Gönderen Konu: Pentax Geniş Açı Sıkıntısı  (Okunma sayısı 16990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Landspaces

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Pentax Geniş Açı Sıkıntısı
« : 01 Ocak, 2014, 20:55:03 »
merhaba arkadaşlar k3 alarak aranıza katılmak istiyorum fakat benim şöyle bir sorum var. Pentaxta bir nikkor 14-24 f2.8 yada tokina 11-16mm kullanma şansımız yok. Bu lenslerin renk doygunluğu keskinliği ve kullanışlığına benzer pentax lensleri nelerdir?
pentax 12-24mm keskinlik olarak yukarıda yazdığım lenslerin yanına bile yaklaşamaz. limited serilerinde ise 21mmde okudğum kadarıyla köşelerde netlik kaybı oluyormuş. pentax 15mm ltd ise flickr'da baktığım kadarıyla sonuçları pek iyi değil.
Bu konu hakkında site sakinlerinin görüşlerini merak ediyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ocak, 2014, 21:23:13 Gönderen: Landspaces »

Çevrimdışı nordlys

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • flickr
Ynt: Pentax Geniş Açı Sıkıntısı
« Yanıtla #1 : 01 Ocak, 2014, 21:19:50 »
DA 15 icin; flickr da baktigin kadariyla sonuclar pek iyi degilmis!!!

Ben DA 15 i yaklasik 1 yil kullandim, Fuj iye gectigim icin butun ekipmanimi degistirdim. Neyse, genis aci sorununa gelelim.
DA 15 belki de Pentax in en iyi lenslerinden bir tanesi. Edinebilirsen once al bir kac deneme cekimi yapmani oneririm. Flickr daki her cekilen kare ile lens uzerinde bir fikir sahibi olmak cok saglikli olmaz.
Simdi HD versiyonlari cikti, da nin fiyati dusecektir. Bulabilirsen ve Pentax ile calisiyorsan DA 15 i hic dusunmeden kullan derim. 15 ve uzerine ciktikcas acida daralma olacaktir. Illa ki oldukca genis aci diyorsan, bakik gozu kullan. Bunlar benim fikirlerim, aksini soyleyen de olabilir. Ama da 15 gercekten Kullandigim en iyi pentax lenslerinden bir tanesiydi.
Bikkor dan kastettigin Nikkor sanirim.

Çevrimdışı vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 01 Ocak, 2014, 21:31:23 »
  Türkiye dışında optik olarak Pentax yere göğe sığdırılamayan bir performansa sahip iken, Türkiye'de ikinci sınıf muamale görmesi biraz tuhaf.  Ama ön bilgi topladığınıza göre ben sizin yerinizde olsam Pentax markaya yaklaşmam.
   Dünya piyasalarında krizde olsa bile Zeiss ve Pentax kalitesine hiç bir firmanın yetişmediğini bilmenizi isterim.

Çevrimdışı Landspaces

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Ocak, 2014, 22:15:38 »
@nordlys, cevap için tşk ederim.  evet hocam doğru diyorsunuz alıp kullanıp denemek lazım.
@vedib, dar açıda herhangi bir sorunum yok. Pentax'ın gayet nefis dar açıları var. Zeiss'e zaten birşey söylemeye gerek yok. Optikte 1 numara Zeiss'tir. Fakat fiyat olarak yanlarına yaklaşamam.

Çevrimdışı akanarya

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #4 : 01 Ocak, 2014, 22:27:19 »
öncelikle hoş gelirsiniz, pentax ürün kalitesi olarak üzmeyecek hatta sevindirecek bir markadır
üzdüğü mevzularda çok ama :)

pentaxın geniş açı ürün gamı çok geniş değil maalesef
ancak seçenekler mevcut tabi
tam amacınızı, beklentinizi ve bütçenizi bilmiyorum (ultra geniş mi, zoom mu,prime mı vs)
ama 14-24 gibi 2000$ lık bir objektifi referans aldığınıza göre
bütçenizde pek bir sıkıntı olmadığını tahmin ediyorum
bu durumda sigma 8-16 ya veya zeiss primelarına bakmanızı öneririm
pentaxda m42 lensleri kolaylıkla kullanabileceğiniz için manuel lens seçimi özgürlüğünüz var
eğer fp arıyorsanız tartışmasız sigma 10-20
/Ali, F l i c k r
d610, 24-85vr
Digipod A-2542+Benro B2

Çevrimdışı fatihtekin88

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 01 Ocak, 2014, 23:00:08 »
"akanarya" Ali hocam'a katılıyorum... O fiyatta bir lens ile Pentax'ta kıyas yapabilecek bir lens maalesef yok...

