Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki hocam exfat veya ntfs mi kullanıyorsunuz yoksa fat32 mi ben o kadar uğraşmama rağmen fat32 ye bir türlü çeviremiyorum hata veriyor programlarla zaten windows 7 de exfat ve nfts den başka bir seçenek yok.
MerhabaHindistanda geziyorum ve yanimda laptop yokBu yuzden bakamiyorumFirmware update i yaptinizmi?Yaptiktan sonra menuden firmware i kontrol ettinizmi?Bende windows7 pro var ve formatlamada sikinti cekmemistimDosya formatida emin olmamakla beraber fat olmasi gerek
Hayirli gunlerde kullanin
Güle güle kullanın, güzel fotolara diyelim. Tekrar hatırlatmadan geçemeyeceğim; yer bol diye uzun süre çektiklerinizi bekletmeyin. Hatta kartın dolmasını hiç beklemeden bilgisayara, taşınabilire aktarın. Sonuçta elektronik cihaz bunlar, arıza durumunda onca emek boşa gitmesin.Ayrıca ben halen bir kaç tane 8 GB'lık hızlı okuma yazmalı kartı tercih ediyorum. SanDisk Extreme 30 mb/s Class 10 SDHC I bir kartım var ondan memnunum. Sonuçta RAW+JPEG halde 350-400 adet foto sığabiliyor tek bir karta. Video çekimi için çekim çözünürlüğüne göre yüksek kapasite gerekiyor.
Bir gün için iyi bir çekim sayısı. dSLR fotoğraf makinelerinin şöyle bir dezavantajından hep bahsedilir. Filmlide makine ile her bir pozu düşünerek çekerken digitalde nasılsa iş kolay, ne yer ne poz sıkıntısı var deyip sürüsüyle kare yakalarken, genelde sadece anı dondurmuş olabiliyoruz. Halbuki emek gerektirdiğinde fotoğrafın güzelliğine ve bakana bir şeyler anlatmasına çaba sarf etmek gerekiyor. O yüzden skor değil kalitenin önemi ortaya çıkıyor.Tek bir pille çekim sayısı da tabi ki pilin/bataryanın perfomansına, kullanıma (LCD Ekran, LiveView ve flaş kullanımına) bağlı olarak değişecektir. Hafıza kartının yedeği gibi burada da battery grip veya yedek batarya olmazsa olmazlardandır.Gönlünüzce fotoğraflara diyelim.. Işığınız bol ve yeterli olsun. Çünkü fotoğraf=ışık'tır. (ışıkla çizilen resim)
Başlatan cengiz21