Gönderen Konu: Pentax ve Konstrüksiyon  (Okunma sayısı 14116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Pentax ve Konstrüksiyon
« : 05 Temmuz, 2014, 11:37:14 »
   Haftasonu gezi ve ziyaretlerimde meslektaş diyebileceğim fotoğrafçı ve tamir bakım servislerini tercih etmem belkide bu işe gönül vermiş olmamdandır. Rakip markalardan habersiz ve uzak durduğumuzdan çoğu zaman bize cazip gelmektedir.
   Tamir ve Bakım servislerinde dikkatimi çeken çoğunlukla Canon ve Nikon cihaz ve ekipmanlarının çoğunlukta ve çöp yığını gibi yer almaları.  Tamir ve Bakım servisi elemanlarının hep dile getirdikleri teknolojinin bu markaları çöp durumuna getirmeleri; çoğu ekipmanın "kullan at" zihniyeti ile imal edilip piyasaya sürüldüğü bir gerçek.
   Pentax marka ekipmanın tamir servisinde çok az oluşu dikkatimi çektiğinden yetkili elemanın net bir cevabı vardı... Pentax kullanımı rahat ve neredeyse arızası çok az olan ekipmanından bahsettiler. Özellikle Pentax objektifleri yapısı kötü kullanıma karşı daha dirençli bir kasa yapısı ve dizaynı olduğu dile getirildi.
   Özetle Pentax ekipman ile Canon FD lens konstrüksiyon yapısı övgüyle bahsedildi, ama Canon FD sistemi terk edip EF"EOS" sisteme geçerek daha az kaliteli ekipman üretimine geçti.  Pentax'ın arızası olmaz diye bir şey yoktur, ama asgari düzeydedir. Rakip firma ekipmanlarının ne kadar çok arıza verdiğini bu markaları kullananlar farkındadır.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
Ynt: Pentax ve Konstrüksiyon
« Yanıtla #1 : 05 Temmuz, 2014, 14:07:11 »
"Pentax'in kullaniminin rahat... ve daha direncli bir kasa yapisi" konusunda kesinlikle katiliyorum. Ancak bu hususta deginmemiz gerekn sey de su: Pentax'in servislerde az gorunmesinin sebebi Nikon/Canon'a oranla piyasada cok cok az gorunmesi ve buna bagli olarak servislerde de cok yer kaplamamasi diye dusunuyorum. Sonucta yilda milyonlar satan Nikon ve Canon urunlerinin servise dusme oraniyla, yilda ..... kadar satilan Pentax'in servise dusme oranlarina bakmak lazim.
Isin bir diger boyutu da var aslinda. O da GENELDE pentax kullananlar hobi amacli kullanim yapiyorlar ve bu urunlere de gozu gibi bakiyorlar, onceden benim de yaptigim gbi. Pro seviyesindeki insanlar temizlik.vs islerini pek onemsemiyorlar. Nasilsa para kazaniyorum yenisini alirim diye bakiyorlar. Gunde 3k shutter yapan hatta daha fazla, kisiler taniyorum. Bu dediklerim de bu tur kisiler.
Kisacasi urun tamir islerini bu sekilde.degerlendirmek pek dogru degilmis.gib geldi bana. Oranlamak daha saglikli olabilir.