14-24G gibi biçok şeyi ileride bir lensin muadili de az, Pentax harici markalarda da öyle... Flickriver sitesinde detaylı fotoğrafları inceleyebilirsiniz ama sonuç maalesef bu :(

Ama bence 14mm 15mm 8-16 gibi lensler hakkını veren bir kullanıcıyla aynı kaliteyi yakalayabiliyor...

tamron 10-24  sigma 10-20 lensleri; bizim kıstasımız 14-24G ise maalesef kesmeyecektir... Ama bu lensle de çekilmiş şahane fotoğrafları da görmek mümkün... Kişisel beceriye kalmış bir durum... Fakat kağıt üstünde ve pratikte vasatı aşamayan bir seviyede kalır bu iki lens...

Beklentinizin seviyesi bu noktada ise karşılayacak bir lens Pentax ta zor bulursunuz... Hatta Canonda da 1 2 tane çıkmaz, Nikon da da 1 2 tane vardır... Genel olarak bu tip lenslerden çok yok demek istediğim bu... :)

Ama bence 14mm 15mm 8-16 gibi lenslere şans vermelisiniz... ;) Pentax kullanıcısı olarak aramızda sizi de görmeyi isteriz çünkü...

İnstagram:  fatihtekin88

Pentax Sevgisi // 2x Lubitel 2 // Nikon d600 + BG // Nikon 24-85G VR // Nikon 50mm 1.8d // Nikon SB-900 // Slik f630 // 64-32 gb hafıza kartları

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 02 Ocak, 2014, 11:32:08 »
Merhaba,
Geniş açı olarak sigma 12-24 ex dg hsm (mark 2) incelemenizi tavsiye ederim. Tüm testlerde özellikle CA ve optik bükülme olarak mükemmel puanlar almış bir lens.  12 mm'deki bükülme standart (17-50 vs) lenslerden bile azdır. Ayrıca full frame'de uyumlu olarak en geniş açılı zoom lensdir (full frame umudunu taze tutmak adına).
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı akanarya

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #7 : 02 Ocak, 2014, 13:35:08 »
Merhaba,
Geniş açı olarak sigma 12-24 ex dg hsm (mark 2) incelemenizi tavsiye ederim. Tüm testlerde özellikle CA ve optik bükülme olarak mükemmel puanlar almış bir lens.  12 mm'deki bükülme standart (17-50 vs) lenslerden bile azdır. Ayrıca full frame'de uyumlu olarak en geniş açılı zoom lensdir (full frame umudunu taze tutmak adına).

ben 1. versiyonun kullanıyorum, 2. versiyonun pentax bayoneti yok
/Ali, F l i c k r
d610, 24-85vr
Digipod A-2542+Benro B2

Çevrimdışı gokhans

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 02 Ocak, 2014, 13:57:39 »
(Mark 1) yazacaktım yanlış olmuş. Peki testler eyvallah da sizin yorumunuz nasıldır lens hakkında. Pek yakında istiyorum da.
Niyet iyi akibet iyi

