Gönderen Konu: Pentaxçı Burukluğu  (Okunma sayısı 36858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sadi

• Üye
  • PENTAXPERVER
    • Profili Görüntüle
Pentaxçı Burukluğu
« : 25 Eylül, 2012, 00:47:25 »
 Kardeşim,  k7 makinayı bana hediye ettiğinde mutluluktan uçmuştum. Tabii bu benim halihazırda da tek D-SLR makinam. Sonra ufaktan Pentaxçı olmanın kendine mahsus meseleleriyle yüzleşmeye başladım. Aslında bir çoğumuzun iç çektiği şeyler bunlar. Bir gövde olarak acaip saygı duyduğum bir gövde aslında bu makina. Fakat el alem chipler vasıtasıyla ceddimden kalan lensleri takır takır kullanırken bizler bakıp yutkunuyoruz. Zaten bu pentaxçıların bir çoğu biraz züğürtlükten biraz da pentaxçılara mahsus o cinslikten sebep manuel lense talim eden tipler. Ucuz lens zaten yapmıyorsunuz bari birileri uygun chipler felan üretse de eski lensler A modda bari kullanabilsek... Ne olur sanki... Olmayacak bir şey mi istiyorum? Ya da böyle chipler var da ben mi bilmiyorum...
Pentax k7
smc da 18-55mm wr
smc da l 55-300mm
smc-m 50mm f1.7
sigma 10-20mm
meyer trioplan 100mm f2.8
Vanguard Adaptor 46 sırt çantası

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • gokhanakarsu - 05377238540
Ynt: Pentaxçı Burukluğu
« Yanıtla #1 : 25 Eylül, 2012, 00:57:08 »
ben çoğunlukla M lensler kullandım pentaxta, insanın eli öyle alışıyorki artık A lensleri hiç aramadım kullanım sıkıntısı çekmedim Manuel olduktan sonra bence A veya M olmuş çokta farketmiyor.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı sadi

• Üye
  • PENTAXPERVER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 25 Eylül, 2012, 00:59:53 »
ben çoğunlukla M lensler kullandım pentaxta, insanın eli öyle alışıyorki artık A lensleri hiç aramadım kullanım sıkıntısı çekmedim Manuel olduktan sonra bence A veya M olmuş çokta farketmiyor.

Manuel kullanımda diyaframı görmek büyük nimet gibi geliyor bana... Diyaframa ayar çekmesi nedense zor geliyor da...
Pentax k7
smc da 18-55mm wr
smc da l 55-300mm
smc-m 50mm f1.7
sigma 10-20mm
meyer trioplan 100mm f2.8
Vanguard Adaptor 46 sırt çantası

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 25 Eylül, 2012, 01:05:38 »
kullandığın lense göre değişiyor fakat zaten 6-7 çevirmeden sonra diyafram halkası 8-11 arasına geliyor zaten keskin foto için 5.6-8 bokeh için 2-2.8 kullanınca çok fazla zorlanmaya gerek kalmıyor.
Pentax K-7/ Pentax 18-55WR / Olympus E-PL2 / 17mm f2.8 / Helios 77M-4 f1.8 + Helios 44 Silver / Konica Hexanon 52mm f1.8 / 25mm cctv

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Eylül, 2012, 11:32:59 »

Bence de A veya M fark etmiyor. Kullandıkça alışıyor insan. Çok para verenlere anlam veremiyorum ben.

Çevrimdışı sebastian

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Aralık, 2012, 12:12:19 »
Bence Pentax bırakın lens makine çıkartmayı bir tane aparat yapsa, Nikon ve Canon lensler için o bile insanların Pentax dan kaçmaması için yeterli bir sebep olurdu.

Pentax da malum çok lens çeşidi yok. Bir yerden sonra daral geliyor. Lens yok, gerçekten olsa bile Türkiye şartlarında yok.
Satılık/alınık ilanlarına bakıyorsun hep aynı lensler hep aynı şeyler...

