Bu konuda en tecrübeli kişi senin yanında olan ve birçok kitaba profesyonel anlamda yemek fotoğrafçılığı yapan; fotoğraf çeken “asahiflexi” nikli üyemiz Muhsin’in yayınlanmış bir çok kitabındaki ve dergilerdeki fotoğraflarına bakarak sorularını yönlendirebilirsin.
Basit ve pratik olabilecek bilgileri yardımcı olabilir düşüncesiyle sıralayayım
1) Olabildiğince aydınlık bir ortamda tercihen balkonda veya pencereye yakın güneşli bir ortamda özellikle gölgede koyacağınız bir masa üzerinde “A1” ebadındaki beyaz karton veya düz renkli fon için bir kumaşı zeminde platform oluşturduktan sonra yukarı doğru bükerek asıyorsunuz. Maksat; tek renk katlamasız pürüzsüz bir fon oluşturmak.
2) Ekipmanınızda mevcut Pentax K5 gövdeye Pentax-FA 1:1,4 50mm lensi takıyorsunuz. Makinenizi AV çekim modunda diyafram “8” ISO “400” ve ışık sıcaklık ayarını “auto” veya uygun ışık sıcaklık ayarına getiriniz. Ve fotoğrafı çekiniz….. Sonuç tatminkar…
Fotoğraf makinenizin flaşını veya harici flaşı kullanırsanız fotoğrafını çekeceğiniz objenin gölgesi rahatsızlık yaratabilir veya estetik olmayabilir. Bu durumda flaş kullanmak istiyorsanız “macro flaş” kullanabilirsiniz; görüntüde estetik kaybı olmaz; ekipmanınızda yoksa bu altenatifi göz ardı edin. Ama unutmayın; kendinize güven, bol ışık ve pürüzsüz arka ve zemin fon en gerekli olandır. Bu işi yapmadan önce evde bu ortamı sağlayarak deneme çekimi yapmanızı öneririm. Paraflash , softbox veya yansıtıcı reflektör takıntılarınız olmasın.