Gönderen Konu: Kar-Kış fotoğraflarımız...  (Okunma sayısı 23069 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kar-Kış fotoğraflarımız...
« Yanıtla #15 : 13 Aralık, 2013, 21:21:05 »
kar-kış-kayseri

Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı execute

• Üye
  • Özgür Sinan Başer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 14 Aralık, 2013, 20:19:44 »
Ne kadar çok özlemişim fotoğraf çekmeyi anlatamam :)

Untitled by Özgür Sinan, on Flickr

« Son Düzenleme: 14 Aralık, 2013, 20:22:27 Gönderen: execute »

Çevrimdışı sadi

• Üye
  • PENTAXPERVER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 14 Aralık, 2013, 20:25:45 »
Bu siyah beyaz olayı ayrı bir kasvet veriyor kar fotoğraflarına... Oldukça güzel olmuş arkadaşlar herkesin ellerine sağlık...
Pentax k7
smc da 18-55mm wr
smc da l 55-300mm
smc-m 50mm f1.7
sigma 10-20mm
meyer trioplan 100mm f2.8
Vanguard Adaptor 46 sırt çantası

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 15 Aralık, 2013, 23:05:55 »

Bu fotoğrafı Ankara'da çekmeye kalk ya oralardan bi yerlerden bi güvenlik zıplar yada karşıdaki kapşonlu eleman "Hayır mı gardaş" diye üzerine yürümeye başlar :D :D

İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı execute

• Üye
  • Özgür Sinan Başer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 15 Aralık, 2013, 23:59:03 »
Karşılaşmadığım bir şey değil :) bir daha takılan olursa Ankara' lı mısın ? Diye sorarım :D

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 16 Aralık, 2013, 00:25:04 »
:D :D Aslında memleketi fark etmiyor yani...

Oransal olarak İstanbul, izmir vs yerlerde çok çok az... Ama Ankara'nın taşı toprağı bunlardan :D

Şemsiyeli kar fotoğrafınızı çok beğendim... Elinize sağlık...  :)

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı execute

• Üye
  • Özgür Sinan Başer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 16 Aralık, 2013, 00:42:37 »
Teşekkür ediyorum, kişiyi kadrajın biraz daha sağına yerleştirseymişim biraz daha güzel olabilirdi ama soğuktan ve yağıştan ne çektiğimi bile görmeden deklanşöre bastım.

Çevrimdışı Ender Işık

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 16 Aralık, 2013, 14:04:59 »
Güzel fotoğraflar. Çekenlerin ellerine sağlık. Bu sene henüz kar kış fotoğrafı çekemedim. Arşivden kabul ederseniz ben de bir şeyler yükleyebilirim.

Çevrimdışı execute

• Üye
  • Özgür Sinan Başer
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 16 Aralık, 2013, 14:25:26 »
Ne demek Ender bey yeter ki fotoğraf olsun

Çevrimdışı Ender Işık

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 16 Aralık, 2013, 15:18:16 »

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 16 Aralık, 2013, 21:09:42 »
Özgür Sinan Bey, siyah beyaz gerçekten yakışmış. tebrikler.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 16 Aralık, 2013, 21:17:28 »
keşke numaralandırsaymışsınız Ender Bey.
-Martıların olduğu fotoğraf çok değişik olmuş. o anı iyi yakalamışsınız. -top ve arkada dağların göründüğü kareniz güzel olmuş. topun kadrajdaki yerleşimi göze hoş gelmesini sağlamış.  -Hacı amcanın sokaktaki karesi "beni siyah beyaz yap" diye bağırıyor :)  -ters ışıklarda daha eksik pozlasaymışsınız patlamaların önüne geçerdiniz. raw'dan da fill light seçeneği ile karanlık bölgeleri aydınlatabilirdiniz. -simetrik çekimleriniz simetrik olmuş :) güzel olmuş.

alttaki kareyi kapının diğer tarafındaki karlara göre pozlayıp, orada duran arkadaş da daha doğal bir poz verse güzel bir kare çıkarmış.