Oysaki bir canon to nikon adaptör yapsalar lens çeşitliliği bir anda 2-3 katına çıkacak.

Çevrimdışı PENTAX

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Aralık, 2012, 12:30:55 »
Katılmıyor değilim. ama Pentaxın öyle bir aparat yapması marka açısından doğru olmaz. Ama başka bir firma yan sanayi firmaları neden yapmamış   hayret. Daha önce baktım ama bulamamıştım.

Çevrimdışı MC145

• Üye
  • Hobi olarak fotoğraf çekiyor.
    • Profili Görüntüle
    • facebook
« Yanıtla #7 : 04 Aralık, 2012, 12:57:20 »
Yalnız şöyle bir durum var.

Düğer markalara göre Pentax'cılar şanslı. Şöyle ki En yeni çıkmış bir Pentax gövde ile Pentax'ın eski yeni ucuz veya pahalı tüm lenslerini kullanabilme şansına sahibiz bildiğim kadarı ile. Diğer markalar da her gövde her lensini kullanamıyor yanılmıyorsam. Bu konuyu daha iyi bilenler açıklık getirebilir, varsa yanlışım düzeltebilir. İmkanım olsa lens kolleksiyonu yaparım Pentaxla.
K-1
Pentax Pentax 28-105Mm F3.5-5.6Ed Dc Wr
SMC Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR
SIGMA 70-300 F:4-5.6 APO DG MACRO

Çevrimdışı sebastian

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Aralık, 2012, 13:14:18 »
Mehmet abi valla Canon da nikon adaptörü var, sanırım Pentax adaptörü bile var.
Misal ben Pentax kullanıcısıyım ve 77mm hastasıyım bağımlısıyım.
Canon çok sağlam bir gövde çıkarsa gözümü karartır geçerim. 5 kuruşluk bir adaptör Pentax 77mm i kullanmaya devam ederim.

Ancak biizm böle bir imkanımız malesef yok.
Bu bence bir eksiklik. Ben 85mm kullanmak istiyorum Pentax da lens yok. M42, helios, jupiter, mars garip garip şeyler var...
Bi Nikkor 85mm alayım adaptörle kullanayım? O da yok.
Kaç para olabilir ki bir adaptörün maliyeti??

Kaldıki evet Pentax'ın efsanevi eski lensleri var.
Bunların 28mm 50mm 135mm dışında hangilerini gördük?
Var lensler ama aslında yoklar, hepsi şehir efsanesi gibi :)
Mesela bir 85mm F1.4 lensi var, Türkiye'de de sanırım 1 tane var ancak hepsi o. Ebay da bile 2-3 adet vardı en son batığımda.
Hal böyle olunca o eski lensleri her gövde de süper uyumlulukla kullanabilme yeteneği Türkiye ortamında inanın bana zerre miktar önemi kalmıyor.

abcde

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 04 Aralık, 2012, 13:55:43 »
valla manuel lens kullanımında pentax 1 numara
bir kere gövdede titreşim önleme var canonda-nikonda 1/30 enstantene altında titremeye başlarken pentaxta 1/5 altında sıkıntı çekiyorum.
nikonda son çıkan 1-2 gövdeye kadar pozmetre bile çalışmıyordu manuel nikon ais lenslerde.enstantaneyi iso ve diyaframa göre kafadan atıyodun.
canonda zaten diyaframı kısınca bıçaklarda kısıldığı için vizör kararması-netleme sorunları var.
canon bir sürü manuel lens kullanmaya imkan veriyor.nikonda bu imkan daha kısıtlı orta format lensler filan kullanılabiliyor.
pentaxçılar için zaten diğer marka manuel lenslerin alayı gereksiz babalar gibi pentax lensler varken hepsi fasafiso.
yashica-olympus-nikon ais bu lenslerin pentaxın optiklerinden iyi olduğunumu düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben hiç bi iyiliklerini görmedim.
Bırakın gitsin millet canon alsın üzerine olympus manuel taksın.o leş gibi sarı turuncu renklerle memnun mutlu yaşasın.
85mm arıyor bulamıyormusunuz samyang var bayada rahat bulunuyor.Bugün almaya niyetlenin alırsınız :) Valla ben lens bulunmuyo masalına inanmıyorum.Yada ben çok şanslıyım görmediğim pentax lens kalmadı

