Gönderen Konu: SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited (İNDİRİM)  (Okunma sayısı 14486 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı balikjinekologu

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited (İNDİRİM)
« Yanıtla #15 : 02 Ekim, 2014, 02:59:15 »
Sayın Phil.
Sahibinden.com sitesinin yeni mesaj yönetim sistemi sayesinde isminizi öğrenmiş bulunuyorum. Tabi siz zikretmedikçe burada ifşa edecek değilim. Ancak sizden küçük bir ricamız olacak. Pentaxforums'da Senior Member olan birisinin fotoğraflarını biz de görmek isteriz.
Bir başlık açıp uygun gördüğünüz fotoğraflarınızı bizimle paylaşırsanız şahsen ben memnun olurum.

Örneğin herkese açık bir fotoğraf olduğu için burada paylaşmayı uygunsuz bulmadığım şu fotoğrafınız:

Biz de arşivinizden faydalanmak isteriz...

oha fotoğrafa bak! şu ana kadar forumda beni en çok etkileyen fotoğraf diyebilirim (bir super amatör olarak) Hakikaten fotoğraflarınızı bi başlık altında paylaşırsanız çok mutlu olurum şahsım adına. :)

Çevrimdışı Phil

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 02 Ekim, 2014, 18:05:19 »
BİR FOTOĞRAFI NİÇİN BEĞENİRİZ
Sevgili halpaslan, balikjinekologu, mikrobiyolog, polydorion
Başka fotoğraflarımı paylaşmak ne size ne de bana ek katkı sağlamayacaktır. İsterseniz bu fotoğraf üzerinde konuşalım, beğenilme nedenlerini derinlemesine ayrıntılı analiz edelim: bu şekilde hem siz, hem ben, hem de okuyan herkes yararlanabilir.
Ben nerede ve nasıl çektiğimi açıklayayım. Siz de bu fotoğrafta neyi niçin beğendiğinizi açıklayın. Beğenilen fotoğraf özellikleri açık şekilde ortaya konulursa; hepimiz kendi deneyim, alışkanlık, yaşam tarzı, düşünceleri, bilgi birikimi, duygusal etkilenimleri, eldeki ekipmanı maksimum kapasitede kullanmaya zorlayarak, kişisel enerji, istek, azimle çalışmayla harmanlayıp, tekrarlanmayan, kopya yada taklit olmayan beğeneceğiniz fotoğraflar ortaya çıkarmanın yolunu çizmiş oluruz.
Ne dersiniz?
Sizin genelde çekerken yaptıklarınızı, benim yaptıklarımı değil sadece fotoğrafta görünenleri konuşalım. Bir sürü iyileştirmeye açık yönünü de bulabiliriz, ama şimdi sadece olumlu ve güzel yönlerini sıralayalım:
Bu fotoğrafı niçin beğendiniz?
Sizi neler etkiledi?

Çevrimdışı Phil

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 02 Ekim, 2014, 18:10:11 »
Şu TürkanŞ. kadar olmasa da benim de kendime göre belirlediğim naçizane fotoğraf çekim kurallarım var. İlk kural evden çıkmadan öne uzun uzun ne fotoğraf çekeceğimi zaman, mekan, kadraj ayrıntısında planlarım.Hatta günler öncesinden liste yapıp sonra aklıma geldikçe ekleme yada çıkarma yapar gitmeden son halini veririm.

Örneğin gittiğim yerde mimari çekim yapacağım bir bina varsa dıştan çekim için, hangi yöne bakan yüzünü çekeceğimi, o tarafın yılın o ayında günün hangi saatinde yanal ışık alacağını, birden fazla farklı konumda bina varsa hepsini uygun saatte ziyaret edebilmek için günün planlamasını vs. yaparım.