Var işte bişeyler

Çevrimdışı akanarya

• Üye
    • Profili Görüntüle
    • Flickr
« Yanıtla #9 : 02 Ocak, 2014, 14:21:37 »
bu lensin pentax bayonetini bulmak çok zor, özellikle sıfırını
üretimi kalmadığı için elinde olan birkaç satıcıdan anca bulabilirsiniz

distorsiyonsuz, ff uyumlu, ideal büyüklükte bir lens
eğer bir gün pentax ff çıkarırsa bu açıda bir lens alternatifi pentax da yok zaten,
bildiğim kadarıyla diğer markalarda da fish-eye hariç 12mm ye çıkan bir lens yok

imaj kalitesi beklediğim kadar üst düzeyde değil, hatta sigma 10-20'yi bir tık daha beğenmiştim
ama ff sensörde sonuçlar nasıl olur bilmiyorum tabi

+ ları var - leri de ona göre değerlendirmek lazım
/Ali, F l i c k r
d610, 24-85vr
Digipod A-2542+Benro B2

Çevrimdışı selman

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 02 Ocak, 2014, 18:37:19 »
Nikon 12-24 kesinlikle çok kaliteli bir lens ama Pentax 12-24 ve 15mm ltd kullandığınızda da dağlar kadar bir fark oluşmayacak. Flickr vb siteler sizi yanıltmasın orada sonuçta çekilebilen fotolar mevcut ciddi anlamda manzara fotoğrafı çekenler FF + 12-24mm kullanıyorlar ki Pentax kullananı tahmin edeceğiniz gibi çok az ( zaten APSC sensör) haliyle gördüğünüz çoğu fotoğrafta Nikon 12-24 ile çekilmiş oluyor. Fakat özellike 15mm ltdyi araştırırsanız harika fotolar göreceksiniz ama hep sağda solda bu fotolar.Nette surf yaparken rastlamıştım sadece belirli bir sitede yok.( Pentaxforumda vardır en fazla herhalde).

Ama şu bi gerçek üst düzeyde manzara fotoğrafları çekmek istiyorsanız FF , yanına da kaliteli bir lens 12-24 gibi ister..Ama üst düzey foto sadece makina ile değil ciddi emek ( üç ayak kur,belirli zamanları bekle, insanın az olduğu ücra yerle git) ve işleme programı bilgisi(photoshop gibi) ister.Hem gezeyim(Turistik Karadeniz turuna katıldınız örneğin) hem flickr vb yerlerdeki gibi fotoğraf çekeyim derseniz 12-24 bile olsa elinizdeki lens hayal kırıklığına uğrarsınız,oradaki beğenilen birçok fotoğrafta çok ciddi emek var çünkü,şipşak çekilmiş fotolar değil.Bunu da dikkate alın.
instagram,flickr,500px @turkiye2turkiye

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 02 Ocak, 2014, 20:11:43 »
Optik kalitesi fotoğrafta tabi ki çok önemli ama bunun için herhangi bir internet sitesinde gördüğünüz fotoğrafa bakıp da karar vermek çok yanlış.
Fotoğrafların ne tür işlemlerden geçtiğini bilemeyebiliriz. Bahse konu Nikon lensi hiç kullanmadım. Zaten hayatımda 3 kez elime Nikon aldım o ayrı konu :p
Neyse, Selman'ın dedikleri bence de çok doğru (FF kısmına çok katılmasam da ;) ). Özellikle çektiğiniz iyi bir RAW fotoğrafı işleyip harikalar yaratmak mümkün.
Neticede, Pentax'ın geniş açısı yok diye bir şey yok ki. Pentax var, Sigma var, Tamron var, var oğlu var :)
Arslan Türegün

Çevrimdışı Anadolu

• Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 17 Ağustos, 2014, 13:39:23 »
pentax 10-30mm lensi bu sikintilati cozer ins.

Çevrimdışı REİS

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 17 Ağustos, 2014, 16:31:35 »
Pentax kullanacaksanız, her markada olduğu gibi, prensip olarak markanın kendi lensleri tercih etmeniz önerilir.

Pentax DA 12-24mm f/4 güzel ve keskin bir lenstir.
Lens hakkında yorum yapmadan önce, benzer aralıktaki diğer markaların APSC formattaki lensleri ile çekilmiş fotoğrafları, varsa karşılaştırma yazılarını incelemek veya bunları kullanmış olmak gerekir. ''pentax 12-24mm yazdığım diğer lenslerin keskinlik olarak yanına bile yaklaşamaz'' yorumunu yaparken, yukarıda yazdığım tecrübelerden geçmek gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca iç mekanda keskinlik ve geniş bir F değeri istenebilir ama, manzara da iki değere de pek ihtiyaç yoktur. Burada da lensin renk yorumu devreye giriyor.