--Sorry for typing on the phone.--

Serdinc Kaya - TapaTalk

Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 05 Temmuz, 2014, 15:33:46 »
Birazcık şikayet gibi de olacak ama, Pentax'ın servislerde pek görünmeme kısmı için, ben de Serdinç beyin görüşüne katılıyorum. Piyasada gerçekten yok denilebilecek kadar az sayıda Pentax mevcut. Havacılık ile ilgili bir benzetme yapacak olursak, dünyada kaza - kırım oranı en yüksek yoldu uçağı Boeing 737, çünkü en fazla satılmış ve en fazla kullanılanı o. En çok Nikon veya Canon varsa en fazla da onu görüyoruz serviste.
Pentax'ın dandik ürünlerinin bile  kalitesi piyasada bulunan kendi kategorisindeki (crop sensör) diğer markalar ile boy ölçüşebilir ama, özellikle yeni başlayanlar (araştırma yapmadan sadece kulaktan duyarak) tarafından bilinmeyen bir marka (hatta fotoğraf makinesi olduğunu dahi bilmeyenler var diyebilirim).  Bilenler ise genellikle benim yaşlarımda (+ 40) veya bir şekilde filmli makina kullanmış daha genç arkadaşlar.
Peki, niye az. Kötü makine üretmiyor. Hatta bana göre en cabbar makinelerden biri. Yine havacılıktan örnek verecek olursak Boeing 737 -200 varyantı gibi bir makine. Kızak tak Grönland'da karlı piste inip kalksın :). Optikler deseniz zaten bilen kalitesini çok iyi bilir. Hatta usta Nikon'cular bile Pentax optiklerine şapka çıkartır.
Bence ülkemizde çok bilinmeyen bir makine çünkü ithalatçı firma (iyi niyetli olduklarını biliyorum ama)  üzerine yeterince düşmüyor.  Mesela ülkemizde K-50, K-500 yok ama bu ikisinden daha pahalı olan Canon 650D veya Nikon D5200 var ve satılıyor.
Bir diğer konu da fiyat. Piyasada olan Pentax ürünleri, rakip muadillerinden pahalı. Diyeceksiniz ki, diğerleri gibi sürümü olsa daha ucuzlar. Buna karşın ben de diyeceğim ki, Nikon ve Canon ithalatçıları başka ülkelerin gümrük rejimine mi tâbi? Onlar da aynı vergiyi ödeyip üzerine kâr koyuyor, Pentax ithalatçısı da aynı vergiyi ödüyor. Buna mukabil, üzerine 2 güncelleme ve 1 yeni gövde çıkmış olan K-5 bile rakiplerinden daha pahalı. Kaldı ki, (en bilineni diye yazıyorum) B&H'ın fiyatları şöyle (body):
Pentax K-50 ---> 447 Dolar
Canon EOS Rebel T3i / 650D (600 de olabilir emin değilim) ---> 500 Dolar
Nikon D5200 ---> 597 Dolar.
Diğer dükkanlar da aşağı yukarı bu şekilde. En ucuz Pentax. Bir tek bizde durum tam tersi.
Şimdi, ben fotoğrafa yeni başlıyor olsam. Zaten etrafta herkes Canon Nikon diye başımın etini yiyor, Pentax adını dahi duymamışım. Şöyle bir bakıyorum Nikon D5200 + kit lens 1900 TL veya Canon 650D + Kit lens 1800 TL fiyatla satılırken, Pentax K-30 + Kit lens 2000 TL. Pahalıdır vardır hikmeti deyip alacak adam kaç kişi ki :).
« Son Düzenleme: 05 Temmuz, 2014, 15:34:38 Gönderen: arslanturegun »
Arslan Türegün

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 05 Temmuz, 2014, 19:44:43 »
Firmalar hakkında çok şey yazılıp çizildi biliniyor zaten ama kullan at veya belli süre gidecek ürün yapılması daha çok kullanıcılar ile alakalı.Günümüzde insanlar uzun süreli ürün kullanmak istemiyorlar.Çok sık ürün değiştirme var.Fotoğrafçılıktan örnek verirsem setinizi kurduktan sonra çekmeye başlamanız lazım normalde ve doğru kurulan bir set sizi eğer filmden digitale gibi bir evrim olmaz ise ölünceye kadar götürür.Ama bu site de olmak üzere ben çok uzun süreli ekipman kullanan pek görmedim.Elbette firmalarda kullanıcı alışkanlıklarını gözlemleyip öyle ürün piyasaya sunuyorlar.

