Gönderen Konu: Kendi gelin-damat çekimim hakkında yardım  (Okunma sayısı 23210 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
Kendi gelin-damat çekimim hakkında yardım
« : 08 Ağustos, 2014, 13:55:42 »
Merhaba arkadaşlar;

Olayı uzun uzadıya anlatayım sizde halimi anlayın :)
24-25 Ağustos Allah izin verirse düğünüm var. Eşim fotoğraf çekinmeyi çok çok seven birisi. (Çekmeyi değil, çekinmeyi) :)
Benden dış mekan gelin-damat çekiminin ısrarla olmasını istiyor. 6 aylık bir öğretmen olarak masraf belimi bükmüş durumda.
Bende bu işi bi kaç arkadaşımla halledebilir miyim diye düşündüm. Ama gelin-damat çekimi konusunda tecrübesizim.

Bazı hususlar var. Maddeler halinde sıralayayım. Sizin için cevaplaması da kolay olsun.

1- Kapadokya'da yaşadığım için mekan olarak çok problem yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ürgüp, Avanos, Zelve, Göreme vs fotoğraf için cennet sayılacak yerler. Sadece bir gün gezip bazı mekanlar belirleyeceğiz, yani ufak bir çekim planı denilebilir. Veya rota.

2- Ekipman olarak, yeterli ekipmanım olduğunu düşünüyorum. K5 gövde, 35mm F2, Samyang 85mm F1.4, Helios 44K4, Sigma 17-70 elimde hazırda bulunan lensler. YN460, Samsung SEF54 ve bir tanede dandik Philips flaş var elimde. Kaliteli bir tripod ve kablosuz flaş tetikleyiciler mevcut. Kumanda ıvır zıvır herşey var. Sadece elimde reflektör ve flaşlar için difüzör yok. Onları alacağım. Ekstra olarak neye ihtiyacım olabilir konusunda yardımınıza ihtiyacım var. ???

3- Kurgu ve kadrajlar için eşime internette sevdiğin bütün gelin damat fotolarını topla dedim :) Güzelce bi gözden geçirip içinden sevdiğimiz kareleri seçip çekmeyi düşünüyoruz. Bunun haricinde kurgu için ne tavsiyeniz olabilir?

4- Kurgu ve kadrajları ben ayarlayıp bi arkadaşıma çektireceğim. Diğer arkadaşlarım da yardım edecekler, reflektör veya flaş vs tutmak için. Başka nası çözebilirim bu konuyu? Uzaktan kumandam da var?

5- Kurgunun biraz daha yaratıcı olması için neler tavsiye edebilirsiniz? Uçan balon, bisiklet vs herşey olabilir. Arkadaş çevrem baya geniştir, bir çok şeyi temin edebilirim :) İşe yarasınlar biraz :)

6- Çekim saati tavsiyeniz ne olur mesela?

7- Hem kına günü hem düğün günü çekmeyi düşünüyoruz. Aslında ben sadece düğün günü için ısrar etmiştim ama eşim iki günde istiyor :) Şimdi düşündüm de mantıklı geldi. :) Kına günü acemiliği biraz atıp, düğün günü çekimi daha güzel olabilir belki? Ne dersiniz?

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Sabredip okuyan, tavsiyede iyi dilekte bulunan herkese şimdiden teşekkür ederim. En ufak bir fikir de olsa ihtiyacım var bunu bilin :)
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı KaraSinek

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kendi gelin-damat çekimim hakkında yardım
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos, 2014, 14:13:04 »
öncelikle tebrik ederim,
doğal ışığı kullanabileceğiniz saatlerde gidin flaş ihtiyacınız dolgu flaşı dışında olmasın. ki tavsiyem flash kullanmayıp bi reflektör ile işinizi halletmek olacaktır.
makana gidince karar verin doğaçlama yapın bence, replika işler zorlama olacaktır. en doğal halinizle güzel manzada çekilmiş fotoğraflar size de daha samimi daha güzel gözükecektir.
katalog kalitesinde fotoğraflar isterseniz, bu işin makyajı, ışığı, asistanı, post processi ile tamamen profesyonel bambaşka bir boyuta geçersiniz...
Pentax K1 | Pentax K10D |  Pentax MX | Pentax Spotmatic-F
Schneider-Kreuznach 10-17mm f/3.5-4.5 ED Fisheye | Zenitar 16mm f/2.8 Fisheye | Pentax 24mm f/2.8 | Pentax SMC-FA 28mm f/2.8 | Pentax SMC P-FA 35mm f/2.0 AL | Pentax DA 40mm f/2.8 XS | Pentax SMC-A 50mm f/1.2 | Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 | Pentax-D FA 50mm F2.8 Macro | Pentax SMC-DA 70mm f/2.4 Limited | ZEISS Planar T* 85mm f/1.4 | Pentax-D FA 100mm f/2.8 WR Macro | Vivitar 105mm f/2.5 Series 1 Macro | Pentax SMC-FA* 200mm f/2.8 ED (IF)

