Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Vizör dioptri ayarının AF ayarlarıyla hiçbir alakası yoktur, ancak MF lenslerde doğru fokus yapmanıza yarar, makina içindeki fokuslama sensörü 8-77 ayrı noktadan aldığı görüntüleri işleyen ayrı bir sensördür ve en yüksek kontrastı elde ettiği yer(ler)de fokus yaptığını farzederek lensi o noktada durdurur. Vizör dioptri ayarı kalibrasyonunuzu AF lensler kullanarak kolayca yapabilirsiniz.
Bende sevinmiştim benim netlik problemi belki bu ayarla düzelir diye, bu arada cbaytan hocam siz ne diyorsunuz benim fotolara makinam bozuk olabilirmi?
Şunlar beya güzel bence normalde böyle görünse tam boyda bizim fotolar çok iyi olur;
Sayın raver, ne dediğinizi tam olarak anlayamıyorum, biraz daha uzun açıklayıcı olursanız sevinirim, teşekkürler. Şimdi bunların sizin fotoğrafınız olduğunu farzederek sadece 1-levels ve 2-highlight-shadows ayarlarıyla oynayarak düzenlediğim fotoğrafınız aşağıda, tabii tam boyutta fotoğrafları forumlara göndermek uygun olmadığı için 800x600 olarak gönderiyorum. Bununla şunu demek istiyorum, makinanızda problem bence yok, sadece biraz pus var, buda ters ışıktan ve/veya parasoley kullanmamanızdan kaynaklanıyor olabilir
Ayrıca hala kafama takılan sorun şu aşağıya koyduğum kendi çekdiğim fotom yakın palana yere bakın ağaçlar dallar otlar çamur gibi
Bunlar Fujinin'mi? Yuh diyorum ilk fotodaki border keskinliği baya iyiymiş.
Muhammet exife dikkat...o alet en az 30.000 TL....Hasselblad H3D-39
Başlatan seymen
Başlatan cumuta
Başlatan balikjinekologu