Gönderen Konu: Fotoğraf İşleme Uzmanları Bakabilirler mi?  (Okunma sayısı 13602 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fotoğraf İşleme Uzmanları Bakabilirler mi?
« Yanıtla #15 : 19 Aralık, 2015, 14:22:10 »
yine nette dolaşırken bir fotoğraf ile karşılaştım. Bir fotoğraf hangi işlemlerden geçerek bu hali alır?
Orjinali:

Son hali:

Fotoğraf Güner beye ait. :) Gülerek fotoğrafın anısını paylaşmıştı. Ve hatta onun şu cümlesini paylaşmak istiyorum:

"Gövdeden yanlış pozladığınız fotoğraflarınızı silmeyin. Bilgisayara atıp mutlaka inceleyin. Yanlışlıkla çektim bu fotoğrafı. Ve silmediğim için daha sonra ilgi çeken bir fotoğrafa dönüştürebildim."
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #16 : 19 Aralık, 2015, 15:13:25 »
Ben açıkçası öğrenci kimliğimle full paket satın aldım. %50 gibi bir indirim oluyor ve tüm yazılımlara erişebiliyorsunuz. Siz de öğrenci kimliğiniz varsa yada bulabilirseniz bir arkadaşınızla ortak alıp kullanabilirsiniz.
Baha selam, bişey soracam bu programları satın alma sebebin firmaya saygıdan mı yoksa başka bir sebebi var mı?
Ekipman: Pentax K20D + Canon Eos 5D Mark II + Nikon D300S + Samsung NX1000 + Pentax P90 + Pentax PZ-1P + Pentax MG + Zenit 12XP + Zenit TTL + Kiev 4A

İcraat: Sanaltur + Gigapixel Fotoğraf + 3D ürün + Dış Mekan Çekimleri + Özel Gün Çekimleri

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 19 Aralık, 2015, 16:21:56 »
Baha selam, bişey soracam bu programları satın alma sebebin firmaya saygıdan mı yoksa başka bir sebebi var mı?

Selam. :) Aslında cevap sadece "konfor" o kadar.

Kurulum ve güncellemeleri çok rahat oluyor diye cazip geliyor bana. Her gün format atmıyorum tabi ama mesela format sonrası kurulumu gerçek anlamda 2 tık. 3-4 gün önce performans güncellemesi çıktı. Kendi kendine kurulmuş haberim yok. Makinede SSD olunca da hissetmiyorsun zaten o güncellemeyle alakalı işlemleri. Kaldı ki Ps, Lr, Ae, Pr, Au, ME aktif kullanıyorum. Ayrı ayrı crack filan... Yani zor değil de ne bileyim cazip gelmiyor pek. İş yerine de lazımdı. Bazen şehirdışında olduğumda bilgisayarlarda problem oluyor, karşımdaki kişiye çözümü anlatmak (daha çok sorunu anlamak) güç olabiliyor. Şimdi ise mühendis mantığı bir şey anlamaya çalışmaya gerek kalmıyor, sil/yükle diyorum çözüme kavuşuyor. :)) İş yerine belki 17 liralık paketi alıp kurtarabilirdim işi ama onda sadece Ps ve Lr kullanılabiliyor. Buna karşı full paket olan 100 liralık paketi 35 liraya alıp iş yeri ve kendi şahsi bilgisayarımda rahatça kullanayım dedim.

"Ayda 1 defa, bazen de 2-3 ay kullanmıyorum" diyen varsa satın almasın tabi ama onun dışında bence herkes almalı o 17 liralık paketi. Digiturk yada evimize alacağımız başka sinema spor paketlerinden çok daha güzel bir aylık ödeme. Turkcell Avea Vodefone'den 1000 dakika yerine 500 dakikalık paket alalım, yada 4gb yerine 2gb alalım ve farkı ile de Adobe Creative Cloud alalım. Yada ne bileyim 2 paket sigara az içelim görüşündeyim. :))
PENTAX K-3

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #18 : 19 Aralık, 2015, 20:06:48 »
Sen de haklısın tabi Baha, bi rus sitesi vardı hala duruyormu bilmiyorum allday.ru ne ararsan oradan temin edebiliyorsun bende master suit cs6 yani adobe un herseyi icinde paketi indirmistim ilk ciktiginda hala onu kullaniyorum. Lr de aynı şekilde. Ben bulamadiğini filan dusundum ondan sordum bişekilde yardimcı oluruz diye :)
Ekipman: Pentax K20D + Canon Eos 5D Mark II + Nikon D300S + Samsung NX1000 + Pentax P90 + Pentax PZ-1P + Pentax MG + Zenit 12XP + Zenit TTL + Kiev 4A

