Gönderen Konu: Önerilerinizi bekliyorum..  (Okunma sayısı 23871 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Midas

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Önerilerinizi bekliyorum..
« : 09 Şubat, 2012, 00:10:24 »
Herkese merhabalar;
Yeni bi pentax'çı adayıyım, ilk makinemi alacağım.. k-x, k-r ve k10 seçenekleri var, yeni başlayan ve eline digitalden başka fotoğraf makinesi almamış birisine ne tavsiye edersiniz? Sadece bu üç model hakkında yorum yaparsanız sevinirim, kafam daha da karışmasın  :o
Şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı KaBeş

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Önerilerinizi bekliyorum..
« Yanıtla #1 : 09 Şubat, 2012, 00:42:40 »
Herkese merhabalar;
Yeni bi pentax'çı adayıyım, ilk makinemi alacağım.. k-x, k-r ve k10 seçenekleri var, yeni başlayan ve eline digitalden başka fotoğraf makinesi almamış birisine ne tavsiye edersiniz? Sadece bu üç model hakkında yorum yaparsanız sevinirim, kafam daha da karışmasın  :o
Şimdiden teşekkürler..

Ben  bütçe durumunuza göre k-r, kx ve k10 sıralaması derim. Hayırlısı olsun.
FUJIFILM X-E1
FUJINON LENS XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS
FUJINON LENS XF 56mm F1.2 R

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 09 Şubat, 2012, 05:47:13 »
Kr ile başladım k10d ye geçtim ben k10d al derim hem ucuz olur hemde sağlam hiç başlama k-r a falan k10d de gayet kolay makine.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 09 Şubat, 2012, 09:22:28 »
Ben  bütçe durumunuza göre k-r, kx ve k10 sıralaması derim. Hayırlısı olsun.

Bu sıralama daha güzel evet.

Yeni başlayan birine yüksek iso lazım olacaktır hep. Genel anlamda K10d en başarılısı olsada, ne yazıkki ben onu en son sıraya koyuyorum. :(
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Şubat, 2012, 10:09:59 »
Ben de böyle ikilemde kalıp K-r almıştım. K10D gövde fiyatları 300 TL seviyesine düşerse ikinci gövde olarak alıcam :)

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #5 : 09 Şubat, 2012, 11:55:07 »
aslında ben katılmıyorum yeni başlayanlara iso performansı iyi olan modelleri önermeye. size göre mantıksız gelebilir ama mesela benim için kompakt kullanırken iso kavramı diye bi olay yoktu, takacak bir dert değildi benim için ortam karanlıksa açıyodum flaşı :) ama kr ye geçince " vaay amma iyiymiş bu iso olayı" dedim. ama noldu kr ile hayatıma giren iso olayı üst modele geçerken birçoğuna da olduğu gibi kafamı karıştıran en büyük konuydu. ama ilk önce kr yi tanımasaydım. kaptırmasaydım gönlümü :) k10d ile işe başlayıp güzel ışıkta renklere doyup karanlıkta yine flaşı açıp isodan misodan habersiz mutlu mesut yaşayacaktım. ( Ama yine de k10d ile bahtiyarım ) benim acizane kanaatim böyledir.. yani en başta isoya hiç bulaşmamak :D
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 09 Şubat, 2012, 12:40:15 »
Iso kolaya kaçmak  ;)

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 09 Şubat, 2012, 18:10:46 »
Aslında ISO kolaya kaçmak değildir. Fotoğrafın olmazsa olmaz üçlüsünden birisi olan ISO (eski ASA ve DIN), malesef DSLR yaygınlaştıktan sonra, ışıktan bihaber bazı kişilerin "kolaya kaçma" adına kullandıkları bir araç olup çıktı.

Serhat bey, sıraladığınız 3 makinanın da bazı üstünlükleri ve bazı dezavantajları var. Makinemi manuel kullanmak istiyorum derseniz K10D bu üçüne göre amaca en uygun makinedir. Yok, ben alıştığım kompakt dijital makineler gibi bir şey istiyorum derseniz, bu üçlü içerisinden en moderni olan K-r'yi tercih etmelisiniz. Zira her üçü de aynı zamanda kompakt dijitaller gibi çalışabiliyor.
Arslan Türegün

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 09 Şubat, 2012, 18:30:33 »
    Pentax K10D modelini seven biri olarak size " Pentax K-r " gövdeyi öneriyorum. Yeni teknoloji, yeni sensör vb. yenilikler var. Günümüzde firmalar rekabet gereği kötü mal üretmiyorlar. Bana göre yeni teknolojiyi almakta fayda var. Zaten kullanıcılar aldıkları gövdelerin özelliklerinin ancak %10 kadarını kulanıyorlar. Bilgisayar becerisi olanlar Photoshopta harikalar yaratıyor. Pentax'ta çok alternatif veya çeşit yok.... Hepside birbirinden güzel...İçinizdeki ses ne diyorsa onu yapın, pişman olmayacaksınız.....

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 09 Şubat, 2012, 18:35:37 »
Aslında ISO kolaya kaçmak değildir. Fotoğrafın olmazsa olmaz üçlüsünden birisi olan ISO (eski ASA ve DIN), malesef DSLR yaygınlaştıktan sonra, ışıktan bihaber bazı kişilerin "kolaya kaçma" adına kullandıkları bir araç olup çıktı.