Bu fotoğraf için 1 yıl önceden plan yaptım. Yedigöllerde sonbahar çekimi yaparken sonraki yıl sisin ortadan kalkmadığı güneşin yeni doğmakta olduğu erken saatlerde gelip ışık hüzmeleri görebileceğim bir sisli puslu orman kadrajı tasarladım kafamda. Sonraki yıl hemen aynı iklim kuşağında olduğumuzdan yakınımdaki ağaçlardan yaprakların tamamen sarıya ve kırmızıya dönmesini bekledim. Kasım’ın ilk haftası hem yaprak renkleri uygun, hem sisli puslu soğuk, ama kar yağışı olmayan bir hafta sonu olacağı müjdesini gördüm hava tahminlerinde.

Önceki gün babaannemi ziyaret edip elini öptüm, hayır duasını aldım. Sabah ezanının kaçta okunacağını öğrendim. Güneşin doğacağı saatte Yedigöllerde olacak şekilde yol - km zaman hesabı yapıp gece yarısını biraz geçe yola çıktım. Babannemin söylediği saat yaklaştığında Milli Parka henüz gelmeden yol üzerinde bu geniş boş alanlı, iç içe girmemişseyrek sıralanmış ağaçlık bölgeyi gördüm. Yolun dışına park ettim.

2. kuralım “tripodsuz çekim yapmam” gereği etrafta biraz dolaşıp en beğendiğim yeretripodu sağlamca kurdum.  Pusulamdan önümün güneydoğu olmasını ve güneş doğduğunda ışığın yandan ve sisi belirginleştirmesi için hafifçe önden göndermesini garantilemeye çalıştım. Görünen derinlik sis yüzünden fazla olmadığı için diyaframı 11 yada 8 gibi değerlerde bırakmaya gerek yok 4 yapmaya karar verdim, lens te geniş açı olduğundan zaten net alan derinliği sorun olmaz dedim. Bir de hızım yüksek olsun gelen ışık dağılmasın keskin çizgiler oluştursun istedim. En öndeki bodur ağaçlara netledim.  Ve güneşin doğmasını beklemeye başladım. Soğuktan elim, ayağım, burnum, kulaklarım donmuş kimin umurunda. Hani yağmurdan hemen sonra koyu renkli bulutlar gökyüzünde iken yan ufuktan bulutların arasından sızangüneş ışıkları geldiğinde oluşan dramatik aydınlatmalı doğa olayı benzerini, bu kez siyah bulutlar yerine beyaz sisler arasında oluşacak hayali ile bekliyorum. Ortalık aydınlanmaya başladı, ama bildiğimiz sis ve katmanlı görünümden başka bir şey yok. Soğuktan yerimde duramıyorum. Uzaktan kumandayı elime aldım. Isınmak için hoplayıp zıplıyorum. Birden mucize oldu, sol taraftan güneş birşeylerden kurtuldu, projektör gibi güçlü ışık geldi, ışık huzmelerini görünce bastım düğmeye. Uçarak makinaya ulaştım, değişik birkaç açılı kadraj daha çekerken huzmeler kesildi. Görev tamamlanmıştı: birkaç dakika süren keskin ışıkta beyaz ve gri tonlu puslu zemin üzerinde önde 1-2 tanesi canlı renklerde yaprakları olan ağaç çekmiştim.

3. kuralım RAW çekerim, makinanın otomatik (yeşil) ayarında çekmediğim fotoğrafların JPEG’e dönüştürülmesini de makinanın otomatik yazılımına bırakmam.

Evde fotoğrafı bilgisayar ekranında büyütünce planladığım güzel fotoğraf olmuştu ama bir şey eksikti. Önde sisten dolayı çok net olmasa da sıcak sonbahar yaprak renkleri fotoğrafa bakınca, çektiğim yerde tek hatırladığım şey olan o üşüme hissini vermiyor. Daha gerçekçi olması için siyah beyaza çevirdim, soğuk etkisini artırmak için siyahlara hafifçe mavi tonlama yaptım. Soldan sağa doğru okuyup yazdığımızdan hareket tersten, ışık huzmesi sağdan sola doğru gelirse olumsuz şartları biraz daha vurgulayacağını düşünerek horizontal 180 derece çevirdim.
Baktım baktım, leke dengesi dağılımı açısından aklımdan geçen kadar çok güçlü bir fotoğraf olmadığını düşündüm. Yarışmalık, sergilik klasörlerine kaydetmek yerine, çözünürlüğünü düşürüp internette paylaşılacak deneme çekimleri klasörüne ekledim.

