Gönderen Konu: Pentax K-5 Fotoğrafları  (Okunma sayısı 517490 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« Yanıtla #855 : 28 Mayıs, 2013, 23:59:47 »
Teşekkürler. şimdi attıktan sonra farkettim ben de, direk, teller ve gökyüzünün olduğu bir fotoğraf olsaymış güzel olacakmış :)
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #856 : 29 Mayıs, 2013, 00:09:43 »
Tomarza'da Sırtlan görüldü :)

Gelengi- yada yer sncabı

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #857 : 30 Mayıs, 2013, 17:18:41 »
deneme amaçlı time lapse

http://youtu.be/J-34a4qmLEw

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #858 : 31 Mayıs, 2013, 04:59:16 »
deneme amaçlı time lapse

http://youtu.be/J-34a4qmLEw

Başlangıç için güzel.:) Ne yaptın abi biraz açıklama yaparmısın timelapse nasıl yapılıyor bir başlık altında hem yeni yapacağın paylaşımları hemde bilgilendirmeleri veya internetteki örnekleri orada açabiliriz aslında. Teşekkürler şimdiden.
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #859 : 31 Mayıs, 2013, 19:19:32 »
çekime ilk başladığımda aklımda olsaydı timelapse yapmak daha iyi olurdu aslında.
tripod kullanmak lazım demeye gerek yok sanırım bunun için. uzun bir zaman dilimi yapılacaksa bence av modu kullanılması daha iyi olur. af yerine de mf kullanmak karelerin arasında netleme farkını önler. onun dışında baya bir fotoğraf çekmek gerekiyor. 70'den fazla kare var benim çektiğimde, proshow programını kullandım. her fotoğraf için 0.1 sn. bir de düşük boyutta çekmek gerekir. daha da çoğaltılabilir. tripodum gelirse daha detaylı çalışmalar yapmayı düşünüyorum. o zaman bir başlık açabilirim.

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #860 : 02 Haziran, 2013, 21:33:14 »
Her keze merhabalar. Bu gun icerisinde ara ara yagmur yagdigindan dolayi istedigim sekilde cekemesem de

Chinon 135mm F2.8 Multi-coated (M42)

Samyang 8mm F3.5 Balik gozu

Soligor 28mm 2.8 (M42) (Bu lens ile cektiklerimi baska bir gun eklemeyi dusunuyorum cunku bu gun kullanma sansim pek olmadi)

Ilk 5 fotograf Chinon 135mm F2.8 Multi-coated (M42) ile cektiklerimden. (Lens manuel ve m42 basligi altinda detayli anlatmayi dusunuyorum. Lensten beklemedigim bir performansi gordum diyebiliyorum simdilik. Mukemmel bir lens, Pentax M 135 gibi kendinden parasoleyli.

Sonrakiler Samyang 8mm ile cektiklerimden

Samyang 8mm ile ilgili baslik altinda cok sey yazildi cizildi. Ekleyecegim tek sey, her keze tavsiye edecegim. Fiyatina gore mukemmel bir lens. Netleme sorunu da neredeyse hic yok. 180 derece sonucta. Soligor 28mm de netleme daha zor
« Son Düzenleme: 02 Haziran, 2013, 21:34:05 Gönderen: nordlys »

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #861 : 02 Haziran, 2013, 21:37:12 »
Samyang 8 mm ile cektiklerimden bir kac kare (Daha detayli fotograflari bir sure sonra paylasicam)

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #862 : 02 Haziran, 2013, 22:04:17 »
murat kardeşim en zor olanı bu kadar kolay göstermeyin :)manuelle kuş çekmek nasıl zordur bilirim :)harika fotolar .sizden manuel çekim konusunda çok şey öğreneceğimiz aşikar.saygılarımla :)
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #863 : 02 Haziran, 2013, 22:12:10 »
murat kardeşim en zor olanı bu kadar kolay göstermeyin :)manuelle kuş çekmek nasıl zordur bilirim :)harika fotolar .sizden manuel çekim konusunda çok şey öğreneceğimiz aşikar.saygılarımla :)

