Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam arkadaşlar,Bugün bir M42 300 mm satın aldım 17-18 diyafram bıçağı var dışı tamamen metal çok ağır. Üzerinde TANP-3c yazıyor ancak "N" rusça ters şekilde yazılmış. Öncelikle bu objektif nedir? Bir hocam Helios dedi. Ancak yardım istediğim konu bu değil.Objektifin gövde tripot bağlantısı var ancak m42 adaptörü taktığımda gövdenin ayağı soda bir yerde kalıyor yani objektifi tripota sabitlediğimde makinam 45 derece kadar eğik kalıyor. Ne yapmak lazım bir çözümü varmıdır. Bu arada objektif aşırı keskin çok memnun kaldım ve 150 liraya aldım:) Gigapixel fotoğraf çekimi yapacağım ve bu objektifi kullanmam lazım bana çözüm önerisinde bulunmanızı rica ediyorum. canon m42 de mevcut elimde onada taktım aynı sorun onda da var. tesisat borusu sarmada kullanılan ince şerit bantlarla m42nin vidasını bir miktar sarsam acaba çözüm olurmu? yada başka fikri olan varmı?
hem fotoğraf çek hem kas yap
SelamlarSanirim aldigin lens Tair-3Concelikle hayirli olsun. Ben bu lensi cok aradim ama iyi durumda bulamadim. Yapi itibariyle bir tank gibi. Kullanim ikolay degil ama dogru netlemeyi yaptiginda, verdigi keskinligi gunumuz teknolojisiyle yapilan bir cok lens ile yarisir. http://forum.mflenses.com/viewtopic.php?t=39314Buraya bir bak istersen. Genelde lens incelemesi var ama belki yasadigin sorunu bir baskasi da yasamis olabilir.
Başlatan maxiq4
Başlatan vedib