Gönderen Konu: Pentax K-5 Fotoğrafları  (Okunma sayısı 517434 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax K-5 Fotoğrafları
« Yanıtla #915 : 21 Haziran, 2013, 16:52:26 »
SMC Takumar 300mm F/4

İnsanın takumar alası  geliyor :) aslında düşünmüyor da değilim, manuel de olsa iyi bir prime tele. ama bunun netleme mesafesi çok uzak geldi bana. 550 cm ornito için yeterli olur mu acaba. hoş o mesafeye kadar ancak yaklaşabiliyoruz :)
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #916 : 21 Haziran, 2013, 16:58:00 »
Kayseri-Tomarza'da gün doğumu. 21.06.2013  18-55 wr

Çevrimdışı burkkan

• Üye
« Yanıtla #917 : 21 Haziran, 2013, 18:20:05 »
bi süredir yoktum ekranlarda nerde kalmıştık :)

500px : burkkan
instagram: burkkan
twitter : burkkan

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #918 : 21 Haziran, 2013, 18:22:25 »
murat kardeşim sen bu manuel lenslerle kuş çekiyorsunya ben fotodan vazgeçeçem :)biz af lensle bu kadar hoş fotolar çekmede zorlanıyoruz .ellerine saglık :)

Tesekkurler Haldun abi, inanirmisin cekime gittigim bir gun ortalama 400-500 kare arasi cekiyorum ve cektikce de yeni bir seyler ogrendigimi farkediyorum. Takumar SMC 300 den cok memnun kaldim. Alisma suresi isteyen bir lens onu soyleyim :) Cunku her seyi manuel ayarlamak zaman aliyor ve sabir istiyor. Ama alistiktan sonra inan af aramiyorsun. ozellikle;

Vivitar 75-205mm-f3-8 macro
Pentax M 80-200mm-F4.5
Auto Chinon 135mm f2,8

Kus ve dogal yasam ceimlerinde bu uc lens agirlikli kullandim takumardan once ve her uc lense de cok alistim. DA 200 deneme sansim bir kere oldu , hizli bir af ye sahip olsa da bu bahsettigim lenslerle daha hizli zoom yapip-netleyip cektigimi farkettim.
Af nin tadi da bir baska ama ;) hele ki senin DA 300 de. Oturmak yok, lensi konustur Haldun abi. K-5 de aldin , hadi hayirlisi ;)

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #919 : 21 Haziran, 2013, 18:31:54 »
İnsanın takumar alası  geliyor :) aslında düşünmüyor da değilim, manuel de olsa iyi bir prime tele. ama bunun netleme mesafesi çok uzak geldi bana. 550 cm ornito için yeterli olur mu acaba. hoş o mesafeye kadar ancak yaklaşabiliyoruz :)
Adasim selam,
Takumar SMC 300mm F/4 u tavsiye ederim. Bunun yaninda (aradim ama bulamadim Takumar almadan once) bu lenslerden hangisini bulursan al derim;

TAIR 300A 300mm, F4.5
Meyer Orestegor 300mm F4
Soligor 300mm f4.5

Tair 300A fiyat olarak en dusuk olani, keskinlik konusunda seni sasirtir ;) Mukemmel

M42 lensler ama kullanimi cok keyifli.
« Son Düzenleme: 21 Haziran, 2013, 18:33:29 Gönderen: nordlys »

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #920 : 21 Haziran, 2013, 18:44:41 »
bi süredir yoktum ekranlarda nerde kalmıştık :)

özellikle 1 ve 4 güzel olmuş. ellerine sağlık.

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #921 : 21 Haziran, 2013, 18:51:08 »
Merhaba Burkkan

Murat` in dedigi gibi 1 ve 4. fotograflar harika (diger ikisi daha ayri bir harika). Ozellikle gokyuzunun mavisi ve bulutlarin beyazi, kontrast cok guzel. Eline saglik.