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos, 2014, 16:33:35 »
Öncelikle "marikan" üyemizin bu işi çok başarılı bir şekilde yapacağı inancındayım. Forumlarda sorulara cevap dışında aktif olarak uygulamada başarı olacağı kesin olsada pratikte bazı çekingeler oluşuyor.
"SMC PENTAX-FA 1:2 35mm AL" konusundaki  http://www.pentaxturk.com/forum/index.php/topic,544.msg49754.html#msg49754  linkindeki fotoğraflarınızı  incelediğimde "Kendi gelin-damat çekimim hakkında" yardıma ihtiyacınız olmadığını sadece güven açısından tereddütleriniz olduğununa kanaat getirdim.
Çekim platonuz harika,,, Kapadokya gibi doğal veya yapay bir çekim yeri bulmanız zor. Beğendiğiniz fotoğraf karelerini taklit ederek harika çekimler yapacağınıza inanıyorum. Gelin fotoğraflaranını kendiniz kadraj ve perspektifini çizerek çekmeniz size büyük zevk verecektir. Gelin/Damat kareleri için size tripot ve deklanşör görevi yapacak bir arkadaşa ihtiyacınız olacak. Görüntü ortalamasını ve kadrajını yaparken gelin ile sözkonusu arkadaşı kullanabilirsiniz. Deklanşöre basılacağı anda yardımcı arkadaşınızla yer değiştirerek görüntünün kaydedilmesini sağlarsınız. Çekimi müteakip zaten görüntüyü takip ediyorsunuz.
Ekipman konusunda takıntınız olmasın,,, ekipmanınız yeterli, düğün sahibine reklam yapma sıkıntınız yok. Kurgu ve kadraj için sıkıntılarınızı yok etmek için uygun bir zamanda fotoğraf çekebilirsiniz. Tavsiyem saat. 17-19 arası ideal olacağı kanısındayım. Ekipmanınız Pentax K-5 ve Pentax 35mm lens yeterlidir, fazla ekipman kafa karıştırır.
Provanızda başarılar dilerim, çok kaliteli sonuçlar elde edeceğinize inanıyorum.

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos, 2014, 18:53:24 »
Öncelikle yazdığınız her kelime için ayrı ayrı teşekkür ederim @vedib abi ve @KaraSinek hocam.
Tavsiyelerinizi dikkate alacağım öncelikle. Bana güvendiğiniz içinde teşekkürler :)
Yok mu başka bir şeyler eklemek isteyen dostlar?
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı marki

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • PentaxTurk
« Yanıtla #4 : 08 Ağustos, 2014, 20:10:33 »
Öncelikle hayırlı olsun diyeyim,

Küçük küçük eklemek istediklerim var,

Gelinin makyajı çok abartılı değil de daha soft olursa daha güzel kareler çıkıyor
Bunun dışında saat olarak güneş ışının biraz daha kırılmaya başladığı saatler yani 16 dan sonrası çok uygundur. Güneş ışığını reflektör şemsiye vs yardımıyla yumuşatılarak kullanılması oldukça işinizi görecektir yetmediği durumlarda flaşı devreye alabilirsiniz.
Söylediğiniz gibi çok kadraj incelemeniz size çekim sırasında yardımcı olacaktır varsa ipad tarzı bir cihazda beğendiğiniz fotoğrafları toplayın çekim sırasında aklınıza gelmeyebiliyor =))
Birde söylediğiniz gibi balon ayarlayabilirseniz çekimi zenginleştirirsiniz diye düşünüyorum.
Kolay gelsin, selamlar.

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 08 Ağustos, 2014, 23:42:03 »
Teşekkürler hocam.

Kurgu için şimdilik uçan balon, köpük balon yapan oyuncak, rüzgar gülü ve ufak dövizler (Güzel kızı kaptık, Benimle evlenir misin?, Evet yazanlardan mesela) ayarlayacağım.

