Gönderen Konu: Ürün ve Takı Çekimleri Hakkında Bilgi Yardımı  (Okunma sayısı 13352 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
Ürün ve Takı Çekimleri Hakkında Bilgi Yardımı
« : 30 Temmuz, 2014, 09:52:23 »
Arkadaşlar merhabalar,

Öncelikle herkesin bayramını kutlarım.
Bugün bir arkadaşımın vasıtasıyla bir iş aldım gibi. Ürün fotoğrafları çekeceğim.  Fakat ürün fotoğrafları hakkında kendi lenslerimi 4-5 sene önce sırf ürün çekimi denemek adına çekmiştim.

Bu iş biraz daha ince olacak çünkü çekilecek ürünler takı olacak. Yüzük,kolye,bileklik ve ufak tefek şeyler. Öncelikle forumda bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlarım varsa ve bana bilgi desteği verecek çıkarsa çok mutlu olurum...
Ben ekipmanımı aşağıya yazacağım ve çekimleri isteyen kişi bana ışık desteği ihtiyacın olursa söyle alırız tarzında konuştu. Şimdi benim ışık sistemi konusunda( Şemsiye,softbox,ışık,flaş) çok bilgim yok. O yüzden fuzuli ve kullanılmayacak şeyler aldırmak istemiyorum sonuçta alınacaksa bir şey kullanmak gerekir. :)

Bende şu anda YN560 flaş var. Aynı zamanda ELECTRA Slide Flaş var.  Bana çekimi isteyen kişide Softbox olduğunu söyledi onu getirecek.
Elimde ki bu ürünlerle bir set-up kurmak istesem ne önerirsiniz. Veya ışık olarak hani olmazsa olmaz Hikmet. Şu kaynak yoksa bunu aldır diyebileceğiniz bir ekipman var mı?

Aynı zamanda fotoğraf makinesi ekipmanım da şöyle;

Pentax K-3
Pentax 50-135mm 2.8
Pentax 50mm f/1.4
Sigma 17-70 f/2.8 Macro   ( Kaç mm den sonra makro devreye giriyor onu bilmiyorum bile ) :)
Bir de zamanında almış olduğum Close-up filtrelerim var bugün yarın deneme çekimi yapacağımda onlarıda deniyeceğim.

Bilgisi olan ve bilgisini forum ile paylaşmak isteyen olursa minnettar olurum..

Çok teşekkürler iyi günler dilerim herkese..

Hikmet SiR
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4
Nikon 70-200mm VR II - F/2.8

www.hikmetsir.com
Instagram: @hikmetsir

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
Ynt: Ürün ve Takı Çekimleri Hakkında Bilgi Yardımı
« Yanıtla #1 : 30 Temmuz, 2014, 09:56:44 »
Bu arada genelde bana örnek çalışmalar olarak bu tarz şeyleri gösterdiler. Adamın bana dediği bunu yapabilir misin? Aslında bakılınca kolay gözüküyor. Güneş ışığında close-up ile birlikte flaşsız bu detayları elde etme şansım olabilir mi diye düşünmüyorum değil aslında. Fakat ürünler ayrıntılı olduğu için o keskinliği alabilir miyim?

Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4

www.hikmetsir.com

Çevrimdışı kemal

• Üye
  • http://500px.com/KemalYazc
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Temmuz, 2014, 11:04:06 »
Hikmet selam
Takı daha önce hiç çekmedim ama sesli düşündüğümü varsayalım :)
senin yolladığın örnek fotoları inceledim. Öncelikle tek flaş ve soft box işini görür gibi. bence şemsiye olsa daha soft bir ışık olur gerçi.
örnek fotolar soldan tek bir soft box ile çekilmiş. Tabi çok küçük bir soft box olmaz en az 40*40 lazım bence.
ayrıca lensinin macrosu yetersiz. Pentax 35mm ltd. macro bu iş için biçilmiş kaftandır  şiddetle tavsiye ederim ;) bunlar senin için yeterli olur bence. kısık diyafram kullanmalısın tabi ki çekim tekniklerine girmeme gerek yok sanrım. f:9-11 aralığı yeterli olur sanırım.
başarılar. :)
Canon 5D markII + Battery Grip
Canon 7D + Battery Grip
Canon 85mm USM 1:1.8
Canon 50mm USM 1:1.4
Sigma 70-200mm EX APO DG OS HSM II 1:2.8
Canon 8-15 USM 1:4 Fish eye
Yongnuo 560II 460IIvs. vs. vs.

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 30 Temmuz, 2014, 11:33:57 »
Selamlar, 2 senedir epey fırsatīm oldu ürün çekimi ile ilgili, bana 1 saat verirseniz tesadüfen bugün müsaitken konu hakkında bi başlık açmayı istiyordum vesile olur.
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı JoRDaN

• Üye
  • Hikmet SiR
    • Profili Görüntüle
    • Hikmet Sir Photography
« Yanıtla #4 : 30 Temmuz, 2014, 12:16:36 »
Selamlar, 2 senedir epey fırsatīm oldu ürün çekimi ile ilgili, bana 1 saat verirseniz tesadüfen bugün müsaitken konu hakkında bi başlık açmayı istiyordum vesile olur.