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 02 Ekim, 2014, 18:34:37 »
15mm ltd'yi birçok kişi arıyordu bir ara. Bu lens Pentax'ın en mükemmel lenslerinden birisi. Ben uzun süre aradım maalesef bulamadım sıfır almıştım. Bu fiyata kaçmaz sonra pişman olmayın derim.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı halpaslan

• Üye
  • Hevesli
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #19 : 02 Ekim, 2014, 19:12:25 »

15mm ltd'yi birçok kişi arıyordu bir ara. Bu lens Pentax'ın en mükemmel lenslerinden birisi. Ben uzun süre aradım maalesef bulamadım sıfır almıştım. Bu fiyata kaçmaz sonra pişman olmayın derim.
Benim bile alıp zula yapasım var. Alıp adaptörle mi kullansam :)

Çevrimdışı polydorion

• Üye
« Yanıtla #20 : 03 Ekim, 2014, 15:02:08 »
gecen cuma ev tarzi bi yatirim yaptim onun kredisi basladi :( genede bayramdan sonrasi icin kendime gaz veriyorum alirsin diye du bakalim

Sent from my iPad using Tapatalk
K-3

Çevrimdışı thepisode

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 03 Ekim, 2014, 20:18:13 »
Şu TürkanŞ. kadar olmasa da benim de kendime göre belirlediğim naçizane fotoğraf çekim kurallarım var. İlk kural evden çıkmadan öne uzun uzun ne fotoğraf çekeceğimi zaman, mekan, kadraj ayrıntısında planlarım.Hatta günler öncesinden liste yapıp sonra aklıma geldikçe ekleme yada çıkarma yapar gitmeden son halini veririm.

Örneğin gittiğim yerde mimari çekim yapacağım bir bina varsa dıştan çekim için, hangi yöne bakan yüzünü çekeceğimi, o tarafın yılın o ayında günün hangi saatinde yanal ışık alacağını, birden fazla farklı konumda bina varsa hepsini uygun saatte ziyaret edebilmek için günün planlamasını vs. yaparım.

Bu fotoğraf için 1 yıl önceden plan yaptım. Yedigöllerde sonbahar çekimi yaparken sonraki yıl sisin ortadan kalkmadığı güneşin yeni doğmakta olduğu erken saatlerde gelip ışık hüzmeleri görebileceğim bir sisli puslu orman kadrajı tasarladım kafamda. Sonraki yıl hemen aynı iklim kuşağında olduğumuzdan yakınımdaki ağaçlardan yaprakların tamamen sarıya ve kırmızıya dönmesini bekledim. Kasım’ın ilk haftası hem yaprak renkleri uygun, hem sisli puslu soğuk, ama kar yağışı olmayan bir hafta sonu olacağı müjdesini gördüm hava tahminlerinde.

Önceki gün babaannemi ziyaret edip elini öptüm, hayır duasını aldım. Sabah ezanının kaçta okunacağını öğrendim. Güneşin doğacağı saatte Yedigöllerde olacak şekilde yol - km zaman hesabı yapıp gece yarısını biraz geçe yola çıktım. Babannemin söylediği saat yaklaştığında Milli Parka henüz gelmeden yol üzerinde bu geniş boş alanlı, iç içe girmemişseyrek sıralanmış ağaçlık bölgeyi gördüm. Yolun dışına park ettim.