Serhat bey, sıraladığınız 3 makinanın da bazı üstünlükleri ve bazı dezavantajları var. Makinemi manuel kullanmak istiyorum derseniz K10D bu üçüne göre amaca en uygun makinedir. Yok, ben alıştığım kompakt dijital makineler gibi bir şey istiyorum derseniz, bu üçlü içerisinden en moderni olan K-r'yi tercih etmelisiniz. Zira her üçü de aynı zamanda kompakt dijitaller gibi çalışabiliyor.

Gerektiğinde elbette açılmalı (abartmadan) ama bazıları hatta çoğunluk kısım becerikli olmadıkları için kolaya kaçıyorlar demek istediğim buydu.2 gün önce dershaneden 1000D kullanan bir kız evin içinde lambanın altında fotoğraf çekmiş Iso 1600 fotoğraf yine de net değil.Ben ise Iso 200 de aynı şartlarda temiz fotoğraf çekiyorum.Kendimi övmek için söylemedim bunu sadece biraz uğraşarak, alışarak sorunun çözülebildiği ortada zamanı geldiğinde Iso 100 de de çekebileceğime inanıyorum.. Ben K-r'ın Iso dan başka önemli bir artısını göremiyorum.Bu yüzden K10D dedim.

Çevrimdışı deathdream

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 09 Şubat, 2012, 19:05:42 »
k-r teknolojik, k10d film yerine hafıza kartı kullanan analog.
k10dnin afsi yavaş, tepki süresi düşük, focus hunting dediğimiz (lensin fokus halkasının bi ileri bi geri gidip gelip de fokusu yakalayamaması) olay sık sık başınıza gelir, af assist lambası yok (az ışıkta flaş yanıp yanıp sönerek fokus yapmanıza yardım edecek, karşınızdakini de rahatsız ). liveview de yok o konuda birşey demiyeyim, macro için işe yarar :) panorama yaparken de . ayrıca olur da lenslerinizden biri birgün hatalı fokuslayacak olursa liveviewden ne kadar hata verdiğini kontrol edip phase detect af ile düzeltebilirsiniz.
k-10dnin otomatik beyaz dengesi başarısız, farklı ışık sıcaklıklarında hiç doğru ölçüm alabildiği olmadı. bir de benim kullandığım k10d +0.7 ev fazla pozluyordu normale göre. bu da detay kaybına sebep olabiliyordu .

bu dezavantajlara rağmen k10d yarı yarıya daha ucuz bir body. daha sağlam ve ağır, ele oturuyor , üst ekran çift tekerlek ve TaV modu var(diyafram ve enstantane veriyorsunuz iso değişkenli çekiyor). k-rde bunu p modunda hyper av olarak bir nebze elde edebilseniz de tav kadar kullanışlı olmaz. işinize yarar mı yaramaz mı bilinmese de k10d body kalitesi olarak k-rden çok daha üstün. tutuşu da daha iyi.
iso 100de şahane. k-r de iso 100de çok detay veriyor ama keskinlik ccd sensörden dolayı daha fazla farkediliyor. photoshopda aynı sonucu elde edebilirsiniz k-rden çıkan raw dosyaya keskinlik verip renk sıcaklığını düşürerek.
sonuç olarak yeni başlayacak olsam k10d alırdım. ucuz olduğu için :) ve daha kaliteli lenslere yönelirdim

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 09 Şubat, 2012, 19:18:36 »
40 yıldır film makinaları kullanan biri olarak bende beni bile etkilemeyecek yavaşlığıyla ünlü K10 alabilirim, sizde yeni başlayacağınıza göre en azından öğrenene kadar K10D'nin yavaşlığını hissetmeyeceğinize eminim, bende oyumu CCD sensörlü K10'dan yana kullanıyorum, ortalama bir objektifle bile renklerine hayran kalacaksınız. Hatta hemen büyük baskı yapmayacaksanız yine CCD sensörlü  6MP'lik istD bile sizi fotoğrafa çok zevkli bir biçimde başlatır.

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 09 Şubat, 2012, 20:01:24 »
Gerektiğinde elbette açılmalı (abartmadan) ama bazıları hatta çoğunluk kısım becerikli olmadıkları için kolaya kaçıyorlar demek istediğim buydu.2 gün önce dershaneden 1000D kullanan bir kız evin içinde lambanın altında fotoğraf çekmiş Iso 1600 fotoğraf yine de net değil.Ben ise Iso 200 de aynı şartlarda temiz fotoğraf çekiyorum...
Benim de demek istediğim buydu zaten Refik. Sen daha kibar yazmışsın sadece :).
Arslan Türegün

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 09 Şubat, 2012, 20:03:16 »
Benim de demek istediğim buydu zaten Refik. Sen daha kibar yazmışsın sadece :).
Keşke devamını da alıntılasaydın abi megaloman gibi hissettim kendimi bir an :)

Çevrimdışı Midas

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 09 Şubat, 2012, 20:24:16 »
arkadaşlar hepinize çok teşekkürler, net yorumlarınız için.. bana kızacaksınız ama fikir değiştirdim  ::)  daha doğrusu k10d ve k-x'i eleyip bütçe değerlendirmesi yapıp k20'yi ekledim.. şimdi uygun body arıyorum.. k20 ya da k-r..

Lens Tavsiyesi Bekliyorum

Başlatan VefaVafi

Yanıt: 10
Gösterim: 8969
Son İleti 06 Mart, 2013, 20:52:36
Gönderen: VefaVafi