Canon,Nikon gibi firmaların hobi kullanıcılarına hitap ettiği ürünler kalite yönünden zayıf ama sektöre hitap eden ki genelde FF makineler kaliteli.Sektöre hitap eden makinelerin ise eninde sonunda servise düşmesi normal, hor kullanılıyorlar genelde.

Tabi bu giriş seviyesi Pentax'ın kaliteli ürünler yaptığı gerçeğini değiştirmez.Ama Pentaxta eğer büyümek isterse,sektöre ayak uydurmak zorunda, ilerde malzeme kalitesi düşük,plastik lensleri göreceğiz diye düşünüyorum böyle karar alırsalar.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı sef

• Üye
« Yanıtla #4 : 05 Temmuz, 2014, 20:04:18 »
Arslanturegun durumu çok iyi anlatmış. Durum bundan fazlası değil. Durumun bir de şu yanı var telefon sektörünü örneklersek; Samsung tonla modelle herkesin cebinde var. HTC daha sağlam cihazlarla başta daha az sorunlu sorun ve kalitesini artırarak şu anki pozisyonuna geldi ve de pazar payını artırdı.
Pazarda bol olan ürün doğal olarak teknik servislerde bol olur. Önemli olan aynı pazar payını genişleterek kaliteyi koruyabilmek.
Canon 6D
Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Pentax K-5 (ex)
Pentax 16-45mm (ex)
Pentax 540 fgz (Samsung) (ex)

..:||| Sef'in Spesiyali |||:..

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 07 Temmuz, 2014, 10:55:52 »
    Forumlarda ilgili markayı sevenler bir araya gelip genel paylaşım yaptığı sanal dünyada geçerli bir kural iken; Pentax forumunda antiPentax gibi bir grup oluşumunu hep uzaktan izlemişimdir. Basit bir paylaşımımda Pentax yerden yere vuruluyor ve sonuçta bir şey değişmiyor. Pentax'ın olan güzellikleri paylaşılsa daha ideal olacağı kanısındayım.
    Almanların Wolvos otomobili için çok gruplar var ama bu 2. Dünya Savaşının ölüm otomobili diye hiç düşünmedim, bu fan gruplara katılanlar hiç bir zaman böyle bir düşünceye kapılmadılar.
    Pentax mevcut ekipmanını zorla satmıyor, beğeniyoruz ki alıyoruz... Bize hitap etmiyorsa başka markalara yöneliriz.

« Son Düzenleme: 07 Temmuz, 2014, 10:56:40 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Temmuz, 2014, 11:56:24 »
Anti Pentax söylemde bulunduğumu sanmıyorum. Aksi olsa 2 adet Pentax kullanmazdım :)
Ama, ithalatçı firmanın veya piyasadaki diğer ithalatçıların bizleri yolunacak kaz olarak görmelerini de hazmedemiyorum.
Ondan sonra da, Arslan makinasını veya ekipmanının çoğunu yurtdışından (yasal yolla) getirdiğinde -Adorama'dan aldığım K20D vergiler dahil o zamanki Türkiye fiyatının yarısı idi-  ithalatçı kazanamıyor ki arkasında dursun deniyor.
Örnek vereyim. K-3 duyurulalı neredeyse 1 yıl oldu. En kötü tahminle 6 aydır piyasada ama Pentax'ın distribütörünün sitesinde dahi yok. Buna karşın Nikon D810 neredeyse daha geçen gün duyuruldu. Merak edenler Nikon Türkiye web sayfasına baksın, var mı yok mu. Ha! Alır mıyım? Almam, 40 mp benim işime yarayacak olsa Pentax 645 alırdım ;) .
Evet, Pentax cabbar makinedir, kolay bozulmaz vs. vs. ama, daha önce de dediğim gibi, piyasada pek fazla olmayan bir şey de servislerde çok görülmüyor.
« Son Düzenleme: 07 Temmuz, 2014, 11:57:57 Gönderen: arslanturegun »
Arslan Türegün

