Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konuyu cevaplandırmak için "FullFrame" teriminin ne anlamda olduğunu bilmek gerekir. Aynalı olup olmaması gereksiz teferruattır. Acaba sensörün 24X36mm olması "FF" demek mi? Fen Fakultesi Fizik bölümü öğrencilerinin yazıp çizmesi gerekir. Optik Fiziği biriki olan arkadaşların katkılarını bekliyorum. Sony gövdelerin "FF" değil ama 24X36mm olduğunu biliyorum.
FF konusunda çok az bilgim var. Ama orta format aynalı ve aynasiz gövdelerde fark var ise FF lerdede fark vardır mantığı ile açtım konuyu.Ben FF den ziyade gezdigim için daha portatif daha kompakt bir gövde düşünmeye başladım. Ama Sony sağolsun aynasiz FF cikartinca aklımı çeldi Örneğin aynasizlarin sessiz olması beni cezbediyor ve AF hızı ve kararlılığı cabası Tamam profesyonel değilim ama çekim şartlarını kolaylaştıracak bir gövde gezilerde çok muhim.Çok seri ve hızlı olmanız gerekebiliyor çoğu zaman.Ayrıca sessiz ve dikkat çekmemekte.İstesem Sonyde, Leica da vb. Gövdeleri alıp prime lens seriside alıp set kurarım. O açıdan sorun yok.Sorun degecekmi bu değişimeBazen de insan değişim istiyor ama bu gereklimi yada kapitalizmin cazibesinemi kapılıyorum bilemiyorum