Gönderen Konu: Pentax MZ-D (Full Frame)  (Okunma sayısı 19767 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhsinbagdadi

• Üye
  • http://muhsinbagdadioglu.com
Pentax MZ-D (Full Frame)
« : 01 Kasım, 2011, 02:08:05 »
Arkadaşlar siteden olsun yada kendi kişisel çevremdeki pentaxçı arkadaşlar olsun genellikle Pentax'ın Full Frame (Tam Kare) makine üretmemesinden yakındığını gördüm. Ama neden Pentax'ın geçmiş olsun yada gelecek olsun hangi makineyi üreteciğini yada ürettiğini pek takip etmediğini gördüm. Uzun zamandır bundan bahsetmek istiyordum ama kısmet bugüneymiş :) Herkesin bildiği üzere Pentax'ın bir full frame makinesi yok ama malesef herkes yanlış biliyor;

2000 yılında Pentax'ın özel üretimi olan MZ-D model makinesi 24x36 sensör'e sahip olarak Full Frame özellik taşıdığını gözler önüne seriyor. Ancak üretimin başladığı yıl makine pek rağbet görmediği için firma aynı yıl üretimi bitirmiş ve pek kimsenin haberi olmadan tarihe karışmıştır bu makine. Makinede pek özellik malum 2002 yılına kadar sizde bilirsinizki 3-4megapixellik makinelere çok ulvi gözle bakıldığından başka özellik koymaya bile gerek duyulmazdı. Umarım artık biraz daha iyi incelersiniz merak ettiğiniz konuları :)

Eğer makineyi incelemek isteyen arkadaşlar varsa linki;

http://kmp.bdimitrov.de/bodies/prototypes/MZ-D.html
« Son Düzenleme: 01 Kasım, 2011, 10:46:35 Gönderen: asahiflexi »
Pentax K-3

SMC PENTAX-FA 1:2.8 135mm IF  /  SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL  /  HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited  /  SMC Pentax-FA 50mm f/1.4  /   SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

muhsinbagdadi

1881-193∞

Çevrimdışı CMLKK³

• Üye
    • Profili Görüntüle
Ynt: Pentax MZ-D (Full Frame)
« Yanıtla #1 : 01 Kasım, 2011, 11:19:24 »
Paylaşım için teşekkürler hocam aslında kendisi çok iyi gibi duruyor neden beğenilmedi acaba? Şuan satılsa fiyatıda uygun olsa alırdım valla sonuçta FF sensör ve 6mp herhalde buda jilet gibi fotoğraflar demek olurdu acaba bir sorunumu vardıda pentax üretime devam etmedi.
http://500px.com/CMLKK

Kahverengi dallardan pembe çiçekler açtığına göre,Ümitsizliğe gerek yok…

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 01 Kasım, 2011, 16:53:10 »
Az bilinen bilgi; CCD sensör ve FF.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimdışı kampfar

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Kasım, 2011, 17:00:21 »
Performansını merak etmedim değil.

CCD ve FF aynen..

Çevrimdışı Baha

• Admin
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Kasım, 2011, 00:00:18 »
     Pentax filmli gövdelerin görevini tamamladığı düşüncesiyle, güncel Pentax MZ serisi filmli gövdelere parelel; dijital olarak Pentax MZ-D gövde ürettiğini Eylül 2000 yılında duyurdu. Bu üretmiş olduğu gövde Philips’in ürettiği 6 megapiksel Full Frame (24X36mm) CCD sensöre sahip ve kit lens olarak “SMC PENTAX-FA 24-90mm 1:3.5-4.5 IF & AL” objektifle beraber 7000$ fiyatla satılacağı belirlendi. Ancak Şubat 2001 tarihinde Pentax MR-52 adıyla Pentax MZ-D‘nin aynı özelliklerine sahip daha ekonomik bir model çıkaracağını duyurdu. O günün koşulları gereği  Philips Electronics ile sensör konusunda mutabakat sağlanamayınca; üretim maliyeti hedef pazar için uygun olmadığı Ekim 2001 tarihinde üretiminin durdurulduğu açıklandı. Ama o günlerden bize kalan, hala çok klas olan özellikle Pentax MZ-D için üretilen “SMC PENTAX-FA 24-90mm 1:3.5-4.5 IF & AL“ profesyoneller tarafından ikinci elde aranılan bir objektiftir.
PENTAX K-3
SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL
SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited
SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

I'm a Photographer, not a Terrorist.