2. kuralım “tripodsuz çekim yapmam” gereği etrafta biraz dolaşıp en beğendiğim yeretripodu sağlamca kurdum.  Pusulamdan önümün güneydoğu olmasını ve güneş doğduğunda ışığın yandan ve sisi belirginleştirmesi için hafifçe önden göndermesini garantilemeye çalıştım. Görünen derinlik sis yüzünden fazla olmadığı için diyaframı 11 yada 8 gibi değerlerde bırakmaya gerek yok 4 yapmaya karar verdim, lens te geniş açı olduğundan zaten net alan derinliği sorun olmaz dedim. Bir de hızım yüksek olsun gelen ışık dağılmasın keskin çizgiler oluştursun istedim. En öndeki bodur ağaçlara netledim.  Ve güneşin doğmasını beklemeye başladım. Soğuktan elim, ayağım, burnum, kulaklarım donmuş kimin umurunda. Hani yağmurdan hemen sonra koyu renkli bulutlar gökyüzünde iken yan ufuktan bulutların arasından sızangüneş ışıkları geldiğinde oluşan dramatik aydınlatmalı doğa olayı benzerini, bu kez siyah bulutlar yerine beyaz sisler arasında oluşacak hayali ile bekliyorum. Ortalık aydınlanmaya başladı, ama bildiğimiz sis ve katmanlı görünümden başka bir şey yok. Soğuktan yerimde duramıyorum. Uzaktan kumandayı elime aldım. Isınmak için hoplayıp zıplıyorum. Birden mucize oldu, sol taraftan güneş birşeylerden kurtuldu, projektör gibi güçlü ışık geldi, ışık huzmelerini görünce bastım düğmeye. Uçarak makinaya ulaştım, değişik birkaç açılı kadraj daha çekerken huzmeler kesildi. Görev tamamlanmıştı: birkaç dakika süren keskin ışıkta beyaz ve gri tonlu puslu zemin üzerinde önde 1-2 tanesi canlı renklerde yaprakları olan ağaç çekmiştim.

3. kuralım RAW çekerim, makinanın otomatik (yeşil) ayarında çekmediğim fotoğrafların JPEG’e dönüştürülmesini de makinanın otomatik yazılımına bırakmam.

Evde fotoğrafı bilgisayar ekranında büyütünce planladığım güzel fotoğraf olmuştu ama bir şey eksikti. Önde sisten dolayı çok net olmasa da sıcak sonbahar yaprak renkleri fotoğrafa bakınca, çektiğim yerde tek hatırladığım şey olan o üşüme hissini vermiyor. Daha gerçekçi olması için siyah beyaza çevirdim, soğuk etkisini artırmak için siyahlara hafifçe mavi tonlama yaptım. Soldan sağa doğru okuyup yazdığımızdan hareket tersten, ışık huzmesi sağdan sola doğru gelirse olumsuz şartları biraz daha vurgulayacağını düşünerek horizontal 180 derece çevirdim.
Baktım baktım, leke dengesi dağılımı açısından aklımdan geçen kadar çok güçlü bir fotoğraf olmadığını düşündüm. Yarışmalık, sergilik klasörlerine kaydetmek yerine, çözünürlüğünü düşürüp internette paylaşılacak deneme çekimleri klasörüne ekledim.

Fotoğrafın ayrıntılı hikayesi için teşekkür ederim. Çok faydalı oldu benim için. Umarım bu tarz paylaşımlar siz ve diğer arkadaşlardan daha çok gelir.

Selamlar.

Çevrimdışı Mikrobiyolog

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #22 : 03 Ekim, 2014, 21:44:39 »
BİR FOTOĞRAFI NİÇİN BEĞENİRİZ
Sevgili halpaslan, balikjinekologu, mikrobiyolog, polydorion
Başka fotoğraflarımı paylaşmak ne size ne de bana ek katkı sağlamayacaktır. İsterseniz bu fotoğraf üzerinde konuşalım, beğenilme nedenlerini derinlemesine ayrıntılı analiz edelim: bu şekilde hem siz, hem ben, hem de okuyan herkes yararlanabilir.
Ben nerede ve nasıl çektiğimi açıklayayım. Siz de bu fotoğrafta neyi niçin beğendiğinizi açıklayın. Beğenilen fotoğraf özellikleri açık şekilde ortaya konulursa; hepimiz kendi deneyim, alışkanlık, yaşam tarzı, düşünceleri, bilgi birikimi, duygusal etkilenimleri, eldeki ekipmanı maksimum kapasitede kullanmaya zorlayarak, kişisel enerji, istek, azimle çalışmayla harmanlayıp, tekrarlanmayan, kopya yada taklit olmayan beğeneceğiniz fotoğraflar ortaya çıkarmanın yolunu çizmiş oluruz.
Ne dersiniz?
Sizin genelde çekerken yaptıklarınızı, benim yaptıklarımı değil sadece fotoğrafta görünenleri konuşalım. Bir sürü iyileştirmeye açık yönünü de bulabiliriz, ama şimdi sadece olumlu ve güzel yönlerini sıralayalım:
Bu fotoğrafı niçin beğendiniz?
Sizi neler etkiledi?

