Yazılanların bir kısmına katılıyorum. Bi kaç cümlede ben edeyim içim rahat etmez yoksa

Tarih boyunca kadın güzelliği temsil etmiştir bu kesinlikle doğru. Bayanlara göre bile bir kadın portresi genellikle erkek portrelerinden daha etkileyici özelliklere sahip olmuştur. Genetik olarak aktarılan bir beğenme iç güdüsü diye tahmin ediyorum bunu. (Kadınların birbirlerini kıskanma huylarına kaale almazsak tabi

)
Ancak şu da var. Sağlıklı bir erkek birey çekilen fotoğraf ne kadar estetik olursa olsun nü bir fotoğraf gördüğünde vücudunda fizyolojik ve biyokimyasal reaksiyonlar geçirir. Birey bunu fark etmese bile bu reaksiyonların olması neslin devamı için gerekli. Yani elimizde değil bu durum. Her ne kadar ya yok falan desek bile biz fark etmesek bile böyle bir durum var. İç güdüsel dürtüler iş görüyor tamamen gayet doğal bir süreç bu. Yani bu açıdan kadınların nü fotoğraflara, "kadın istismarı" olarak görmeleri çok haksız değil. Burada ince bir yere değindim umarım yanlış anlaşılmaz bu yazdığım şey.
Birde kadın vücudu ne olursa olsun mahremdir. İnanç gereğince. Yani bu yüzdende nü fotoğrafçılığına karşı bir oluşum oluyor. Buda gayet normal.
Tüm bunları alt alta toplarsak nü fotoğrafçılığın ilerlememesi veya beğenilmemesi veya tepki toplaması kadarda normal bir şey yoktur sanırım.