Sabırsızlıkla bekliyor olacağım. İsterseniz bu konunun altına direk yazabilirsiniz yazınızı hazır konu açılmışken 2-3 e bölünmesin konular diye. :)

Hikmet selam
Takı daha önce hiç çekmedim ama sesli düşündüğümü varsayalım :)
senin yolladığın örnek fotoları inceledim. Öncelikle tek flaş ve soft box işini görür gibi. bence şemsiye olsa daha soft bir ışık olur gerçi.
örnek fotolar soldan tek bir soft box ile çekilmiş. Tabi çok küçük bir soft box olmaz en az 40*40 lazım bence.
ayrıca lensinin macrosu yetersiz. Pentax 35mm ltd. macro bu iş için biçilmiş kaftandır  şiddetle tavsiye ederim ;) bunlar senin için yeterli olur bence. kısık diyafram kullanmalısın tabi ki çekim tekniklerine girmeme gerek yok sanrım. f:9-11 aralığı yeterli olur sanırım.
başarılar. :)

35mm fiyatları biraz aşabilir şu an için belki ilk başta işimi göstermem gerekiyor beğenirse ona göre lens takviyesi isterim. :) Yarın fırsat bulursam ve hava güzel olursa burada dışarı çıkıp dış çekim de bir kaç örnek çekerim olmadı. Onun dışında close-up ile de denerim.
Nikon D750
Nikon 24mm‑70mm ‑ F/2.8
Nikon 50mm - F/ 1.4

www.hikmetsir.com

Çevrimdışı gleam

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 30 Temmuz, 2014, 13:16:43 »
Bu arada genelde bana örnek çalışmalar olarak bu tarz şeyleri gösterdiler. Adamın bana dediği bunu yapabilir misin? Aslında bakılınca kolay gözüküyor. Güneş ışığında close-up ile birlikte flaşsız bu detayları elde etme şansım olabilir mi diye düşünmüyorum değil aslında. Fakat ürünler ayrıntılı olduğu için o keskinliği alabilir miyim?

Güneş ışığını süzerek kullanırsan kullanacağın tüm ışık kaynaklarından daha detaylı ve keskin   fotoğraf elde edersin.Direk kullanırsan parlama işi sıkıntı yaratabilir.filtre kullanırsan keskinlik kaybı olur.

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 30 Temmuz, 2014, 13:45:50 »
Konu hakkında bir başlık açarak ilgilenen herkesin faydalanması için aklıma geleni yazdım. Bu arada o bilekliklerin taşlarına dikkatli bakarsanız güneş harici bir ışık kaynağı ihtiyacını hissedersiniz.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz, 2014, 13:47:08 Gönderen: gokhans »
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Temmuz, 2014, 13:48:43 »

Sitemiz admini "bFeeL" Bahattin tarafından Pentax K5 ve Pentax 50mm ile özensiz çekilmiş fotoğraf, kalitesi sizin için yeterli olur sanırım. Acale acele çekim çadırının içine yerleştirdiği görseller ve sağdan soldan iki flaşla çekilmiş kareler size incelemeniz için yeterli. Sizdeki objeler ebat olarak daha küçük; obje çekimi yapacaksanız yakından çekim yapabilmek için "Close-up" filtrelerinizi kullanabilirsiniz.
Tavsiyem Pentax K3, Pentax-FA 50mm ve Close-up çekim için yeterli iki flaş varsa bu görseller gibi görüntü kaydedebilirsiniz.
(Diyafram 11, Photoshop müdahalesi yok, ürünlerden iki adet olduğu için doğal olarak çekimi yapılmıştır, fotoğrafın üzerine tıklayarak büyük halini görebilirsiniz, netlik sorunu hiç yok.)

« Son Düzenleme: 30 Temmuz, 2014, 13:53:55 Gönderen: vedib »

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 30 Temmuz, 2014, 14:25:10 »
Merhaba yazıda da belirttiğim gibi ''saf beyaz'' durumu bu örnekle daha iyi anlaşılıyor, tabii ki bu çekim o amaçla yapılmamış ama örnek olması açısında müsadenizle beyaz müdahele yaptım az. Şunu özellikle söylemek isterim ki hiçbir satış sitesine arka planı çeşitli grilerden oluşan hiçbir ürünü hiç kimseye satamazsınız ve dahi ürünün fotoğrafını çektirene de kabul ettiremezsiniz.
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Fotoğrafta arka ve ön planı birlikte netleme hakkında garip bir soru

Başlatan sadi

Yanıt: 2
Gösterim: 8489
Son İleti 28 Haziran, 2018, 13:19:01
Gönderen: Desperado
Kendi gelin-damat çekimim hakkında yardım

Başlatan marikan

Yanıt: 31
Gösterim: 25448
Son İleti 08 Eylül, 2014, 20:55:58
Gönderen: marikan
SB Fotoğraf hakkında Kişisel Tecrübelerimden Bir Genelleştirme.

Başlatan cbaytan

Yanıt: 2
Gösterim: 10539
Son İleti 27 Ocak, 2012, 11:20:11
Gönderen: vedib
Flaşlar hakkında..

Başlatan e.yurdem

Yanıt: 9
Gösterim: 12746
Son İleti 26 Ekim, 2013, 16:31:58
Gönderen: e.yurdem
Pan Tekniği Hakkında....