Gönderen Konu: K7 istiyorum yanlış mı yapıyorum?  (Okunma sayısı 14439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: K7 istiyorum yanlış mı yapıyorum?
« Yanıtla #15 : 08 Mayıs, 2012, 19:40:12 »
            Pentax K5 = Pentax K7     Tek fark bazı değerleri daha yüksek veya aralığın geniş olmasıdır.  Aynı gövde ile " bFeeL " ve " JoRDaN " nikli arkadaşlar başarılı görüntüler kaydetmiştir.  Sitemizdeki Pentax K7 "Türkçe kullanma kılavuzunu" okumanız veya " bFeeL " nikli üyemize danışmanızı tavsiye ederim.  Kullanıcılar özelliklerine tam vakıf olmadan kötü lanse edildi... Gerek firma gerek kullanıcılar; sonuçta Pentax K-7 hakkettiği ilgiyi görmeden imalatına son verildi...  Her kullanıcıya tavsiye edebileceğim bir gövde.

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 09 Mayıs, 2012, 08:10:55 »
            Pentax K5 = Pentax K7     Tek fark bazı değerleri daha yüksek veya aralığın geniş olmasıdır.  Aynı gövde ile " bFeeL " ve " JoRDaN " nikli arkadaşlar başarılı görüntüler kaydetmiştir.  Sitemizdeki Pentax K7 "Türkçe kullanma kılavuzunu" okumanız veya " bFeeL " nikli üyemize danışmanızı tavsiye ederim.  Kullanıcılar özelliklerine tam vakıf olmadan kötü lanse edildi... Gerek firma gerek kullanıcılar; sonuçta Pentax K-7 hakkettiği ilgiyi görmeden imalatına son verildi...  Her kullanıcıya tavsiye edebileceğim bir gövde.
Hem K7 hem K5 kullanan biri olarak,Vedii beyin yazdıklarına aynen katılıyorum.

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 13 Mayıs, 2012, 22:18:47 »
K-7'nin anahtar kelimesi "Doygun Işık"

Kalite konusunda şüpheniz olmasın. Kullanıyorum ve gayet memnunum. Gönül isterdi iso konusunda daha tatmin edici sonuçları olsun ancak bu almamak için yeterli bir bahane değil. :) Gövde dayanıklılığına zaten söz söylenmez. :)) K5 K7 dış gövde bakımından benim için piyasada rakipsizler. Kısacası "keşke almasaydım" dedirtmez bu K7. :)

Bakınız tarafsız ve gerçekçi bir kullanıcı yorumu; yüksek oranda katılıyorum -Alıntıdır- :

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Artılar:
 * Dayanıklı, zorlu hava koşullarına dayanıklı gövde (yağmur, kar, toz)
 * Ufak yapıda magnezyum alaşımlı paslanmaz kasa
 * APS-C sensörler için geliştirilmiş geniş lens yelpazesi
 * Gövdede IS özelliği ve her lens ile çalşma
 * Ergonomi
 * Video modunda harici mikrofon girişi
 * Çok sessiz shutter
 * Endüstrinin ilk "Kompozisyon Düzenlemesi" ve horizon level (ikisi de ayrı özellikler)

Eksiler:
 * Canlı ön-izleme ve video modunda batarya ömrü
 * Fotoğrafçılığı öğrenmek için büyük tutkunuz yoksa, yeni başlayanlar için uygun bir kamera değil
 * Yüksek ISO performans daha iyi olabilirmiş

Eski Pentax kullanıcıları ne farkedecek?:
 * Düşük ışıktaki otomatik netleme hızlı ve doğru  (rakipleriyle boy ölçüşebiliyor)
 * Sürekli netleme (AF-Continuous), sınıfının en iyisi olmasa da hızlı
 * Önceki modeller olan K10D ve K20D2'ye göre ergonomisi farklı (Alışkanlığınıza göre iyi de olabilir, kötü de)
 * K20d'ye göre fotoğraf kalitesinde göz görülür bir fark yok
 * Uzun pozlamada gürültü giderme özelliğini kapatabilme
 * Mükemmel sensörden toz giderme özelliği

Kim yeni Pentax K-7'yi almalı? Yarı-amatör bir dSLR arayan (Nikon D300, D300s, Canon 50D gibi) ve bunu her yere götürmek isteyen kullanıcılar bu kameraya bakabilir. Bu cihaz, farklı hava koşullarına dayanıklı lens serisi (DA* veya WR serisi) ve gövdesiyle birlikte ciddi maceraperestler kullanıcılar için. Alaska'ya geziye mi gidiyorsunuz? Ya da ölde safariye mi çıkacaksınız? Nikon veya Canon gibi koca oğlanların tüm özelliklerini daha küçük bir gövdede isteyebilirsiniz. Bu kamera, rekabetçi.

Bu kameraya yeni olanlar neye dikkat etmeli? Kamerayı açtığınızda ufak bir ses çıkartıyor. Sensör, dost giderme özelliğinden dolayı yerinden oynamaya müsait. Bu tamamen normal, ilk seferde birşeylerin kırıldığını düşündüğüm için korkmuştum.

