Gönderen Konu: Tamron SP AF Aspherical XR Di (IF) 28-75mm f2,8  (Okunma sayısı 15565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tamron SP AF Aspherical XR Di (IF) 28-75mm f2,8
« Yanıtla #15 : 01 Şubat, 2014, 11:51:45 »

Doğru söze ne denir...

Emre ile birlikte bu lensi satan arkadaşla irtibata geçtik... Buarada Emre benim 12-13 senelik komşum... Testini ben yapacağım için müdahil oldum konuya...

Bu lensi senelerce kullanmış ve 3 farklı kopyasını denemiş biri olarak olası bir kötü kopya durumunu test etmek istedik... Kötü kopyalardaki tipik fokus problemi ve tam adını getiremedim şu an açık renk çevresinde oluşan mavi çizgilenme problemini test etmek istedik...

Hemen testini yapalım, bir sıkıntı olduğunda iade edelim dedik... Satan arkadaş elektronik alet olduğu için iade olmayacağını söyledi... Sanalpazar aracılığını da kabul etmedi... Biz de kararına saygı duyup başka lens arayışına geçtik...

Çok rica edicem, içeriği hakkında bilgimiz yoksa karşımızdaki kişiyi zan altında bırakacak yorumlardan kaçınalım ve ilerideki alışveriş referansını gerçek olmayan bir sebep yüzünden yaptığımız yorumlarla negatif etkilememek için yorumlarımızı kaldıralım...

« Son Düzenleme: 01 Şubat, 2014, 12:18:09 Gönderen: fatihtekin88 »
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 01 Şubat, 2014, 12:17:07 »
Açıklama üzerine Yorumu mu değiştirdim, ama alıntı olanlara müdahele edemiyorum.
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 01 Şubat, 2014, 12:25:17 »
Fatihtekin88 arkadaşın yazdığı üzerine yorumumu siliyorum. Ama alacak arkadaş daha önce aynı lens için bütçe yorumu yaptīğı icin yazmıştım. Bu arada konuyla ilgili kimse ile bir tanışıklığım yoktur.

Fiyatı yüksek seviyedeyken yapılmış bi yorumdu o... Fiyatı düşürünce tekrar harekete geçtik tabi :D

Arkadaşın lensi için kötü bir intiba bırakmak istemedik açıkçası... Bişey mi var lenste niye yanaşmıyor diye düşünülmesin istedik...

Yine yazmayacaktık aramızda geçen konuşmaları bir üst cümledeki sebepten ama Emre "ölücü" gibi zan altında kalmasın istedim... Çok temiz bi kardeşim çünkü... :)
İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı mberkcan94

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 01 Şubat, 2014, 15:55:04 »
Sanırım o arkadaş benim durumu açıklayayım,

1. olarak şunu söyliyim lensi umutcanyel beyfendiden deneyerek takas yoluyla aldım oda itasdemir nickli ibrahim abiden almış yani benim lensi ben hariç 2 kişi daha gördü ve bi sıkıntı olsaydı benden onca onlar söylerdi.Ben artık bu forumda gerçek lens almak istiyenlerin değilde yanlızca ölücülerin olduğunu ve lensi alıp daha güzel bi fiyata satmak istediklerini düşünüyorum.Lafım kimseye değil genel konuşuyorum.

2. olarak 650 tlye indirdiğim zaman herzaman almak istediğim 70mm limited satıştaydı.Lensin bence gözümdeki değeri 900 TL (çünkü 0 ı 1400 tl ve bu lens 0dan farksız ) olduğu halde 650 tl ye indirdim.Haliyle anemon3 adlı arkadaş mesaj attı 650 tl teklif etti komisyon içinde elime 620 küsür tl para geçicekti.Ben yine olabilir diyip 70mm limitedi satan arkadaşa rezerve yaparmısın diye sorduğumda arkadaş acil parayı ihtiyacı için sattığını haklı olarak rezerve yapamayacağını söyledi.Bende lensi bu kadar ucuza satıp açıkcası ortada kalmak istemediğim için Anemon3 nickli arkadaşa ya elden almasını yada direk önce para sonra lens olarak gerçekleştirmemiz gerektiğini söyledim.Elime hızlı para geçmesi lazımdı çünkü sanal pazarda alışveriş min. 4 gün sürüyor.Anemon3 de kabul etmeyip alışverişten vazgeçti bazı haklı nedenlerle olan olay budur.

3.Olarak burda kimseye kötü bir akıl vermek istemiyorum fakat sanalpazar gittigidiyor vb. sitelerde alıcı satıcıdan daha fazla güvenli.Satıcı malı sattıktan sonra yolda veya alıcının deneme süresindeyken başına bişey gelirse alıcı direk iade edip parasını geri alabiliyor.Bu yüzden satarken bu sitelerde pek güvenli değil.Bunlar elektronik eşya 1 çizik bile fiyatta 200 tl oynatır.Bu yüzden elden harici ver bi deniyim vs. yazmak çok mantıklı değil lense kimse bişey yapmasa bile kargodayken başına bişey gelse birbirmizin kalbini kırarız boşuna

iyi Forumlar

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #19 : 01 Şubat, 2014, 16:44:46 »
Sanırım o arkadaş benim durumu açıklayayım,

1. olarak şunu söyliyim lensi umutcanyel beyfendiden deneyerek takas yoluyla aldım oda itasdemir nickli ibrahim abiden almış yani benim lensi ben hariç 2 kişi daha gördü ve bi sıkıntı olsaydı benden onca onlar söylerdi.Ben artık bu forumda gerçek lens almak istiyenlerin değilde yanlızca ölücülerin olduğunu ve lensi alıp daha güzel bi fiyata satmak istediklerini düşünüyorum.Lafım kimseye değil genel konuşuyorum.