Hocam voightlander'ı çok merak ettim, bu lensle çektiğiniz fotoğrafları o nedenle görmek istedim, yoksa haklısınız tabi..

Satılıklar: Pentax FA 35mm f/2, Pentax-A 50mm f/1.7, Vivitar 55mm f/2.8 Macro PK bayonet

Çevrimdışı kemal

• Üye
  • http://500px.com/KemalYazc
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 04 Ekim, 2014, 09:48:34 »
Phil selam
aslında bu bir satış ilanı bunu yazmak buraya ne kadar doğru bilmem ama düşündükten sonra bu kadar yazılan üzerinde sorun olmaz sanırım. dedim :)
eleştirimi yanlış anlamayacağından eminim çünkü yıllardır bu iş ile uğraşıyorsun. ;)
ben bu fotoğrafa inanılmaz gibi bakan arkadaşları hayretle okudum. bana sorarsa fotoğrafta öyle dikkat çekici pek birşey yok. emeğine ve hayal gücüne saygım sonsuz. ama burada sadece bir ışık oyunu mevcut. kadrajda ilgi çekici başka birşey göremedim. ayrıca bence sende bu fotoğrafı çok beğenmemişsin sanırım ki internette paylaşılacak fotolar bölümüne koymuşsun.
ayrıca manzara fotoğrafı çekiminde kullnadığın tekniği detaylıca okudum kaldı ki bir çok manzara fotoğrafçısı arkadaşımda var senin gibi çalışan. ama ben hep şöyle demişimdir onlara. sizler aslında tam olarak fotoğrafçı değil içinde bir ressam sıkışmış ve çizemeyen fotoğrafçılarsınız :)
nedenine gelince bence fotoğraf bu kadar planlı ve hayale dayalı olunca bana resim gibi geliyor. diğer türlü tam olarak bugün ne çekeceğim acaba diye yollara düşmek bence daha heyecan verici ;) fotoğraf bence anlık bir olay.
bana gelince bende moda fotoğrafçılığını severim. ama aslında moda fotoğrafçılarının hepsi bilir ki onlar aslında tam olarak fotoğraf sanatçısı sayılmazlar. çünkü onlarda kurgularlar ;)
bunlar fikirlerimdir. her türlü karşı fikre saygım sonsuz :)
anlayış için şimdiden ayrıca teşekkürler. saygılar.
Canon 5D markII + Battery Grip
Canon 7D + Battery Grip
Canon 85mm USM 1:1.8
Canon 50mm USM 1:1.4
Sigma 70-200mm EX APO DG OS HSM II 1:2.8
Canon 8-15 USM 1:4 Fish eye
Yongnuo 560II 460IIvs. vs. vs.

