Merhabalar PentaxTürk ailesi lafı kısa tutarak toplumlara mal edilmiş Marka ve Pentax algısından bahsetmek istiyorum. Daha önce benzer konuların defalarca yazıldığını biliyorum lakin duyarlılık adına çorbada bir parça tuzumun bulunması beni mutlu ediyor.
Markalar ve Yalanlar Öncelikle Pentax'ı sadece bir marka olarak incelemek yanlış olacaktır. Hizmet sağlayan kurumların reklam propagandaları fiyatları yada kurumsal devamlılıkları "Kalite" kelimesinin anlamında sapmalara yol açmış :
# Pahalı olan kalitelidir.
# Servisi çok olan kalitelidir.
# Çok satan kalitelidir.
# Renkleri ve reklamlar canlı olan kalitelidir.
gibi algılar Hizmetin başarılı olduğuna değil "Kalite" kelimesinin algı boyutunda sapmalar olduğuna işarettir.
(Kalite : Satın alınan mal yada hizmetin Tüketici tarafından memnun kalınarak kullanılması gerçeğidir. )
Pentax Daha önce Pentax marka makina kullanmamış bir fotoğrafçı olarak Pentax'ın Türkiye ve dünya pazarındaki eksikliklerini görüyorum ancak sevgili markamız pazarlama konusunda rakiplerini taklit etmiş ve onlar gibi Popüler dinamiği değişmekte olan toplumlar üzerinde özendirme politikaları yapmış olsaydı bir N firması bir C firması olmaması için neden yoktu.
NOT: Konu ile ilgili bilgisi olmadan bu zanaatin içerisine girmiş yada girecek olan kimseler Popülarizm ile beyinlerine işlenen marka algısı ve marka faşizmin içinden çıkamazken bu bireylerin Popüler olmayan sadece Pentax değil diğer markalara da aynı ön yargı ve şiddet ile yaklaştıklarını bilmekteyiz.
Pentax'ın Tükiye'de bir pazar oluşturmasını canı gönülden dilerken Marka faşisti haline gelmemiş olan Pentax'ı tebrik ediyorum.
Fotoğraf makinemi elime alıp bu zanaati öğrenmeye çalıştığım günden beri "X" marka fanatikliği yapan forumların içinde bulunmamaya özen gösterdim ve bugün PentaxTürk ailesine baktığımda aile kelimesinin hakkını veren nadir forumlardan olduğunun farkına vardır.
PentaxTürk PentaxTürk marka fanatikliği yapan bir forum değildir. Forum üyelerinin ekipmanlarına dikkat edildiğinde her markadan edinmiş olan üyelerin Pentax hakkındaki güzel tavsiyelerine rastlamanız sıradışı bi durum değil. Paylaşımlar dikkate alındığında kendini tekrar eden sıradan içeriklerden farklı olarak işin ince ayrıntılarıyla karşılaşmanız X Forumlarında bulamayacağınz bir durumdur.
Anlatmak istediklerimi elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım ve
Virgül ler konusunda affınıza sığınıyorum klavye problemleri

Değerli büyüklerime ve Pentaxcılara selamlar olsun umarım birgün Pentax ile çekilmiş fotoğraflarımı eleştireceksiniz