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #922 : 21 Haziran, 2013, 19:10:10 »
Adasim selam,
Takumar SMC 300mm F/4 u tavsiye ederim. Bunun yaninda (aradim ama bulamadim Takumar almadan once) bu lenslerden hangisini bulursan al derim;

TAIR 300A 300mm, F4.5
Meyer Orestegor 300mm F4
Soligor 300mm f4.5

Tair 300A fiyat olarak en dusuk olani, keskinlik konusunda seni sasirtir ;) Mukemmel

M42 lensler ama kullanimi cok keyifli.

uzun süredir bekleyişteyim güzel bir tele için. ucuz yollu da kapatabilirim m42 ile. bakcaz artık.

Çevrimdışı oenaj

• Üye
  • Zonguldakspor
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #923 : 21 Haziran, 2013, 19:59:52 »
Merhaba arkadaşlar,
Sormak istediğim bir şey var burda yerimidir bilmiyorum,forumada az önce kayıt oldum zaten,yeri burası değilsede maruz görün lütfen,şu 2 hafta içinde canon 650d ve canon 60d arasında gidip geliyorum,aslında nikon d7000 de düşünüyordum fakat backfocus ve lens yağlanması hot-dead pixel sorunu olunca ondan vazgeçtim,forumlarda gezinirken pentax k5 i gördüm,açıkçası şuan tamamen buna yönelmiş durumdayım yani pentax a,burdada aklıma takılan şu, pentax k5 -k5 II - k5 IIs ,şimdide bu üçlemdeyim, bunların birbirinden çok farkı varmıdır,yani fotograf netliği açısından falan,video açıkçası benim için pek önemli değil,amacım manzara resimleri çekmek ve yeğenlerimin resimlerini çekmek,ağustosta da nişanım var allah nasip ederse,nişanım da da kullanmak istiyorum,dediğim gibi k5 in bu 3 modeli arasında ne gibi farklar var,yardımcı olursanız çok sevinirim...
Hayrından umutsuzum, getirme bari şerrini,,,

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #924 : 21 Haziran, 2013, 20:18:30 »
Merhaba arkadaşlar,
Sormak istediğim bir şey var burda yerimidir bilmiyorum,forumada az önce kayıt oldum zaten,yeri burası değilsede maruz görün lütfen,şu 2 hafta içinde canon 650d ve canon 60d arasında gidip geliyorum,aslında nikon d7000 de düşünüyordum fakat backfocus ve lens yağlanması hot-dead pixel sorunu olunca ondan vazgeçtim,forumlarda gezinirken pentax k5 i gördüm,açıkçası şuan tamamen buna yönelmiş durumdayım yani pentax a,burdada aklıma takılan şu, pentax k5 -k5 II - k5 IIs ,şimdide bu üçlemdeyim, bunların birbirinden çok farkı varmıdır,yani fotograf netliği açısından falan,video açıkçası benim için pek önemli değil,amacım manzara resimleri çekmek ve yeğenlerimin resimlerini çekmek,ağustosta da nişanım var allah nasip ederse,nişanım da da kullanmak istiyorum,dediğim gibi k5 in bu 3 modeli arasında ne gibi farklar var,yardımcı olursanız çok sevinirim...

Oncelikle hos geldin aramiza.
K-5 II yada S serisinden kullanan arkadaslar daha cok yardimci olur. Forumda bu makinalar ile iglili cok yazildi cizildi. Biraz kurcalarsan bulursun.
Ben K-5 kullaniyorum. Kisaca; K-5 II , K-5 in guncellenmis hali diyebiliriz. AF konusunda cok daha iyi ve dusuk isik da kararli, dogru netleme yapmasi acisindan. Onu ndisinda cok buyuk farkliliklar yok. K-5 IIs ise K-5 II ile ayni ama AA filtresi yok. Bu filtrenin olmamasi fotografda netligi arttirmaktadir. Bunun yaninda bu ozellik Moire denen bir etkiye neden olur (negatif acidan). Bu etki; Karisik motiflere sahib bir objede algilayici detaylari secemediginden dairesel yada yatay cizgiler olusur. AA filtresi bu durumu daha da yumusatir. Yani artisi eksisi bu filtrenin olup olmamasi. Bu soyledigim olaya takilma. K-5 IIs bu ozelliginden dolayi kotu bir makina demek kesinlikle degil. Nikonun da bazi modellerinde bu filtre kullanilmadi. Kimi kullanicilar bu ozelligi seviyor.