Çevrimdışı Phil

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 06 Ekim, 2014, 23:25:27 »
Sevgili Kemal,
Bu odak uzaklığına sahip bir sabit lensin kullanım alanlarının konuşulduğu, tartışıldığı  bölüm olarak görürsek satış ilanında bunları yazmak sorun olmayacaktır.
Bu fotoğrafı sizin gibi ben de beğenmedim. Ama yurtiçi ve dışında değişik fotoğraf sitelerinde günün fotoğrafı, ayın fotoğrafı vs seçildi. Buradakinden de daha yoğun olarak yurtdışı forumlarda da beğenildi ve sayısız olumlu yorumlar aldı.
Tersinden yaklaşırsak konuya, beğenen arkadaşlar tartışmaya girmeden sadece neyi beğendiklerini, neyin onları etkilediğin ifade edebilirlerse, bazı yarışmalarda çok güvendiğim hatta ödülü alandan daha iyi olduğuna inandığım bir fotoğrafın dereceye girmemesini de anlama yardımcı olacaktır, İster fotoğrafçı gözüyle, ister fotoğraftan anlamayan babaannesinin gözlüğü ile neleri beğendiklerini açıklamaları hepimize iyi, güçlü ve etkili fotoğraflar çekmemiz konusunda ipucu verecektir.
Ressamlık konusunda haklısın, çıta çocuk resminden daha başka şey çizememek en eksik yanım olarak içimde iz bırakmıştır. Belki sadece fotoğraflarımız değil hayattaki pek çok doğru yada yanlış kararımız, işimiz, yaşam tarzımız, davranış kalıplarımız  bu tür etkilenmelerin şekil verdiği bir sonuç...
Başka kişilik özelliklerimiz de etkili olabilir, örneğin ne yakalayacağım diye yollara düşüp balığa çıktığımda bile uygun mevsim, uygun saat seçerek uygun yere, uygun donanımla giderim. Yakalayacağımı tahmin ettiğim balığı yakalarım, daha büyük balık gelirse de umursamaz davranmam tabii ki o balığı yakalamaya yetecek özel bilgi birikimim varsa.
Anlık olayları kaçırmamak için her gün, ama ne olursa olsun her gün, (hiç bir şey yapmadan yatacağımı planladığım yaz tatili, bayram dahil) makinaya ve ayarlara hakimiyetimi kaybetmemek adına deneme çekimleri ve antrenmanlara devam etmekten yanayım.
Rastlantı yetişmiş kafalara ve hazırlıklı olan insanlara hizmet eder. Diğerlerinin ruhu duymazken, yada fark edebilirse sadece seyrediyorken...
Aslında bu fotoğraf çekiminde de ne çıkacağı kontrol edilemeyen doğa olayı, heyecan, rastlantı, şans, meraklandırıcılık, ürperti, his uyandırma, anlık olay, hareket var.
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı oluyor. Bu işin doğrusu yada yanlışı yok. Yeter ki sonunda seyrine doyulmayacak fotoğraflar çıksın.
Beklentim, beğenen arkadaşların bize bir şeyler öğretmesi. Bakmayı atladığımız pencereden bakmayı hatırlatması.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 07 Ekim, 2014, 00:16:46 »
adınızı bilmediğim için nasıl hitap edeceğimi bilemedim.kusuruma bakmayın.fotonuzda ne olduğunu sormuşsunuz ben büyük laflar etmeden direk söyleyeyim.bence çekmeyi herkesin istiyeceği hoş ve güzel karelerden birini çekmişsiniz..orda olsaydım  aynısını çekmeyi istermiydim sorusuna her defasında evet dedim.yani benim görsel zevkime (ki yıllarla oluşmuştur )çok hoş gelen bir foto.başkasının bu konudaki beğenisi benim fikrimi çok etkilemez.o anda, orda olsaydım keşke   bende çekseydim derim ve elimdeki ekipmanla en iyisini çekmeye devam ederim :)yani kısacası elinize saglık.bence görsel olarak iç dünyama hitap etti.saygılarımla
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #26 : 07 Ekim, 2014, 00:31:01 »
adınızı bilmediğim için nasıl hitap edeceğimi bilemedim.kusuruma bakmayın.fotonuzda ne olduğunu sormuşsunuz ben büyük laflar etmeden direk söyleyeyim.bence çekmeyi herkesin istiyeceği hoş ve güzel karelerden birini çekmişsiniz..orda olsaydım  aynısını çekmeyi istermiydim sorusuna her defasında evet dedim.yani benim görsel zevkime (ki yıllarla oluşmuştur )çok hoş gelen bir foto.başkasının bu konudaki beğenisi benim fikrimi çok etkilemez.o anda, orda olsaydım keşke   bende çekseydim derim ve elimdeki ekipmanla en iyisini çekmeye devam ederim :)yani kısacası elinize saglık.bence görsel olarak iç dünyama hitap etti.saygılarımla

