Gönderen Konu: focusing screen nerden alınır?  (Okunma sayısı 7127 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı er.peri

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
focusing screen nerden alınır?
« : 07 Temmuz, 2014, 16:40:03 »
kx ile uyumlu odaklama ekranı arıyorum türkiyede nerden alınabilir?
« Son Düzenleme: 07 Temmuz, 2014, 19:41:58 Gönderen: er.peri »
pentax kx
samsung 50-200mm satılık
samsung 18-250mm
pentax m smc 50mm 1.7
SMC PENTAX K 1:3.5/28

Çevrimdışı cumuta

• Üye
  • :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: focuding screen nerden alınır?
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz, 2014, 18:24:12 »
ebay den temin edebilirsiniz. bende ilan açtım ses çıkmadı.
zenith 122
Pentax ME Super

Çevrimdışı er.peri

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Ynt: focusing screen nerden alınır?
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz, 2014, 19:36:33 »
Türkiyede alınabilecek bir yer yok mu kimse bilmiyor mu?
pentax kx
samsung 50-200mm satılık
samsung 18-250mm
pentax m smc 50mm 1.7

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz, 2014, 12:04:24 »
Ülkemizde zor yurtdışından getirtmeniz lazım arkadaşınız veya birisi vasıtası ile.Ama bu ürünler pahalı hatırlatayım üzerine ekstra bazı özellikler de ekledi mi fiyat iyice yükseliyor.Ben ucuz olanını da kaliteli olanın da deneme şansım oldu ama açıkçası çok memnun kalmamıştım ucuzundan fakat kaliteli olanları parasını hakediyor.

Aşağıda linki veriyorum bu işte en iyi firmanın.Ekstra özellikleri de eklediğiniz fiyat kargo,getirme masraflarıyla 300$ çıkıyor.Makineyi uzun süreli kullanacaksanız ve manuel lens kullanmayı seviyorsanız değer elbette fokus kolay kolay kaçırmıyorsunuz.

http://www.katzeyeoptics.com/cat--Pentax-DSLRs--cat_pentax.html

« Son Düzenleme: 10 Temmuz, 2014, 12:07:19 Gönderen: selman »
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz, 2014, 12:55:52 »
Arkadaş cevap vermeden ben vereyim bari bir focus split screen'de 300$ edebilecek ne gibi bir özellik olabilir? Evet 20$ olanlardan biraz daha kaliteli belki ama bir lens ya da body fiyatı ... tavsiye etmem.  Hasselblad gövde ve nadide carl-zeiss lenslerle reklam fotoğrafçılığı yapıyo değiliz sonuçta.
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı er.peri

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz, 2014, 13:19:28 »
benim gibi amatör biri için 300 $ çok fazla zaten bu fiyata iyi bir lens alınabilir. Manuel lenslerle çekim yaparken bazen çok iyi çektim diye düşündüğüm fotoğraflarda fotoğrafı büyüttüğümde tam netleyemediğimi görüyorum makinenin bip sesi aldatıcı olabiliyor bir milim daha sağa veya sola hareket ettirmek gerekebiliyor odaklama halkasını. Bu tarz bir focusing screenin faydası olur diye düşünmüştüm.
pentax kx
samsung 50-200mm satılık
samsung 18-250mm
pentax m smc 50mm 1.7

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz, 2014, 13:24:00 »
Kullanınca anlıyorsunuz çok fark var var arada.Teknik anlamda yukarıda bir kısmında bahsettim bir de his olayı da var, digital ve analog karışımı kullanıyor gibi hissediyorsunuz.Bazısına göre SLR almakta gereksiz örneğin his kısmı göreceli tabi.

Fiyat ilk başta pahalı gibi gelebilir ama f2.8 altında kolay kolay fokus atlamıyorsunuz 1.7nin altında bu fark iyice ortaya çıkıyor,yeni nesil lensler yerine eski lensleri korkmadan kullanabiliyorsunuz çünkü fokus kaçırırım sorununuz hemen hemen bitiyor bu da size ucuz lensleri kullanma şansı veriyor haliyle bütçeye faydası oluyor.

Yukarıda da dediğim gibi bu tür aksesuarlar uzun süreli yatırımlar içindir, alırsınız makineyi parçalayınca kadar kullanırsınız.Sonra gider yine aynısından alırsınız.Var böyle insanlar yurtdışında özellikle.O yüzden eder mi kısmı göreceli bana göre pahalı ama değer.

300$ elbette tüm özellikleri eklenmişi 100$ civarına da var.Cevap olarak faydası var mı diye sorulmuş netlemeye elbette var fazlasıyla var.