Fazla uzatmadan; K-5 ve turevleri (II/IIs) yapi itibariyle tas gibi makinalar. 60D ile body olarak karsilastirirsak neredeyse yarisi bun uda unutma. Canon 60D bir arkadasim kullaniyor. Makina gercekten guzel ve video da cekerim dersen ona yonel. Acilir kapagi video cekimlerinde cok ise yarayabilir. Ben neredeyse hic video cekmiyorum makinamla. Fotograf icin aldim ve fotograf cekiyorum. Video icin video kameralar kullanilmali (kendi dusuncem). Kullanici her ikisi de olsun derse (3 bir arada hesabi :) ) ona gor ebir modele gitmeli. Video da fotograf cektigim kadfar cekerim dersen 60D ye git. Fotograf agirilik dersen K-5 al. II veya IIs biraz daha pahali  yeni modeller olduklari icin. Ama k-5`i  cok uygun fiyatlara bulabilirsin.
« Son Düzenleme: 21 Haziran, 2013, 20:20:27 Gönderen: nordlys »

Çevrimdışı oenaj

• Üye
  • Zonguldakspor
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #925 : 21 Haziran, 2013, 20:33:18 »
Çok teşekkür ederim hocam,birde ordaki arkadaşlara sorayım, o yazdığım iletiyi kopyala-yapıştır yapsam sorun olmaz umarım, yine bu forumda fotografdunyası linki vermişler,orada gördüm k5 2200 tl,fotografium da 2600 tl,,arada baya bir fark var nedense,zaten k5 II ve IIs satan bir site göremedim henüz,forumda üye bir arkadaş yurtdışından getirebilirim sipariş veren olursa diye yazmış,onunlada iletişime geçeceğim bakalım,çok teşekkürler üstad...
Hayrından umutsuzum, getirme bari şerrini,,,

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #926 : 21 Haziran, 2013, 20:40:05 »
Çok teşekkür ederim hocam,birde ordaki arkadaşlara sorayım, o yazdığım iletiyi kopyala-yapıştır yapsam sorun olmaz umarım, yine bu forumda fotografdunyası linki vermişler,orada gördüm k5 2200 tl,fotografium da 2600 tl,,arada baya bir fark var nedense,zaten k5 II ve IIs satan bir site göremedim henüz,forumda üye bir arkadaş yurtdışından getirebilirim sipariş veren olursa diye yazmış,onunlada iletişime geçeceğim bakalım,çok teşekkürler üstad...
Estagfurullah, ben kisaca bildiklerimi yazdim. Bu konuda daha detayli teknik bilgilendirmeyi yapacak buyuklerimiz olsun, daha genc arkadaslarimiz olsun forum kullanicisi zaten. Mutlaka yardimci olurlar.
Forumda bazi arkadaslar yardimci oluyor alim konusunda. Arastir en uygun fiyati mutlaka alirsin.

Çevrimdışı itasdemir

• Üye
  • pentax kardeşliği
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #927 : 21 Haziran, 2013, 22:17:27 »
Merhaba arkadaşlar,
aramıza hoşgeldin,
senin almayı düşündüğün modellerden nikondan d90, d300s, d7000, D600 ve d700 ü daha önce kullandım, canondan ise 60d, 7d ve halen elimde olan 1 Ds Mark III kullandım. sonra pentax a geçtim burada da K-r, K10D, K20D, k5 ve k5 IIs kullandım. Hangisi daha iyi, yok şuyu yok buyu... uzun hikaye, doğru yerdesin diyeyim o kadar. k5, k5 II ve IIs arasında çok kafanı kurcalama, sıfırını şu an bu forumda bir arkadaş 1650 liraya getiriyor K5 in, II 2000 tl, IIs 2200 tl, hepsi aynı body, II ve IIs in AF si çok daha iyi ama bu K5 in kötü olduğu anlamına gelmez, Ayrıca IIs de AA filtresi olmadığından (D800 de de yok) detaylar daha iyi olabiliyorken, yukarıda arkadaşın değindiği gibi bazen dezavantaj da oluşturabiliyor, eğer paran varsa al bir tane K-5 II keyfine bak. Bir defa K-5 lerin hepsi yağmura, suya toza dayanıklı bir gövdedir, ayrıca body üzerinde SR sistemi olduğundan manuel lensleri bile rahatlıkla kullanabilirsin, artılarını sayacak olursam bu sayfa yetmez. Doğru yerdesin, ama hangisi diyorsan, parana göre sen karar ver. iyi forumlar
« Son Düzenleme: 21 Haziran, 2013, 22:35:59 Gönderen: itasdemir »