Çevrimiçi vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Ocak, 2012, 00:39:13 »
     Pentax İspanyadan Pentax'a FF makina çıkarması için yapılan baskı sonuç verecek mi? Aslında teknik olarak yapısı var, hedef kitle ve ekonomik hedef yok.......

Çevrimdışı EcMaRnE

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Ocak, 2012, 15:17:02 »
Bu makina sadece portatif. Seri üretimi yapılmadı bildiğim kadarıyla. MZ'in dijital versiyonu :)

Çevrimdışı arslanturegun

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Ocak, 2012, 16:02:58 »
Muhtemelen "Pentax'ın FF makinesi yok" diyenlerin büyük çoğunluğu. MZD'den habersiz olduklarından dolayı değil de, "Modern" bir FF makine olmamasından şikayetçi.
Arslan Türegün

Çevrimdışı cbaytan

• Sanat Danışmanı
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 28 Ocak, 2012, 11:49:52 »
Arkadaşlar burada dezenformasyon oldu gibi geliyor bana benim bildiğime göre Pentax bu makinayı hiç üretmedi, yani Pentax'ın FF bir makinası hiç olmadı, sadece prototip bir makina olarak kaldı. Pentax'çıların tahmin ettikleri neden Pentax'ın bu Philips sensörle istenen sonuçların alınamayacağına karar vermesi  şeklinde, bu sensörle Contax üretim yaptı ve sonrasında koskoca firma battı, eh herhalde bu modelininde bir katkısı olmuştur diye düşünülüyor bu iflasa.

Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Çevrimdışı muhsinbagdadi

• Üye
  • http://muhsinbagdadioglu.com
« Yanıtla #9 : 30 Ocak, 2012, 01:45:40 »
can abi tam bi bilgim yok ama benim bildiğim üretildi ancak tutalmadığı için yada bu kaliteyi erken piyasaya sürdükleri için geri çekmişlerdi. Çünkü bu makinenin kit lensi hala piyasada var MZ-D kit lens diye geçiyor. Ama bazı sitelerde ve bazı kayıtlarda prototip olarak geçiyor..
« Son Düzenleme: 30 Ocak, 2012, 01:49:48 Gönderen: asahiflexi »
Pentax K-3

SMC PENTAX-FA 1:2.8 135mm IF  /  SMC PENTAX-FA* 1:2 24mm IF AL  /  HD PENTAX-DA 1:4 15mm ED AL Limited  /  SMC Pentax-FA 50mm f/1.4  /   SMC PENTAX-FA 1:1.8 31mm AL Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.9 43mm Limited  /  SMC PENTAX-FA 1:1.8 77mm Limited

muhsinbagdadi

1881-193∞

Çevrimiçi vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 20 Şubat, 2013, 09:22:57 »
       Pentaxforum kullanıcıları Pentax'a FF makina çıkarması için yapılan baskı sonuç verecek mi? Aslında teknik olarak yapısı var, hedef kitle ve ekonomik hedef yok....... Pentax ticari bir işletme, forum kullanıcıları kitleyi etkilemez; gerçek Profesyonel kullanıcılar "FF" tam kare gövdeyi pek aramaz, sabit lens gruplu objektif görüntüsünün ortasını kullanır, diğer bir değişle Crop faktörlü gövdeyi tercih eder.

Çevrimdışı asimkalkan

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 20 Şubat, 2013, 17:06:14 »
        Profesyonel kullanıcılar "FF" tam kare gövdeyi pek aramaz, sabit lens gruplu objektif görüntüsünün ortasını kullanır, diğer bir değişle Crop faktörlü gövdeyi tercih eder.

Beyfendi cok kesin ve iddialı konusuyorsunuz ama elinizde hicbir kanıt yok. "Profesyonel"den kastınız ne bilmiyorum tam olarak ama benim bildigim anlamda "profesyonel" kullanıcılar yani fotografciligi isi olarak yapan adamlar hep canon ve nikon gibi makinaların FFini kullanıyor. Ben hic bi meslek adamının Pentax crop kullandıgını da gormedim Canon 60D Nikon D90 kullandıgını da. Anca spor ve kus fotografcilar 7D ve D7000 ayarında makinalar kullanıyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Çevrimdışı Eagle Fly Free

• Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 20 Şubat, 2013, 18:47:51 »
Biz amatör kullanıcılar için APSC gövdeler tabii ki fazlasıyla yeterli. Ama Pentax'ın ürün gamında FF bir makine olması, profesyonel kesimin de Pentax kullanıcısı olmasına ve Pentax'ın pazar payını arttırmasına yol açabilir. Aynı şekilde yola Pentax'la başlayan ve profesyonelliğe geçecek kullanıcıların da diğer markalara geçişini engelleyecektir.