Çevrimdışı Ender Işık

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 17 Aralık, 2013, 12:06:15 »
Yorumunuz için teşekkür ederim Murat Bey. Aslında Erzurum fotoğrafları bir iş gezisinde zaman darlığından araya sıkıştırılmış fotoğraflar. Özellikle ilk iki fotoğrafı vaktim olsa güneşin tam karşıda olduğu o saatte hiç çekmezdim. Gökyüzünde patlama olan bölge ile yerde gölgede kalan alanlar arasında  aşırı kontrast farkı vardı. Kar fotoğraflarının 1-1.5 stop fazla pozlanması gerektiği de düşünüldüğünde bu tarz fotoğraflarda tüm karenin doğru pozlanması imkansız gibi. Patlamayı tamamen yok etmek için belki 7-8 stop eksik pozlama yapmam gerekecekti. Bu durumda da yerdeki bir çok detay kurtarılamayacak derecede karanlık çıkacaktı. Nitekim güneşin batmak üzere olduğu, dolayısıyla gökyüzü ile yeryüzü arasındaki ışık farkının ilk iki fotoğraftakine göre çok azalmış olduğu 5. fotoğrafta bile, gökyüzüne göre pozlama yaptığımda yeryüzünün nasıl karanlıkta kaldığı görülmekte. Bu tarz fotoğraflar için en uygun çözüm tripodla 7-8 stop aralığında bir kaç fotoğraf çekip HDR uygulamak. Ama dediğim gibi vaktim ve tripodum yoktu. RAW'da fill light seçeneği hangi programda var? Ben Raw'ları Pentax'ın kendi programı Photo Laboratory'de açıyorum. O programda öyle fotoğrafın bazı bölgelerini seçip,  sadece seçilen bölgedeki ışığı arttırmak gibi bir imkan yok.   

alttaki kareyi kapının diğer tarafındaki karlara göre pozlayıp, orada duran arkadaş da daha doğal bir poz verse güzel bir kare çıkarmış.

Bu fotoğrafı da kapının arkasında kalan bölgeye göre pozlasaydım kadrajın geneline hakim olan kapının ön tarafındaki bölge çok karanlık çıkardı tahminimce. Bu haliyle bile biraz eksik pozlanmış gibi. Kapının oradaki arkadaşı da tanımıyorum. Kapıdan girerken bir an göz göze geldik ve bastım deklanşöre.  :) Aslında büyük risk aldım. O sırada orada ikimizden başka kimse yoktu. Arkadaş belalı bir tip olsa kestaneyi çizdirebilirdik.  ;D Hacı amcayı aşağıda siyah beyaz yaptım. Bence de daha güzel oldu.

« Son Düzenleme: 17 Aralık, 2013, 12:12:33 Gönderen: Ender Işık »

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 17 Aralık, 2013, 12:45:21 »
RAW'da fill light seçeneği hangi programda var? Ben Raw'ları Pentax'ın kendi programı Photo Laboratory'de açıyorum. O programda öyle fotoğrafın bazı bölgelerini seçip,  sadece seçilen bölgedeki ışığı arttırmak gibi bir imkan yok.     

Adobe Lightroom'da fill light, back light, high light ve aklınıza gelecek birçok lightlar mevcut :D  ;D :D

Pentax'ın kendi programı fazla amatör kalıyor malesef...

LR5 bence RAW edit programları içinde ilk 3e kesin girer...

Siyah-beyaz fotoğraflarınız için de kontrast ayarlamalarında 7 8 farklı varyasyon sağlayacak ayar mevcut...

Vakit geçmeden edinin derim ben Ender hocam...  :)

Fotoğraflarınıza 1-2 ufak müdehaleyle daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz...

Çevrimdışı Ender Işık

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 17 Aralık, 2013, 13:39:55 »
Bu lightroomu bir ara kullanmayı denemiştim, zor gelmişti. Herkes çok methediyor. Bir yerden edineyim bari. :)

« Son Düzenleme: 17 Aralık, 2013, 15:51:31 Gönderen: Ender Işık »