Çevrimdışı halpaslan

• Üye
  • Hevesli
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #7 : 07 Temmuz, 2014, 12:35:26 »
Bu arada söylenenlere katılmakla birlikte ithalatçı firmanın fazla üstüne gidildiğini düşünmekteyim. Bunun sebebi gövde fiyatlarını uçuk tutsa da lens fiyatlarında makul davranması. Türkiye lens satış fiyatları ebay ile kafa kafaya.
Sadece şu sıkıntı var ben firmaya iki tane lens için iki kere mail attım ikisinde de üzerinden iki hafta geçmesine rağmen dönüş olmadı ama örneğin sigma nın distribütörüne attığım maili saatinde yanıtladılar.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #8 : 07 Temmuz, 2014, 13:14:50 »
Burada yazilanlara cevap verdigim icin soyluyor ve Arslan beye aynen katikiyorum. AntiPentax diye herhangi bir soylemde bulunmadim :) AntiPentax olsam hala bu forumda takilmam ve bu zamana kadar Pentaxin 2 farkli makinasina sahip olmaz ve en az 3 farkli govdesini de "pirkalamis" olmazdim. Su anda var olan durum Pentax'in aleyhine isliyor ve bunu dillendirmiyorsak (ki bunu duyan distributorler var mi onu bile bilmiyorum) bu bizim "Pentax Askina" yaptigimiz bir saygisizliktir diye dusunuyorum. Yeri geldiginde Pentaxi goklere cikarttigimiz gibi -bir zamanalr Ahmet Derici, Ercan abi, Haldun abi vs vs vs gibi kisilerin k10dye dizdikleri ovgulere bakin- yeri geldiginde de yermesini hatta hani distributorler duyarsa diye yerin dibine sokmasini da bilmemiz gerekiyor.
Bu hususta unutmamamiz gereken nokta su: Bizler kullaniciyiz ve bugun Pentax kullanirken isimize gelmez Nikon/Canon kullaniriz. Baktik yine mi isimize gelmedi, Fujiye Sony ye geceriz. Baktik yine olmadi don Penaxa. Burada asil onemli olan Pentaxin, CaNikonun partizanligini yapmak degil, asil onemli olan bu hobide kisilerin gelisimine ve guzel vakit gecirmelerine katki saglamak olmali.
Son soz olarak, eger Pentaxta "paralel" yapi varsa o da herkesin kendi paralelidir :)

Serdinc Kaya - TapaTalk

Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı baygünay

• Üye
  • Pentax'ı seviyorum..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 07 Temmuz, 2014, 13:19:21 »
  *** Fujifilm örnek alınmalı... Fiatları ABD fiatlarına yaklaştırdı.
      * Ana ithalatçı firma bu konuda etken olmalı diye düşünüyorum.
      * Vedib beyin görüşlerine de katılıyorum.
*** Pentax K5IIs + DA 17-70mm f4 + DA 50-135mm f2.8
*** Fujifilm X-S10 + fujifilm XF 16-80mm f4 + Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 + Viltrox AF 85mm f1.8
*****  KEMALİST Rejim;  Tam Bağımsızlık, Aydınlanma ve Pozitif İlimlere Bağlılıktır.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Temmuz, 2014, 10:12:31 »
  Pentax'ın genel kasa yapısının sağlamlığını paylaşmak istedim. Şirket politikasını eleştirme hakkını kendimde görmedim. Zaten günümüzde Pentax diye bir firma yok. Hoya'dan sonra "Ricoh" bu markayı sürdürmeye çalışıyor. Firmaların nasıl bir darboğazda olduğunu bilemeyiz, herkes para kazanmak ister, ithalatçı firma kayda değer bir satışı olmadığını görünce boşa kürek çekmez.
    Fotoğraf yaşamım boyunca hiç bir markayı kötülemedim, her markanın kendine göre bir standardı ve politikası var. Aykırı gibi görünmemin nedeni aynı fotoğraf dilini kullanmamaktan kaynaklanıyor. Konuyu açmamdaki sebep Pentax objektiflerdeki sağlamlık ve kalitedir ve bunun en önemli göstergesi rakip firma kullanıcılarının çoğu zaman Pentax objektifleri kullanmalarıdır. Amacım hoşça vakit geçirmektir.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz, 2014, 10:13:49 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 08 Temmuz, 2014, 10:57:01 »
  Pentax'ın Şirket politikasını eleştirme hakkını kendimde görmedim.     