Firmanın pazar payını arttırması ise daha bol çeşitli bir ürün yelpazesine daha kolay ulaşmamızı sağlayarak hepimizin yararına olabilir.

Çevrimiçi vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 21 Şubat, 2013, 09:54:28 »
Beyfendi cok kesin ve iddialı konusuyorsunuz ama elinizde hicbir kanıt yok. "Profesyonel"den kastınız ne bilmiyorum tam olarak ama benim bildigim anlamda "profesyonel" kullanıcılar yani fotografciligi isi olarak yapan adamlar hep canon ve nikon gibi makinaların FFini kullanıyor. Ben hic bi meslek adamının Pentax crop kullandıgını da gormedim Canon 60D Nikon D90 kullandıgını da. Anca spor ve kus fotografcilar 7D ve D7000 ayarında makinalar kullanıyor.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
      Tüm tartışmalar bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Birikimimi aktarmaya çalışırken, benden kanıt istenmesi bana biraz garip geldi. Ben bilgi sundum kabul edilip edilmemesi okuyucuya kalmış. Sunacağım kanıtlar ise benim gibi sanal ortamda yazan kişilerin bilgileri ve pratikleridir.
      Forum izleyicilerinin dikkat etmesi gereken husus ise kendini "Profesyonel Fotoğrafçı" ilan eden kullanıcıların tuzağına düşmemeleri. İmzalarında pahalı 24X36mm sensörlü DSLR gövde ve objektiflere aldanmamaları; diğer kullanıcılara bu şekilde üstünlük ve bilgelik yapmaya çalışmaktadırlar. Spor fotoğrafı, kuş fotoğrafı şu gövde ile kaydedilir diye bir şey yok.
     Özetle 24X36mm sensörlü gövdeler daha avantajlı ama fazla abartılıyor, gereksiz para ödemek ve hedefinizin olmaması acı. Yazdığımın genel havasına bakarsanız hiç bir markayı lanse etmedim. Bana göre günümüz rekabet şartlarında firmalar kötü gövde üretmiyor. Ama şunu özelikle bilmenizi isterim ister analog ister dijital olsun tüm profesyonel fotoğrafçılar crop şablonlu fotoğraf çekerler. Bu durum özellikle stüdyo, ürün, sanayi, belgesel, moda kataloğ çekimlerinde bariz görülür.
      Aksini savunacak kullanıcıları hoş karşılıyorum ama biraz objektif olursanız hemen herşeyi göreceksiniz, ihtiyaçlarınız doğrultusunda ekipman almanızı tavsiye ederim. ("FF" Full frame) kelimesi saplantısından kendinizi kurtarın. Herşey gönlünüzce olsun.     

Çevrimiçi vedib

• Teknik Danışman
  • Üye
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 05 Haziran, 2014, 14:00:13 »
Pentax veya pentaxseverler zaman zaman heyecan yaratmak için "FF" Full Frame haberlerini gündeme getirirler. Günümüzde Pentax K-1 olarak heyecen yaratılmaya çalışılıyor. Hedef satış kitlesi olmadığından 24X36mm sensörlü gövde olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.

Pentax Dsrl makinalarda Double Exposure yani üst üste pozlama yapiliyor mu?

Başlatan ismetcayir

Yanıt: 2
Gösterim: 9281
Son İleti 03 Nisan, 2020, 01:00:45
Gönderen: ismetcayir
Pentax K20D Çektiğim Fotoğraflar Sisli Gibi Canlı Değil

Başlatan fatihyvg

Yanıt: 2
Gösterim: 9715
Son İleti 12 Şubat, 2023, 20:36:59
Gönderen: fatihyvg
Pentax K1 Mark 2 icin genis aci lens tavsiye edermisiniz!!!

Başlatan ismetcayir

Yanıt: 3
Gösterim: 8894
Son İleti 03 Nisan, 2020, 02:37:45
Gönderen: vedib
Pentax K20D Hafıza/Tarih Pili ve Teker Sertliği

Başlatan Fırat

Yanıt: 4
Gösterim: 12837
Son İleti 03 Eylül, 2021, 11:14:51
Gönderen: Fırat
Kıymetli ve Kıdemli Pentax Aile Üyelerinden Akıl İstiyorum