Gönderen Konu: pentax kx düşük ışık performansı  (Okunma sayısı 6167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı er.peri

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
pentax kx düşük ışık performansı
« : 15 Nisan, 2015, 00:11:44 »
pentax kx ile açık havada çok güzel fotoğraflar çekebilmeme rağmen iç mekanlarda ve loş ışıkta istediğim netliği bir türlü yakalayamıyorum. iso performansının iyi olduğu söyleniyor ama canon 600d ve 1200d nin otomatik modda verdiği netliği bile vermiyor. kx in otomatik performansıda diğer makinelere göre tatmin edici değil diğer giriş seviyesi makinelerin otomatik moddaki fotolarına bakınca çok soft ve cansız kalıyor fotoğraflar. yanlış birşeyler mi yapıyorum yoksa pentax kx ten fazla bişey beklememelimiyim.
pentax kx
samsung 50-200mm satılık
samsung 18-250mm
pentax m smc 50mm 1.7
SMC PENTAX K 1:3.5/28

Çevrimdışı Peker N.Burak

Ynt: pentax kx düşük ışık performansı
« Yanıtla #1 : 15 Nisan, 2015, 01:38:15 »
Evet KX iyi makinadır. Bana göre kr'den daya iyi imaj kalitesine sahiptir. Ancak bahsettiğiniz örnek kameralar KX'e göre çok daha yeni model kameralardır. Elbette iso performanslarının üstün olması mantıklı. Özellikle Canon iso başarımında çok üstün bir marka. Bugün 6D modelinin 12.800 İso'da verdiği grain.. K5'in 1600 İsosuna eşdeğer.. Elbette sensör farkı vs var ama fark da çok çok ciddi. Pentax K5 Modelinden eski tüm modellerinden bahsettiğiniz ışık koşullarında 800 İso üzerinde temiz fotoğraf çok beklememelisiniz. Bunu da F1.7, F1.4 gibi diyaframlara sahip bir objektifiniz olduğunu düşünerek söylüyorum ;)
« Son Düzenleme: 15 Nisan, 2015, 01:39:14 Gönderen: Peker N.Burak »
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı umitunaldi

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Kişisel Web
« Yanıtla #2 : 15 Nisan, 2015, 16:01:34 »
Aslına bakarsanız çok şey bekleyebilirsiniz de hiçbirşey beklemeyebilirsiniz de. Ben şahsen K-X kullanıyorum. Gerek düşük ışıkta gerekse Ters ışıkta (fazla ışık koşulları) çok iyi sonuçlar aldığımı düşünüyorum. Forumda da düşük ışık koşullarında çektiğim fotoğrafların olması lazım.

Ancak makineyi ben hiç Otomatik modda kullanmadım. Düşük ışık koşullarında olduğunu makineye anlatmanız gerekiyor biraz. Yüksek ISO da fazla Gren olduğunu Grain sorununu zaten Peker söylemiş. Ancak makineyi Otomatik ISO yerine kendi tecrübelerinizle elde ettiğiniz sabit ISO değerlerinde kullanmanızı tavsiye ederim.

Bir diğeri de sanırım SCN modunda ki düşük ışık seçenekli olanı da tercih edin.

Keyifli çekimler
Canon 1Dx
Canon EF 400mm f/2.8L IS II USM
Canon EF 70-200mm F2.8 IS II USM
Canon EF 1.4x II Extender
-----------
Pentax K-X
Pentax DA 18-55mm 1:3.5-5.6 AL
Pentax DA 50-200mm f/4-5.6 ED
Sigma 70-300mm F4-5.6 DG APO MACRO

Çevrimdışı rocker_tr

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Toronaga
« Yanıtla #3 : 15 Nisan, 2015, 21:43:50 »

Pentax K-X kaç senelik makine olsada iso başırısının bahsettiğiniz makinelerden kötü olduğunu düşünmüyorum. Düşük ışıkta 1000 üzerine iso veriyor iseniz eski makineler ve Canon'un ciddi iso sorunu çekmesi normal. Canon'un kaybettiği nokta %10 daha küçük sensör kullanıyor. Pentax, Sony, Nikon 23.2x15.4 mm boyutlarında sensör kullanırlarken Canon daha ucuz olsun diye %10 daha küçük 22.3x14.9mm sensör kullanıyor. Canon'un yok dokunmatik ekranmış, açılır kapakmıi, wifi ve işlemcileri geliştirirkende daha çok video üzerine yüklenmiş olması fotoğraf kalitesi ve düşük ışıkta iso performansı olarak baya geriye düştü. Tabii alan kişiler görsel yanlarına ve ooo videoyu manyak çekiyor olayına takıldıklarından bunun farkında değiller.