Aynen hocam. Bence de çok hoş bir fotoğraf. Ben renkli halini de merak ediyorum. Işık huzmeleri hep ilgimi çekmiştir. "ışık oyunu var sadece" demek haksızlık olur. Amaç zaten çoğunlukla kompozisyon (yani önceden planlama,kurgulama) ve ışıkla oynamak değil midir. Fotoğrafı çeken kişi mütevaziliğinden dolayı "yarışma dışı klasörüne" atmış fotoğrafı. Tabi herkesin kendi fikri.
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.

Çevrimdışı balikjinekologu

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 07 Ekim, 2014, 02:53:57 »
benim beğenme nedenim fotoğrafın mistik bir havası olmasıdır. ışık hüzmeleri, sis, orman vs vs bende değişik bir duygu uyandırdı. buradaki tecrübeli arkadaşlar bu fotoğrafta sürüyle kusur bulabilir. (nihayetinde benim tecrübem çok az)

Çevrimdışı Phil

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #28 : 12 Ekim, 2014, 10:23:09 »
15mm, 31mm ve 55mm satılmıştır. Aşağıdakiler satıştadır. Son kalanlar için fiyat teklifi yapınız  ;)

Tamron Telephoto SP AF 90mm f/2.8 Di MACRO Autofocus Lens for Pentax AF

VOIGTLÄNDER Macro APO-Lanthar 125mm F2.5 SL (Mount: Pentax PK-A)

Çevrimdışı veliyorganci

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • Sevira
« Yanıtla #29 : 12 Ekim, 2014, 21:45:49 »
Keske tüm satış ilanları böyle olsa yorumlar,fotoğraflar. Phil bey "nesi güzel?" Diye sordugunuz fotoğrafı ilk gördüğümde "çok güzel" diyen biri olarak yazmadan duramadim.Fotoğrafınızın genel manzara fotoğraflarının (renkli, canlı, keskin vb) aksine kasvetli gözükmesi, derinde kalan ağaçların hem netlik hem de sis etkisiyle siluet şeklinde gözükmesi.. bunlar fotoğrafı şahsen çok begenmemin %49'u. Geriye kalan %51 ise bulanık, soğuk ve gri bir suyu andıran bu kasvetli fotoğrafta ki çizgisel tek şey olan ışık huzmeleri.
Sanki tablo yapmışsınızda süngerle beyaz boyayı soldan sağa hızlıca cekmissiniz gibi.Zihnimde oluşan fikri izahta sacmalamiş olabilirim tabii :)
iyi satışlar dilerim.

***SATILIK*** """KELEPİR""" PENTAX 18-55 DA-L KİT LENS

Başlatan fatihtekin88

Yanıt: 2
Gösterim: 10300
Son İleti 31 Temmuz, 2013, 00:30:52
Gönderen: fatihtekin88
Nadir Lensler: Pentax "K" 28mm f3.5 / "K" 50mm 1.2 / M 75-150mm

Başlatan R1

Yanıt: 16
Gösterim: 24006
Son İleti 09 Nisan, 2014, 14:20:26
Gönderen: R1
_____ En Keskin 50mm yani Pentax M 50mm f/1.7 üstelik Tertemiz _____

Başlatan sydbarret

Yanıt: 4
Gösterim: 11690
Son İleti 20 Mart, 2015, 07:03:33
Gönderen: sydbarret
SATILDI ** PENTAX SMC DA 16-45mm f/4 *** SATILDI ***** !!!!

Başlatan adr

Yanıt: 1
Gösterim: 14294
Son İleti 18 Şubat, 2012, 15:34:41
Gönderen: ercan69
*** (SATILDI) *** PENTAX SMC DA* 55mm f/1.4 SDM *** (SATILDI) ****

Başlatan adr

Yanıt: 7
Gösterim: 13180
Son İleti 02 Nisan, 2012, 21:18:49
Gönderen: adr