Orwell in 1984 romanındaki gibi ...
bağlılıklarımı iletir saygılar sunarım büyük şef
« Son Düzenleme: 25 Ekim, 2013, 23:33:40 Gönderen: itasdemir »

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
bunları söylemek ayıp ancak birilerinin gözünün içine sokmak gerekiyor galiba.

sınav sorusu 1- iki adet lensimi istedi forumdan bir kardeşimiz (pentax 17-70 f4 ve sigma 70-200 f2.8 hsm II) ancak maddi durumdan dolayı 4 tane lens takası önerdi, şu an sahibinden de benim sattığım lensin aynısı için 1600 lira isteniyor oysa ben o lensi o arkadaşa 1350 liraya saydım takasda, yine 17-70 pentax f4 lens şu an yurt dışında bile 1100 liraya satılıyor o lensi de sıfır kutulu olarak 750 liraya verdim takas da, takas da aldığım lenslerden biri mesela 55-300.  takas da 450 liraya aldım bu lensi o arkadaştan ve o lensi de KAKIRMAN nickli arkadaşa 425 liraya sattım, bir adet lensi de 500 liraya saymıştık onu da sanalpazardan 530 liraya sattım nakit 500 geçti hesabıma diğer iki lensi de satamadım duruyor hala  bulun bakalım burdaki kârı

sınav sorusu 2- 35mm f2.4 lensi çok kıymetli bir forum üyesinden 280 liraya aldım 10 lira da kargo verdim, bir ay kadar çantada durdu, sonra o lensi takas da 250 liraya verdim, bunun yerine 500 liraya satmış olduğum bir lensi 600 liraya aldım 10 lira tekrar kargo verdim, sonra bu lensi de 650 liraya sattım, bulun bakalım burdaki kârı

sınav sorusu 3- 1000 lira nakit para vererek pentax 16-50 lens aldım bir forum yöneticisinden 10 lira da kargo parası ödedim, sonra o lensi bu forumdan değerli bir üye için 1050 liraya sanalpazar ilanı açtım, ürün teslim edilince onayladı ve ertesi gün hesabıma 990 lira geçti, burdaki kârı da bulun

Çevrimdışı Suha

• Üye
    • Profili Görüntüle
Çok fazla kar marjı var, olmaz olamaz olmamalı :P
Tabiki şaka, ama üzüldüm tüm yazılanları okuyunca.
Pentax Anıları

Nikon D3
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8G ED Nano

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
Bu tartismanin tekrar yasanmamasi icin bence bircok forumda oldugu gibi alis ve satislari kurallara baglamakta fayda vardir diye dusunuyorum.kurallar bazen bir cok problemi baslamadan bitirir.bu arada baha ve diger yoneticilerin burdaki her yapilan alisveristen sorumlu tutulabilecegini bilmenizi isterim.gitti gidiyor ve sanalpazarin takibi maliye tarafindan yapiliyorsa dikkat ceken alisverislerden bu sitede izlenebilir(ihbarda olabilir) diye dusunuyorum.ibrahim beyde bu durumdan dolayi sikinti yasayabilir.bence kas yapalim derken goz cikarmayalim.nacizene tavsiyem tedbirli olmaktir.saygilarimla
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
Ynt: K-5 IIs, K10D, 14, 18-50, 28-75, 50-200, 77, 90, 100, 70-300 vs.
« Yanıtla #26 : 26 Ekim, 2013, 10:13:56 »
K-10D + DA 18-50 + DA L 50-200 set olarak alacak arkadaşa, bir adet omuz çantası hediye edeceğim, 2 gb kart hediye edeceğim, kargosunu da ben karşılayacağım, fiyat olarak da 800 TL

Çevrimdışı AKINLASINN

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 26 Ekim, 2013, 10:29:18 »
AKINLASINN, itasdemir, solidsnake89, faryd_aly, muratso2, KAKIRMAN ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

:):):)

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 26 Ekim, 2013, 10:30:19 »
AKINLASINN, itasdemir, solidsnake89, faryd_aly, muratso2, KAKIRMAN ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

:):):)

inceleyin bakalım, bir şey bulabilecek misiniz :)))

Çevrimdışı Gözlerini Tüküren Adam

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Göksu Görel Kişisel İnternet Sitesi
« Yanıtla #29 : 26 Ekim, 2013, 10:52:38 »
bende inceledim ve söylüyorum birileri başka birilerini çekemiyor  ;) malesef böyle.
alan alsın, satan satsın. serbest piyasa ekonomisi :)
Pentax-A 28mm 2, Pentax-A 50mm 1.4, Pentax-K 24mm 2.8
Canon AE-1 Program, CANON FL 50mm 1.8

www.goksugorel.com