Ama şunu da hatırlatayım illa gidip en iyisini almak zorunda da değilsiniz bazen ikinci ele düşüyor veya E-Bay gibi sitelere 50-100 TL arası hiç yoktan iyidir alabilirsiniz ama AF lens kullanımında dezavantajları olabiliyor onların sürekli manuelde kullanırım veya focus screen tak-çıkar yaparım derseniz alın.
« Son Düzenleme: 10 Temmuz, 2014, 13:28:09 Gönderen: selman »

Çevrimdışı er.peri

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz, 2014, 13:54:37 »
Af lensler konusunda sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum zaten pentax kx kullanıyorum orjinalinde af noktalarında ışık yanmıyor. Ebayda uygun fiyatlı focusig screenler var ama daha önce hiç ebaydan alış-veriş yapmadığım için güvenemiyorum zaten ingilizcem de yok denecek kadar az.Bu sebeple türkiyeden alınabilir mi diye bakmıştım. İlgilenen herkese teşekkür ederim.
pentax kx
samsung 50-200mm satılık
samsung 18-250mm
pentax m smc 50mm 1.7

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 10 Temmuz, 2014, 14:24:28 »
E-baydan ben de hiç alışveriş yapmadım ama sitede illaki yapan vardır.Siz ürünü bulun,konu açın birileri yardımcı olur sizin adınıza almaya diye düşünüyorum.

VefaMetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 10 Temmuz, 2014, 14:45:48 »
Bu tarz  şeyleri gg, sanalpazar, sahibinden... vs. tarzı sitelerden almak yerine doğrudan Ebay, dx, dinodirect... vs. tarzı uzak doğu sitelerinden almak çok daha mantıklı. Zaten bahsettiğim sitelerde satanlar da oralardan alarak ve üzerlerine muazzam oranlarda kâr koyarak satıyorlar. Hem de çok muazzam.

Yurtdışından daha önce hiç alışveriş yapmadıysanız ilk başta korkutucu ve karışık gelebilir ama inanın pide kuyruğunda beklemekten veya ne bileyim fotograf çekmekten çok daha kolay. Alışveriş yaparken genelde kredi kartı kabul etmiyorlar, ödemelerinizi çoğu zaman sadece PayPal ile yapabiliyorsunuz. Bunun için ilk önce bir PayPal hesabınız olmalı. Ben PayPal 'dan hesap oluştururken kredi kartıma bağlı olan sanal kartımı kullanmıştım. Sanal kart kullanarak hesabımı çok daha güvende hissediyorum. Alışveriş yapacağım zaman sanal karta istediğim tutardaki parayı aktarıyor sonra da PayPal hesabımla ödemeyi yapıyorum. Sanal kart candır.

Eğer bu anlattıklarım karışık geliyorsa internette bu Ebay tarzı yerlerden alışveriş hakkında pek çok yazı ve görsel var, onları araştırabilir www.ebaydestek.com isimli siteden yardım alabilirsiniz.

Şahsen şimdiye kadar ne aldıysam, Çin'den Amerika'dan bile en fazla 15 gün içerisinde geldi. Gelmezse veya başka ürün gelirse ne olur. PayPal 'a dispute açarsınız ve paranız iade edilir. Allah'a şükür başıma hiç dispute açmamı gerektirecek bir durum gelmedi ama yine de feedback'leri yüksek olan ve de mümkünse Top Rated satıcılardan alşveriş yapmaya dikkat etmek lazım.

Gelelim kargo ücretine, hemen hemen her üründen free shipping olan bir tane vardır, ücretsiz evinize kadar gelir. Ülkemizde kargo firmaları şurdan şuraya ufacık şeyi bile 5-10 liradan aşağı getirmezler, sizin oralardan 1$'a aldığınız ürün bile ücretsiz adresinize teslim edilir. Böyle de bir güzelliği vardır. Şahsen acil olmayan hiçbir şeyi buradan almıyorum.

Çevrimdışı cumuta

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz, 2014, 10:31:39 »
misal

http://www.aliexpress.com/item/Dual-45-degree-Split-Image-Focus-Focusing-Screen-For-Pentax-K10D-K20D-ISTD-DS-DL-PR137/856636547.html

ben ufak tefek alışverişler yaptım sıkıntı olmadı. yüksek reytingli satıcıdan alın .

örnek vereyim , canımız cananımız ülkemizden telefonuma dokunmatik ekran aldım
sanalpazardan, bozuk çıktı , gittiii geldiii ne cevap var ne bişey, sonasında sen bozdunlar , takamaışındırlar....

lanet olsun dedim çinden 40tl ye dokunmatik ekran+kasa+kargo spariş verdim 15 günde geldi ve sağlam.
telefonu sıfırladım.
zenith 122
Pentax ME Super

Çevrimdışı cumuta

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz, 2014, 14:36:44 »
yılda 5 alışveriş hakkınız var , 75$ altı olmak şartı ile diye biliyorum
« Son Düzenleme: 11 Temmuz, 2014, 20:32:25 Gönderen: cumuta »
zenith 122