Cok tesekkurler Haldun Abi. Ama kus fotografciligi bulasiciymis onu anladim :) Ozellikle iki martini ntek bir dilim ekmek icin yaptiklari mucadele gunun fotografi oldu benim icin. Dogru yerde dogru zamanda bulunmusum, biraz da sans. Manuel kullanmamin nedeni (cogunlukla) af li lenslere pek ayiracak butcem yok Haldun abi. Ama ileride bir DA 300 yada 200 gonlumden gecmiyor desem yalan olur :) Da 200 u deneme sansim oldu ve cok begendim, da 300 u dusunemiyorum bile.
Manuel calismak sabir istiyor ama. Bu gun 300 karenin uzerinde cekim yaptim. Iclerinden 8-10 tanesi istedigim gibi olsun, bu bana mutluluk veriyor.
Son olarak, benim sizlerden ogrenecek cok seyim var daha...
Insallah da bir Ankara gorusmesi yapariz en kisa zamanda. ben Izmirliyim siz zonguldaktasiniz, ortada, Serdinc kardesimizin karargahinda bulusuruz insallah ve hep beraber oluruz.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #864 : 02 Haziran, 2013, 22:18:23 »
murat kardeşim da 300 mm  bende var ve geldiğinde tatil boyunca sende kalabilir.tadına doyamazsın ama benim sana tavsiye edeceğim bir lensim daha varki pentax 135mm 2.8 af olanını söylüyorum tabi :)asıl sen onu elinden bırakmazsın diyorum.jupiter 9 ise bugünde konuştuğumuz gibi çok hoş ama senin tavsiyen üzerine 2. nesil olanın peşine düştüm bile .:)

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #865 : 02 Haziran, 2013, 22:24:16 »
Gökyüzü mavi olmayınca fotoğraflarda iyi görünmüyor. Mavilik olmamasına rağmen 8mm fotoğrafları hoş olmuş.

İstanbul'da gökyüzü gün geçtikçe grimsi sisli gibi bir renk alıyor. geçen yıllarda daha mavi bir gökyüzü vardı. bu durumun fotoğraflara kötü yönde etkisi çok büyük.

VefaMetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #866 : 02 Haziran, 2013, 22:32:52 »
Özellikle kuş fotografları çok güzeller, hele bir de manuel ile çekildiğini görüp de hayran kalmamak elde değil. Bu arada kuş fotografları gerçekten bağımlılık yapıyor. Artık hep gökyüzüne bakar oldum. :)

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #867 : 02 Haziran, 2013, 22:43:33 »
Tesekkurler Mehmet ve Vefametin.
Mehmet, bu gun dedigim gibi gercekten cok dengesiz bir hava vardi burda. 8mm ile cok cekim yaptim, ozellikle Oslo belediye Binasinda. Mukemmel bir mimari, ic mekan da cok fotograf cektim ama hepsini inceleyemedim cektiklerimin. Ic mimari cekimlerinde istedigin acidan cek banamisin demiyor. Hatta bir kac fotograf da ayakkabilarimin ucunu gordum o kadar genis Samyang. ama bir o kadar da eglenceli. o binanin icinden kareleri onumuzdeki gunlerde paylasicam.
Dedigin gibi, gokyuzunun o tatli maviliginde ve guzel bir isik da bu lens cosar. Bu arada netlik problemi neredeyse 0. Netleme cok kolay. Bendeki Soligir 28 de bir kac kare cekebildim, netligi yapana kadar ugrastirdi beni :)

5,6 ve 8 arasi lensin en net oldugu araliklar. Isigin durumuna gore 5,6 yada 8 e al arkana bakma!

Samyang 8 i ertelemesitim almayi ama senle yaptigimiz o guzel sohbet hizlandirdi konuyu ve aldim, iyi kide almisim.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #868 : 02 Haziran, 2013, 23:17:33 »
bu arada martılardan kafası koyu olanların adı karabaşlı martı diye geçer.bir alt bilgi verelim ve kuş foto gezisi düzenleyelim derim:)

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #869 : 03 Haziran, 2013, 00:01:49 »
bu arada martılardan kafası koyu olanların adı karabaşlı martı diye geçer.bir alt bilgi verelim ve kuş foto gezisi düzenleyelim derim:)

Ek bilgi için teşekkürler.

Pentax K-5 almak üzereyim. Lütfen yardım edin

Başlatan illetyus

Yanıt: 17
Gösterim: 30104
Son İleti 21 Temmuz, 2013, 16:42:59
Gönderen: aghytn
Pentax, K-5 sahiplerine €80 ya da €50 geri odeme yapiyormus

Başlatan Kuvvet

Yanıt: 15
Gösterim: 22995
Son İleti 31 Mayıs, 2012, 21:26:26
Gönderen: munzurlu
pentax k5 i bilgisayardan kontrol etmek için??

Başlatan mrl.ztrk

Yanıt: 5
Gösterim: 13457
Son İleti 27 Haziran, 2013, 22:17:31
Gönderen: cumuta
Pentax K5 Dahili Flaş Problemi

Başlatan hygunduz

Yanıt: 2
Gösterim: 7264
Son İleti 08 Temmuz, 2019, 18:00:45
Gönderen: hygunduz
Pentax k5 icin lens önerisi