Gönderen Konu: brenizer tekniğini bilen var mı?  (Okunma sayısı 51312 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Peker N.Burak

Ynt: brenizer tekniğini bilen var mı?
« Yanıtla #45 : 05 Kasım, 2013, 00:36:55 »
peker bey yazarken açı kelimesini kullanınca acaba hani belli bir eğimmi anlaşıldı diye  açıklama yaptım. yoksa sizin öyle demek istemediğinizi bende farkettim.ve üsttede aynı şeyi bende yazmıştım.neyse anlaşıldıktan sonra öyle böyleden ziyade artık foto paylaşılırsa sizin dediğiniz gibi artık ekipmandan ziyade foto görmeye başlarız.saygılar:)

Kesinlikle haldun abi.. Seçim dönemine girdiğimden pek fırsatım yok, parti adaylarının fotoğraf çekimi, web tasarımı, billboard tasarımları, sosyal medya yönetimleri, veri istatistikleri gibi işlerle meşgulüm.. Fırsat buldukça farklı farklı teknikler hakkında bilgi aktarımına çalışacam..
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 09 Kasım, 2013, 19:58:29 »
Bugün balığa çıkacağımız teknenin kaptanı su koyverince ve hava da güzel olunca bunu değerlendireyim dedim ;D Eşim ve oğlumla İzmir Fuarı'na gittik. Hem güzel zaman geçirdik hem de bu teknik için denemeler yaptık. Denemelerin dördünde Takumar 135 mm. f:2,5 birinde de Pentax FA 50 mm. f:1,4 kullandım. Birleştirme programı olarak Microsoft ICE kullandım.

20131109-IMGP7528_stitch by Koray Yenidoğan, on Flickr

20131109-IMGP7387_stitch by Koray Yenidoğan, on Flickr

20131109-IMGP7338_stitch by Koray Yenidoğan, on Flickr

20131109-IMGP7305_stitch by Koray Yenidoğan, on Flickr

*Üstteki bu fotoğrafta, üst tarafta görüntülemediğim için birleştirme sonucunda boş kalan bir bölge oldu. Acemi bir şekilde "Spot Removal" yaptım Ligthroom'da

20131109-IMGP7259_stitch_resized by Koray Yenidoğan, on Flickr

« Son Düzenleme: 09 Kasım, 2013, 20:01:11 Gönderen: Eagle Fly Free »

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
  • Her tercih bir vazgeçiştir!
« Yanıtla #47 : 09 Kasım, 2013, 22:15:38 »
Koray abi iyice alışmış gibi görünüyor :D Eline sağlık abi :D

Bugün makinam teklemeseydi baya deneme şansım olacaktı ama yansanayi pilden olduğunu düşündüğüm bir hata aldım, Allah'a şükür orijinal pil takınca ve makinayı dinlendirince bişey kalmadı.
Bu da benim ilk denemem:

brenizer-sefa- by srdnc, on Flickr
Nikon D600
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG APO OS HSM
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

http://www.flickr.com/photos/srdnckaya/
Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Çevrimdışı Peker N.Burak

« Yanıtla #48 : 09 Kasım, 2013, 22:29:41 »
Koray abi iyice alışmış gibi görünüyor :D Eline sağlık abi :D

Bugün makinam teklemeseydi baya deneme şansım olacaktı ama yansanayi pilden olduğunu düşündüğüm bir hata aldım, Allah'a şükür orijinal pil takınca ve makinayı dinlendirince bişey kalmadı.
Bu da benim ilk denemem:

brenizer-sefa- by srdnc, on Flickr

Alın size fullframe :) hem lensiniz geniş açı olacak, hemde diyaframı 1.2 - 0.95'lerde olacak.. Sensör aps-c mi ? o da neymiş olacak ;) Sırf bu teknik için 3. kez rokinon 85mm f1.4 alabilirim.. Her düğün için 1 tane bokeh panorama çaksam albüm kapağına yeter :)
FotoKolik Photography Studio ; www.fotokolik.org

NEW Baby Canon 5D MK3 | Canon 6D | Tokina 16-28mm F2.8 ATC Pro FX | Sigma 35mm F1.4 ART | 24-70MM F2.8 L II | 50mm F1.2 L | Canon 85mm F1.8 | Sigma 70-200mm F2.8 EX DG OS | Pixel Mago TTL Flash | Pixel Kıng Pro Trigger

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 09 Kasım, 2013, 22:37:09 »
Valla ne yalan söyleyeyim. İlk denemem olmasına rağmen çok yadırgamadım işi ve çok da hoşuma gitti açıkçası. ;D Şimdiden arka plan olarak kullanabileceğim mekanları düşünmeye başladım.