Fotoğraf yaşamım boyunca hiç bir markayı kötülemedim, her markanın kendine göre bir standardı ve politikası var. Aykırı gibi görünmemin nedeni aynı fotoğraf dilini kullanmamaktan kaynaklanıyor.

bunun en önemli göstergesi rakip firma kullanıcılarının çoğu zaman Pentax objektifleri kullanmalarıdır. Amacım hoşça vakit geçirmektir.

Keşke Pentax'ın şirket politikasına gösterdiğiniz hassasiyeti "RAKİP"(!) firmaların politikalarına da gösterseniz... Çöp, kullan at vs kelimeler ile Allahtan kötülememişsiniz... Kötüleseydiniz hangi kelimeleri kullanırdınız çok merak ettim...

Aynı dilden konuşmuyoruz... Çünkü biz fotoğrafçılar için rakip firma yoktur... Enstrüman vardır... Aslolan enstrümanla yaptığın müziktir...

Evet haklısınız rakip(!) firmalar Pentax objektif kullanıyorlar(DI)... Bundan 50 sene önce... Ama şu an ben hiç rastlamadım "sizce rakip" firmaların Pentax objektif kullandıklarına... Ben hiç görmedim mesela üstad sayılabilecek bi Canon kullanıcısının Pentax objektif kullandığına...

Bu platform farklı renkler, farklı sesler, farklı fikirler kaldıramıyorsa "forum" ibaresini kaldıralım... Yok antipentax oluşum, yok pararlel yapılanma yok bilmem ne... Sadece komik oluyor bu yaftalar... Ama sizin düşünce yapınız buna müsaitse yapacak bişey yok... Herkesin düşüncesi kendi karakterini yansıtır...

Ayrıca beğenen kalır, beğenmeğen gider gibi bir yaklaşım da anca bu zihniyete yakışır... WV sevenlerin yok ölüm arabası demiyorlar iyi şeylerden bahsedelim diyerek zaten Pentax'a karşı aksi bir eleştiriye açık olmadığınızı gösteriyor ki bu da gerçekten hoş olmuyor... Bırakın şu "diğerleri,rakip,onlar vs" düşüncesini... Yok çöp, yok kullan at, yok ıvır zıvır diyerek bariz ortada olan firma değerlerini etkilemeyecek...

Madem amaç iyi vakit geçirmek... Demek ki siz eleştiri kabul etmeyip "rakip" firmalara sallamakla eğleniyorsunuz... O zaman size iyi eğlenceler ne diyim :) Ben bu forumda amaç fotoğraf zannediyordum... Hayırlısı tabi :)

İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz, 2014, 11:19:48 »
Konuyu ben açtım... Yazdıklarıma katılma mecburiyeti yok... Çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim... Forumu sizin yönetmenizden rahatsızlık duymam sözkonusu değildir...  Benim açımdan pek önemli olmasada gerekirse konu silinebilir. Kişisel tepki verme ve açığımı bulma sorunu oluşmasın.

Çevrimdışı osmanmert

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 08 Temmuz, 2014, 12:06:51 »
Ben de birçok arkadaşım gibi Pentax' ın Türkiye politikasının iyi olmadığını düşünenlerdenim.