Kuaförden 15 gibi çıkacağız, 16'dan sonra çekime başlayacağız.

Örnek fotolar için tabletim var. Onu kullanacağız.

Reflektör alacağım ama kaça kaç alayım sizce?

Eşim çekim esnasında topuklu giymeyecek, yorulmasın diye. (Boy sorunumuz yok :))

Ekipman olarak Vedib abinin dediği gibi yaparak 35mm'i alacağım. Birde bokeh panaroma için 85mm'i alacağım. Geniş açı ihtiyacım olmaz sanırım. Yada onu da arabada bulundururum. Kararsız kaldım.
« Son Düzenleme: 08 Ağustos, 2014, 23:45:50 Gönderen: marikan »
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı mremre

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 09 Ağustos, 2014, 01:17:38 »
bokeh demişken şu tekniği de deneyebilirsiniz:
HOW TO: Heart Bokeh Lens Filter (heart lights)
http://www.youtube.com/watch?v=B65cVN_bz6U
bence kötü yapmış ama hazırları da satılıyor bunların

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 09 Ağustos, 2014, 09:15:02 »
bokeh demişken şu tekniği de deneyebilirsiniz:
HOW TO: Heart Bokeh Lens Filter (heart lights)
http://www.youtube.com/watch?v=B65cVN_bz6U
bence kötü yapmış ama hazırları da satılıyor bunların

Hocam bunu biliyorum ama gündüz çekeceğimiz için çok belli olmaz sanırım bu şekiller. Yanılıyor muyum acaba?
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı Stainless..

• Üye
  • Ahmet Teke
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 09 Ağustos, 2014, 21:52:05 »
Allah tamamına erdirsin Mustafa abi, mutluluğunuz daim olsun...

Abi sen bütün ekipmanını yanında bulundur, ne olacağı belli olmaz. Geniş açı belki lazım olabilir. Ben bir defa çekim yaptım, 18-55 çok işimi gördü 50 mm yanında. O nedenle lazım olmaz deme, olacağı tutar belli olmaz :)

Onun dışında deklanşöre acıma abi, bas gitsin. Silmekle de uğraşma, bilgisayarda halledilir. Sadece RAW çekmek gibi bir hata yapma bir de abi, RAW+JPEG çekersen daha iyi olur. Eğer fazla fotoğraf olursa onları tek tek işlemek bir süre sonra ölüm oluyor. İşin önemli kısmı zaten örnek fotoğraflara bakıp onları çekmeye çalışmak, ben de bunu yapabileceğine inanıyorum abi :) Mekan da son derece güzel olacağından sonuçların fazlasıyla tatminkar olacağını düşünüyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha başka aklıma gelen olursa yazarım. Tekrar hayırlı olsun :)
K10D || DA 50 mm F1.8 || A 50 mm F1.7 || DA 18-55 || Sigma 70-300 F4-5.6 APO DG Macro
Comfortably Numb...
Progressive sever

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos, 2014, 10:44:49 »
Allah tamamına erdirsin Mustafa abi, mutluluğunuz daim olsun...

Abi sen bütün ekipmanını yanında bulundur, ne olacağı belli olmaz. Geniş açı belki lazım olabilir. Ben bir defa çekim yaptım, 18-55 çok işimi gördü 50 mm yanında. O nedenle lazım olmaz deme, olacağı tutar belli olmaz :)

Onun dışında deklanşöre acıma abi, bas gitsin. Silmekle de uğraşma, bilgisayarda halledilir. Sadece RAW çekmek gibi bir hata yapma bir de abi, RAW+JPEG çekersen daha iyi olur. Eğer fazla fotoğraf olursa onları tek tek işlemek bir süre sonra ölüm oluyor. İşin önemli kısmı zaten örnek fotoğraflara bakıp onları çekmeye çalışmak, ben de bunu yapabileceğine inanıyorum abi :) Mekan da son derece güzel olacağından sonuçların fazlasıyla tatminkar olacağını düşünüyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha başka aklıma gelen olursa yazarım. Tekrar hayırlı olsun :)

Eyvallah kardeşim. Darısı bekarların başına :)

Ekipmanı komple toplayıp arabada bulunduracağım kardeşim. Teşekkürler :)
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı veliyorganci

• Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
    • Sevira
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos, 2014, 00:36:54 »
Abi hayırlı olsun, Allah daim etsin :)
Darısı yaşı gelipte yalnız olan benim gibilerin başına:)
Yazdıklarını okuyunca sanki kendim sormuşum gibi hissettim.Benimde ablamın h.sonu kınası ve Ağustos sonu düğünü var . Düğün çekimlerini ille de sen yap diyorlar ama benim Vedib abinin bahsettiği gibi kendime güven konusunda ve ilave olarak ekipman konusunda sıkıntılarım var. K5iis 28-80mm af, manuel 50mm f2 birde 50-200mm samsung lensim var.Hıç birinin özel veya çok kral lens diyebilecegim nitelikte oldugunu düşünmüyorum.
Sana verilen tavsiyeler benim için cok çok daha önemli o yüzden :) tavsiyelere forum misafiri oldum diyelim.
Beklediginden çok daha güzel sonuclar almanı dilerim, ben kendi yapacagim cekim icin çok kafa yormadım aklıma gelen bir uygulama olursa buraya eklerim.
Görüşmek üzere diyeyim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos, 2014, 10:00:35 »
   İyi veya kötü lens ayırımına katılmıyorum. Kullanıcının alışkanlığına bağlı iyi veya kötü lens ayırımı olabileceğini düşünüyorum. Zoom lensler dahil olmak üzere kullanıcılar odak değerine bile müdahale etmeden objektifleri kullanmaktadır.
   İyi veya kötü lens kullanıcının test etmesiyle belli olmaz, ancak imalatçıların labaratuvar veya akademik kurumların test merkezlerinde bu sonuçlar belli olur, aksi halde kullanıcının veya test yapan kişilerin duygusal sonucundan ileri gidemez.
   Yazdıklarımdan *star veya limited lens soruları gelmesin... Forum fotoğrafçılığı hobi işidir. Test sonuçları yüksek ve çok kaliteli malzeme ihtiva ettikleri göz ardı edilemez.   

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos, 2014, 13:03:32 »
Aslında Vedib abi haklı. Bir çok lensle güzel kareler elde edilebilir.  Elinizdeki 50mm F2'ye hakimseniz harika kareler yakalanır onunla.
Arkadaşlar aksesuar olarak aklımıza gelenler; flüt (aslında kaval), pembe renk tüylü bi defter ve kalem, boş dekoratif çerçeve, küçüklük fotoğraflarımız☺️
Bunlarla çeşitli kurgular yapacağız. Bu konuda tavsiyeleri bekliyorum hala.
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 20 Ağustos, 2014, 22:47:55 »
Vakit iyice yaklaştı :)
Aksesuarları tamamladık, ekipman tamam sayılır. Reflektör ve yedek bataryam yarın elimde.
Yalnız flaş için softbox almadım :S Kendi yaptığım var bir tane. Onu alabilirim yanıma ama illaki olmalı ne dersiniz?
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

Çevrimdışı marikan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 27 Ağustos, 2014, 23:34:29 »
Çekimleri tamamladık :) İşlemek için vaktim olmadı henüz. Ama tüyo olarak çekim gününden bir foto atayım :)

« Son Düzenleme: 27 Ağustos, 2014, 23:35:49 Gönderen: marikan »
Sony ILCE-7
Sony FE 28mm F/2
Yongnuo YN460

iyi bayramlar:) raw işleme'de yardım edebilecek biri var mı?lütfeeen.

Başlatan Gülsemin

Yanıt: 15
Gösterim: 15872
Son İleti 26 Mart, 2015, 12:23:18
Gönderen: umitunaldi
Fotoğrafta arka ve ön planı birlikte netleme hakkında garip bir soru

Başlatan sadi

Yanıt: 2
Gösterim: 7941
Son İleti 28 Haziran, 2018, 13:19:01
Gönderen: Desperado
Ürün ve Takı Çekimleri Hakkında Bilgi Yardımı

Başlatan JoRDaN

Yanıt: 8
Gösterim: 11742
Son İleti 30 Temmuz, 2014, 14:25:10
Gönderen: gokhans
SB Fotoğraf hakkında Kişisel Tecrübelerimden Bir Genelleştirme.

Başlatan cbaytan

Yanıt: 2
Gösterim: 10080
Son İleti 27 Ocak, 2012, 11:20:11
Gönderen: vedib
Flaşlar hakkında..

Başlatan e.yurdem

Yanıt: 9
Gösterim: 11427
Son İleti 26 Ekim, 2013, 16:31:58
Gönderen: e.yurdem