İcraat: Sanaltur + Gigapixel Fotoğraf + 3D ürün + Dış Mekan Çekimleri + Özel Gün Çekimleri

Çevrimdışı sadi

• Üye
  • PENTAXPERVER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 19 Aralık, 2015, 20:23:10 »
merak ettiğim bir şey var... LR ile işlenen fotoğraflar fotoğraf yarışmalarına katılsa herhangi bir problem olur mu? kural ihlaline neden olacak bir durumu var mı bu programı kullanmanın?
Pentax k7
smc da 18-55mm wr
smc da l 55-300mm
smc-m 50mm f1.7
sigma 10-20mm
meyer trioplan 100mm f2.8
Vanguard Adaptor 46 sırt çantası

Çevrimdışı Arkeolog08

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Sanal Tur
« Yanıtla #20 : 19 Aralık, 2015, 20:59:44 »
Bir çok yarışma kuralina göre genel kontrast ayarlarına izin veriliyor başka mudahale olmaması gerektiği yazıyor ama ben çok sıkı takip ediyorum genelde seçilen bir çok fotoğraflar müdahaleli oluyor malesef. Ancak bazı yarışmalarda özellikle mudahaleli yaratıcı foroğrafları da seçiyoar ve müdahale edilebileceği şartlarında yazıyor. Lighroom yada ps farketmez genel ayarlamaları yaptıktan sonra.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 19 Aralık, 2015, 21:32:01 »
merak ettiğim bir şey var... LR ile işlenen fotoğraflar fotoğraf yarışmalarına katılsa herhangi bir problem olur mu? kural ihlaline neden olacak bir durumu var mı bu programı kullanmanın?

Bence yarışma kuralları gereği LR yada PS yada başka bir şey... farketmez. Ya izin vardır ya izin yoktur yada kısmi izin vardır. Yıldıray'ın dediği gibi yarışmaların %90'ı belki fazlası müdahaleli fotoğrafların birinciliği ile sonuçlanıyor. Bence dozu korunduğu sürece müdahale yapılmalı.
PENTAX K-3

Çevrimdışı kizilok

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 09 Şubat, 2016, 17:20:16 »
Hangi siteden satın aldınız...Bu linkteki site adobe nin kendi satış sitesimi ve ürün süresiz lisans değil mi

http://shop.adobe.com/store/adbeheu/tr_TR/DisplayProductDetailsPage/ThemeID.25226000/productID.314457100

Bence yarışma kuralları gereği LR yada PS yada başka bir şey... farketmez. Ya izin vardır ya izin yoktur yada kısmi izin vardır. Yıldıray'ın dediği gibi yarışmaların %90'ı belki fazlası müdahaleli fotoğrafların birinciliği ile sonuçlanıyor. Bence dozu korunduğu sürece müdahale yapılmalı.
Pentax K5     
Pentax DA* 50-135 mm
Sigma 8-16 mm
 Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
Tamron 17-50 mm
Pentax 55-300 mm
Pentax Smc A  50 mm f1.7
Raynox DCR-250 Süper Macro Lens

https://www.flickr.com/photos/80251214@N02/

Fener Balat Snap Shot Sokak Fotograf Örnekleri(K10D/21 mm 3.2 Limited)

Başlatan drgunaydin

Yanıt: 0
Gösterim: 3799
Son İleti 11 Ocak, 2014, 21:21:50
Gönderen: drgunaydin
50 dolarlık filmli fotoğraf makinesi ile çekilen harika kareler

Başlatan mast3rly

Yanıt: 8
Gösterim: 7864
Son İleti 10 Nisan, 2015, 09:49:49
Gönderen: mast3rly
National Geographic editorleri tarafindan secilen fotograf! :)

Başlatan JoRDaN

Yanıt: 12
Gösterim: 9157
Son İleti 12 Ağustos, 2015, 08:02:13
Gönderen: JoRDaN
Siyah Beyaz Fotoğraf Paylaşımı

Başlatan halpaslan

Yanıt: 121
Gösterim: 52538
Son İleti 02 Ocak, 2015, 11:37:58
Gönderen: maxilla
Birkaç Fotoğraf da Benden Olsun..... bY u.C.y ...

Başlatan umutcanyel

Yanıt: 9
Gösterim: 6063
Son İleti 08 Ocak, 2014, 15:54:40
Gönderen: umutcanyel