Pazar payının düşük olması makine fiyatlarına yansıyor ve satın alabileceğimiz yerler çok az. Aynı zamanda birçok lensi de Türkiye' den paranız olsa dahi alamıyorsunuz, çünkü satılmıyor. (Şahsi fikrim)
Kr, 18-55, 35, 55-300

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 08 Temmuz, 2014, 20:11:30 »
Sanırım sapla samanı ayırmamız gerekiyor.
Burada bizi ilgilendiren esas konu hangi markanın daha iyi olduğu veya daha sağlam olduğu değil. Belli bir markanın ülkemizde yaygın olmayışı nedeniyle son kullanıcı olarak bizlerin şikayetleri.
Şahsım adına, bu şikayeti de, bizi izlediklerini umarak bu forumda dillendirdim. Gerekiyorsa ilgili ithalatçıya da şahsen yazabilirim o kısım sorun değil.
Sanıyorum, şu ya da bu şekilde hepimizin kullandığımız marka makinenin ve ekipmanının az bulunuruğu, ve fiyatı konusunda şikayeti var.  Ülkemizde yurtdışından gelen ürünlerin büyük çoğunluğunda aşırı vergi olduğunu zaten biliyoruz, ama bunun yanısıra (alınma gücenme serbest) satıcıların aç gözlülüğü de ürünün doğru dürüst satılmamasında büyük pay taşımakta. Örnek vermiştim yukarıda. Bu işe yeni başlıyor olsam, adını dahi bir iki kez işittiğim bir makineye diğer popüler makinelerden (100 lira da olsa) daha fazla para vereyim ki?
Markanın kullanıcısıyım, marka piyasaya 3 body süreli 1 yıl olmuş ama ülkemde olmamasını geçtim, firmanın web sitesinde dahi yok.
Misal, Arslan Türegün İthalat İhracat Ltd. diye bir firmam olsa, Pentax satacak olsam, en çok satan modeli getirmem ve piyasaya abuk bir fiyatla sürmem belki kabul edilebilir bir şeydir. Ama aynı firma olarak Ricoh Imaging ile distribütör anlaşması yaptıysam iş değişir. Elimde bulundurmasam bile diğer modelleri de duyurmaya MECBURUM. Sipariş edilirse müşterimi kaybetmemek için 1 adet bile ithal ederim.
Lütfen, NAR A.Ş. üzülecek kızacak köpürecek diye problemleri dillendirmekten çekinmeyin.
Özetle, Pentax'ın kalitesine lafım yok, bize hizmeti verenin kalitesizliğinden muzdaribim.
« Son Düzenleme: 08 Temmuz, 2014, 20:12:32 Gönderen: arslanturegun »
Arslan Türegün

28-80 mm Pentax lens mi? sigma 28-80mm macro lens mi?

Başlatan cronos10

Yanıt: 13
Gösterim: 24281
Son İleti 19 Ekim, 2012, 23:17:48
Gönderen: ercan69
pentax k10d ve k20d arasında kaldım kullanım amacım portre ve manzara çekimi

Başlatan hs1409yb

Yanıt: 13
Gösterim: 17956
Son İleti 30 Mart, 2015, 19:37:23
Gönderen: hs1409yb
Pentax Yetkili Servisi >>>> Sun Dijital ve Özgür Foto Teknik

Başlatan Baha

Yanıt: 80
Gösterim: 167437
Son İleti 05 Nisan, 2018, 20:49:35
Gönderen: fgpinarli
Pentax x70 Fotograf makinemi Bilgisayarda Görüntü almak istiyorum.

Başlatan seymen

Yanıt: 3
Gösterim: 10884
Son İleti 01 Mart, 2019, 11:16:00
Gönderen: Baha
Pentax DSLR makinalarda AF Fine tuning (AF hassas ayarı)

Başlatan drgunaydin

Yanıt: 20
Gösterim: 34030
Son İleti 02 Ocak, 2014, 14:14:59
Gönderen: itasdemir