Gönderen Konu: K-5 64 Gb Hafıza Kartı sorunu  (Okunma sayısı 13823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı excil

• Üye
  • Piscem natara doces
Ynt: K-5 64 Gb Hafıza Kartı sorunu
« Yanıtla #15 : 08 Şubat, 2014, 17:14:37 »
http://m.youtube.com/watch?v=7W2TW6PbUnY bu video yu  bir izleyin belki yardımcı olabilir

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

PentaxTürk Kemer :) K-3 Pentax { 40mm DA l 70mm DA Limited  l DA 10-17mm Fisheye l M 50mm 1.7 } Sigma { 105mm Macro } l   BK-777C Ball Head Tripod  Metz 48 AF-1

https://www.flickr.com/photos/117217262@N02/
http://500px.com/gkok2012

[email protected]

Çevrimdışı lionyigit

• Üye
  • be different!
« Yanıtla #16 : 09 Şubat, 2014, 06:04:31 »
Merhaba
Hindistanda geziyorum ve yanimda laptop yok
Bu yuzden bakamiyorum
Firmware update i yaptinizmi?
Yaptiktan sonra menuden firmware i kontrol ettinizmi?
Bende windows7 pro var ve formatlamada sikinti cekmemistim
Dosya formatida emin olmamakla beraber fat olmasi gerek

peki hocam exfat veya ntfs mi kullanıyorsunuz yoksa fat32 mi ben o kadar uğraşmama rağmen fat32 ye bir türlü çeviremiyorum hata veriyor programlarla zaten windows 7 de exfat ve nfts den başka bir seçenek yok.
K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı sagkaya

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 09 Şubat, 2014, 11:17:38 »
Merhaba
Hindistanda geziyorum ve yanimda laptop yok
Bu yuzden bakamiyorum
Firmware update i yaptinizmi?
Yaptiktan sonra menuden firmware i kontrol ettinizmi?
Bende windows7 pro var ve formatlamada sikinti cekmemistim
Dosya formatida emin olmamakla beraber fat olmasi gerek
teşekkür ederim hocam size iyi gezmeler.
firmware güncellemesini muhtemelen akşama yapacağım yapınca sonuçları yazarım. teşekkürle ilginiz için.
pentax k5
SMC Pentax-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL WR
SMC Pentax-M 50mm F1.7
SMC Pentax 28mm F3.5
SMC Pentax-DA 12-24mm F4 ED AL [IF]
Sigma 70-300
SMC Pentax-F 1.7x AF Adapter

Çevrimdışı sagkaya

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 09 Şubat, 2014, 11:48:48 »
forumda yüklü olan
http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,382.0.html
"Versiyon 1.15'i indirip yükledikten sonra sonra sorunum çözüldü 64 gb ile K5'imi kullanabiliyorum. üstelik halen Türkçe olması beni memnun etti.
hafıza kartının dosya sistemini kontrol ettim exfat diyor fat32'ye çevirme ihtiyacımda kalmadı.
yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. pentax alarak doğru seçim yaptığımı buradaki yardımlaşmayı görünce bir kez daha anladım.
teşekkürler PENTAXTÜRK ailesi.
pentax k5
SMC Pentax-M 50mm F1.7
SMC Pentax 28mm F3.5
Sigma 70-300

Çevrimdışı lionyigit

• Üye
  • be different!
« Yanıtla #19 : 09 Şubat, 2014, 14:29:05 »
Hayirli gunlerde kullanin :)
K5 & K200D
Pentax SMC-FA 31mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-FA 77mm f/1.8 Limited - Pentax SMC-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL IF DC WR - Pentax SMC M 50mm f1.7
Raynox DCR-150 1.5x Macro Lens - Raynox DCR-250 2.5x Super Macro Lens
Satılık / Pentax SMC-DA 40mm f/2.8 Limited

Çevrimdışı sagkaya

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 09 Şubat, 2014, 15:00:20 »
Hayirli gunlerde kullanin :)

teşekkür ederim.
pentax k5
SMC Pentax-M 50mm F1.7
SMC Pentax 28mm F3.5
Sigma 70-300

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 09 Şubat, 2014, 16:21:23 »
Güle güle kullanın, güzel fotolara diyelim.  :)

Tekrar hatırlatmadan geçemeyeceğim; yer bol diye uzun süre çektiklerinizi bekletmeyin. Hatta kartın dolmasını hiç beklemeden bilgisayara, taşınabilire aktarın. Sonuçta elektronik cihaz bunlar, arıza durumunda onca emek boşa gitmesin.

Ayrıca ben halen bir kaç tane 8 GB'lık hızlı okuma yazmalı kartı tercih ediyorum. SanDisk Extreme 30 mb/s Class 10 SDHC I bir kartım var ondan memnunum. Sonuçta RAW+JPEG halde 350-400 adet foto sığabiliyor tek bir karta. Video çekimi için çekim çözünürlüğüne göre yüksek kapasite gerekiyor.
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı sagkaya

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 10 Şubat, 2014, 03:49:57 »
Güle güle kullanın, güzel fotolara diyelim.  :)

Tekrar hatırlatmadan geçemeyeceğim; yer bol diye uzun süre çektiklerinizi bekletmeyin. Hatta kartın dolmasını hiç beklemeden bilgisayara, taşınabilire aktarın. Sonuçta elektronik cihaz bunlar, arıza durumunda onca emek boşa gitmesin.