Pentaxın prime katagoride DA 14mm f/2.8 ve DA 15mm f/4 lensleri var. İkisi de güzeldir.
Zoom olarak DA 12-24, sigma 12-24, sigma 10-20, sigma 8-16mm gibi 5-6 tane lens var.

Pentax Safox yazılımları zaten renkleri güzel yorumlamaktadır. Buna lens renk yorumları da eklenince beğeneceğinizi tahmin ettiğim,güzel kareler elde edebilirsiniz. Arkadaşların yazılarında belirttikleri, fotoğrafı etkileyen diğer hususlar zaten mutlaka dikkate alınmalı.

Geniş açı ile ne çekmek istediğiniz de tercihlerde önemli.

Ben şahsen Da 15 limited, 21 limited, sigma 8-16 ve Pentax 12-24 kullandım. Prime lensler ile kadraj oluşturmakta zorlandım. Bulunduğunuz yer itibarıyla öne veya arkaya biraz daha gitmek istiyorsunuz ama bazen gidebilecek yer olmuyor. Zoom lenslerde rahat ettim.
Sigma 8-16mm süper bir geniş açı veriyor. Optik bükülme de az. Fakat renkleri bana biraz donuk gelmişti. Ayrıca 16mm den ötesi de gerekince sık sık lens değiştirme ihtiyacı duyuyordum.
Halen Pentax 12-24mm kullanıyorum. Parasoleyinin iriliğinin dışında pek şikayetim yok.

Tüm pentax lenslerin fotoğraflarına flickr'daki lens guruplarından veya Pentax Photo Gallery'den bakabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 17 Ağustos, 2014, 16:58:27 Gönderen: REİS »

Çevrimdışı Tuyuncu

• Üye
« Yanıtla #14 : 19 Ağustos, 2014, 16:51:33 »
@selman abinin söylediği gibi 15 ltd inanılmaz bir lens bu kadar keyifli , küçük ve hızlı bir lens ile kolay kolay karşılaşamazsınız. Gördüğünüz harika fotoğrafların çoğu arkadaşlarımın da dediği gibi FF yani Nikon + Canon kullanıcıları tarafından fotoğraflara inanılmaz derece color correction ve reduction yapılarak ortaya çıkıyor. Fotoğraf işlemeyi bilmiyorsanız ister Pentax ister Canon ister Nikon body ve wide angle lens kullanın çalışmalarınız (kadraj hariç) sıradan olacaktır.
Lensler arasında uçurum olabilecek kalite farkları yok...

İlk DSLR'mi aldım. Sorunlar, tavsiyeler, temel ayarlar [Pentax K-r]

Başlatan Oldubitti

Yanıt: 9
Gösterim: 13175
Son İleti 12 Mayıs, 2016, 10:22:24
Gönderen: Lupara
Pentax k-r aldım. Ama ıso ayarı yapamıyorum. Yardım edebilir misiniz?

Başlatan demirferrum

Yanıt: 33
Gösterim: 35732
Son İleti 15 Mart, 2013, 19:37:40
Gönderen: rsimsek
hepinizi kurtardım vee artık bende pentax kullanıcısıyım :))

Başlatan naimmazman

Yanıt: 11
Gösterim: 12327
Son İleti 24 Nisan, 2012, 12:34:47
Gönderen: rsimsek
Pentax makineler ve Yongnuo flaşlar hakkında soru

Başlatan Mhy

Yanıt: 3
Gösterim: 5959
Son İleti 11 Kasım, 2013, 18:15:09
Gönderen: Mhy
Pentax K-5 IIS aldım lens seçimi için yardım.

Başlatan mremre

Yanıt: 17
Gösterim: 23287
Son İleti 09 Aralık, 2013, 15:31:05
Gönderen: mremre