Çevrimdışı haytaertu

• Üye
  • Ertuğrul Ulusoy
    • Profili Görüntüle
    • 500px
« Yanıtla #10 : 04 Aralık, 2012, 14:13:56 »
bir kere gövdede titreşim önleme var canonda-nikonda 1/30 enstantene altında titremeye başlarken pentaxta 1/5 altında sıkıntı çekiyorum.
nikonda son çıkan 1-2 gövdeye kadar pozmetre bile çalışmıyordu manuel nikon ais lenslerde.enstantaneyi iso ve diyaframa göre kafadan atıyodun.
canonda zaten diyaframı kısınca bıçaklarda kısıldığı için vizör kararması-netleme sorunları var.
canon bir sürü manuel lens kullanmaya imkan veriyor.nikonda bu imkan daha kısıtlı orta format lensler filan kullanılabiliyor.
pentaxçılar için zaten diğer marka manuel lenslerin alayı gereksiz babalar gibi pentax lensler varken hepsi fasafiso.
yashica-olympus-nikon ais bu lenslerin pentaxın optiklerinden iyi olduğunumu düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben hiç bi iyiliklerini görmedim.
Bırakın gitsin millet canon alsın üzerine olympus manuel taksın.o leş gibi sarı turuncu renklerle memnun mutlu yaşasın.
85mm arıyor bulamıyormusunuz samyang var bayada rahat bulunuyor.Bugün almaya niyetlenin alırsınız :) Valla ben lens bulunmuyo masalına inanmıyorum.Yada ben çok şanslıyım görmediğim pentax lens kalmadı
ben de benzer düşüncedeyim. iki sene içerisinde 10-15 lens kullandım. her açıyı denemişimdir.
Pentax K-5iis + Pentax D-BG4 Battery Grip
SMC Pentax-DA 15mm F4 ED AL Limited
SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro
SMC Pentax-DA 70mm F2.4 Limited
Metz Mecablitz 50 AF-1
Vanguard,Digipod,Varta vs.

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #11 : 04 Aralık, 2012, 14:21:38 »
ben de benzer düşüncedeyim. iki sene içerisinde 10-15 lens kullandım. her açıyı denemişimdir.

Benim o kadar çok Manuel lens denem fırsatım olmadı maalesef ama şunu diyebilirim ki 135mm f3.5 ile ciddi bir birlikteliğimiz var :D İşin şakası bir yana o lensi kullanmaktan zevk alıyorum; vazgeçemeyeceğim bir lenstir.
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

abcde

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 04 Aralık, 2012, 14:35:16 »
her lens iyidir healtyhead yeterki sen ona ısın huyunu suyunu bil bol fotoğraf çek.

Çevrimdışı gokhanakarsu

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 04 Aralık, 2012, 16:53:05 »

valla abi öyle özetlemişsinki katılmamak elde değil.lens bulamıyorum ne demek Allah aşkına .ben çekemiyorum dense daha makbule geçer bir laf olur. şu an alınabilecek en ucuz 50 liralık bir lensle bile çok güzel fotoğraflar çekilir.pentaxın şu an 2. el piyasasında her aralık lensi de rahatlıkla bulunuyor.sıfır olarak alternatif markaların ürünleride bolca mevcut durumda. Nikonun şu lensiyle canonun şu lensiyle şöyle çekiyorum ama pentax yetersiz pentaxta bunu çekemiyorum diyenin ben alnını karışlarım :D (bitiş biraz sert oldu ama sıkıldım artık bu tarz muhabbetlerden ;) )

Çevrimdışı sebastian

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 05 Aralık, 2012, 17:42:10 »
Pentax 85mm F2 altı diyaframlı TR şartlarında bulunabilecek bir lens varmı?