Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende gökhanla aynı şeyleri düşünüyorum ve ekliyorum..Kim ne derse desin pentax asıl sonunu bu manuel lenslere bağlı kalmasıyla hazırlamış. Yıl olmuş 2012 sen 50mm f1.4 lensini yenilememişsin, 1.7'yi yeni çıkarıyosun. Milleti kendi ellerinle manuellere alıştırmışsın ucuz diye şimdi koparamıyosun, koparamazsın. Pentax, hani bu Beşiktaş'ın #F E D A sezonu gibi feda deyip, en azından bu tutulan manuel lensleri af olarak ve en azından rakipleriyle aynı fiyat seviyelerinden çıkarmadıkca ikinci el pazarından manuelleri si-le-mez! Silmediği ve lens skalasını genişletmediği sürece de gökhan gibi daha nice nice müşterilerini kaptırır. Kullanıcı olarak artık şu '' ya bizde manuel lensler var babalar gibi '' muhabbetinden çok rahatsızlık duyuyorum! Ben ticari olarak bu işi yapmak istiyorum ve Pentax kullanmak istiyorum. Kaliteli yeni nesil lens istiyorum. Millete şaşırıyorum diyorlar ki ; Full-Frame çıkarsa o zaman bu manuel lensler varya vay vay vay ne kral olacak. Kardeşim 2013 yılına giriyoruz bırakalım artık manuel'leri ya. Full-Frame makinam olacaksa 24-70 gibi lens isterim.
Bu ekipman konuları çığırından çıkmaya başladı artık. Anlam veremiyorum istemeyen canona, nikona geçsin. Bu kadar büyütmenin anlamı yok ki. 50mm ile neler çekiliyor. Hiç birimizin de national geographic fotoğrafçısı, moda fotoğrafçısı olmadığını düşünürsek yaptığınız şeyin hastalıktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Buraya gelip pentaxın osu yok busu yok demekte çok komik. Pentax burayı okuyup objektif üretmiyor sonuçta.Gitarda çaldığım için iyi bilirim ekipman merakını. 1 senede 2-3 parçayı tam olarak çalabilen elektro gitaristler hemen gidip 1000-2000 dolara yeni gitarlar, yeni amfiler alırlar. Müzik sektöründe bu hastalığın adı bile var. G.A.S Türkçeşi gereksiz alet-edevat edinme hastalığı..Allah şifa versin.
Ben yaklaşık 2 aydır, ellerinde Canon, Nikon, Nex 7, Olympus ve Sigma makine olan bir gurupla takılıyorum. Dağ-bayır geziyoruz.Doğal olarak herkes çektiği fotoğrafı birbirine gösteriyor. Lenslerini deniyor. Pentaxı önce pek adamdan saymadılar. Sonra renklerine bayıldılar. Kullanmakta olduğum değişik lensleri gördükçe kendi makinelerine de almaya heveslendiler.Ben son iki yıl içinde Pentaxın 30 kadar lensine sahip oldum. Hepsi de AF lensler. Pentaxta lens yok diye bir şey yok. İsteyen aradığını er geç bulur. Yeter ki almaya bütçen elversin.. Şu anda değişik 6 lense sahibim. İhtiyaç duyarsam bazılarını satıp, yeni lensler de alabilirim. Hele şu günlerde niyetlenirsem, o kadar çok satan var ki, bulamıyacağım lens yok gibi. Pentaxta esas sorun, Canon ve Nikon gibi yaygın olmaması. Reklam bütçelerinin darlığı.. Distribütör desteklerinin zayıflığı.Ciddi DSLR kullanıcıları Pentaxı tanıyor ama, fotoğraf kurslarından sonra yeni başlıyanlara hiç bir hoca Pentax alın demiyor. Yine herkesin eline Canon veya Nikon tutuşturuluyor. Bu en azından Türkiye'de böyle. Distribütörler, birtakım yarışmalara, kurslara v.s sponsor olacaklar. Marka bilinirliği sağlanacak ki, makine alırken Pentax da sorulsun.Lenslerine talep olsun, talep arttıkça üretici zorlansın ve yeni lens projeleri geliştirsin.Bildiğim kadarıyla 2013 yılı içinde özellikle zoom limitedler olmak üzere yeni lensler de çıkarılacak.Milletin uzun zamandır beklediği bir FF makine hazırlığı olduğu dedikodusu da var.
konuda dagildi biraz heralde burakgin dedigi gibi fa85 mm lens su anda 750 dolardan 1000 dolara kadar gidiyor :neden pentaxdada nikon gibi daha ucuza sifir guzel bir 85 mm yada 24-70 olmasin gibi