Bu günkü denemelerimi yaklaşık kırkar kareden yaptım. Bir dahaki sefere makinenin JPEG çözünürlüğünü düşürüp (5 MP mesela) 60-70 kare civarı deneyeceğim :)

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #50 : 09 Kasım, 2013, 22:43:42 »
Alın size fullframe :) hem lensiniz geniş açı olacak, hemde diyaframı 1.2 - 0.95'lerde olacak.. Sensör aps-c mi ? o da neymiş olacak ;) Sırf bu teknik için 3. kez rokinon 85mm f1.4 alabilirim.. Her düğün için 1 tane bokeh panorama çaksam albüm kapağına yeter :)
Vallaha Burak ne diyim teşekkür ederiz sana bu tekniği söylediğin için. Ben acayip sevdim bu işi. Cektiğim fotoğraf 23 kareden oluşuyor. Aslında baktım da 23 kare cok bile olmuş. Sefa'yı sarı çalılardan biraz daha uzaklaştırsaymışım daha iyi olurmuş gibi bazı "ah, vah, tüh"lerim oldu ama ilk deneme için vasat diyelim, daha iyilerini yakalayalım. Bu teknik bir harika dostum! :D
Bu arada kullanığım ekipman:
Sammy 85mm f1.4
Pentax K5
Valla ne yalan söyleyeyim. İlk denemem olmasına rağmen çok yadırgamadım işi ve çok da hoşuma gitti açıkçası. ;D Şimdiden arka plan olarak kullanabileceğim mekanları düşünmeye başladım.
Bu günkü denemelerimi yaklaşık kırkar kareden yaptım. Bir dahaki sefere makinenin JPEG çözünürlüğünü düşürüp (5 MP mesela) 60-70 kare civarı deneyeceğim :)

Abi 60-70'e bence gerek yok gibi, çünkü ben 23 kare çektim o bile fazla geldi bana ama denenebilir :) Zevkli bir iş.
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 09 Kasım, 2013, 22:46:42 »
Abi 60-70'e bence gerek yok gibi, çünkü ben 23 kare çektim o bile fazla geldi bana ama denenebilir :) Zevkli bir iş.

60 kareyi neden deneyeceğim?

http://ryanbrenizer.com/2011/06/isolated-love/

Bundan ötürü. ;D

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #52 : 09 Kasım, 2013, 22:51:10 »

Bundan ötürü. ;D

O zaman saygılar abi :)) Ben de deniycem o halde :D
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 09 Kasım, 2013, 23:25:15 »
Hepsi de çok güzel olmuş.
Arslan Türegün

Çevrimdışı cumuta

• Üye
  • :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 09 Kasım, 2013, 23:35:33 »
ben fotoğrafları önce 500k gibi bir boyutuna düşürüyorum ve Kolor Autopano Giga ile birleştiriyorum. baskı felan için değilde ön izleme babında iyi oluyor. hem hızlı hemde hatalı olanları eleyip uzun süreler beklemiyorum.

beğendiklerimi küçültmeden birleştiriyorum , gerçi daha iyi sonuç yok. ama yüklenenler baya iyi.
zenith 122
Pentax ME Super

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 10 Kasım, 2013, 00:02:33 »

Bundan ötürü. ;D
koray bey bu foto yalnız 200 mm ile çekilmiş haberiniz olsun.6000 dolarlık bir lens :)genede uğraşması bile güzel :)
Allah ne verdiyse:)

Çevrimdışı healtyhead

• Üye
« Yanıtla #56 : 10 Kasım, 2013, 00:04:18 »
ben fotoğrafları önce 500k gibi bir boyutuna düşürüyorum ve Kolor Autopano Giga ile birleştiriyorum. baskı felan için değilde ön izleme babında iyi oluyor. hem hızlı hemde hatalı olanları eleyip uzun süreler beklemiyorum.

beğendiklerimi küçültmeden birleştiriyorum , gerçi daha iyi sonuç yok. ama yüklenenler baya iyi.

İlerleyen günlerde daha da iyi olacak inşallah :)
Nikon D600
Nikon Speedlight SB-800
Pentax K1000
Miranda 28mm f2.8 Macro
Lowepro 302AW

Serdinç KAYA

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 11 Kasım, 2013, 09:38:38 »
Bu da dünden ayak üzeri bir deneme. Arka plan hep çiçek, böcek olmasın dedim. ;D

20131110-IMGP7593_stitch by Koray Yenidoğan, on Flickr

Çevrimdışı caucassian

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 11 Kasım, 2013, 20:23:51 »
uzun süredir başlığı görüyordum. ama ilgimi çekmiyordu. bugün artık girecek yeni başlık kalmayınca bir bakayım neymiş bu "brenizer" diye, iyi ki girmişim :) bilgi veren, fotoğraf paylaşan herkese teşekkürler. artık yeni bir uğraşım oldu :) manuel 50mm f:1,4 bu iş için yeterince uygun sanırım. yazılanlardan benim anladığım, önce modelin fotoğrafını kare kare çekiyoruz en açık diyaframda. tabi yakın mesafeden. ondan sonra yatayda konumumuzu bozmadan arka planın fotoğraflarını çekiyoruz. gerçekten oldukça güzel bir metod. ilk fırsatta deneyeceğim.
Anadan Babadan Atadan Köylüyüm.

Çevrimdışı haldun31

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 11 Kasım, 2013, 20:39:41 »
murat kardeşim bu teknikle dar açılı lens ile geniş açıyı bokehli çekiyorsun.bence tam olmasada tarifi bu.dikkat edeceğin tek şey yanyana çektiğin kareleri birbirini %30 üstüste gelmesine dikkat edeceksin.birde bir tüyo ps de işlerken çekim sırasına göre 10 arlı gruplar halinde işle kaydederken psd formatında kaydet en sondada tekrar mesela 4x10 tane işlenmiş pozu birdaha automargede birleştir.autoda yapma en alttaki seçeneği seç bilgisayar hiç kasmadan işlemi bitirir.soracagın bir şey varsa deneme yanılmadan dolayı gördüğüm bişeyleri senle paylaşırım.hiç olmazsa paylaşımdada biraz hareket olur :)
Allah ne verdiyse:)