Ayrıca ben halen bir kaç tane 8 GB'lık hızlı okuma yazmalı kartı tercih ediyorum. SanDisk Extreme 30 mb/s Class 10 SDHC I bir kartım var ondan memnunum. Sonuçta RAW+JPEG halde 350-400 adet foto sığabiliyor tek bir karta. Video çekimi için çekim çözünürlüğüne göre yüksek kapasite gerekiyor.

teşekkür ederim.
evet günlük klasör tarihlerine göre arşiv yapıyorum bilgisayarımda. raw+jpeg çekmeyi düşünüyorum ben de çünkü sadece jpeg çekmek k5'e saygısızlık olur düşüncesindeyim raw işlemeyi tam bilmesem de araştırıyorum. İleride öğrendikten sonra geriye dönük olarak bunun keşke raw hali olsaydı demek istemiyorum :)
bu kartı almamın sebebi bir fotoğraf gezisine gittiğimizde kart sıkıntısı yaşayıp çektiğim fotoları silmek zorunda kalmıştım. Bu makineyi araştırırken cipa standartlarına göre 740 çekim diyordu fakat ben o gün tam dolu tek pille 1229 fotoğraf çekmiştim ve hala sarjım bitmemişti. Zorlasam belki 1400 çekim yapardı diye düşünüyorum. Yani bir günümü kurtarsın düşüncesindeyim ama sizin dediğiniz daha mantıklı geldi karta bir şey olursa o günkü bütün emekler boşa gidebilir, o yüzden kart sayısını ileriki tarihlerde artıracağım.
Video çekmeyi pek düşünmüyorum belki özel zamanlar da doğum günü v.s. gibi belki.
Tavsiyeleriniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
pentax k5
SMC Pentax-M 50mm F1.7
SMC Pentax 28mm F3.5
Sigma 70-300

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 10 Şubat, 2014, 09:46:38 »
Bir gün için iyi bir çekim sayısı. dSLR fotoğraf makinelerinin şöyle bir dezavantajından hep bahsedilir. Filmlide makine ile her bir pozu düşünerek çekerken digitalde nasılsa iş kolay, ne yer ne poz sıkıntısı var deyip sürüsüyle kare yakalarken, genelde sadece anı dondurmuş olabiliyoruz. Halbuki emek gerektirdiğinde fotoğrafın güzelliğine ve bakana bir şeyler anlatmasına çaba sarf etmek gerekiyor. O yüzden skor değil kalitenin önemi ortaya çıkıyor.
Tek bir pille çekim sayısı da tabi ki pilin/bataryanın perfomansına, kullanıma (LCD Ekran, LiveView ve flaş kullanımına) bağlı olarak değişecektir. Hafıza kartının yedeği gibi burada da battery grip veya yedek batarya olmazsa olmazlardandır.

Gönlünüzce fotoğraflara diyelim.. Işığınız bol ve yeterli olsun. Çünkü fotoğraf=ışık'tır. (ışıkla çizilen resim) :)
Ekipman: Pentax K-5IIs + Pentax DA 18-135mm WR + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF]
Amatörler "ekipmanları" için, profesyoneller "para" için, ustalar ise "ışık" için endişe eder!

Çevrimdışı sagkaya

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 11 Şubat, 2014, 01:08:37 »
Bir gün için iyi bir çekim sayısı. dSLR fotoğraf makinelerinin şöyle bir dezavantajından hep bahsedilir. Filmlide makine ile her bir pozu düşünerek çekerken digitalde nasılsa iş kolay, ne yer ne poz sıkıntısı var deyip sürüsüyle kare yakalarken, genelde sadece anı dondurmuş olabiliyoruz. Halbuki emek gerektirdiğinde fotoğrafın güzelliğine ve bakana bir şeyler anlatmasına çaba sarf etmek gerekiyor. O yüzden skor değil kalitenin önemi ortaya çıkıyor.
Tek bir pille çekim sayısı da tabi ki pilin/bataryanın perfomansına, kullanıma (LCD Ekran, LiveView ve flaş kullanımına) bağlı olarak değişecektir. Hafıza kartının yedeği gibi burada da battery grip veya yedek batarya olmazsa olmazlardandır.

Gönlünüzce fotoğraflara diyelim.. Işığınız bol ve yeterli olsun. Çünkü fotoğraf=ışık'tır. (ışıkla çizilen resim) :)

kesinlikle katılıyorum. benim deklanşöre çok bastığım ya seri çekimlerdi. ya da aynı fotoyu değişik değerlerde çekmek için.  çünkü teorik olarak bilgi makina araştırırken ve üyesi olduğum fotoğraf derneğinde verilen dersler sayesinde bilgim var ama teorik hiç yok doğru ayarlarla doğru ışık ve doğru pozlama ile ilgili uygulamalar diyebiliriz. ama ileride tek atışla fotoğraf yakalabilirmiyim veya bu felsefeyi uygulayabilirmiyim bunu bilmiyorum.
ilginiz için teşekkür ederim.
pentax k5
SMC Pentax-M 50mm F1.7
SMC Pentax 28mm F3.5
Sigma 70-300

Çevrimdışı rsimsek

• Üye
  • Pentax aşkına !
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 12 Şubat, 2014, 10:01:17 »
Sanırım forumda söylenmişti, "fotoğraf; bir yere gitmişken çekeyim türünden bir şey değildir" diye. Aslında bu işi hobi olarak yaptığımızdan asıl mesaimizden artan zamanlara sıkıştırıyoruz. Dolaysıyla işi fotoğrafçılık olanların ayırdığı zaman ve yaptığı hazırlıkları yapma imkânımız olamıyor. Tek tek de olsa çok kare de olsa ister istemez kaliteyi birazdan fazla ihmal ediyoruz. :(

k-3 50mm f1.8 af sorunu

Başlatan cengiz21

Yanıt: 27
Gösterim: 16057
Son İleti 22 Haziran, 2015, 00:37:02
Gönderen: Baha