D90 ile kafa kafaya olan bir ürün. Pentax'ın K-x gövdesi + 18-55mm + 50-200mm + 50mm f/1.8 + çanta + şarj + sd kartına 650 TL istenirken D90'ın haşatı çıkmış bir body'sine 800-1000 TL arasında bir fiyata olunca ben Pentax'ı tercih ederim üstelik bir de gövdesinde titreşim motoru var. 600D arasındaki farklar testlerde zaten görünüyor. Şimdi o kadar masraf yapıpta 600D ye geçmenin bir anlamı bence hiç yok.

Bunun dışında düşük ışıkta nasıl performans alırım diye de araştırma yapman lazım. Bunu o makineyle yenebilirsen büyük bir gelişme sağlarsın. Senin sorunun düşük ışık ise o zaman sende kendi ışığını kendin yaratacaksın. Aynı senin makineden daha da eski ve kötü fotoğraf kalitesi olan 40D ile fotoğraf çeken George Prapas gibi.

https://www.flickr.com/photos/gprapas/sets/

4M Pinhole
Nikon D7100
Nikon F70
Canon SX130 IS
Nikkor 28-70mm f/3.5-4.5
Nikon 55-200mm f/3.5-4.5 G ED VR

Çevrimdışı ercan69

• Üye
« Yanıtla #4 : 18 Nisan, 2015, 00:53:15 »
pentax kx ile açık havada çok güzel fotoğraflar çekebilmeme rağmen iç mekanlarda ve loş ışıkta istediğim netliği bir türlü yakalayamıyorum. iso performansının iyi olduğu söyleniyor ama canon 600d ve 1200d nin otomatik modda verdiği netliği bile vermiyor. kx in otomatik performansıda diğer makinelere göre tatmin edici değil diğer giriş seviyesi makinelerin otomatik moddaki fotolarına bakınca çok soft ve cansız kalıyor fotoğraflar. yanlış birşeyler mi yapıyorum yoksa pentax kx ten fazla bişey beklememelimiyim.

selamlar ben kısaca  kendimce birşeyler yazıp yardımcı olmaya çalışmak isdedim.

zaten konuyu açarken kendi aradınız soruna cevap vermişsiniz düşük ışık performası burada hangi gvde ve lensi alırsanız alın aynı sorunları yaşayacaksınız kx in bir gühahı yok.foto olayına başlarken bir tezat atarız ortaya foto demek o anı ölümsüzleştirmek ve gözümüzün gördüğü anı yakalamak ve foto demek ışık demek deriz ana prensip.ve döneriz neden odada yada iç ortamda makinamızla foto çekemiyoruz diye çare ararız.ama aklımızın ucundan bile geçmez ekipmanla  uğraşırken ışık sistemleriylede ilgilenmemiz gerektirdiğini.size tek tavsiyem aklınıza gelen en yüksek gövdeleride denedim ve elimde olanlarıda var sizden farklı sonuçlar belki biraz üstüne çıkmış olabilirim.bir hafıza çalıştırması daha diyeyim size 50 bin euroluk hasselbaledler bile neden studyolardda ışık sistemleri ile kullanılır araştırın üzülmeyin. kx le güsel bir ışık sıstemi yapın farklarını göreceksiniz ışık yoksa siz ışığa gidin yaratın sonıuçlar farklı olacakdır. sürcülü lisan ettiysem affola
https://SecreLocal.com - Dating Without Fake Profiles - No Verify - Anonymous Casual Dating -   Local Live Dating Chat

Pentax Dsrl makinalarda Double Exposure yani üst üste pozlama yapiliyor mu?

Başlatan ismetcayir

Yanıt: 2
Gösterim: 9281
Son İleti 03 Nisan, 2020, 01:00:45
Gönderen: ismetcayir
Pentax K20D Çektiğim Fotoğraflar Sisli Gibi Canlı Değil

Başlatan fatihyvg

Yanıt: 2
Gösterim: 9716
Son İleti 12 Şubat, 2023, 20:36:59
Gönderen: fatihyvg
Pentax K7 body, full kutu ıcerıgıyle ne kadar eder ?

Başlatan previlla

Yanıt: 8
Gösterim: 15378
Son İleti 07 Eylül, 2013, 22:11:35
Gönderen: itasdemir
Pentax K1 Mark 2 icin genis aci lens tavsiye edermisiniz!!!

Başlatan ismetcayir

Yanıt: 3
Gösterim: 8894
Son İleti 03 Nisan, 2020, 02:37:45
Gönderen: vedib
Pentax K20D Hafıza/Tarih Pili ve Teker Sertliği

Başlatan Fırat

Yanıt: 4
Gösterim: 12837
Son İleti 03 Eylül, 2021, 11:14:51
Gönderen: Fırat