Merhaba, Ziyaretçi
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ford otosan eski başteknisyenlerinden birinden bahsediyoruz. Ne kadar kötü olabilir? Araç bilgisi vs vs si? Artı olaraka freelander suv değildir. Suv un bir altı bir araçtır. yani crosstur. 5 küsur seneden beri gerçek SUV kullanan biri olarak gayet iyi bilirim merak etmeyin. Landlardan bahsetmişsiniz. Land vs tarzı bol elektronik ürünü suv araçların iyilği sensöre çamur gelinceye kadardır. Sensör okumadığı zaman höppp söner gider. Bunu her araç teknikeri çok iyi bilir. Ki ne kadar bol sensör o kadar çok dert demektir. Suv gibi araziye dayanıklı araçta sensör az bulunmalıdır ki bakım masrafı az olsun. Kullandığım araç 1997 model Ford Explorer USA yapımı bir SUV. Motor 4k CC , beygir 245. Zavoli LPG mevcut. LPG konusuna tekrar deyinmek gerekirse doğru montaj ve temiz işçilikle işlem yapılmışsa ömür boyu sıkıntı çıkarmaz.
Ford Otosan bas teknisyeni kim cidden merak ettim acaba tanidigim bibirimi? , 3 Sene yurt disinda GM de ust duzey yoneticilik yaptim , isim geregi Ford dahil tum otomotiv firmalari ile direk calisiyorum buna Otakar Land Rover da dahil. Emin olun tekniker demek sofor demek degil. Yurt disinda hem motosiklet hemde otomobil profesyonel surus egitim lisansim var. Turkiyede arac yada 4x4 kullanmayi bilen kisi sayisi cidden az.
Hocam bu GM, Opel'i neden batırdı? Chevrolet neden Türkiye ve tüm avrupadan çıktı?
Yakıt yanıyorsa enerji çıkarıyorsa olay bitmiştir normal vatandaş için, suyu yaksak su bile yakıttır bizim için. Yakıt olayında fiyat fayda orantılarına bakın ozaman? Toplam totalde, hangisi daha avantajlı. 195 binde motorum var. ki bir kere mecburiyetten 0 radyatör suyu ile 5 km. gitmeme rağmen.. Halen gram yağ kaçağı üfleme tabir edilen olayları yok. Artı olarak freelander o ufacık kasası bıdıcık şanzımanı tırt 1.8 motoru ile bildiğin 126Bisten öte bir araç değildir. Bu kadar da basit. Sadece 2.0 motorluları araç olabilme yeteneğindedir. O da büyüyünce yetişecektir. Büyümüşleri de Range serileridir zaten.
Birde arkadas sormus GM niye batti diye, hayirdir hocam hisse senetlerimi patladi elinizde Ben 2002-2005 arasi calistim , o tarihte boyle bir durum soz konusu degildi , sonrasinda Turkiyede kendi isimi kurdum pekte ilgilenmedim GM kaderi ile. GM neden battigi beni pek ilgilendirmiyor , ben isimi yaptim onlarda bana odememi yaptilar beni baglayan budur. Sanirim bu cevap yeterli dir.
frekans farkı tabiri caiz ise sanayiciyle akraba olmaktan geçiyor. Gide gele son kullanıcıların dertlerini tasalarını çok iyi biliyoruz maalesef... Artı olarak ben hiçbir zaman kendi aracıma mükemmel demedim. Sadece motorun dayanıklılığını anlatmak için küçük bir örnek vermiştim. Fiyat performans orantısı yapılırsa (son kullanıcı için en önemlisi budur) cidden freelander tırt kalıyor, yapacak birşey yok