Detaylı İnceleme:

Kötü hava koşullarına karşı denemeyi, yağan yağmur altında DA* 60-250 lensi kullanarak video çektim. Suya dayanıklı gövde e lens iyi iş çıkadılar ve halen çalışıyorlar. Daha önce Pentax kameraları kullanan birisi olarak, Nikon ve Canon'da yaşanan çok soğuk havalarda pillerin ölme sorunuyla karşılaşmadım. K20D ile -30 F derecede 1.5 saat boyunca çekim yapmıştım. Kamera donmuştu ama çalışmaya devam etmişti.

Kamera ufak olmasına rağmen tank gibi hissediyorsunuz. Kompakt yapıda olmasına rağmen sağlam yapısı nedeniyle eldeki hissiyat çok iyi. Grip olmadan, gövde üzerinde 3 parmağım duruyor; tıpkı daha büyük olan Canon 5D2yi kullanıyormuşum gibi. Pentax K-7, uzun tutma periyotları için rahat; gövdeyi alttan kuş parmağımla destekliyorum.

Pentax'ın APS-C kameralar için harika lens seçenekleri var, ki bunların içerisinde en iyi resim kalitesi için çeşitli sabit odaklı lensler (prime lens) veya büyük diyaframlı (f/2.8) zoom lensler veya orta diyaframlı (f/4) veya giriş seviyesi zoom lenslere sahip. Pentax'ın lenslerine ulaşmak için Pentax Amerika'nın sitesini ziyaret edin. Zorlu hava koşullarına dayanıklı olan lens modelleri WR veya DA* serisi lensler. Bunların dışında kalanlar yağmura vs. dayanıklı değil.

Titreme azaltma özelliğin (IS) tüm lensler ile çalıştığını önemle not etmekte fayda var. Bu özellik gövdeye entegre. Kullanımda ise genelde 2 veya 3 f-stop kadar iyileştirme sağlıyor. Çok eli titreyenler için ise 4 f-stop'a kadar fayda sağlıyor. Bu özellik, 50 mm f/1.4 lens ile düşük ışık koşullarında fotoğraf çekerken çok değerli bir özellik oluyor.  Bilmeniz gereken tek şey, titreme engelleme özelliği düşük enstantane hızlarında devreye giriyor ve ekranda bir simgesi görünüyor.

Pentax K-7'nin ergonomosi oldukça yenilikçi fakat bazı eski K20D kullanıcılarına taklalar attırabilir. K-2000 (ABD dışında K-m serisi) kullanan kullanıcılar daha çabuk K-7'ye adapte olabilir. Yeni dizayn paradigmalarından birisi, arka tarafta bulunan info menüsü ile tüm özelliklere hızlı erişimin yapılabilmesi.Info tuşu aynı zamanda LCD paneli kapatmak için de kullanılıyor (Gece çekim yaparken kör olmayı engellemek için. ) Doğrudan ISO değiştirmek için artık bir düğme bulunuyor. (daha evvel OK düğmesinin altına saklanmıştı). Tipik modern elektronik cihazlarda çok fazla özellik yüklenmiş butonlar K-7'de de var ve bunları çözmek için oturup el kitapçığını okumak gerekli. Fakat genel olarak baktığımızda hangi özelliğin nerede anlamak kolay. Ekran size hangi tuşa basılması gerektiğini belirtiyor. K20D'ye benzer fakat çok az farklı.  AF seçim modunu (yani kendi otomatik netleme noktanızı belirlemek için) kullanmak için Pentax sitesinden en güncel firmware'i indirip kurmayı unutmayın.

Video modu ise genel olarak başılır. AVI formatında (JPG sıkıştırma) kayıt yapıyor ve çıkan dosya boyutları çok büyük. Hareketli ve kaydırma sahnelerinde minium bozulma var. 720p modunda 30 kare/sn performansında kaydediyor. Bir çok rakip bunu 24 kare/sn hızında yapıyor. Her dosya boyutunun limiti 4GB. En yüksek kalitede çekerken 8 dakikalık bir video ya da düşük kalitede 30 dakikalık video anlamına geliyor. Tüm dSLR'larda olduğu gibi dahili mikrofon kameranın yaptığı tüm sesleri alıyor; bu yüzden ideal olarak harici mikrofon kullanabilirsiniz. Bu incelemeyi yazdığım esnada sadece 3 adet kamerada harici mikrofon girişi var ( 5D Mark II, Canon 7D ve Nikon D300s). Canon 5D Mark II fiyat olarak K-7'nin neredeyse iki katı, Nikon D300s ise 500$ daha pahalı. Sırf bu sebepler, Pentax K-7'yi mantıklı bir dSLR video tercihi haline getiriyor.