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #928 : 22 Haziran, 2013, 22:36:19 »
aramıza hoşgeldin,
senin almayı düşündüğün modellerden nikondan d90, d300s, d7000, D600 ve d700 ü daha önce kullandım, canondan ise 60d, 7d ve halen elimde olan 1 Ds Mark III kullandım. sonra pentax a geçtim burada da K-r, K10D, K20D, k5 ve k5 IIs kullandım. Hangisi daha iyi, yok şuyu yok buyu... uzun hikaye, doğru yerdesin diyeyim o kadar. k5, k5 II ve IIs arasında çok kafanı kurcalama, sıfırını şu an bu forumda bir arkadaş 1650 liraya getiriyor K5 in, II 2000 tl, IIs 2200 tl, hepsi aynı body, II ve IIs in AF si çok daha iyi ama bu K5 in kötü olduğu anlamına gelmez, Ayrıca IIs de AA filtresi olmadığından (D800 de de yok) detaylar daha iyi olabiliyorken, yukarıda arkadaşın değindiği gibi bazen dezavantaj da oluşturabiliyor, eğer paran varsa al bir tane K-5 II keyfine bak. Bir defa K-5 lerin hepsi yağmura, suya toza dayanıklı bir gövdedir, ayrıca body üzerinde SR sistemi olduğundan manuel lensleri bile rahatlıkla kullanabilirsin, artılarını sayacak olursam bu sayfa yetmez. Doğru yerdesin, ama hangisi diyorsan, parana göre sen karar ver. iyi forumlar

İbrahim abiye aynen katılıyorum. Çok da güzel açıklamış sağolsun. Alabiliyorsanız K5'lerden alın. Ama bütçeniz daha düşükse Kr yi şiddetle tavsiye ederim kr den k5e geçmiş biri olarak.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
« Yanıtla #929 : 24 Haziran, 2013, 22:39:30 »
Takumar SMC 300mm F/4
Gecen gun cektiklerimden bir kac kare.

Ilk fotografi Vedib Bey (Vedib abimize)`e  ithaf ediyorum. Usenmeyip, uzun yillara dayanan tecrubesiyle bizlere yapmis oldugu lens anlatimlari ve tavsiyeleri icin kendisine tesekkurlerimi sunmak isterim.
« Son Düzenleme: 24 Haziran, 2013, 22:44:00 Gönderen: nordlys »

Pentax K-5 almak üzereyim. Lütfen yardım edin

Başlatan illetyus

Yanıt: 17
Gösterim: 30099
Son İleti 21 Temmuz, 2013, 16:42:59
Gönderen: aghytn
Pentax, K-5 sahiplerine €80 ya da €50 geri odeme yapiyormus

Başlatan Kuvvet

Yanıt: 15
Gösterim: 22993
Son İleti 31 Mayıs, 2012, 21:26:26
Gönderen: munzurlu
pentax k5 i bilgisayardan kontrol etmek için??

Başlatan mrl.ztrk

Yanıt: 5
Gösterim: 13456
Son İleti 27 Haziran, 2013, 22:17:31
Gönderen: cumuta
Pentax K5 Dahili Flaş Problemi

Başlatan hygunduz

Yanıt: 2
Gösterim: 7263
Son İleti 08 Temmuz, 2019, 18:00:45
Gönderen: hygunduz
Pentax k5 icin lens önerisi