Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Satış sınırı getirmektense satış yapılan sitelere yönlenen link içermesi zorunlu olsa daha makul olmaz mı ? Dediğiniz doğru, bu site satış sitesi değil, ikinci dediğinizde de sonuna kadar haklısınız. Satış başlıkları fotoğraf ve fotoğrafçılık başlıklarının önüne geçiyor ama takdir edersiniz ki bu diğer tüm sitelerde de aynı şekilde işliyor. Sonuç itibariyle bu site aracılık farkı, komisyonu almıyor. Ama Pentax kullanıcılarınıda bir araya getirmeyi amaç ediyor, bu da yanında ekipman değişimini getiriyor doğal olarak. Bence 2 veya 3 gibi bir sınır getirilirse bu satış başlıklarının daha da artmasına neden olur, çünkü tüm ekipmanını satışa çıkaracak bir kullanıcı birden çok başlık açmak zorunda kalır.Bana sorarsanız, link zorunluluğu getirmek bile lüzumsuz ama bir karşı öneride bulunmak istedim.
Serdinç bey hatlar mı karıştı alttaki başlığın cevabını buraya yazmışsın. http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,3438.15.html
Şu ana kadar aldığım ekipmanı satmadım, alışverişim bilinçli olduğu için aldığım ekipmanı satmaya kıyamam... Satmam gerekirse tanıdık çevreye satmak isterim. Çoğu kullanıcı ekipmanı güncel kalması uğruna hep ekipman değiştiriyor. İkinci el alım satımı aslında gizli hizmettir, günümüz toplumu forumlarda alım satım işini ayıp sayarak yadırgıyor. Forumlar dostluk ve paylaşım yeri olması gerekirken bazı fotoğrafseverler yazdıklarını şiddetli bir şekilde savunarak, naif olan kullanıcıları bilmeden diskalifiye etme uğraşında olmakta konudaki fikirlerine negatif karma vererek birazda küstürmekte oldukları bir gerçek.Bilgi birikimi ve fotoğraf kültürü olan popüler kullanıcılar ve profesyoneller maalesef gizli ve sanal dünyadaki hakaretvari ortamdan uzaklaşarak kendilerini koruma yolunu seçmektedirler. AlımSatım konusu pek önemli bir konu olmamakla birlikte çoğu forumda sorun haline gelmesi site içerisindeki bazı üyelerin resmi makamlara konuyu jurnal etmeleri rahatsızlığını tüm üyelere aksettirmeleri pek hoş olmadı. Üyeler hangi konuyla ilgileniyorlarsa ilgili konuyu okuyup okumamak veya cevap verip vermemekte serbesttirler.
Başlatan ogeday