Yapılan yenilikler gerçekten harika. Shutter sesi dSLR için çok sessiz. (Bas ve Çek tarız bir makineden geliyorsanız tabii ki daha sesli). Sesi çok az ve profesyonel. K20D'nin yaptığı ses artık yok; bu sesle odadaki herkes size bakıyordu. Shutter (Perdenin), aynadan bağımsız çalışması da güzel. Böylece perde birden fazla açılıp kapanmadan birden fazla poz çekilebiliyor. Tıpkı canlı-önizleme modunda olduğu gibi.

Bu kamerada JPG kalite seçeneklerini değiştirmeniz için inanılmaz bir ayar yelpazesi sunuyor. Doğal, portre, canlı gibi JPG modlarının yanında kontrast, keskinlik, saturasyon gibi bir çok değeri ayarlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda GDR fotoğraf için 3 adet fotoğraf otomatik olarak çekebiliyor ve gayet güzel sonuçlar veriyor. Son olarak, kamera içerisinde ön tanımlı bazı fitlreleri kullanıp fotoğrafı kamera içinde işleyebiliyorsunuz. RAW modunda da bazı dğeişiklikler yapabiliyorsunuz.

Kompozisyon ayarlaması, canlı ön-izleme yaparken kadrajı sağa ve sola ufak kaydırmalar yapmanızı sağlıyor.  Kompozisyonu daha iyi hale getirmek için bu özellik faydalı. Bir diğer faydalı olan özellik ise, yatayda kameranın ne kadar düzgün durduğunu görmek için (düzgün ufuk çizgisi için) horizontal level özelliği kullanılabiliyor. Otomatik ufuk çizgisi düzeltme özelliğini aktif hale getirip düzeltmelerin otomarik yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Şu ana kadar övgüyle bahsettiğim bir inceleme oldu. Peki Pentax K-7'nin kötü yanları nedir?

Şu ana kadar 2000 poz çektim ve beklediğim gibi bir performans gösterdi. Bataryayı belki 3 defa şarj etmişimdir; yani ömrü fena değil. Fakat video ve canlı ön-izlemeyi kullanıyorsanız bu geçerli değil. Kamera bazen pilin bittiğini düşünüp kamerayı kapatıyor. Tekrar açtığınızda fotoğraf çekebiliyorsunuz ama fazla. Herşeye rağmen, pil sorun olana kadar video çekimive canlı ön-izlemeyi epey kullanıyorsunuz. Eğer pil size sorun oluyorsa, battery grip'e yatırım yapmanız gerekebilir.

Tek hayal kırıklığım, ISO 1600 performansının yarım durak daha iyi olmasını isterdim. Gürültü seviyesi yine de fena değil; iyi çıktılar alabilir veya başarılı siyah-beyaz dönüşümü yapabilirsiniz.

Pentax K-7'de gözünüzü korkutacak butonlar ve ayarlar var. Başlangıç seviyesi bir kullanıcıysanız ve fotoğrafçılığı detayıyla öğrenme gibi bir niyetiniz yoksa, K-7'yi alırken tereddüt ederdim. Bu tür bir kullanıcıya Pentax'ın giriş seviyesi K-2000 daha mantıklı bir tercih olabilir.

Pentax K-7, ileri seviye fotoğrafçılık ile uğraşmak isteyen orta-ileri seviye kullanıcılar için herşeyi önünüze getiriyor; bakmaya kesinlikle değer bir kamera. Rekabete de baktığımızda fiyatının çok iyi olduğunu söylemeliyim.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı EcMaRnE

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 13 Mayıs, 2012, 23:03:28 »
Emre devam et k-r ile. K-5 paranı biriktir k-5 al k-r yi sat lens al. K5 i lensle beslemek lazım :)

K-7 alma fazla bir fark göremiyeceksin.

Çevrimdışı Ferhat0316

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 14 Mayıs, 2012, 01:34:16 »
K-7 sıfır body bulma imkanı varmı?
K-5+ K1000 + SMC Pentax-DA 12-24mm F4 ED AL [IF] +SMC PENTAX DA 18-55mm f3.5-5.6 AL WR+SMC PENTAX-A 50mm f1.7+Pentax SMC-FA 100mm F2.8 Macro WR Lens+PENTAX smc DA L 55-300mm F4-5.8 ED+Tamron AF 17-50mm F/2.8 Di-II LD+Pentax fgz540 flaş
+Manfrotto 055XPROB+Manfrotto 498RC2 Midi Ball Head+LOWEPRO FLIPSIDE 400 AW+Cullman Protector Maxima 330

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 14 Mayıs, 2012, 01:42:54 »
K-7 sıfır body bulma imkanı varmı?

Özel olarak stok yapmış birileri varsa ki bu düşük iktimal.. :(

K5 ile de yakın fiyatlıdır. K5 öneririm o durumda.
« Son Düzenleme: 14 Mayıs, 2012, 01:43:57 Gönderen: bFeeL »
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Kıymetli ve Kıdemli Pentax Aile Üyelerinden Akıl İstiyorum

Başlatan erhanrtan

Yanıt: 3
Gösterim: 4184
Son İleti 03 Ocak, 2022, 23:29:00