2. olarak 650 tlye indirdiğim zaman herzaman almak istediğim 70mm limited satıştaydı.Lensin bence gözümdeki değeri 900 TL (çünkü 0 ı 1400 tl ve bu lens 0dan farksız ) olduğu halde 650 tl ye indirdim.Haliyle anemon3 adlı arkadaş mesaj attı 650 tl teklif etti komisyon içinde elime 620 küsür tl para geçicekti.Ben yine olabilir diyip 70mm limitedi satan arkadaşa rezerve yaparmısın diye sorduğumda arkadaş acil parayı ihtiyacı için sattığını haklı olarak rezerve yapamayacağını söyledi.Bende lensi bu kadar ucuza satıp açıkcası ortada kalmak istemediğim için Anemon3 nickli arkadaşa ya elden almasını yada direk önce para sonra lens olarak gerçekleştirmemiz gerektiğini söyledim.Elime hızlı para geçmesi lazımdı çünkü sanal pazarda alışveriş min. 4 gün sürüyor.Anemon3 de kabul etmeyip alışverişten vazgeçti bazı haklı nedenlerle olan olay budur.

3.Olarak burda kimseye kötü bir akıl vermek istemiyorum fakat sanalpazar gittigidiyor vb. sitelerde alıcı satıcıdan daha fazla güvenli.Satıcı malı sattıktan sonra yolda veya alıcının deneme süresindeyken başına bişey gelirse alıcı direk iade edip parasını geri alabiliyor.Bu yüzden satarken bu sitelerde pek güvenli değil.Bunlar elektronik eşya 1 çizik bile fiyatta 200 tl oynatır.Bu yüzden elden harici ver bi deniyim vs. yazmak çok mantıklı değil lense kimse bişey yapmasa bile kargodayken başına bişey gelse birbirmizin kalbini kırarız boşuna

iyi Forumlar

Olaya pek müdahil olmak istemedim ama gene dayanamadım. Yazdıklarınız konusunda haklılığınız var. En baştan satış koşullarınızı bu şekilde yazsaydınız herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemiş olurdunuz; hep beraber tecrübe edinmiş olduk.

Alıcının da satıcının da aynı oranda bu siteler üzerinden korunması pek mümkün değil; hem alıcı hem de satıcı olduğum durumlar olduğu için söylüyorum. Yine ne iyi satış elden ya da karşıdaki kişiye "güvenerek/bilerek" alış veriş yapmaktır. Örnek olarak İbrahim abi'den 2 kez alışveriş yaptım, inşallah yine olur, ürünün fotoğrafına bile bakmama gerek yok ondan alacaksam eğer. İbrahim abi bir kaç kişi daha var benm nazarımda. Alıcı olarak da sonuçta alıcılar az buz para vermiyor ürün alırken, ister istemez tedirgin olmakta haklılar. O yüzden en basta dediğim gibi, bu lafım sadece size değil tüm satış yapan arkadaşlara, hangi koşullarda satış yapabileceklerse bunu yazarlarsa hiç boyle seylerle karsılasmazlar, karşılaşmayız.

Selamlar.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı Anemon3

• Üye
  • Pentax
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 03 Şubat, 2014, 09:16:33 »
Ürünü borç ile alacağım için, farklı bir yatırım içersinde bulundum ve bu ürünü alamacağım... mümkünse bütün konunun silinmesinden yanayım... haricinde konu kilitlenebilir...

Alım ertelenmiştir kısacası...
Ufukta K-5iiS

Pentax K-5
Tamron 28-75mm F2.8 AF XR Di LD Macro SP
Pentax-M SMC 50mm F1.7

Canon AE-1 - Canon FD 50mm F1.8 - Vision 75-200 MC Macro F4.5

Pentax K-3 + Tamron 70-200 f:2.8 + Pentax 18-270 f:3.5-6.3 ED SDM

Başlatan ÇAĞ

Yanıt: 40
Gösterim: 39049
Son İleti 16 Kasım, 2014, 01:28:13
Gönderen: ÇAĞ
Tamron 18 200 af lens ,18 55 pentax kit lens Pentax kx tertemiz body

Başlatan Oguzhan

Yanıt: 2
Gösterim: 10415
Son İleti 30 Kasım, 2015, 15:47:24
Gönderen: Oguzhan
3 bin çekimde full kutulu K-5 + full kutulu sıfır temizliğinde Tamron 17-50 f2.8

Başlatan itasdemir

Yanıt: 7
Gösterim: 9936
Son İleti 19 Ağustos, 2013, 22:40:08
Gönderen: itasdemir
"GARANTİLİ"-"SATILIK-TAKASLIK" - Tamron - AF 18-200mm

Başlatan edmklnc

Yanıt: 4
Gösterim: 12123
Son İleti 28 Kasım, 2013, 19:22:33
Gönderen: edmklnc
K-3 gövde ve Tamron 70-200mm veya Tokina 80-200mm veya 50-135mm