Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhabalar;Yeni bi pentax'çı adayıyım, ilk makinemi alacağım.. k-x, k-r ve k10 seçenekleri var, yeni başlayan ve eline digitalden başka fotoğraf makinesi almamış birisine ne tavsiye edersiniz? Sadece bu üç model hakkında yorum yaparsanız sevinirim, kafam daha da karışmasın Şimdiden teşekkürler..
Ben bütçe durumunuza göre k-r, kx ve k10 sıralaması derim. Hayırlısı olsun.
Aslında ISO kolaya kaçmak değildir. Fotoğrafın olmazsa olmaz üçlüsünden birisi olan ISO (eski ASA ve DIN), malesef DSLR yaygınlaştıktan sonra, ışıktan bihaber bazı kişilerin "kolaya kaçma" adına kullandıkları bir araç olup çıktı.Serhat bey, sıraladığınız 3 makinanın da bazı üstünlükleri ve bazı dezavantajları var. Makinemi manuel kullanmak istiyorum derseniz K10D bu üçüne göre amaca en uygun makinedir. Yok, ben alıştığım kompakt dijital makineler gibi bir şey istiyorum derseniz, bu üçlü içerisinden en moderni olan K-r'yi tercih etmelisiniz. Zira her üçü de aynı zamanda kompakt dijitaller gibi çalışabiliyor.
Gerektiğinde elbette açılmalı (abartmadan) ama bazıları hatta çoğunluk kısım becerikli olmadıkları için kolaya kaçıyorlar demek istediğim buydu.2 gün önce dershaneden 1000D kullanan bir kız evin içinde lambanın altında fotoğraf çekmiş Iso 1600 fotoğraf yine de net değil.Ben ise Iso 200 de aynı şartlarda temiz fotoğraf çekiyorum...
Benim de demek istediğim buydu zaten Refik. Sen daha kibar yazmışsın sadece .
Başlatan VefaVafi